Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 160

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8682
Kontakt:

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 wrz 2008, 18:36

Do wszystkich "anty".

Zróbcie sobie kiedyś piknik ze znajomymi, tak z 10-15 osób, i dajcie mi znać. Będziecie wiedzieli co to jest "nielegalne zgromadzenie" :evil:

Żenada co sie w tej Polsce dzieje. Opowiadali mi nie raz starsi znajomi, jak to było w prl, jak to trzeba było uciekać przed milicją, bo można było za wszystko dostać, teraz ku^wa nadchodzi gorsze. Nie trzeba nic robić, zeby dostać (czymkolwiek, np. pałką, gazem, etc.).

JP.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 05 wrz 2008, 19:18

Wilmore jesteś człowiekiem, którego wypowiedzi wzbudzają u mnie różne reakcje. Zwykle jest to wkurwienie i rozbawienie. Jednak ostatnimi komicznymi wypowiedziami zniwelowałeś to pierwsze, a wzmocniłeś drugie. Nie wrzucam Cię na listę wrogów – bo stracił bym dobrą zabawę i trochę śmiechu.
Wilmore pisze:Nie mam prawa nic konkretnego opublikować, to są dane poufne, wystarczy, że ktoś już złamał prawo i te liczby dotarły do mnie - za malutki jesteś, by się dowiadywać, co policja ma w kartotekach.
Pracujesz w Komendzie Stołecznej Policji?

Słabo tam płacą jak na koszty utrzymania w Warszawę, a więc współczuje.

Oczywiście te słowa: „wystarczy, że ktoś już złamał prawo i te liczby dotarły do mnie” bawią mnie strasznie, ale nic to, nawet się cieszę mam trochę zabawy. Ja swoją widzę na temat liczby kobiet i dzieciaków (żeby była jasność 16-17 lat to dla mnie dzieciaki) opieram na licznych relacjach kumpli (wiem wiem to nie obiektywni kibole, bez mózgów i w dresach). Zresztą wystarczy dokładnie obejrzeć zdjęcie z tego przemarszu, aby zobaczyć że w grupie szli nie tylko chuligani, ale też kobiety, dzieciaki, starsi panowie (około 50 lat)

Taki znowu malutki nie jestem, na Ciebie wystarczy.
Wilmore pisze:Popełnili przestępstwo, bo uczestniczyli w imprezie masowej bez zgody policji.
Znowu gadasz głupoty. Nie popełnili przestępstwa! Zresztą szkoda mi czasu i nerwów, żeby tłumaczyć Ci podstawy podstaw. Może kiedyś samemu uda Ci się to pojąć, będzie to trudny proces i długo to będzie trwało, ale trzeba mieć nadzieje.
Wilmore pisze:Widzisz, Ty to wyśmiewasz, a tak wygląda rzeczywistość.
Rzeczywistość mady by „Wilmore”. Wyśmiewam, bo nic innego mi nie pozostaje. Ręce opadają i tyle.
Wilmore pisze:Coś czuję, że gdyby to się działo w Krakowie, to pierwszy byłbyś na tym forum z hasłem o krakowskich nożownikach, którego - raz w życiu zapewne - użyłbyś wtedy serio.
Ta… jasne tylko na to czekam, jak kibice Wisły zostaną spałowani i zagazowani, potem wywiezieni na dołek i dostaną niesłuszne zakazy od razu podniosę raban o nożownikach. Zle czujesz.
Wilmore pisze:ończąc temat - nikt nie nakazywał tej rzeszy "niewinnych" ( ) stać i patrzeć, jak rusza na nich policja
Nic nie zrobiłem, nikogo nie pobiłem, nie rzuciłem raca/kamieniem. Pojawiłem się meczu mojej drużyny, aby obejrzeć spotkanie i dopingować Legie. Dlaczego mam uciekać gdy otacza mnie policja? Uciekają tylko Ci co są winni.

Choć racja ucieczka z pod stadionu KSP to było by najmniej problemowe wyjście – to fakt. Ucieczka = brak pałowania/gazowania, brak 6 godzin trzymania jak bydło, brak zjazdu na dołek, brak konsekwencji karnych.

