AS Roma (zbiorczy) - Strona 156

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 wrz 2008, 20:00

Jak gdzieś wyżej chyba już napisałem najpierw Spall mówił o Baptiście że klasowy piłkarz nie potrzebuje czasu na aklimatyzację w nowej drużynie. Po meczu z Napoli już mówił że Baptista potrzebuje czasu na dojście do formy :lol: Meczu z Napoli nie oglądałem (jedynie skrót) i po nim było tyle opinii ile było wypowiadających się ale wszyscy mniej więcej mówili że nie jest w mega formie (jak prawie cała drużyna), a dalej to mówiono różnie. Po meczu o Superpuchar Włoch moja odpowiedź na Twoje pytania brzmi yes - piłka mu odskakiwała ale próbował coś zagrać, tragedii nie było i z raz zabrakło precyzyjnego, silnego strzału bo ładnie akcja z jego udziałem się zapowiadała. Należy mu dać trochę czasu na zrozumienie się z partnerami i zrozumienie o co loto w taktyce Spalla. Najprawdopodobniej będzie sporym wzmocnieniem Romy :wink:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 03 wrz 2008, 20:20

Roma ogólnie robi dobre wrażenie, przy tych wydatkach na transfey, można powiedzieć ,że zmontowali silną ekipę. nie przekonuje mnie linia ataku:

Totti- młodszy i lepszy nie będzie, z utrzymaniem wysokiej dyspozycji też może być trudno.

Vucinic- zawodnik zdolny ale chimeryczny.

Okaka- niby talent, ale młodzi piłkarze rzadko potrafią ustabilizować formę.

Baptista-jako napastnik nie sprawdzał się w Realu, lepiej grając jako madiapunto.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 wrz 2008, 20:44

Wszystko to prawda ale w poprzednim sezonie mieliśmy tylko Tottiego i Vucinica a tego pierwszego jak zawsze kontuzje nie omijały :( I mimo to do końca walczyliśmy o scudetto ostatecznie zostając wicemistrzem Włoch, zaszliśmy do ćwierćfinału LM co powodem do wstydu na pewno nie jest a w przypadku niemal raczkującej na tym poziomie Romy osiągnięciem nawet nawet tym bardziej że w pokonanym polu pozostawiliśmy Real. No i jeszcze zdobyliśmy Puchar Włoch. Więc niemało jak dla mnie. A w tym sezonie do tego grona które wymieniłeś dochodzi jeszcze Montella :P Pewnie gdyby byli chętni to zostałby wypożyczony ale tych odstraszały m.in wysokie zarobki piłkarza. Poza tym siłą ofensywną Romy nie jest tylko napastnik którego z prawdziwego zdarzenia nie mamy a wszyscy ofensywni gracze. I tak, taki niby napastnik Totti wielokrotnie się cofał uczestnicząc w rozgrywaniu piłki i zapoczątkowując akcje ofensywne.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 wrz 2008, 16:35

Bo Perrotta to się jednak chyba kończy, a co do Baptisty, to jestem przekonany że on przyszedł jako ten wysunięty napasnik, co to ma być podobnym piłkarzem do Tottiego lub ewentualnie ma grać na skrzydle, więc w ofensywnej pomocy rywalizować nie będzie.
Perrotta tak. Ale jak wróci Totti to pewnie on będzie wysunięty, ew. grałby OPŚ bo na skrzydło nie pójdzie. A wtedy robi się ciasno bo co z Bestią? A na skrzydłach będą jeszcze Vucinic, Taddei i Menez.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 wrz 2008, 17:32

Yukasz pisze:
Bo Perrotta to się jednak chyba kończy, a co do Baptisty, to jestem przekonany że on przyszedł jako ten wysunięty napasnik, co to ma być podobnym piłkarzem do Tottiego lub ewentualnie ma grać na skrzydle, więc w ofensywnej pomocy rywalizować nie będzie.
Perrotta tak. Ale jak wróci Totti to pewnie on będzie wysunięty, ew. grałby OPŚ bo na skrzydło nie pójdzie. A wtedy robi się ciasno bo co z Bestią? A na skrzydłach będą jeszcze Vucinic, Taddei i Menez.
ktoś na ławie siedzieć jako napasnik musi :wink: (nawiet w Romie :P ) A widzę go na skrzydle tylko dlatego że znając Spalla może tak kombinować, choć to pomysł przegrany raczej jest.
Co do Meneza to ja poczekam aż on coś więcej pokaże, bo narazie to wróżenie z fusów...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 wrz 2008, 13:20

