Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 250

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 wrz 2008, 14:04

Rezus pisze:Ale my obecnie gramy regularnie w dużych imprezach, z wynikami wiadomo jakimi ale zawsze gramy, a o przytoczonych reprezentacjach tego nie można powiedzieć. A jak jest Słowenia pokazały początkowe min. mecz z nami, tylko, że nasi kopacze po zdobyciu bramki postanowili dać sobie spokój z graniem w "normalną piłkę".
I co z tego, że gramy? Awansowaliśmy z mocnej grupy el.ME i odpadliśmy w grupie ME, bo kadra była źle przygotowana fizycznie, a piłkarze po prostu nie wytrzymali niesamowitej presji ze strony mediów i kibiców, którzy wymagali wiele więcej, niż Polacy potrafią.
Dalej, eliminacje MŚ 2002 - graliśmy w strasznie słabej grupie i wybuchł talent Olisadebe - ale gdyby grupa nie była aż tak słaba, to i Złotousty Geniusz by nas nie uratował.
Później eliminacje 2006 - z Walią w wielkim kryzysie, Austrią na dnie i Irlandią Płn., która dopiero budowała sensowną kadrę ledwo, ledwo awansowaliśmy do turnieju, choć gdyby nie to, że trafiliśmy na najsłabsze ekipy ze wszystkich koszyków (nawet Anglii chyba nie można było widzieć słabszej) to tych punktów do awansu bezpośredniego by zabrakło.
Teraz znów jesteśmy w słabej grupie - Czechy w kryzysie, Słowacja i Słowenia na wyrównanym, przeciętnym poziomie, San Marino to wiadomo, Irlandia Płn. naprawdę mocna, a Polacy nadal są bardzo średni. I nawet jeśli awansujemy, to znów dzięki słabej grupie - gdybyśmy mieli choćby grupę Chorwacji z poprzednich eliminacji, to byłaby klęska tysiąclecia. Gdyby nie te słabe grupy Janasa i Engela, to teraz kibice nie widzieliby w Polsce ekipy, która powinna roznosić wszystkich w eliminacjach i może więcej osób by widziało, jak wygląda sytuacja polskiej piłki. :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 wrz 2008, 14:29

Rezus pisze:
Wilmore pisze:Swoją drogą Polacy nadal uważają się za tak cudownie mocnych i Słowenię za miernoty, mimo tego, że wczoraj ta bardzo słaba Słowenia pokonała Słowację, która potencjał ma wiele większy i których Polacy dużo bardziej się boją.
Ciekaw jestem, kiedy wreszcie Polacy przejrzą na oczy i zobaczą, że jeśli nawet jest źle to tylko dlatego, że z tym stanem piłkarskim nie może być lepiej.
Ale my obecnie gramy regularnie w dużych imprezach, z wynikami wiadomo jakimi ale zawsze gramy.
I z tego się powinniśmy cieszyć, bo to że my regularnie się kwalifikowaliśmy ostatnio do ME czy świata to PRAWDZIWY CUD :!: Wystarczy spojrzeć się na naszą kadrę, która wypada słabo nie tylko przy największych potęgach, ale dużo słabszych drużynach i tu przykładów jest ogrom.
Chorwaci mają swoich graczy w Arsenalu (Eduardo), Tottenhamie (Modric, Corluka) Portsmouth (Kranjcar) HSV (Olic)...

Serbowie w Man Utd (Vidic) Chelsea (Ivanovic) Interze (Stankovic) mają niesamowicie utalntowanego Kuzmanovica w Fiorentinie, graczy w Sevilli, Schalke, PSV...