Najlepszy był wariat co dał dyla przez sześć pasów barrrrdzo ruchliwej Wisłostrady. Respekt za tą akcje :lol:

Z mojej strony to na prawdę koniec w tej kwestii.
Yukasz pisze: I w dzisiejszych czasach o zapis video nie trudno więc czemu kibice nie nagrywali działań policji i nie pójdą z tym do sądu? Niech szukają sprawiedliwości. Przecież wiedząc jak postępuje policja nawet powinni się przygotować na jakąś akcję z ich strony i nagrywać co się działo.
Jeszcz Ci Yukasz napiszę, bo ostatnio zapomiałem. Policja odbierała komórki itd. a potem metodycznie kasowała wszytskie zdjęcia i filmy z akcji policji. To tyle w kwestii szukania sprawiedliwości.

Na meczu Pucharu Ekstrakalsy z ŁKS okoł 100 widzów - wszystko jasne.

Konflikt między kibicami a KP + żałośnie słaba gra Legii + marny wartość PE + ostatnie wydarzenia + gigantyczne ceny na mecze PE ( http://www.legialive.pl/news/27389_Trwa ... LKSem.html największe w Polsce na pewno!) = pusty stadion.

Niech wróci normalność :pray:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 wrz 2008, 20:20

Nazwanie mnie kibicem Legii to fakt za duże słowo. Jednak na Mazowszu tylko Znicz stoi u mnie wyżej niż Legia w piłce. No i życzę im dobrze, chcę aby wygrywali, odbudowali się, do tego nie cierpię Wisły więc coś nas jednak chyba łączy :lol:
No tak jak pisałem kibole/chuligani uciekli, a kibice w liczbie gigantycznej dostaną nie słuszne zakazy stadionowe. Wielki sukces policji :brawo:
Może i uciekli ale skąd ta pewność? A może też nie wszyscy? I tych 8 jak będzie skazanych to na podstawie jakichś dowodów. A że nie będą to dowody z tyłka dla mnie świadczy to że jest ich 8 a nie 800. I z tego wynika że na resztę nie mają dowodów więc ta 8 musiała imo jednak coś przeskrobać. No i zakładam że sąd jest normalniejszy od policji.
Nie mam pretensji. Przedstawiłem tylko alternatywną i lepszą wersje jak można było to rozegrać.
No można było, kibice byliby zadowoleni, a zapełnione trybuny lepiej by wyglądały niż te puste które były. Ale widocznie nie chciano tego wszystkiego i z tym też trzeba się pogodzić.
Nikogo nie usprawiedliwiam, a już tym bardziej w głupi sposób. Nabijam się, że „blisko 800 chuliganów” jak broń miało parę kastetów, rac, i… widelec :lol:
No i te parę narzędzi świadczy że ich właściciele nie szli tylko kibicować Legii. Reszta fakt, pewnie chciała zobaczyć mecz i niesłusznie została postawiona na równi z tamtymi ale nie twierdzę że tak było.
Jak reszta przedmiotów? Mi nic o nich nie wiadomo. Weź podaj jakieś źródła. Bo chce zobaczyć te chuligańskie noże, siekiery, kije bejsbolowe, maczugi, miecze, czołgi, głowice nuklearne…
To podaj, albo niech lepiej Wilmore poda z akt policyjnych że tych przedmiotów było kilka. Zresztą co to za różnica. Były i dobrze że zostały odebrane ich właścicielom.
cloner pisze:Żenada co sie w tej Polsce dzieje. Opowiadali mi nie raz starsi znajomi, jak to było w prl, jak to trzeba było uciekać przed milicją, bo można było za wszystko dostać, teraz ku^wa nadchodzi gorsze. Nie trzeba nic robić, zeby dostać (czymkolwiek, np. pałką, gazem, etc.).
Chyba słabo słuchałeś skoro porównujesz jedno z drugim. Legioniści szli spokojnie ulicą, dopadli ich policjanci i nawalali pałami bez powodu? Tu jednak policja została sprowokowana (przez grupkę debili ale jednak) co opisują sami poszkodowani. Później jeszcze jak opisuje autor artykułu rzucono w policję racami. Oczywiście to jest nic i to samo co działo się w prl :roll:
Jeszcz Ci Yukasz napiszę, bo ostatnio zapomiałem. Policja odbierała komórki itd. a potem metodycznie kasowała wszytskie zdjęcia i filmy z akcji policji. To tyle w kwestii szukania sprawiedliwości.
Nie wiem nie byłem tam, jednak źródła anty policyjne oprócz tego że policja działa mniej więcej jak w prl mówią także że dziennikarzom zabroniono wyjawić te dowody obciążające policję i przez to jak wiadomo TV kłamie. Co najmniej dziwne bo kto komu broni iść do sądu albo choćby anonimowo przekazać te dowody aby inni na ich podstawie walczyli z policją skoro sami boją się o pracę czy coś tam jeszcze.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 wrz 2008, 21:26