Dziś rozpoczynamy 2 kolejkę Serie A, od spodkania Palermo z Romą. Mecz ciekawy bo ciężko powiedzieć dokładnie jak zaprezentują się oba zespoły. Palermo ma za sobą bardzo nieudaną inaugurację ligi, gdzie gładko i po słabej grze polegli w starciu z Udine. Roma też nie wypadła rewelacyjnie remisując na własnym boisku z Napoli. W dodatku Spall ma duże problemy kadrowe. Największym kłopotem są absencje środkowych obrońców czyli Mexesa (uraz lewego kolana) i Juana ( odpoczywa po reprezentacji). W takiej syuacji w środku zagra Panucci i Loria, co kibiców Romy optymizmem napewno nie napawa (w szczególności że Palermo gra 3 napasników i na własnym boiksu mogą być bardzo groźni w ataku). Defensywę uzupełniają Risse i najpewniej Cassetti, na którego wyraźnie stawia trener kosztem Cicinho. W pomocy problemów nie ma i pewnie zagra 3 De Rossi, Pizarro i Aquilani, natomiast w ofensywie podobnie jak w obornie trenera znów czekają problemy. Mianowicie kontuzjowany jest Totti, a i wystep od pierwszej minuty Baptisty jest wątpliwy, gdyż podobnie jak Juan wraca ze zgrupowania (tyle że on w 18 jest). Pozytywną informacją napewno jest powrót Taddeiego, pytanie tylko czy wracający po dłuższej przerwie Taddei wraz z zaczynającym karierę w Romie Menezem (lub Baptistą) będą grali na odpowiednim poziomie?
Jeśli chodzi o rywala, to Palermo problemów kadrowych niby nie ma, ale to nie jest tak mocna drużyna jak w latach wcześniejszych (ach ten zespół z Grosso, Zaccardo, Barzaglim i Tonim :roll: ), niby jest świetny Amelia w bramce, całkiem solidna 3 osobowa pomoc z Bresciano (on w 1 kolejce wszedł z ławki), Liveranim czy Nocerino i ciekawa formacja ataku z nietuzinkowym Miccolim i bardzo zdolnych młokosów (Cavani, Lanzafame), ale wyraźnie widać że drużna ma braki. Słaba jest obrona, na czele z prawym obrońcą, który został ostatnio zmasakrowany przez Di Natale. Atak o ile zdolny to jeszcze mocno nie pewny, czego przykładem był pierwszy mecz, gdzie Cavani marnował seriami doskonałe okazje (2 razy uderzał z pola bramkowego :shock: ) i gola nie trafił. Tak więc Roma najbardziej powinna obawiać się swoich słabości i tego, że Palermo jednak u siebie jest groźnym zespołem i zawsze spłatać figla może.
Jak będzie zobaczymy, ale o ile wyniku pewnym być nie można to jednak ewentualna strata punktów Romy by była niespodzianką i ja osobiście stawiam na niewysokie zwycięstwo Romy

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 wrz 2008, 23:16

(L)oczkerson pisze:Jak będzie zobaczymy, ale o ile wyniku pewnym być nie można to jednak ewentualna strata punktów Romy by była niespodzianką i ja osobiście stawiam na niewysokie zwycięstwo Romy
:angry2: :zwała:

No dobra się pomiliłem :P ale to nie moja wina, bo Palermo zagrało kapitalne spotkanie i bylo zupełnie innym zespołem niż w meczu z Udine (wtedy grali na wyjeździe, teraz w domu). jednak pisząc o tym meczu zacząć trzeba od kadry Romy, bo to ona miała decydujący wpływ. Tak jak pisałem przed meczem nie było Juana i Mexesa w środku obrony, nie było też Tottiego w ataku...
ale na tym nie koniec, bo zabrakło takrze Vucinica (wie ktos dlaczego?) i w konsekwencji zagrał Okaka a po 38 miuntach wypadł ze składu De Rossi, który przy główce zrobił sobie coś z karkiem.

