AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 507

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2906

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 sie 2008, 15:53

Łukasz_ pisze:Jeżeli jutro nie zaczniemy sezonu od pewnych 3 pkt. to może się nam to w najbliższych kolejkach odbić czkawką
Rok temu zaczęliśmy od 0-3 na wyjeździe a jaki był później sezon wszyscy wiedzą, ale raczej to się nie powtórzy w tym roku.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 30 sie 2008, 20:22

http://www.acmilan.com/LM_Actor.aspx?id ... Alessandro

Nesta na tym zdjeciu wyglada conajmniej źle , cos sie boje ze jego leczenie krotko nie potrwa :?

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 30 sie 2008, 22:04

Mam nadzieję że z tym zdjęciem to sobie jaja robisz :boje się: . Medycyna alternatywna ocenianie powagi kontuzji i długości leczenia po minie piłkarza na zdjęciu. Nobla możesz dostać.

Też z niecierpliwością czekam na I gwizdek. Skład znany oprócz napadu, myślę, że Carletto postawi na Pippo. Co do kwestii transferów jeszcze. Wypożyczeniu Oddo jestem przeciwny, Brocchi - stosunek ambiwalentny, szczególnie, że jest Flamini, niech się cieszą poszukiwacze romansów wewnątrz drużyny. Ciekaw jestem jak Ancelotti zniesie taką rozłąkę. Ponoć dostał zaproszenie od Drzyzgi i ma wystąpić w temacie o 'związkach na odległość'. Senderos jeśli ma być zastępcą Simicia to wielkie tak na więcej nich chłopak na razie nie liczy. No i Szewa czyli 'mały książę'. Odstawiłem na bok 30 srebrników i mam przed oczami tylko dobro drużyny. Większa konkurencja = większa motywacja do lepszej gry. Forza Milan i zgarniamy komplet.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 30 sie 2008, 22:47

Mam nadzieję że z tym zdjęciem to sobie jaja robisz . Medycyna alternatywna ocenianie powagi kontuzji i długości leczenia po minie piłkarza na zdjęciu. Nobla możesz dostać.
Nie o to mi chodzilo :| Nesta na tym zdjeciu wyglada okropnie , blady jakis taki i wogle , a ty mi tu odrazu z ajkimis glupimi zarcikami walisz .

Carlo Podal Kadre , nie ma w nioej niespodzianek zadnych i niespodziewanych kontuzji sklad tez jzu pewnie jest w miare jasny jednya niewiadoma jak zagramy z przodu czy 1 czy 2 napastnikami wolabym osobiscie 2 ale co tam wazne bysmy wgrali .

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 31 sie 2008, 11:41

Milan wystartuje za 3h. Napięcie rośnie wraz z oczekiwaniami.
Inter wczoraj zremisował więc na samym starcie będą już kogoś gonić, mam nadzieje że Milan dziś wygra i będzie w gronie uciekających.

Senderos powiedział że w Italii pracuje się ciężej, nie uwierzyłbym mu gdyby nie wypowiedź Manary, naszego lekarza który powiedział że ma braki kondycyjne i nie odpowie na powołanie reprezentacji aby nadrobić braki atletyczne. Nie spodziewałem się takiej sytuacji.

EDIT

Wie ktoś na jakim kanale leci mecz ?

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 31 sie 2008, 16:56

Piekny mecz ,brawo Panie Ansrelotti , genialny pan jest nic dodac nic ujac . Pikne wynik piekne spotaknie , piekna liga sie szykuje ,ehh nic sie nie nauczyli , . I Wszystk ojest ok ? :|

2WP //maestro

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 31 sie 2008, 16:59

Nasza pomoc przedstawia się imponująco,nasz atak woła o pomstę do nieba.To.że Bolonii udał się 1 kontratak + kolesiowi z 7-ka wyszedł strzał życia nie oznacza,że zagraliśmy słabo...po prostu Pippo sam mógł wygrać ten mecz,Sheva z resztą też miał 100-kę...z drugiej strony to beniaminek :oops:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2008, 17:03

Grał Flamini ? Jeśli tak, to ja sie zaprezentował, wszyscy zagrali tak słabo ?