Wilmore pisze:
Podaj te dane, a nie tylko rzucasz słowa na wiatr.
Nie mam prawa nic konkretnego opublikować, to są dane poufne, wystarczy, że ktoś już złamał prawo i te liczby dotarły do mnie - za malutki jesteś, by się dowiadywać, co policja ma w kartotekach.
Trzeba było tak od razu pisać, to bardzo wiele wyjaśnia.

Tu forum dla ciebie: http://www.ifp.pl/PNphpBB2.phtml I post jednego z twoich kolegów:
Ale a propos zatrzymanych...Myślałem,ze to jacyś fafarafy,że bede sie z nimi szarpał,a tu przywieźli ok.50 misiów,każdy grzeczny,każdy niewinny.jaki z tego wniosek?Ci chuligani stadionowi to tchórze i cioty,odważni tylko w tych swoich chustach i szaliczkach na ryjach.Byłem wk....tym ściągnięciem po przepracowanym dniu i obiecywałem sobie,co to nie ja,jak któryś z kiboli przyfika.A tu g....Każdy z nich był potulny jak baranek.Tylko w kupie potrafią wyc jak stado baranów,ale po ptokach jakoś uchodzi z nich powietrze.Bierzmy przykład z Anglii i dajmy im popalic,a może na naszych stadionach będzie w końcu spokój.Niestety w tej materii jesteśmy 20 lat za angolami( tam po wydarzeniach na Heysel zmieniło się wszystko).
Wojna prawie tysiąca super groźnych chuliganów z oddziałami milicji! Tego jeszcze w Polsce nie było. Skutki? Żadnego rannego milicjanta, kilka pourywanych lusterek od samochodów, wywalona skrzynka z pomidorami oraz … <werble>…. w i d e l e c.

A zapomniałby:
superekspres pisze:Nie może być żadnej litości i pobłażania dla tych zwyrodniałych bandziorów! Warszawscy policjanci zatrzymali aż 742 śmiertelnie groźnych kiboli, którzy wszczęli burdę przed warszawskim meczem Polonia-Legia.

Odurzeni narkotykami i alkoholem bandyci uzbrojeni w kastety, noże i pałki rzucili się na funkcjonariuszy. Żądni krwi wandale na szczęście zostali spacyfikowani przez blisko 1500 policjantów. To przerażające, ale wśród bandytów było aż 63 nieletnich. Większość z kiboli usłyszała już zarzuty. Ich miejsce jest za kratami.

To wyglądało jak wojna. Rozwścieczeni chuligani jak w jakimś amoku roztrzaskiwali samochody, wyrywali i łamali ławki, obrzucali wyzwiskami przerażonych przechodniów. Ale tym hordom zwyrodnialców wciąż było mało. Odurzeni wódką rzucili się na policjantów, wyzywających ich od najgorszych. Chcieli ich skatować i sponiewierać.