Ogólnie spotkanie rozpoczęło się doskonale dla Romy. Już w pierwszych minutach bliski gola był Baptista, którego fantastyczny strzał z wolnego Amelia sparował na słupek, a puźniej dopadł do dobitki Aquilaniego. W 11 minucie wątpliwości już nie było, Dwójkową akcję Okaka-Aquilani zakończył Baptista strzałem praktycznie do pustej bramki. Na bramce dobre informacje dla kibiców Romy się skończyły, bo Palermo rozkręcało sięz minuty na minutę i juz kilka minut po stracie gola dali rywalowi ostatnie ostrzerzenie trafiając ze spalonego (sędzia nie uznał). Tak jak pisałem ostrzezenie naprawdę było ostatnie, bo następna akcja gospodarzy zakończyła się pieknym golem w samo okienko Miccoliego. Po golu Palermo doprowadzało do kolejnych świetnych okazji bramkowych, ale albo nie trafiał Cavani, albo Doni świetnie bronił. W 57 minucie akcje Palermo rozpoczął wyrastający z czasem w tym spotkaniu na prawdziwego mistrza w środku pola Simplicio, który odebrał jak dziecku piłkę Pizarro i podał do niepilnowanego Miccoliego, który dopełnił formalności i trafił na 2:1. Wynik ustalił na 3:1 Cavani po 2 asyscie Simplicio
Na pocieszenie mogę powiedzieć, że całkiem dobry (a napewno wyraźnie lepszy niż wcześniej) był Baptista :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 15 wrz 2008, 15:49

Jedna sprawa to fakt że po głupich meczach międzypaństwowych zrobił się mały szpital i nie ma wielu ważnych ogniw w kadrze a inna to że niezrozumiałe jest dla mnie iż po dominacji na samym początku kiedy to wykorzystaliśmy dopiero trzecią dogodną okazję do strzelenia gola graliśmy wielkie nic czyli przestaliśmy grać :roll: A ten mały szpital (Mirko jakiś uraz tuż przed meczem) pokazał tylko to o czym wszyscy wiedzą - mercato było średnie bo jest wiele braków. I tak nie mamy zmienników dla Mexesa i Juana. Inna sprawa że im też zdarzają się słabe interwencje i nie są bogami przez co brak alternatyw jest jeszcze bardziej zastanawiający. Dobrze jest gdy jest dobrze, później jest źle. Nie mamy skrzydłowych - Okaka przez cały mecz miotał się tylko między jedną a drugą bramką niewiedząc co ze sobą zrobić. I pewnie jeszcze długo nie będzie wiedział bo skrzydłowym prędko nie będzie. Jak wszedł Menez już więcej pokazał niż Okaka mimo że rewelacji też nie zagrał, ale było po nim widać że jest skrzydłowym bo wie jak grać i tak grał/próbował. A jak dodać do tego że Taddei jest po kontuzji to nasuwa się tylko jedno pytanie - wtf? Mecz potwierdził także Cicinho to jednak wielki oszołom i w jego przypadku nigdy nie można być niczego pewnym. Zresztą jak w przypadku całej naszej obrony. Cud że jest Doni który mimo że gra z kontuzją ratuje nas od utraty wielu bramek. No i co dalej? Napinamy się co to nie my, mówimy że finał LM jest w Rzymie i chcemy tam zagrać (na co już mam alergię) a boisko swoją drogą i w lidze po dwóch kolejkach mamy 1 pkt :roll: Jak nie wygramy czterech najbliższych ligowych meczów to chyba pozostanie już nam tylko wespół z Milanem zrobić swoją ligę i bić się o jej wygranie :P
Jeszcze jakby było mało do śmiechu to ponoć Roma w obliczu problemów zdrowotnych Doniego rozgląda się za jego zmiennikiem, szybko :lol: :roll:
Jedyne pozytywy w meczu z Palermo to chyba tylko Doni i Aquilani który próbował rozgrywać i coś tam grać. Choć czasem też mu nie wychodziło.
Co do Baptisty to imo zagrał średnio, strzelił bramkę po ładnej kombinacyjnej akcji ale i ja bym to strzelił (no dobra, gdybym zderzył się z piłką to byłaby szansa że oboje byśmy wpadli do bramki ale to też byłby mój gol!) i poza kilkoma indywidualnymi akcjami był niewidoczny. No ale właśnie jak za nim niewiele z naszej strony się działo to w sumie co on mógł zrobić?
A teraz od tygodnia Spall swoimi wypowiedziami próbuje mnie wystraszyć jakimś Clujem z którym to w meczu kolejki przyjdzie się zmierzyć na Olimpico w pierwszej kolejce LM, tej samej którą ponoć chcemy wygrać :lol: :roll:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 wrz 2008, 23:44