Duńczycy mają takiego Bendtnera w Arsenalu, Poulsena w JUVE, Aggera w LFC, czy takiego Tomassona, który był kapitalnym napastnikem
Dalej Szwedzi ze Zlatanem, Czesi z Czechem, Rosickim, Rumuni z Mutu, Chivu, Bułgarzy z Berbatovem, Ukraińcy mają legende Shevchenko czy kapitana Zenitu Tymoszczuka nawet koplenie nie liczący się Białoriusini mają Hleba, który przeszedł z Arsenalu do Barcy, dalej przeciętni Słowacy maja niewarygodnie utalentowanego Hamsika, który w wieku 20 lat strzelił jako pomocnik 9 goli w zeszłym sezonie w Serie a i dostał nagrodę dla najlepszego młodego zawodnika w Serie A (a przecierz są inni nieprawdopodbnie zdolni jak Giovinco, Pato, Balotelli)
Tak więc może wypada trochę zrewidować podejście do potencjału naszej reprezentacji i zauważyć, że jesteśmy nie tylko słabsi kadrowo od potęg w Europie (Portugalia, Hiszpania, Włochy, Francja, Niemcy, Anglia) czy europejskich średniaków (Chorwacja, Rosja, Czechy, Szwecja, Serbia, Rumunia), ale i nie mamy choćby jednej gwiazdy takiego kalibru w squadzie jak niespecjalnie liczące się w walce o awans ekipy pokroju Bułgarii, Białorusi Ukrainy :!:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 11 wrz 2008, 15:24

W towarzyskim meczu rozegranym w Olecku reprezentacja Polski do lat 19 (rocznik 1990) pokonała swoich rówieśników z Litwy 1-0 (1-0).

10 września 2008, 13:00 - Olecko
Polska 1-0 Litwa
Michał Janota 16

Polska: Wojciech Szczęsny - David Blacha (86 Paweł Olkowski), Paweł Baranowski, Tomasz Wełnicki, Mateusz Rajfur (46 Maciej Woźniak) - Tomasz Kupisz, Ariel Borysiuk (46 Mateusz Klich), Tomasz Hołota, Alan Stulin (72 Jakub Kosecki) - Michał Janota (46 Zeyn Al-Abidyn S-Latef), Paweł Wojciechowski (72 Robert Trznadel).

Może mi ktoś to wyjaśnić? :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 wrz 2008, 15:30

Fishbone pisze: Może mi ktoś to wyjaśnić? :lol:
To Polak jak Ty czy ja. Gdzieś na emigracji Polka związała się bodajże z Irakijczykiem i z tego związku wyszedł utalentowany rozgrywający, z którym młodzieżowe kadry Polski wiążą duże nadzieje - szkoda tylko, że chłopak ma w głowie tak poprzewracane, że szkoda gadać. :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 wrz 2008, 15:32

(L)oczkerson nie klam, przeciez mamy dobrych bramkarzy :P :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 wrz 2008, 15:33

Obrazek
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zeyn_Alabidyn_S-Latef

ofensywny pomocnik, w Szwecji (przed odejściem do Sheffield United) uważany był za wielki talent. Ofensywny pomocnik, ponoć świetny technicznie, nawet Pele na turnieju jego nazwiska go przyuważył i wróżył mu wielką karierę :P

szkoda tylko, że chłopak ma w głowie tak poprzewracane, że szkoda gadać
A o co chodzi :?:

PS: i jeszcze takie coś znalazłem: http://www.igol.pl/article,1660.html

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 wrz 2008, 15:38

(L)oczkerson pisze:
szkoda tylko, że chłopak ma w głowie tak poprzewracane, że szkoda gadać
A o co chodzi :?:
Generalnie to sprawa sztabu szkoleniowego i piłkarza, więc nie znam wszystkich szczegółów - kiedy odsunięto Zeyna od składu, czy spisywał się gorzej, cholera wie - kiedy chłopak stracił miejsce w składzie pierwszej reprezentacji, to na jednej z najpopularniejszych stron o tematyce piłkarskiej napisał sporo pikantnych szczegółów z życia konkurentów do gry w składzie, obrażając przy okazji masę osób - jako że IP tego użytkownika było ze Szwecji, to od razu sprawa się wyjaśniła i faceta starali się sprowadzić do poziomu, ale mimo wszystko nadal podobno - bo nie miałem okazji go poznać osobiście - facet ma o sobie zbyt duże mniemanie i uważa się za lepszego od wszystkich kumpli, podobno są jakieś problemy wychowawcze przez to z nim.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 wrz 2008, 15:52

