FMy - Strona 473

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
rdz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 31 lip 2008, 20:20

motyl pisze:kijowe jest granie na talentach które ktoś odkrył.Najlepsza frajda jest wtedy gry samemu odkryje sie zawodnika i potem szkoli się go.U mnie tak było z Saivetem, odkryłem kolesia przypadkiem i z ciekawością go obserwowałem.Przyszedł do mnie za free i wypożyczałem do przez 3-4 lata i wyrobił się wymiatacz.
No a u mnie było tak z Gilkusiem Sanu ;). Swoją drogą, nie jest tak ciężko kogoś skminić samemu. Dobry asystent + scouting i mamy wszystko jak na tacy ;)

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 01 sie 2008, 0:04

rdz pisze:Dobry asystent + scouting i mamy wszystko jak na tacy

Dokładnie ale do czasu tj szukają Ci pilkarzy na poziomie np. Lecha z sezonu gdy gra się rozpoczyna tj trochę lepszych ale np po 5 sezonach tacy piłkarze to już nie ta klasa i szukać trzeba na własną ręke

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 01 sie 2008, 9:28

Ja wczoraj rozpaczałem juz druga czesc sezonu takze w Lidze mistrzów wyszłem z Grupy z 5 zwyciestwami i jednym remisem a w Pucharze Hiszpani jestem w Półfinale i mam grac dwumecz z Barca :) Mysle ze jest szans ich ograc :) Natomiast w lidze jestem drugi a mam 3 albo 4 punkty straty do Realu hmm jesli chodzi o transfery to za 200 tys Euro przyszedł Chilijczyk Millan do druzyny rezerw przynajmniej narazie :o z przyjsc to by bylo tyle a z zawodnikow którzy odeszli to Stendardo do Udinese za 2 mln Euro ,Simao Sabrose za 2 mln Euro do Getafe :) Napisze cos jak skoncze sezon :P

motyl
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: motyl » 01 sie 2008, 11:40

Też gram Athletico i zawsze miałem problemy z Barca.Co mecz nimi któryś z tzw przechuji ładował Bramke tak że szczena opadała.Fler(fajny nick,ciekawe skąd ? :P Fler jest zajebisty :D ) Jak tam u ciebie rozwijają się Raula Garcia( Barca dawała mi za niego 40 mln E),Pichu Atienza, Camacho i De Gea?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 01 sie 2008, 13:08

Macie jakiś pomysł kim by zagrać w Europie? Mocna lige a moze byc nawet 2. liga

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 01 sie 2008, 13:15

Derby polecam, albo Cagilari :). Moje nowe dwie miłości :P

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 01 sie 2008, 13:58

MENDEZ pisze:Dokładnie ale do czasu tj szukają Ci pilkarzy na poziomie np. Lecha z sezonu gdy gra się rozpoczyna tj trochę lepszych ale np po 5 sezonach tacy piłkarze to już nie ta klasa i szukać trzeba na własną ręke

Niezgadzam się. Wygrywałem europejskie puchary grając wg zasad HC. Wieć nie mów mi tutaj, że te metody działają tylko do pewnego poziomu. Bzdura.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 01 sie 2008, 14:08

bo po 5 sezonach gry Lechem czas wymienic sztab szkoleniowy, o ile twoja reputacja zwieksza sie. proste. scouci dzialaja bardzo dobrze, trzeba tylko odpowiednich zatrudnic i dac im pracowac.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 01 sie 2008, 14:34

Mirek15 pisze:Macie jakiś pomysł kim by zagrać w Europie? Mocna lige a moze byc nawet 2. liga
Ja polecam Bologne. Pierwszy sezon - wygrana Serie B. Drugi sezon - 6. miejsce w Serie A i awans do pucharu UEFA. Trzeci sezon - 4. miejsce i awans do Ligi Mistrzów po wyeliminowaniu Espanyolu. 4. sezon - Wyjście z trudnej grupy w Lidze Mistrzów (L'pool, Zaragoza, Shakhtar) i walka o 4. miejsce z Juventusem.

We Włoszech jest problem z kasą, ale jak już się awansuje do Ligi Mistrzów to klubowe konto zapełnia się dość szybko. W obecnym sezonie jestem 10 milionów euro na plus podczas gdy wcześniej balansowałem na granicy zera. Bologna nie jest najłatwiejsza do prowadzenia bo na początku w Serie B jest kilka zespołów z lepszą kadrą, ale mało który klub ma tak pojemny stadion, który przynosi dość spore dochody.