No to mamy problem, duży problem zwany kryzysem. Jak się szybko nie pozbieramy to wszystko to o co mieliśmy walczyć przegramy na samym początku. Niech Spall nie pierdzieli że wina 1 pkt w lidze leży tylko po stronie głów. My jesteśmy bez formy! To co wyprawia nasza obrona woła o pomstę do nieba. Inna sprawa że nie ma Mexesa i Juana ale to nie ja kupowałem zawodników podczas mercato i nie sprowadziłem dla nich przyzwoitych zmienników. Panucci ładnie gra głową co nie raz udowodnił ale z niego taki obrońca jak z koziej d… trąba. Z reszty tak samo! A takiej łatwości w oddawaniu strzałów z dystansu przez Cluj nawet w najczarniejszych snach się nie spodziewałem. Nie wiem po co na mecz z takim Clujem wychodzimy na skrzydle obrońcą - Tonetto. Ale to nie pierwsza rzecz której nie rozumiem. Inna to po co gra Taddei który jest po długiej kontuzji i zupełnie bez formy. Nie lepiej ogrywać np. Meneza? Spall się cieszy że Baptista jest wszechstronnym zawodnikiem czyli takim niemal od wszystkiego. Po dotychczasowych meczach mam wrażenie że on jest do niczego. No może nie aż tak, ale nie daje nam tego czego oczekiwałem i długimi momentami jest niewidoczny. Niewidoczny dziś był także duet De Rossi z Aquilanim których jakby w ogóle nie była bo między atakiem a obroną była dziura.
I faktycznie jak mawiał Spall, Cluj nie jest słabe. Wisła, Legia czy Lech by z nimi polegli. To fakt bo ogólnie ‘Rumuni’ to ambitne chłopaki. Dziś wygrali z nami zaangażowaniem i wybiegali sobie zwycięstwo. Z tym że chcący się liczyć w Europie zespół powinien ich wciągnąć nosem i pewnie tak by z nimi zrobiła dziś Chelsea.
Jedyna nadzieja że obrona szybko wróci po kontuzjach bo z taką jaką mamy obecnie prędko się nie podniesiemy.

PS Komentator na onecie i całkiem słusznie cały mecz pozostawił bez komentarza. Zaprotestował od samego początku :boruta:

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 16 wrz 2008, 23:55

No to mamy problem, duży problem zwany kryzysem.
No to jak chłopaki w następnym okienku transferowym otwieracie supermarket ? Biorąc pod uwagę politykę transferową waszego klubu oraz inteligencje co niektórych działaczy plasującą się gdzieś pomiędzy japońską małpą, a psem Pawłowa to Inter może się nieźle obłowić...
To co wyprawia nasza obrona woła o pomstę do nieba.
Tak jakby postawa ofensywy napawała optymizmem.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 17 wrz 2008, 0:06

psem Pawłowa
te koleś! pies Pawłowa to był spoko ziom, w dodatku wielkie zasługi dla współczesnej medycyny położył więc odbij ;D

taki dżołk... a dla zainteresowanych ----> http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:On ... s_dogs.jpg nie śmiać się !! on mu NOBLA POMÓGŁ ZDOBYĆ!!!
Cluj nie jest słabe. Wisła, Legia czy Lech by z nimi polegli.
eeee...to miał być argument na niesłabość Cluj tak? w takim razie macie szczescie ze gdzieś tam się FK Moskwa nie kręci w okolicy bo kurna nawet na UEFA Puchar mielibyscie sie problem wbić....
Dziś wygrali z nami zaangażowaniem i wybiegali sobie zwycięstwo.
jasne...najwięcej z tego co zauważyło mi się to przebieżek było na waszym polu karnym kiedy obroncy Romy latali jak Żyd po pustym sklepie między wymieniającymi podania Rumunami...naprawde to 1:2 to najniższy wymiar kary...

nie chcę być posądzony o złośliwość, ja po prostu się (trochę) wyżywam bo mi Roma piękny kupon położyła...takie rzeczy się zdarzają i bardzo dobrze - kopciuszek położył faworyta... Cluj nie jest żadną potęgą a Roma puściła nieprzyjemnego dla swych fanów bąka w wannie, bo jednak jakoś tak się utrało że pierwszy mecz u siebie w LM ułatwia jednak zdecydowanie wyjście w ogólnym rozrachunku....