o i jeszcze takie znalazłem: :P
http://www.igol.pl/article,4044.html

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 wrz 2008, 17:20

Gdybyś grał profesjonalnie w piłkę, to od ręki zauważyłbyś ogromną różnicę w murawie między Wrocławiem a San Marino, choćby z TV.
Właśnie miałem to na myśli ale gra też była słaba więc gadanie że to murawa była przyczyną takiej a nie innej gry jest jak lokata. Może jeszcze boisko była nie takich rozmiarów jakie lubi Leo? :>
Przepraszam, ale czy starasz mi się wmówić, że nie ma różnicy w debiucie w meczu z kelnerami, gdy Polska prowadzi, a w meczu z bardzo dobrze poukładaną ekipą, gdy Polska MUSI strzelić bramkę? Może i Lewandowski by sobie poradził, ale debiut wczoraj był w idealnym miejscu i czasie.
Raz twierdzisz że San Marino to kelnerzy a innym razem jak Leo że poziom się wyrównuje i San Marino nie jest takie słabe jak wszyscy sobie wyobrażali. Zdecyduj się. Poza tym Słowenia to nie jakas Brazylia żeby Lewandowski trząsł przed nimi portkami i nie widzę powodu dla którego miałby się spalić psychicznie. W meczu przeciwko San Marino w ogóle nie dał poznać po sobie ze gra w reprezentacji jest dla niego jakimś obciążeniem.
I co z tego, że gramy? Awansowaliśmy z mocnej grupy el.ME i odpadliśmy w grupie ME, bo kadra była źle przygotowana fizycznie, a piłkarze po prostu nie wytrzymali niesamowitej presji ze strony mediów i kibiców, którzy wymagali wiele więcej, niż Polacy potrafią.
Balon co to nie my dmuchałem nie ja a m.in. sami piłkarze.

Zresztą posłuchajcie Endżela, on twierdzi że mamy bardzo dobrych piłkarzy :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8752
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 wrz 2008, 20:57

Zresztą posłuchajcie Endżela, on twierdzi że mamy bardzo dobrych piłkarzy
Ja też tak twierdzę, jedyną blokadą jest psychika i słaby trener.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 wrz 2008, 21:07

Yukasz pisze:Zresztą posłuchajcie Endżela, on twierdzi że mamy bardzo dobrych piłkarzy :P
Chyba niektórzy nie są na bieżąco. :wink:
Kazachstan – Polska 3-0 (2-0)
Bramki: Nusierbajew (12’, 90’), Kienbajew (31’)
Żółte kartki: Łogwinienko - Jarka, Wilk, Ślifirczyk.
Sędziował: Pavel Olšiak (Słowacja).

Kazachstan: Andriej Szabanow - Aleksandr Kislicyn, Abzał Żumabajew, Iwan Szewczenko, Jurij Łogwinienko, Sabyrchan Ibrajew, Tanat Nusierbajew, Tałgat Sabałakow, Jerzat Kienbajew (68’ Gleb Malcew), Władimir Noskow (79’ Marat Szachmietow), Maksim Azowskij (85’ Wadim Borowskij).
Polska: Przemysław Tytoń - Witold Cichy, Jakub Rzeźniczak, Marek Wasiluk, Mariusz Pawelec - Piotr Kuklis, Adam Danch (34’ Łukasz Janoszka), Cezary Wilk, Piotr Ćwielong - Łukasz Ślifirczyk, Dawid Jarka (81’ Adrian Frańczak).