- Byłam na spacerze. Właśnie chciałam wrócić do domu - mówi wstrząśnięta Maja (18 l.), studentka ze stolicy. - W pewnej chwili zobaczyłam bandę kiboli i ubranych na czarno policjantów. Jeden z nich kazał mi uciekać na górę, na Nowe Miasto. Widok był straszny, ogromnie się bałam. Biegłam, by być jak najdalej od nich - opowiada nam dziewczyna drżącym głosem. Inni przerażeni przychodnie uciekali w popłochu, by nie mieć roztrzaskanej głowy lub zmasakrowanej twarzy.

Przy ujętych bandziorach policjanci znaleźli bokserskie ochraniacze na szczęki, rękawice z ćwiekami, kastety i gaz paraliżujący. - To nie jest standardowe wyposażenie sympatyków piłki nożnej, którzy idą oglądać mecz - komentuje kom. Marcin Szyndler (32 l.) ze stołecznej policji.

Całą wczorajszą dobę policjanci i prokuratorzy przesłuchiwali groźnych kiboli. Ale nie wszyscy byli w stanie zeznawać. Wielu pijanych i naćpanych musiało najpierw trafić do izby wytrzeźwień. Ci najbardziej zwyrodniali i agresywni usłyszeli zarzuty czynnej napaści na funkcjonariuszy i uszkodzenia mienia. Grozi za to nawet 10 lat więzienia. Zasłużyli na to jak mało kto.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 wrz 2008, 21:31

Yukasz pisze: To podaj, albo niech lepiej Wilmore poda z akt policyjnych że tych przedmiotów było kilka. Zresztą co to za różnica. Były i dobrze że zostały odebrane ich właścicielom.
Nie było tych przedmiotów więcej, niż troll wymienił. Poza grupką parudziesięciu facetów, którzy tam szli pooglądać mecz "przy okazji" reszta szła naprawdę zobaczyć spotkanie poza stadionem.
Co najmniej dziwne bo kto komu broni iść do sądu albo choćby anonimowo przekazać te dowody aby inni na ich podstawie walczyli z policją skoro sami boją się o pracę czy coś tam jeszcze.
Broni im to, że nikt nie ma dowodów na to, co tam bredzą np. na weszlo.pl, ze policja zakatowała, obrażała, itp. Nikt, kto nie zasłużył, nie dostał po głowie, inna rzecz, że reakcja policji była zbyt ostra - ale to nie była peerelowska milicja. :rotfl: Widać, że niektórym brakuje parunastu lat, by pamiętać lata 80, a później zgrywają specjalistów od milicji. :rotfl:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 wrz 2008, 21:34

Smiertelnie grozni bandyci odurzeni wodka i narkotykami w amoku atakujacy funkcjonariuszy policji.
Mi to wyglada na zorganizowana akcje Jokera. Moje przypuszczenia potwierdza avek Zico. Fani Legii juz sobie wstawiaja podobizny swojego przywodcy.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 wrz 2008, 21:42

Swoją drogą, fajne emotki mają na tym milicyjnym forumie:

Obrazek

Obrazek

Może wrzucimy je do nas? Niektórzy poczuliby się bardziej swojsko. :think:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 05 wrz 2008, 22:15