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 17 wrz 2008, 0:17

No to jak chłopaki w następnym okienku transferowym otwieracie supermarket ? Biorąc pod uwagę politykę transferową waszego klubu oraz inteligencje co niektórych działaczy plasującą się gdzieś pomiędzy japońską małpą, a psem Pawłowa to Inter może się nieźle obłowić...
Z pieniędzmi jakie przeznaczamy na transfery oraz na gaże dla zawodników od kilku lat teoretycznie powinniśmy walczyć jedynie o LM. Tak źle jak mówisz nie jest. Poza tym kogo byś dziś nie wziął z drużyny do Interu wiele byś na tym nie zyskał. Inna sprawa że ostatnio nasi piłkarze chcą grać u was a wy dajecie przyzwoite pieniądze w porównaniu z innymi i Roma wielkiego wyboru też nie ma. No a jak tak dalej będziecie od nas brac piłkarzy to niedługo wszystko na co was będzie stać to wicemistrzostwo, scudetto zaś będzie należało do nas :boruta:
Tak jakby postawa ofensywy napawała optymizmem.
Z dobrą defensywą byśmy wygrali bo Cluj wielką drużyną nie jest. Po prostu my im za bardzo nie przeszkadzaliśmy a do tego chciało im się chcieć. A z taką obroną to i Polonia Bytom byłaby dla nas zagrożeniem :roll:
eeee...to miał być argument na niesłabość Cluj tak?
To miał być argument że na to że polską drużynę w el. LM jak każdy by pokonali a to wyczynem imo nie jest a oni dodatkowo jakąś tam piłkę pokazali. Ale nic nie powiedziałem że są mocni o czym myślałem że świadczy reszta mojego postu.
jasne...najwięcej z tego co zauważyło mi się to przebieżek było na waszym polu karnym kiedy obroncy Romy latali jak Żyd po pustym sklepie między wymieniającymi podania Rumunami...naprawde to 1:2 to najniższy wymiar kary...
Nic nie napisałem o postawie naszej obrony? Poza tym podobno tylko skrót oglądałeś :> Dla ciebie to pewnie aż skrót. Fakt mieli jeszcze kilka okazji ale i choćby Vucinic na początku trafił piłką w słupek w sytuacji gdy wydawało się że brak gola będzie wyczynem. Ile może mieliśmy przegrać? 1:3? 1:4? 1:10?

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 17 wrz 2008, 11:42

Roma jest w tej chwili kompletnie w d....

3 mecze 1 pkt i to z zadnymi wymagajacymi rywalami..

w LM kompromitacja na miare tej z 7-1 z MU

u siebie.. z beniaminkiem .. wstyd jak ch

p.s ..NIech ktos usunie ta sonde z tematu bo jest z przed roku :D

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 18 wrz 2008, 15:58

Roma jest w tej chwili kompletnie w d....
Moczy się w fekaliach !
3 mecze 1 pkt i to z zadnymi wymagajacymi rywalami..
Pocieszcie się ostatnimi sukcesami Milanu. Od razu uśmiech maluje się na twarzy.
u siebie.. z beniaminkiem .. wstyd jak ch
Kończ, że zdania. Rozumiem, że etnometody są coraz bardziej popularną formą wyrazu i wszystkiego trzeba się domyślać, ale jak już chcesz napisać "[ch**]" to pisz, a jeśli boisz się odgórnej cenzury to zastąp ten symbol jakimś innym np. fallus.
p.s ..NIech ktos usunie ta sonde z tematu bo jest z przed roku
Ta sonda ma wam przypomnieć jaką drużyną byliście, a jaką jesteście :)

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 18 wrz 2008, 16:01

Daruj sobie ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”