(Adam)
(90minut.pl)
W powszechnej opinii trenerów (a zresztą, Zamilskiego miałem okazję poznać osobiście i to naprawdę nie jest zły trener) w Polsce w tej chwili mamy najmniej uzdolnione kadry młodzików od wielu, wielu lat. Nic to teoretycznie nie mówi, bo Kosecki, Kowalczyk czy inne Furtoki w latach 90 mieli talent o wiele większy, niż pokazali w rzeczywistości, a Żurawski, Krzynówek, Bąk czy Boruc w juniorskich kadrach nie pokazywali się albo wcale, albo bardzo przeciętnie, ale mimo wszystko brakuje talentów - to już nie te czasy, kiedy był Kaźmierczak, Grzelak, Madej (talent miał przeogromny) czy nawet Mila i młodzików Polska miała naprawdę super zdolnych, tylko zawodziło szkolenie - teraz nawet utalentowanych piłkarzy nie ma, których mógłby system zmarnować. Dopiero teraz nadejdą chude lata dla reprezentacji.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 wrz 2008, 23:08

Problem polega na tym, ze Leo chyba myslal, że to naprawde kolejny T&T i kazdy za byle awans bedzie go wielbil i nosil na rekach. Tylko w Polsce oczekuje sie nie tyle medali na turniejach, ą choćby przyzwoitej gry, gry, kotra ma w sobie jakis sens. Grecja gra defensywnie, ale robi to bardzo dobrze, inni graja uzywajac ile sie da podań, kolejni wykorzystuja kapitalne przygotowanie taktyczne czy fizyczne. W Polsce mamy goscia, ktory mzoe i kiedys cos osiagnal w Pilce klubowej, ale na w przypadku reprezentacji gowno osiagnal. Zeszmacil gre Polski ile sie dalo.
Nie piszcie, ze mamy takich a nie innych pilkarzy, bo jesli tak to Leo klamie jak zwykla dziwka. To on pieprzyl swoje farmazony, jaka to masa uzdolnionych. Tylko szkoda, ze jakos nie moze ich dostrzec, a powolania śle dla Pazdana.
Szczyt wkurw... osiagam gdy czytam, ze Polska miala trudnych, czy bagatela mocnych rywali w grupie el. ME. Nie wiem ja tam dostrzegłem Portugalie i zgraja przecietniakow nad przecietniakami.
Dochodzi do sytuacj, ze Leo strzela sobie focha jak podczas konferensji na ME gdzie zachowywal sie jak debil. Jak mozna miec pretensje do pory rozgrywania spotkania. To co moze o 20 zagraliby lepiej. Boisko z A klasy, jakos inni potrafia na niej grać. w Albacete Hiszpania nie miala rowno jak na stole od bilarda, a grala, ze hoho. Poprostu z debilna taktyka, z debilnym zestawieniem personalnym, debilnymi zmianami nic sie nie ugra.
Gosciu jest jak Dunga wie ze nic mu nie wychodzi ze je... wszystko ale wg. niego jest dobrze i widać jakas tam przyszlosc tylko o jakiej mowimy, bo 2 lata i jest gorzej niz było. Leo out.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 wrz 2008, 10:45

Chyba niektórzy nie są na bieżąco.
Nie ma co tutaj dawac za przykladow meczow z kazachstanem, zwlaszcza mlodziezowych reprezentacji, gdzie ogolnie panuje przekonanie ze za tymi reprezentacjami nie trafisz, raz potrafia wygrac a na drugi dzien przegrac z kretesem
Kazachstan to dosc specyficzne miejsce gdzie nawet niektore calkiem dobre kluby potrafia przegrac ....
Moze i nie ma takiego urodzaju jak w latach 90, gdzie to fajne nazwiska, polskie kluby w LM a w reprezentacji duza dziura i brak awansow do wielkich imprez

rok temu :arrow:
Polska - Brazylia 1:0 (1:0)

Bramka: Krychowiak (23., rzut wolny)
Czerwona kartka: Krzysztof Król (27., za drugą żółtą).
Sędziował: Howard Webb (Anglia).
Widzów: ok. 50.000.
Polska: Bartosz Białkowski - Ben Starosta, Jarosław Fojut, Krzysztof Strugarek, Krzysztof Król - Artur Marciniak, Adam Danch, Grzegorz Krychowiak (90. Jakub Feter), Tomasz Cywka (61. Mariusz Sacha) - Patryk Małecki, Dawid Janczyk (73. Łukasz Janoszka)
Brazylia: Cassio - Eduardo, Luizao, David Marinho, Roberto (78. Adriano) - Leandro Lima, Renato Augusto, Alexandre Pato, Ji Parana (17. Carlos Eduardo), Carlao (66. Marcelo) - Jo
po tym meczu przegrana z kretesem

czy z ostatnich dni
Gruzja 0-5 Polska
Kamil Glik 13, 81, Maciej Korzym 74, 89, Mateusz Cetnarski 90

