Lechia Gdańsk - dookoła klubu - Strona 10

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 lip 2008, 16:18

Fajnie, może każdy skopiuje ze strony głównej po jednym newsie i zaczniemy na te tematy pisać :roll: skomentował byś chociaż jeśli już skopiowałeś. Poza tym nie zacytowałeś tego, a więc jest to jawne złamanie praw autorskich!

Generalnie ja się o to nie martwię bo przed sezonem powinno się wszystko ułożyć. Jeśli nie to trudno, Chelsea straciła Mourinho i też sobie dali radę ;)

OLN1990
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: OLN1990 » 22 lip 2008, 16:22

Jak dla mnie działacze Lechii powinni zrobić taki krok zdecydowanie wcześniej :roll: Ta decyzja niewątpliwie wprowadzi spory chaos w ekipie z Gdańska. Czy wyjdzie im to na dobre ? Bardzo wątpię.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 lip 2008, 17:45

Tomusmc pisze:Generalnie ja się o to nie martwię bo przed sezonem powinno się wszystko ułożyć. Jeśli nie to trudno, Chelsea straciła Mourinho i też sobie dali radę ;)
A Wy jesteście Polskim odpowiednikiem Chelsea'y? :) Tak na serio to nie rozumiem tego zamieszania. Pewnie do jutra się wszystko wyjaśni.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 lip 2008, 19:57

Fishbone pisze:A Wy jesteście Polskim odpowiednikiem Chelsea'y?
To się okaże :P Chelsea pare lat temu też była na dnie... ;)
Fishbone pisze:Tak na serio to nie rozumiem tego zamieszania. Pewnie do jutra się wszystko wyjaśni.
Być może. Kubicki sam sobie zaszkodził i jeśli brał udział w jakiejkolwiek sprawie związanej z korupcją to drogi Pana Darka i Lechii muszą się rozejść. Podziękujemy za współpracę i wprowadzenie do Ekstraklasy, a następnie zamienimy np. na "Bobo" Kaczmarka ;) NIE dla korupcji i nie od dziś wiadomo, że Lechia z tym walczy, a jeśli Kubicki tego nie szanuje to cóż...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 lip 2008, 20:05

Tomusmc pisze:np. na "Bobo" Kaczmarka
wg mnie to jest prawie ze pewne :!: W sumie biorac pod uwage tylko i wylacznie aspekt sportowy to bylaby to raczej zmiana na lepsze chociaz Bobo az takim wielkim fachowcem w moich oczach nie ejst - jednak napewno lepszym niz Kubicki

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 lip 2008, 20:14

czeher pisze:
Tomusmc pisze:np. na "Bobo" Kaczmarka
wg mnie to jest prawie ze pewne :!: W sumie biorac pod uwage tylko i wylacznie aspekt sportowy to bylaby to raczej zmiana na lepsze chociaz Bobo az takim wielkim fachowcem w moich oczach nie ejst - jednak napewno lepszym niz Kubicki
Przed chwilą w TVN-e podawali, że zarząd z Kubickim jutro rozwiążą kontrakt za porozumieniem stron. Bogusław Kaczmarek dobry trener z doświadczeniem ale według mnie branie w obroty nowy zespół 3 dni przed pierwszym meczem będzie niekorzystne. Z drugiej strony zawsze uważałem, że trenera się nigdy nie powinno w trakcie sezonu zwalniać, więc lepiej, że nawet te 3 dni przed meczem on został :wink:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 lip 2008, 23:07

czeher pisze: sumie biorac pod uwage tylko i wylacznie aspekt sportowy to bylaby to raczej zmiana na lepsze chociaz Bobo az takim wielkim fachowcem w moich oczach nie ejst
Bobo ma wtyki (;)) i swoje wie więc powinno być ok. Do tego do niedawna trenował Lechie jego syn - Marcin hehe generalnie trzeba zobaczyć żeby stwierdzić jak nowy trener ogarnie zespół Lechii
czeher pisze:jednak napewno lepszym niz Kubicki
Dla Kubickiego statystyki nie są za dobre bo generalnie wprowadzając zespół do Ekstraklasy w większości przypadków mu nic nie wychodziło. Do tego dochodzi przygoda z Legią... A czy Kaczmarek jest lepszy? To się okaże (niekoniecznie w Lechii bo nie ma oficjalnego potwierdzenia, to są tylko moje przypuszczenia). Generalnie Bobo wyjujał Arkę i zdobył doświadczenie u Leo - a to się chwali 8)
Fishbone pisze:Przed chwilą w TVN-e podawali, że zarząd z Kubickim jutro rozwiążą kontrakt za porozumieniem stron. Bogusław Kaczmarek dobry trener z doświadczeniem ale według mnie branie w obroty nowy zespół 3 dni przed pierwszym meczem będzie niekorzystne. Z drugiej strony zawsze uważałem, że trenera się nigdy nie powinno w trakcie sezonu zwalniać, więc lepiej, że nawet te 3 dni przed meczem on został
Pewnie i tak by zagrali ustawieniem Kubickiego bo trener, który nie zna drużyny raczej wolałby nie ryzykować czyli standardowo 4-4-2 albo 4-5-1 (kiepskie dla Lechii :P )