Próbowałem też swoich sił w Hiszpanii w Getafe, ale zupełnie mi nie wyszło. Przez pół sezonu szukałem odpowiedniego ustawienia dla drużyny i nie udało mi się znaleźć. W Bologni też to dość długo trwało, ale w końcu się udało. We Francji prowadziłem Marsylię. Liga jest łatwa i można bez problemu przerwać passę Lyonu. Gorzej jest już w Lidze Mistrzów, ale w trzcim lub czwartym sezonie udało mi się ograć w finale Barcelonę. W Anglii chyba jest najlepiej jeśli chodzi o dochody klubów. Nie prowadziłem żadnego zespołu w FM08, ale w FM07 prowadziłem Aston Villę i dość szybko udało mi się wygrać ligę. Pamiętam, że było dość sporo pieniędzy za miejsce w lidze i od telewizji co pomagało w sprowadzaniu klasowych zawodników. Pamiętam, że nie zagrzałem tam długo miejsca bo po wygraniu ligi Arsenal się mną zainteresował i wraz z Arsenem zamieniliśmy się miejscami ;)

Prowadzenie takich klubów jak Chelsea, Arsenal, ManU, Inter, Real M, Barcelona uważam za nieporozumienie bo oni mają taką kadrę i budżet, że dość szybko nudzi się ciągłe wygrywanie. Oczywiście fajnie było kiedyś prowadzić Inter do 2027 roku i pobijając rekord zdobytych Scudetti przez Juventus, ale było to jeszcze za czasów Championship Managera i wczesnych lat szkoły średniej gdy w długie zimowe wieczory nie miało się co robić ;)

Dani_LFC
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dani_LFC » 01 sie 2008, 17:11

Piszecie, że drużynami takimi jak Nurnberg, Oxford osiągacie wielkie sukcesy.
W czym tkwi wasz sukces ?
Jak często zmieniacie taktykę ? kryjecie indywidualnie/ strefowo ?
Te pytania są głównie skierowane do Wilmore, który chyba największe sukcesy osiąga z tego forum.

Jakbyś mógł zdradzić światu polecenia dla zespołu, jak dobierasz taktykę, jak rozpracowujesz rywali, jakie polecenia indywidualne stosujesz.

Z góry dzięki za odpowiedź, bo denerwują mnie ciągłe porażki Liverpoolem w Anglii.

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 01 sie 2008, 17:56

Spróbuj tej taktyki :
http://www.sendspace.com/file/bhka98 wersja 23 (na początek)
http://www.sendspace.com/file/bhka98 wersja 24
Dodam że to killer :-)

Taxa nie moja pochodzi z forum www.fmforum.net

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 01 sie 2008, 18:30

Mam zajebisty problem. Drużyna moja (Guingamp, 2. sezon) gra całkiem nieźle, tylko jest jeden problem. Cały czas ostatnio tj. początek 2. sezonu tracę bramki w końcówkach, zresztą daję screena. Co zrobić kuwa? Mecze, jak można zobaczyć na obrazku, rozegrane w przeciągu 1,5 miesiąca (spotkania bez bramek w końcówkach pominąłem, chociaż ich było może ze 3-4).

link do obrazka

Pomocy, no tam.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 01 sie 2008, 18:36

jak kondycja zespolu? sprobuj tez ustawic gre na czas i wolne tempo w koncowkach gdy masz dobry wynik. no i przesun suwak na nastawienie defensywne.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 01 sie 2008, 18:45

No właśnie kondycja jest bardzo ok. Grę na czas i wolne tempo próbowałem, ale ze średnimi skutkami. Kuwa, tyle lat gram w FMa i dopiero pierwszy raz takie gówno mnie spotyka.

msolec18
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: msolec18 » 01 sie 2008, 21:52

Szukam chętnych do gry w necie w cm 01/02 na orginalnych składach tzn. z sezonu 01/02!Chętni na priv.Na razie jest 3 zainteresowanych!Ogólnie przydałby się ktoś to potrafi to uruchomić bo dzisiaj jakoś mi nie poszło,ale jutro mam nadzieje jakoś to wszystko uruchomić!Pozdrawienia dla wszystkich fanów Cm 01/02!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”