Polska: 1. Michał Gliwa - 2. Michał Pazdan (57, 13. Artur Jędrzejczyk), 3. Kamil Glik, 5. Adam Wrzask, 4. Mariusz Pawelec - 6. Daniel Mąka, 7. Mateusz Cetnarski, 9. Łukasz Ślifirczyk, 8. Maciej Rybus - 10. Patryk Małecki (86, 14. Jakub Kisiel), 11. Maciej Korzym.
Polska 1-0 Litwa
Michał Janota 16

Polska: Wojciech Szczęsny - David Blacha (86 Paweł Olkowski), Paweł Baranowski, Tomasz Wełnicki, Mateusz Rajfur (46 Maciej Woźniak) - Tomasz Kupisz, Ariel Borysiuk (46 Mateusz Klich), Tomasz Hołota, Alan Stulin (72 Jakub Kosecki) - Michał Janota (46 Zeyn Al-Abidyn S-Latef), Paweł Wojciechowski (72 Robert Trznadel).
Nie ma co sie przerzucac wynikimi, bo ostatnio nasze reprezentacje mlodziezowe, zwlaszcza ta u21 rozczarowala... na koneic zaskoczyla ale pfff,
Moze i nie ma wielkich talentow ale nie ejst tak zle, a chociazby mlodziez Legii, Janota, Krychowiak, Kupisz, Szczesny .... wiec ja tutaj jakies katastroficznej wizji nie widze ...

Troche odbieram to tak, ze .... chcesz przed soba usprawiedliwiac aktualny system szkoleniowy bo sam masz w nim drobna cegielke, zwalajac wsyztsko na brak materialu, nad ktorym mozna pracowac...usprawiedliwienie na przyszlosc jak sie patrzy.... ale tak do konca nie jest

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 wrz 2008, 11:59

Nie, nie usprawiedliwiam systemu szkolenia nigdzie i jestem od tego bardzo daleki - nad brakiem futbolowych talentów można powiedzieć bardzo, baaardzo wiele, ale to nie miejsce i czas na to. Nigdy nie pracowałem z piłkarzami poniżej 18 roku życia, ale wiem, jak tam wyglądają treningi - tamten bierze red bulla, tamten coś jeszcze, tamten inaczej się wspomaga, na treningach się lenią, przed meczami coś biorą i myślą, że są fajni. System szkolenia kuleje na całej linii - byłem na zachodzie, widziałem, jak się szkolą juniorzy i rozmawiałem z trenerami - załamałem się wtedy nad tym, co sam umiem i czego mnie uczą w Polsce. Jesteśmy sto lat za murzynami w kwestii organizacji treningów, badań wydolnościowych, kontroli psychofizycznej piłkarzy, przygotowania taktycznego, wszystkiego. Takich Kaźmierczaków czy Madejów jest jeszcze trochę, ale jeśli chcą robić kariery, to wyjeżdżają na zachód - ponure lata 90 wydały niewiele talentów, które teraz by wchodziły do kadry jak Błaszczykowski, ale teraz nadchodzą czasy Janoty, Zeyna czy Krychowiaka, piłkarzy, którym nowe regulacje prawne i postęp państwa pozwoliły wyjeżdżać na zachód i tam się szkolić bez żadnych kłopotów.
Reprezentacje odżyją, ale za kilka lat - na razie jest kryzys w piłce młodzieżowej, jakiego nie było od kiedy pamiętam, sytuacja kadrowa pierwszej kadry, gdzie ratuje się Leo Wojtkowiakiem to istny luksus w porównaniu do Zamilskiego i jego 20 piłkarzy na poziomie Białorusi co najwyżej. Jest dno dna, a mecz z Brazylią to akurat żaden wyznacznik - jeśli oglądałeś to sam wiesz, jaka to była obrona Częstochowy. To był ostatni taki wynik młodzieżówek na kilka lat, chyba że się im poszczęści, bo materiał ludzki jest o wiele gorszy, niż pod koniec ubiegłego stulecia. Wiele, wiele gorszy.
Tu nie chodzi o nieprzewidywalność, bo piłkarze nasi na tle Gruzji nie są kiepscy, aż tak źle nie jest - im się po prostu często nie chce, sądzą, że są za dobrzy na takie rozgrywki, dlatego czasem im się zachce, czasem nie. Kadra Madeja i Kaźmierczaka, która zdobywała medale na wielkich turniejach, też miała podobnie, tyle że ich najniższy poziom to były wyżyny obecnych Korzymów czy innych Cetnarskich, taka smutna prawda.
Jarzinho - takich wypocin nawet żal komentować. Idealnie pasujesz do rozmów z Lato czy innym Engelem, jak to wspaniale było, kiedy Polak był u sterów.
Mam tylko nadzieję, że kiedyś przejrzysz na oczy. Oby tylko nie wtedy, kiedy poprowadzi kadrę kolejny Janas. :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 wrz 2008, 12:43