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 lip 2008, 9:23

Tomusmc pisze:Generalnie Bobo wyjujał Arkę
dosc ciekawe wrazenie, raczej kibice wyjujali Arke jesli chodzi o Bobo bo on raczej chcial tam podjac prace

Ale mneijsza o to Zielinski trenerem Arki, nie ten zdolny Zielinski ale Zielinski legionista wiec ...
Witamy Lechie w 1lidze :!:

mls
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mls » 23 lip 2008, 9:36

Nie długo rusza liga i Lechia swój pierwszy mecz gra z drużyną ze stolicy Legią Warszawa. Moim zdaniem Lechia może zrobić dużą niespodziankę na łazienkowskiej.Klub z gdańska może wywieść albo remis a nawet może pokusza się o zwycięstwo :D Takie jest moje zdanie a wasze? :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 lip 2008, 9:49

mls pisze:Takie jest moje zdanie a wasze?
Z jakiego faktu jestes takim optymista ? sprawa wyglada tak ze Lechia bedzie grala 2ligowym skaldem, znaczy skaldem ktory wywalczyl awans + Mysona i Cacic czy jak mu tam - dosc blado wyglada
Do tego doszly powazne zawirowania z trenerem, co pewnie odbije sie na zespole.... przynajmniej w meczu z Legia

Manchester_fan
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Manchester_fan » 23 lip 2008, 11:12

I jeszcze ma odejść Kubicki. Nie podpisał oświadczenia antykorupcyjnego co zaowocowało na zwolnieniu go. Sam mówi że nie jest zamieszany w korupcję. Lecz nie wie jaki będzie wyrok. A Lechia zawarła w oświadczeniu punkt że w razie wyroku skazującego musiałby zapłacić karę w wysokości swoich rocznych poborów. A Kubicki nie chce narażać swej rodziny na takie straty finansowe. Nowym trenerem zostać najprawdopodobniej były trener zdegradowanej Korony Jacek Zieliński. Lechia w Warszawie jest w stanie sprawić niespodziankę .

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 29 lip 2008, 11:40

szkoda że 1 kolejkę odwołali bo z chęcią popatrzyłbym co ta Lechia prezentuje, moim zdaniem będzie walczyła przed spadkiem, bo transferów nie było wielkich, a skład z 2 ligi nie wystarczy na 1 :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Re: Lechia Gdańsk - dookoła klubu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 mar 2010, 22:33

U la la czas odkurzyć temat bo Lechia sprawuje się coraz lepiej, a i mój czas na forum również stał się stabilniejszy :roll:

6 miejsce w lidze, a tego nikt się nie spodziewał. Generalnie Wisła ostatnio pokazała miejsce w szeregu Biało-zielonych, ale w Pucharze Polski to Lechia była lepsza. Mecz świetny i pewne zwycięstwo 3:1 drużyny z Gdańska. Trzeba przyznać, że Lechia ma przed sobą trudny tydzień - 3 mecze z Wisła i w weekend z Legią. Mam nadzieję, że zagramy jak dzisiaj i słabo dysponowana Legia nie wywiezie nawet punktu.

Ścisk w tabeli jest niesamowity więc 6 miejsce Lechii nadal zagrożone, ale w końcu człowiek nie rzejmuje się spadkiem bo o utrzymanie się nie boję, ba mam chrapkę na więcej ;)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 mar 2010, 22:52

Akurat dzisiejszym meczem bym się emocjonował, bo o układzie "My Wam ligę, a Wy nam odpuśćcie puchar" wie już cała Polska. ;)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 mar 2010, 22:55

Wilmore pisze:Akurat dzisiejszym meczem bym się emocjonował, bo o układzie "My Wam ligę, a Wy nam odpuśćcie puchar" wie już cała Polska. ;)
Jakbyś oglądał mecz to byś widział jak Wisła cisnęła żeby zdobyć bramkę, tu jest kwestia pieniędzy, a nie przyjaźni na boisku. Mieszkasz w Polsce i twierdzisz, że każdy mecz jest po układach? To czemu Wisła nie zapewniła Nam bytu w Ekstraklasie wygrywając w Gdańsku 2:4 mając praktycznie zapewnione mistrzostwo Polski, też było po układach?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”