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 31 sie 2008, 17:07

Flamini z Ronaldinhio i Zambrottą byli najlepsi na boisku , Flamini moim zdaniemgrał najlepiej (podawał ,walczył , odbierał mnostwo pilek itp ) . Ale reszta to nawet nie pytaj bo bym dostal Wp . :|

Ps. Jedynym pozytywem jest to ze ani Inter ani Roma nam nie uciekna , ale porownujac z kim my gralismya zkim oni to wiadomo jak wyglada sytuacja . Lecz moze to złe dobrego poczatki akurat na odwrot jak w tamtym sezonie gdy wygralismy 3-0 z Genoa na wyjezdzie a potem ... kazdy wie .

A moze by tak zbudowac nowy Stadion bo San Siro juz dawno nam nie pomaga. :roll: :lol:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 31 sie 2008, 17:14

Milan powinien wygrać ten mecz w cuglach. Wynik jest zły, ale nie zagraliście wcale tak złego spotkania.Bologna, zwłaszcza w II połowie nie istniała, mieli 3 akcje i strzelili 2 gole. Di Vaio mógł pogrążyć Milan, bo miał świetną sytuację, chwilę później padłą wyrównująca bramka i z prawie 0-2 zrobiło się 1-1 :P W II połowie strzał życia Valianiego... trzeba przyznać, że piękny. IMO Ronaldinho wypadł bardzo przyzwoicie, brał udział chyba w każdej akcji, dużo udanych dryblingów, podań, do których jednak nie dochodzili partnerzy, bądz dochodzili ale marnowali. Śmiem twierdzić, że najlepszy zawodnik Milanu. Zmiana Pato nie wniosła nic, nie wszedł w mecz Brazylijczyk, bo chyba każdy jego kontakt z piłką kończy się stratą. Chyba tylko jedna dobra akcja w jego wykonaniu. Przed Shevą też dużo pracy, no ale jemu trza dać czas. Nie zmienia to jednak faktu, że Milan powinien dziś łatwo, wysoko wygrać. Tak z 4-2 i goście nie mogliby narzekać :P Nie było w grze Bologny jakiejś zajebistej, tajemniczej taktyki, bo ich gra momentami bardzo chaotyczna, zwłaszcza w środku, bo Milan z wielką łatwością przedostawał się na 40-30. metr bramki gości. Niewykorzystane sytuacje jednak się mszczą, w tym meczy ta zasada potwierdziła się dwa razy ;) Nie ukrywam, że cieszy mnie taki obrót sprawy. Milan wtopił, Roma i Inter remisują. Ewentualne zwycięstwo we Florencji ma teraz podwójne znaczenie :]

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 31 sie 2008, 18:04

A tak liczyłem że ten rok szkolny zaczne z uśmiechem na twarzy.
No cóz...
Bywa..
Zobaczymy, po jednej kolejce nie da się ocenić całego sezonu. Pierwsze 7-8 spotkań pokaże gdzie jest miejsce Milanu.
Nie chce tu krytykować nikogo, ale ktoś powinien się zastanowić czy ściąganie ulubieńców albo piłkarzy wypalonych, za małą sumę nie mija się z celem.
Mam nadzieję, że im głębiej w sezon wejdzie Milan, tym będą lepsze wyniki.
Bo porażka z beniaminkiem na własnym stadionie zwykłą porażką nie jest.
Tym bardziej, że Milan to "najlepsza drużyna świata" bo wygrali KMŚ. Historia historią, ale trzeba patrzeć w przyszłość.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 740

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2008, 18:10

co do meczu to zagralismy lepiej niz wynik koncowy..Ronaldinho mi sie podobal juz pierwsze podanie fenomenalne.oraz podanie do Pippo zmarnowane przez tego drugiego noi asysta.w drugiej polowie tez nie zle. nie jest to Dinho z poczatkow w Barcelonie ale nie jest to tez Dinho z ostatniego roku.

