Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 463

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 wrz 2008, 20:29

Jeden z tych dni co nic nie wychodzi. Trudno, czasem trzeba przegrać u siebie.

Robin 3 okazje, Cesc 2 świetne strzały z dystansu, bramkarz broni kapitalnie, Gallas w poprzeczkę. Ade, Walcott ...

niewykorzystane sytaucje się mszczą. Hull miało może ze 3, 4 groźne sytuacje i wygrali. Brawa im sie należą, bo zagrali dziś świetny mecz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 wrz 2008, 20:35

Ano niestety..
Wypadek przy pracy. Mieliśmy kilka dobrych akcji, słupek. pół metra obok bramki.. eh.
Trzeba przyznać że bardzo ładny strzał Geovanni (tak się pisze?).

DasmondHume
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DasmondHume » 27 wrz 2008, 21:44

co za leszcze z beniaminkiem u siebie przegrać. Tylko Arsenal tak potrafi :))

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 wrz 2008, 21:55

DasmondHume pisze:co za leszcze z beniaminkiem u siebie przegrać. Tylko Arsenal tak potrafi :))
Nie tylko.
Barcelona przegrała z beniaminkiem na początku sezonu.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 27 wrz 2008, 21:56

DasmondHume pisze:co za leszcze z beniaminkiem u siebie przegrać. Tylko Arsenal tak potrafi :))

I po co ta napinka? fieldy ma racje, nic nie wychodzilo, brakowalo wszystkiego, a przede wszystkim pomysłu, chyba te 6-0 tak ich poniosło, grają w kratkę dobre mecze przeplatają wpadkami, wygrana z Boltonem, mizeria w Kijowie, pogrom Szabel, wpadka z Hull.

Swoją drogą Robin z taką grą nie powienien miec\ć miejsca w składzie, nie jest w formie, zupełnie. Bardzo go lubię, ale nie mogłem na niego dziś patrzeć. Theo też nie zachwycał ale Robin przytłaczał bezradnoscią.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 wrz 2008, 22:08

Graliśmy całkiem dobrze po strzeleniu gola. Niestety skuteczność zawiodła, a Brazylijczyk uderzył kapitalnie, nie do obrony i się posypało.
rbortniczuk pisze:chyba te 6-0 tak ich poniosło, grają w kratkę dobre mecze przeplatają wpadkami, wygrana z Boltonem, mizeria w Kijowie, pogrom Szabel, wpadka z Hull.
ale o czym my mówimy ? Z Sheffield zagrały rezerwy, tylko Nicklas i Vela [którzy weszli w końcówce] grali z Sheffield, wiec jak to mogło negatywie podziałać na pierwszy zespół ?
DasmondHume pisze:u siebie przegrać. Tylko Arsenal tak potrafi
To jest 2 porażka na Emirates, od początku gry na tym stadionie. Hala napinka.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 27 wrz 2008, 22:33

fieldy pisze:ale o czym my mówimy ? Z Sheffield zagrały rezerwy, tylko Nicklas i Vela [którzy weszli w końcówce] grali z Sheffield, wiec jak to mogło negatywie podziałać na pierwszy zespół ?
wybacz fieldy, ale to nie jest tak, że jesli zawodnik nie gra to nie ma dla niego znaczenia jakie wyniki osiąga zespół, może się tym podłamać lub dodatkowo zmotywować. Może właśnie tym bardziej, że grały rezerwy chłopaki tym zwycięstwem się za bardzo podniecili, szatnia jest jedna. Nikt nie zna przyczyn tej porażki, wymieniona przeze mnie opinia, może nią być lub nie. Jest jednak na pewno moją prywatną opinią do której jak mniemam mam prawo.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 wrz 2008, 22:56

fieldy pisze:Graliśmy całkiem dobrze po strzeleniu gola.
.
Szkoda tylko, że to nie my strzeliliśmy tego gola. :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 wrz 2008, 0:05

Nie chciałem w ogóle pisać, bo meczu nie widziałem. Ale mały rewanżyk nie zaszkodzi.

jeśli można zadać pytanie, głównie interesuje mnie opinia kibiców The Gunners
Czy Arsenal rzeczywiście przegrał na własnym stadionie z Hull City, czy tylko mi się wydaje? :wink:

Pozdrawiam :beer:

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 28 wrz 2008, 0:31

Cris7 pisze:Czy Arsenal rzeczywiście przegrał na własnym stadionie z Hull City, czy tylko mi się wydaje? :wink:

haha, a jakże, najlepszym się zdaża :oops:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 28 wrz 2008, 9:49

:shock: Najsłabszy mecz Arsenalu w sezonie i od dawna. Wyszedłem jak było 1:1 i myślałem, że spokojnie skończy się na 3:1, a tu taki klops.
Denilson tragedia, Van Persie i Adebayor bezproduktywni, ale to co robił Walcott... W samej pierwszej połowie strzeliłby 3 bramki, gdyby miał spokój z meczu z Chorwacją. No i generalnie cała drużyna jakby chciała wjechać z piłką do bramki przeciwnika.

Nie ma co rozdzierać szat, chłopaki muszą popracować, chyba przede wszystkim nad przygotowaniem mentalnym :] . To, że nasze rezerwy roznoszą drużyny z drugiej ligi, nie znaczy, że podstawowi z urzędu rozniosą ligowego średniaka.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 wrz 2008, 10:39

:olaboga: bez paniki Panowie.

Tak jak pisał fieldy kilka postów wcześniej - Naszym zdarzył się taki dzień kiedy zupełnie nic nie wychodziło. Było co prawda kilka niezłych sytuacji, ale co z tego jeśli Robin gra straszny piach. Jednak te kilka dobrych spotkań (dwa :!: ) wiosny w jego wypadku jeszcze nie uczyniło. Jak dla mnie to znacznie więcej okazji powinien dostawać Nicklas i Carlos.

Szkoda też okazji Gallasa, w ogóle brakło skuteczności jak za najczarniejszych spotkań z ubiegłych sezonów. Porażka z beniaminkiem na własnych śmieciach oczywiście boli i po meczu jeszcze długo zastanawiałem się jak to kutwa jest możliwe. Hull w tym sezonie gra co prawda całkiem nieźle (w końcu są tylko punkt za Nami), ale tego, że będą w stanie zgarnąć komplet się nie spodziewałem.

Wszystko jednak zwalam na dyspozycję dnia ... niestety to już druga tego typu wpadka w tym sezonie, po Fulham. Dwie tak poważne wtopy w sześciu meczach :roll: W każdym razie jak do tej pory Arsenal gra bezkompromisowo - albo wygrywa i to wysoko, albo przegrywa z ogórkami.
Czy Arsenal rzeczywiście przegrał na własnym stadionie z Hull City, czy tylko mi się wydaje?
Tylko tak Ci sie wydaje Cris :wink: W ogóle wczoraj nie było takiego meczu.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 28 wrz 2008, 12:32

Ten wenger powinien już sobie dać spokój. No ja pierdziele. Rozumiem, mógł być słabszy dzień, ale on wpoił piłkarzom, żeby ci weszli z piłką do bramki. Szlag mnie trafia jak na to patrzę. Żeby to było raz, czy dwa, ale my tak gramy w każdym meczu. To ma być ładne? Ładnie, to my powinniśmy grać na środku boiska. W okolicach pola karnego trzeba grać skutecznie, nie ładnie. Ja i tak nie wierzę w mistrza. Chelsea, mimo że ma zaledwie 2 pkt więcej, to jednak straciła je w meczach z lepszymi drużynami niż Hull bądź Fulham. I nie gadajcie, że skoro nie wierzę to nie kibicuję, bo kibicowanie nie polega na wynoszeniu pod niebiosa w momencie, gdy drużynie nie idzie. A Wenger zamiast wystawiać graczy w najlepszej dyspozycji, ten oczywiście stawia na tych samych cały czas. Po co nam te talenty, skoro lądują na wypożyczeniach, a potem sie je sprzedaje. Dla zysku?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 28 wrz 2008, 13:30

Można uznać to za niespodziankę kolejki. Mała wpadka zawsze się zdarzy nie raz na początku sezonu nieraz gdzieś w połowie.

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 28 wrz 2008, 17:47

Kiedy planowany jest powrót do gry Nasriego? Zagra w następnej kolejce?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”