franz pisze:Na meczu Pucharu Ekstrakalsy z ŁKS okoł 100 widzów
Widzów jednak 741 :lol: Czyli pozdro dla kumtych.
Yukasz pisze:do tego nie cierpię Wisły więc coś nas jednak chyba łączy
Ja do Wisły nic nie mam, tylko mogli by nam nie przeszkadzać w zdobywaniu kolejnych MP. Piwus + spirytus + Wisłus jak dla mnie OK.
Yukasz pisze:No można było, kibice byliby zadowoleni, a zapełnione trybuny lepiej by wyglądały niż te puste które były. Ale widocznie nie chciano tego wszystkiego i z tym też trzeba się pogodzić.
No właśnie mi ciężko się z tym pogdzić.
Yukasz pisze:To podaj, albo niech lepiej Wilmore poda z akt policyjnych że tych przedmiotów było kilka.
Było to co wymieniłem + puszka farby - narżędzie masowej zagłady. Nic innego nie było.
Yukasz pisze:że dziennikarzom zabroniono wyjawić te dowody obciążające policję
Dziennikarze nie mieli tych dowodów. Więcej mieli kibice, ale zostały one im całkowicie bezprawnie skasowane. Zresztą dowody są zbierane zobaczymy co z tego wyjdzie.
Zico_FCI pisze:Tu forum dla ciebie: http://www.ifp.pl/PNphpBB2.phtml I post jednego z twoich kolegów:Ale a propos zatrzymanych...Myślałem,ze to jacyś fafarafy,że bede sie z nimi szarpał,a tu przywieźli ok.50 misiów,każdy grzeczny,każdy niewinny.jaki z tego wniosek?Ci chuligani stadionowi to tchórze i cioty,odważni tylko w tych swoich chustach i szaliczkach na ryjach.Byłem wk....tym ściągnięciem po przepracowanym dniu i obiecywałem sobie,co to nie ja,jak któryś z kiboli przyfika.A tu g....Każdy z nich był potulny jak baranek.Tylko w kupie potrafią wyc jak stado baranów,ale po ptokach jakoś uchodzi z nich powietrze.Bierzmy przykład z Anglii i dajmy im popalic,a może na naszych stadionach będzie w końcu spokój.Niestety w tej materii jesteśmy 20 lat za angolami( tam po wydarzeniach na Heysel zmieniło się wszystko).
:lol:

Brawa dla tego pana policjanta - mistrz.

Ten fragment z superekspresu, który wstawił Zico najlepiej oddaje to jaka histeria ogarnął media i jak „wysoce obiektywne” są one w tej sprawie.
Chlopaczek pisze:Mi to wyglada na zorganizowana akcje Jokera
Od razu wiedziałem, że to Jego sprawka.

A wracając do spraw czysto sportowych to:

Legia Warszawa 3-0 Łódzki KS

Jakub Wawrzyniak 13, Takesure Chinyama 16, Aleksandar Vuković 42

Legia: 12. Kostiantyn Machnowskyj - 23. Piotr Bronowicki, 15. Iñaki Astiz Ventura, 3. Wojciech Szala, 24. Jakub Wawrzyniak (45, 11. Tomasz Kiełbowicz) - 22. Piotr Rocki, 14. Aleksandar Vuković (64, 5. Tito), 30. Martins Nnabugwu Ekwueme, 7. Piotr Giza, 27. Édson (74, 28. Marcin Smoliński) - 19. Takesure Chinyama (71, 32. Miroslav Radović).

ŁKS: 33. Jakub Studziński - 2. Georgas Freidgeimas (16, 20. Adrian Woźniczka), 19. Mariusz Mowlik, 4. Dejan Ognjanović, 16. Adam Marciniak - 9. Nazad Asaad, 7. Labinot Haliti (84, 25. Marcin Jarmuda), 13. Mladen Kašćelan, 14. Paweł Drumlak, 17. Jakub Biskup (46, 15. Adrian Świątek) - 10. Dawid Jarka (71, 11. Adam Czerkas).

żółte kartki: Wawrzyniak, Tito, Rocki - Mowlik.

Gładkie zwycięstwo z ŁKS - tego się spodziewałe. Teraz taki sam wynik w lidzę z Arką i będzie pięknie.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2008, 22:20 przez franz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8682
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 wrz 2008, 23:47

Nie masz ambicji - pracujesz k^rwo w policji :!: I tyle w temacie.

Przykra sprawa, KP Legia chce zabić ruch kibicowski w Warszawie, ale jak powiedział Kowalczyk, czy dzialacze chcą, czy nie chcą, kibice Legii będą i chwała im za to. Bo biletów (na mecz wyjazdowy) nie trzeba kupowac przez klub, mozna dogadac sie z dzialaczami gospodarzy (np. Odry Wodzislaw) i wejsc na ich sektory.