Flamini bardzo ladnie.to jest nasz najlepszy transfer bo za darmo.jezeli bedzie dalej tak gral to Gattuso lub Ambro sie zaprzyjaznia z lawka.

nie podobal mi sie Pirlo.ogladalem wczoraj mecz Sampdorii i ogromne wrazenie zrobil na mnie Palombo ktory swietnie rozdzielal pilki.Pirlo duzo strat spowalnial gre

co do Pato to wogule nie mial grac bo zmeczony po olimpiadze i nie ma sie co dziwic mlody organizm jeszcze nie przywyczajony.napewno bedzie lepiej

Szewa poza zmarnowaniem setki ktora ustawilaby mecz to nic nie zagral

mysle ze Ancelotti musi wreszcie zrouzmiec ze choinka nie sprawdza sie z zespolami ktore bronia sie cala jedynastka.musi zaryzykowac i przypomniec druzynie jak sie gra jednym defensywnym pomocnikiem.Pippo tez raczej slabiej wystepuje z takimi druzynami bo nie ma jak uciec obroncom skoro cala druzyna sie broni

ktos kiedys powiedzial ze mistrzostwo zdobywa sie wlasnie w takich meczach z takimi druzynami.a prawda jest taka ze od 2 lat mistrzostwo przegrywamy na San Siro(ktore kilka lat temu bylo twierdza nie do zdobycia) i z teoretycznie slabszymy rywalami

mam nadzieje w maju bedziemy sie cieszyc i nikt nie bedzie pamietal o tej porazce

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 31 sie 2008, 20:04

Niestety falstart Milanu. Porażka oczywiście boli ale nie podzielam panującego tutaj pesymistycznego nastroju. Wbrew pozorom zagraliśmy niezłe spotkanie, nacieraliśmy przez większą część spotkania, ładnie operowaliśmy piłką, widać było zaangażowanie zawodników. Niestety jedyne czego zabrakło do szczęścia to gole :( Osobiście myślałem że wszystko to będzie wyglądać znacznie gorzej w inaugurującym spotkaniu, z uwagi na to że dopiero od paru dni Carlo ma do dyspozycji pełną kadrę (nie licząc oczywiście kontuzjowanych :?) Bałem się jak zaprezentuje się Ronaldinho, a on okazał się najlepszy na boisku- pokazał kawał świetnego, technicznego futbolu, pewność w grze i bardzo precyzyjne podania/dośrodkowania. Świetnie wyglądała jego współpraca z Zambrottą w drugiej połowie (który także bardzo dobrze się zaprezentował) i wygląda na to że zmiana otoczenia mu służy. Dobrze Flamini w środku pola, z taką grą raczej zagości w pierwszej drużynie na dłużej. Bardzo pewnie także Maldini który pokazał że mimo 40-stki na karku wciąż jest bardzo dobrym defensorem. Zabrakło w tym wszystkim skuteczności i wykończenia, bo okazji nie brakowało. Jednak warto wziąć pod uwagę że nasz atak w pełni formy nie jest (Sheva dopiero wraca do poważnej gry, Pato przemęczony) i myślę że trochę czasu potrzeba aby wszystko zaskoczyło. Teraz będą dwa tygodnie na spokojne przygotowania i po przerwie wszystko powinno wyglądać już lepiej. W dzisiejszym meczu lekko irytował mnie Seedorf, który niepotrzebnie spowalniał akcje (ten zarzut powtarza się z resztą już od dwóch przynajmniej sezonów). Podsumowując uważam że nie wyglądało to źle, nowe nabytki pokazały się z dobrej strony, oczywiście nie wszystko jeszcze wychodzi, obrona nie jest monolitem, atak nie wykorzystuje tego co powinien, ale patrząc na sam obraz gry (nie wynik) można z takim "chłodnym" optymizmem patrzeć w przyszłość.
myhalek_acm pisze:Piekny mecz ,brawo Panie Ansrelotti , genialny pan jest nic dodac nic ujac . Pikne wynik piekne spotaknie , piekna liga sie szykuje ,ehh nic sie nie nauczyli , . I Wszystk ojest ok ?
Bardzo konstruktywna krytyka, taka dojrzała i na wysokim poziomie :roll:
nestinho_acm pisze:Nie chce tu krytykować nikogo, ale ktoś powinien się zastanowić czy ściąganie ulubieńców albo piłkarzy wypalonych, za małą sumę nie mija się z celem.
Mogę zapytać o kogo ci chodzi? Chyba nie o Zambrotte który zaprezentował się naprawdę dobrze, swoimi rajdami i wrzutkami stwarzając niemałe zagrożenie pod bramką rywala? Przecież chyba nie o Ronaldinho który był jeżeli nie najlepszym, to jednym z najlepszych piłkarzy na boisku? Tak wiem pewnie powiesz Sheva, ale chyba "troszkę" za wcześnie aby go oceniać? Dopiero wraca do poważnej piłki po zeszłorocznej kontuzji i braku ciągłości w grze. Fakt zmarnował "setkę" ale mnie osobiście podobało się jak ustawiał się na boisku i wychodził do piłek. Myślę że trzeba dać mu trochę czasu, a szybko to zaprocentuje.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 31 sie 2008, 21:22

