FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 746

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 wrz 2008, 23:17

Messi słabo? Dwie asysty, idealna piłka do Bojana (to nawet nie była sytuacja 100% tylko wręcz 200% bo mógł strzelać w dowolne miejsce poza środkiem bramki, mijać bramkarza albo podać do Iniesty, który raczej trafiłby do pustej bramki) a i przy trzecim golu miał udział. W pierwszej połowie zepsuł jeszcze bardzo dobrą okazję po solowej akcji. Jeżeli to jest słabo to ja nie chcę wiedzieć co musiałby zrobić, aby ocenić go dobrze bądź też bardzo dobrze. Jeżeli myślisz, że będzie zaliczał 23842304 asysty i 3940534 goli w każdym meczu to zapomnij. Nie będzie tak.

Mecz miał oczywiście dwa oblicza, ale to nic nowego. Bardzo dobra pierwsza połowa i bardzo słaba druga. Tak się zdenerwowałem, że nie chce mi się nawet więcej pisać, ale jak widzę teksty 'Messi słabiej' to mnie szlag trafia. Bardziej na miejscu byłoby napisać, że bez Leo w tym meczu nie mielibyśmy niczego.

Dodam jeszcze, że szkoda mi Alvesa. Szkoda z tego względu, że oddał dzisiaj kilka groźnych strzałów i do strzelenia bramki brakowało naprawdę bardzo niewiele. Asysta przy zwycięskiej bramce oczywiście nie do przecenienia, ale czekam na gola :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 wrz 2008, 9:32

Tak jak do tej pory nie mielismy szczescia, tak wczoraj nam dopisalo.

Pisac o meczu za wiele nie bede, bo podobnie jak Mentora za duzo nerwow mnie wczorajszy mecz kosztowal. Messi i Eto`o robili wczoraj roznice.Naprawde ciesze sie ogromnie z tych 3 pkt.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2008, 11:13

Tymczasem likwiduję starą ankietę. Oto wyniki:

Obrazek

Wyniki mówią nam chyba tylko tyle, że to złożona kwestia i trudno udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Pewnie wpływ na ilość kontuzji miało kilka czynników.

Jakieś pomysły na nową ankietę?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 wrz 2008, 11:22

Nie wiem, moze cos w stylu : ktora pozycja wymaga wzmocnienia w okienku zimowym?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2008, 11:27

Przyjąłem do wiadomości. Zaczekamy może na inne opcje, ale w razie czego ujdzie. Nie wiem tylko czy nie zmienić tego po prostu na 'Na jakiej pozycji mamy Twoim zdaniem największe braki' chociaż nad tym się można jeszcze zastanowić. Okienko zimowe nie daje zbyt wielu opcji tak więc wątpię w jakiekolwiek transfery w tym okresie choćby nawet braki rzeczywiście były.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 25 wrz 2008, 11:47

Mentor pisze:Messi słabo? Dwie asysty,
z czego jedna , to najzwyklejsze podanie po ziemi. nie chce deprecjonowac,tego co zrobil,ale to nie jest ten Messi,ktory zachwycal rok temu caly swiat. Nie bylo tego blysku geniuszu. Ale cieszy,ze choc zagral slabiej,to i tak w protokole meczowym zapisal sie jako asystent. Wczoraj Lionel nie wygladal mi na zawodnika bedacego postrachem defensywy przeciwnika. Moze sie i czepiam,ale czekam na naprawde wspanialy wystep naszej nowej "10".
Mentor pisze:Okienko zimowe nie daje zbyt wielu opcji tak więc wątpię w jakiekolwiek transfery w tym okresie choćby nawet braki rzeczywiście były.
ja czuje,ze Henry pojdzie do City za jakies 30 baniek. Lubie Francuza,nawet bardzo , ale jak tak dalej pojdzie,to Titi z wielka checia zmieni otoczenie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2008, 11:59

Masz rację. Zupełnie zapomniałem, że Leo nie może zaliczać asyst zwyczajnymi podaniami po ziemi. Powinien asystować piętką z przewrotki albo robić flip-flapa głową.

Messi zagra nie jeden wspaniały mecz. Myślę, że może będzie ich nawet 10 i pewnie nie więcej. Do tego wystarczy drugie tylko bardzo dobrych i jeszcze 10 dobrych. Na więcej nie liczę. Na dzień dzisiejszy fakty są takie, że Leo nie ma problemów z stwarzaniem okazji sobie ani kolegom i to mnie satysfakcjonuje.