Piłkarze grają słabo (vide Moskwa), zachowują sie skandalicznie (vide Rzeźniczak), na meczu 4000 osób (vide mecz z Jagą), a teraz zapewne gruuuba czesc z 700 osob zatrzymanych dostanie zakazy, za to ze ... chciała iść na mecz derbowy z dysko-polo. J^bać was wszystkich policyjne sku^wiele.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 wrz 2008, 0:28

Niezłe masz znajomości franz, a jak opowiadałeś już byłem gotów uwierzyć że rzeczywiście tam byłeś :lol:
http://www.warszawiak.eu/wydarzenia_w_w ... kacja.html

Komentarze też ciekawe, a GALN to zapewne emerytowany policjant, obecnie detektyw :lol:
Ale z tym się zgadzam, co zresztą wcześniej pisałem że prawda pewnie leży gdzieś pośrodku - "Wy wszyscy jesteście poje...! Was nie można sądzić, was... was trzeba leczyć!".

Ja do Wisły nic nie mam, tylko mogli by nam nie przeszkadzać w zdobywaniu kolejnych MP. Piwus + spirytus + Wisłus jak dla mnie OK.
No właśnie, czyli w pewnym sensie niech przegrywają. A do piwusa i normalnych kibiców też nic nie mam, bo nie mam powodu. Mam duże coś do debili których widziałem na filmikach na youtubie i nie tylko. A jak wiadomo każdemu klubowi tacy 'kibicują'.
Zróbcie sobie kiedyś piknik ze znajomymi, tak z 10-15 osób, i dajcie mi znać. Będziecie wiedzieli co to jest "nielegalne zgromadzenie" :evil:
Wpadnij z ziomalami na zlot :boruta: Adres znasz :wink:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 06 wrz 2008, 14:02

Yukasz pisze:jak opowiadałeś już byłem gotów uwierzyć że rzeczywiście tam byłeś
Nie byłem tam i nigdy nie pisałem, że byłem. Na wczasy do Rumuni z dziewczyna mięłam wtedy jechać, ale zlot organizowałem i wyjazd przełożyłem. Swoją drogą w ośrodkach Rumuńskich obsługa miła i bezproblemowa a u nas [*]
Yukasz pisze:No właśnie, czyli w pewnym sensie niech przegrywają.
Nie w pewnym sensie tylko niech przegrywają! Szczególnie z Legią.
Yukasz pisze:Wpadnij z ziomalami na zlot
Wpadaj wpadaj Yukasz. Czekamy.

Jesteśmy zawsze tam gdzie nasa Legia gra... znaczy gdzie nasz pilka.pl chla.

Stadion jednak chyba będzie:

http://legia.com.pl/pl/index.php?view=2&nID=22001

I dobrze.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 wrz 2008, 20:28

http://www.sport.pl/pilka/1,70994,56810 ... atury.html
To kolejny artykuł przedstawiający rację kibiców. Dziś też TVP o tym informowała. Szkoda że od razu nie postarano się o relację z obu obozów ale chyba nadal jest wolność mediów... No chyba że znowu media kłamią :lol:
A nawet wcześniej czytałem że dziennikarze którzy przypadkowo znaleźli się wśród kibiców na własnej skórze mogli się przekonać jak faktycznie postępuje policja ale mimo wielu dowodów przełożeni nie pozwolili im ich opublikować, opisać na łamach prasy i zamknąć dzióbki :lol:
Jak wcześniej pisałem - jak czują się pokrzywdzeni niech działają i swoją rację udowodnią przed sądem.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 wrz 2008, 21:04

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 16 wrz 2008, 14:10

Legia Warszawa 2-0 Arka Gdynia
Takesure Chinyama 70, Miroslav Radović 87

Legia: 82. Ján Mucha - 2. Iñaki Descarga Retegui (14, 11. Tomasz Kiełbowicz), 15. Iñaki Astiz Ventura, 3. Wojciech Szala, 24. Jakub Wawrzyniak - 32. Miroslav Radović, 16. Ariel Borysiuk (68, 5. Tito; 85, 7. Piotr Giza), 8. Maciej Iwański, 6. Roger, 20. Sebastian Szałachowski - 19. Takesure Chinyama.