Bardzo konstruktywna krytyka, taka dojrzała i na wysokim poziomie
Ja nie widze roznicy w porazkach w dobrym stylu czy w zlym ; porazka to porazka . Milan przegrał i to nadodatek z Bologna , beniaminkiem Serie A , jesli twoim zdanie mto dobrze to pogratulowac optymizmu. Niewykorzystanie tylu dogodncyh okazji to moim zdaniem nie jest gra dobra tlyko gra :!: beznadziejna :!:

Mamy patrze inne nastawienie jesli chodzi o wymagania , u mnie Carlo juz dawno poleciał by na zbity ryj ,a u ciebie widac nie . To samo ma Galliani i Berlusco i przez to wlasnie jest sytuacja jaka jest , poki nie zmadrzeja lub sam Carlo nie zmadrzeje ,poprzez takie porazki to nie wiem jak to bedzie .

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 31 sie 2008, 21:59

myhalek_acm
Nie chodzi mi o to czy ci się gra podobała czy nie. Masz prawo do swojego zdania i możesz nie cierpieć Carlo, Silvio i całej reszty kierownictwa. Jednak poziom twojej wypowiedzi, wulgarne przekręcanie nazwiska trenera dla mnie zalatuje zwyczajnym chamstwem i brakiem kultury. Chcesz krytykować? Proszę bardzo, ale zachowaj przy tym chociaż elementarne zasady dyskusji.
myhalek_acm pisze:porazka to porazka
Owszem, jednak ja widziałem w naszej grze sens, zamysł, którego w poprzednim sezonie brakowało. I owszem porażka to porażka- z każdej można jednak wyciągnąć inne wnioski,a po tej nie widzę powodów by lamentować i obrzucać trenera błotem.
myhalek_acm pisze:pogratulowac optymizmu
Dziękuję.
myhalek_acm pisze:Niewykorzystanie tylu dogodncyh okazji to moim zdaniem nie jest gra dobra tlyko gra :!: beznadziejna :!:
Czyli określasz naszą grę jedynie w oparciu o zmarnowane sytuacje? Ja tam oprócz nieporadności strzeleckiej (za którą też pewnie odpowiada Carlo?) widziałem także dobrą grę w środku pola, płynny ruch piłki, dobre wejścia bocznych obrońców (zwłaszcza Zambro), sporą dokładność podań i zwyczajny polot przy dochodzeniu do sytuacji podbramkowych. Fakt zawiodło wykończenie, ale biorąc pod uwagę okoliczności (Sheva wraca po długiej przerwie, Pato zmęczony, a Pippo jak to Pippo- zmarnuje trzy "setki" a strzeli coś absurdalnego :wink: ) nie uważam że jakaś nadzwyczajna panika była uzasadniona.
myhalek_acm pisze:u mnie Carlo juz dawno poleciał by na zbity ryj
Na szczęście nie ty kierujesz Milanem.
myhalek_acm pisze:a u ciebie widac nie
Owszem i nigdy tego nie ukrywałem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”