Wilmore tutaj zasadniczo wielkiej rozbieznosci miedzy nami nie ma. ja nie wtierdze ze mamy wielce utalentowana mlodziez, ale nie popadam tez z drugeij strony w skrajnosc kreujac jakies katastroficzne wizje :!: ze nie ma w ogole pilkarzy czy ze tam przegrywamy z Kazachami
Pokolenie Madeje&Grzelaki bylo wielkie ale nie wycisnieto z nich zbyt wiele w doroslej pilce, tutaj tez dyskusja moglaby sie rozpetac na kilku poziomach i na dlugie godziny

Mecz z Brazylia oczywsicie ogladalem, wiadomo ze zwyciestwa z Brazylia codziennoscia nie sa i nie beda... przypadkowa jaskolka wiosny nie czyni :P

Piszesz ze trzeba zmienic system szkolenia i cala otoczke bo jetsesmy zacofani, ja sie zgadzam, sam uprawialem profesjonalnie sport, co prawda nie ta dziedzina ale to szczegol.
Wg mnie najwazniejsza rzecz to odsunac od mlodych takich ludzi jak Kowal... lepiej by bylo dla nich jakby nie czytali tego co pisze bo moze jednemu z drugim to zaimponowac... :boje się:
ystem szkolenia kuleje na całej linii - byłem na zachodzie, widziałem, jak się szkolą juniorzy i rozmawiałem z trenerami - załamałem się wtedy nad tym, co sam umiem i czego mnie uczą w Polsce. Jesteśmy sto lat za murzynami w kwestii organizacji treningów, badań wydolnościowych, kontroli psychofizycznej piłkarzy, przygotowania taktycznego, wszystkiego.
Trudno sie nie zgodzic...
Tutaj jest wiele do zrobienia, bo trzeba nie tyle szkolic ale i wychowywac bo to co obecnie jest to sodoma i gomora bo jak przykladowo pilkarz 16-17 majacy wystep Ślaskiej lidze juniorow (zadne tam wiejskie zespoly), dzien przed meczem potrafi chlac na umor ... I to nie jest jednorazowy przypadek po takich to cale druzyny sa gdzie impreza impreze goni pomimo iz to jeszcze nawet 18tki nie ma
No bo wkoncu jeden drugiemu musi zaimponowac... 2h snu i jazda, jak piszesz redl bulle, pawerrady ale porzednie zjesc to nie
Mnie do glowy by nie przyszlo aby przed startem nie polozyc sie wczesniej a co dopiero imprezowac no ale ...

edit
I wielka chwala Leo za to ze w jakis sposob publicznie rozprawil sie z 3muszkieterow

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”