Arka: 33. Norbert Witkowski - 6. Tomasz Sokołowski, 4. Dariusz Żuraw, 21. Michał Łabędzki, 8. Michał Płotka - 13. Bartosz Karwan, 7. Dariusz Ulanowski (79, 19. Przemysław Trytko), 27. Marcin Budziński (75, 9. Marcin Chmiest), 20. Bartosz Ława - 11. Zbigniew Zakrzewski, 18. Marcin Wachowicz (75, 24. Marcin Pietroń).

żółte kartki: Borysiuk, Radović - Ulanowski.

To był dobry mecz, 2 – 0 czyli najmniejszy wymiar kary dla Arki (jak Miro tego nie strzelił?! To nie była 100% okazja to było 200%! Ja po 0,5l bym to strzelił!). Cieszy szczególnie kilka spraw:

- Nareszcie dobra kondycja Legii. Po fatalnym kondycyjnie początku sezonu teraz nasi piłkarze wreszcie mają siły biegać. Miałem wrażenie, że w trakcie meczu, gdy Legia wrzuciła wyższy bieg, piłkarze Arki nie mieli już sił i o to chodzi!

- Inaki „profesor” Astiz. Z nim nasza obrona gra spokojnie i wreszcie jest godna Legii. Astiz świetnie czyta grę, jest wyjątkowo pewny w odbiorze, potrafi się ustawić – gra tak dobrze jak nas do tego przyzwyczaił.

- Forma Rado. Miro chyba wrócił do formy z udanego sezonu 2006/2007 w Legii. Więcej dokładności, skuteczności i zimnej krwi w kluczowych sytuacjach, a znowu ma szanse zostać piłkarzem sezonu (miejmy nadzieje, że będzie miał groźnego rywala w postaci Rogera, który wróci do pełni formy) Coś tam mówi się o powołaniu go do reprezentacji Bośni czy innej Czarnogóry, ale to jeszcze tylko jak zwykł mawiać Szpaku „melodia przyszłości”.

Ogólnie cała drużyna wypadał dość dobrze. Oprócz Rogera. Jest kompletnie bez formy. Już chyba było lepiej sprzedać Go do Ajaxu za te 5 mln euro i kupić np. Majewskiego od Drzymały. Było, by lepiej dla Rogera, Legii i reprezentacji Polski – może w Holandii przygotowali by go jak należy do sezonu, a tak to kontrakt się skończy i Roger odleci do ligi rosyjskiej. Ogólnie to na przygotowania do sezonu powinniśmy wysyłać piłkarzy do innych klubów :wink: . Astiz przygotowywał się do sezonu w Pampelunie i efekty widać.

Szkoda kontuzji Descargi. Z jego zdrowiem chyba jest coś nie tak. W meczu ME kontuzja, w meczu PE kontuzja, w meczu z Arką kontuzja. Szkoda Go, bo wątpie żeby człowiek który był kapitanem drużyny z Premiera Division i grał z Realami, Barcelonami, i innymi Valenciami był słabszy od będącego w nierównej formie Kuby, który niestety też jest kontuzjowany i na mecz w Krakowie się nie wyleczy. Czyli na prawej stronie zagra Szala.

Przed nami mecze z Cracovią i Piastem Gliwice w lidze, które musimy wygrać, no a potem rzeczywista weryfikacja możliwości ekipy Urbana w Poznaniu z Lechem. Zobaczymy jak to będzie.

Tylko Legia!

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 wrz 2008, 22:48

Jan Urban po meczu z Cacovią:
"Mam chyba przykrą wiadomość, bo na pierwszy rzut oka wygląda na to, że Sebastian Szałachowski może mieć złamaną nogę. Na dodatek tę samą, którą leczył 1,5 roku. Mam nadzieję, że pierwsze diagnozy lekarza nie potwierdzą się i okaże się to tylko mocnym stłuczeniem"

To byłaby tragedia. Leczył się 1,5 roku, wrócił, zaczął strzelać, grać i dochodzić do formy, a tu taki pech :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”