Swoją drogą kto Twoim zdaniem zagrał wczoraj lepiej od Leo? Rozumiem, że Eto'o bo ten rzeczywiście wczoraj wymiótł, ale ktoś jeszcze :>

Na odejście Francuza bym nie liczył bo nie ma kogo sprowadzić na jego miejsce. Kim byśmy grali gdyby nawet jego nie było?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 wrz 2008, 12:03

Tylko wlasnie sek w tym, ze mimo iz Henry jest to i tak nie gra. Tlumaczone to jest kontuzjami/choroba itd. i nie mowie, ze to nie prawda. Skoro teraz Iniesta probowany jest na lewym skrzydle to osobiscie tez watpie w transfer w zimowym okienku. Szczegolnie, ze jeden z naszych nowych wychowankow radzi sobie naprawde dobrze w srodku pola. Jesli nie bedzie kontuzji to naprawde transferu nie bedzie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2008, 12:08

Ale przecież nie wszyscy zawodnicy mogą grać. To, że Titi ostatnio nie gra w pierwszym składzie nie znaczy, że do niego za moment nie wróci a już na pewno nie oznacza, że jest niepotrzebny bo musimy mieć kogoś na ławce. Jakbyśmy sprzedali Francuza w zimie za choćby i 30 mln to jakie opcje na lewe skrzydło byśmy mieli? To nie przejdzie. Ja tam bym Henryka pożegnał, ale po sezonie tylko nie wiem kogo można wyrwać na jego miejsce.

[EDIT]

To będzie z zupełnie innej beczki, ale jakoś zapomniałem o tym wspomnieć we wcześniejszych postach.

Wczoraj Samuel Eto'o strzelając dwie bramki dobił do magicznej granicy 100 goli strzelonych dla klubu \o/ To bezsprzecznie wielkie osiągnięcie a jestem przekonany, że jeszcze ten rezultat poprawi co da mu bardzo wysokie miejsce w historii klubu. W samych rozgrywkach La Liga ma tych goli 80 a to oznacza, że jeszcze w tym sezonie (to będzie trudne, ale możliwe) może się znaleźć w trójce najlepszych w historii klubu. Cesara Rodriqueza na pewno nie przeskoczy (195 bramek :P ) i Kubali (131 bramek) też nie (przynajmniej w tym sezonie :P ), ale 97 bramek strzelonych przez Mariano Martina może pobić. Dodam też, że czwarte miejsce okupuje Patrick Kluivert (90 bramek) więc jego pewnie przeskoczy.

To nie koniec tematu Eto'o. Widzieliście wczoraj jego reakcję po bramce Eidura? :lol2: Jakby ktoś miał video z tego 'zajścia' to dawać śmiało. Ogólnie reakcje Samu wymiatają. Widać, że mocno przeżywa wyniki drużyny. Realizatorzy często go pokazują jak przeżywa mecz na ławce rezerwowych.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 25 wrz 2008, 14:00

bzdury na temat henry'ego staja sie powoli nudne. idac tym tokiem rozumowania to puyol odejdzie do city bo nie gral

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2008, 14:04

Ale tutaj chyba nikt nie wysnuwa wniosków typu "Henry odejdzie bo ostatnio nie grał". Bardziej obstawiałbym "Henry może odejdzie bo trochę się u nas męczy a kto wie czy Manchester City nie byłby skłonny dużo nam za niego zapłacić". Tyle tylko, że wątpię w jego chęć przejścia do Citizens.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 25 wrz 2008, 14:18

Mentor pisze: Jakby ktoś miał video z tego 'zajścia' to dawać śmiało..
Mówisz, masz 8)

http://pl.youtube.com/watch?v=QnqSeSLdGTw
Pep się chyba przestraszył :lol: Może myślał, że to sfrustrowany stratą gola trener Betisu :rotfl:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2008, 14:26

Dzięki :lol:

Guardiola był nieco zaskoczony delikatnie mówiąc i chyba nie wiedział do końca co się dzieje, ale co tam :lol:
grzegorzfcb pisze:Pep się chyba przestraszył :lol: Może myślał, że to sfrustrowany stratą gola trener Betisu :rotfl:
Raczej Samuela rozpoznał, ale może bał się, że Kameruńczyk biegnie z pretensjami bo to miał być jego gol i on miał być bohaterem tego meczu :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 wrz 2008, 14:31

Dokladnie, nic nie pisalem o tym, ze Henry odejdzie. Poki co po prostu ostatnio nie gra.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 25 wrz 2008, 16:22

Mentor pisze:uardiola był nieco zaskoczony delikatnie mówiąc i chyba nie wiedział do końca co się dzieje, ale co tam
Pieknie by bylo Pep jakby Etoo byka zalozyl :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”