AS Roma (zbiorczy) - Strona 158

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 paź 2008, 20:34

W zasadzie nie wiem od której strony sie zabrac za Twój wpis, bo to ze mnie pojechałes w tak zaszczytnym gronie jak Mancini, piekny Quaresma czy (o rety naprawde!) Mourinho to tylko powod do wielkiej dumy. Nie wiem co powiedziec. Pierwszy raz ktos zestawił mnie w takim towarzystwie. Zdecydowanie bliżej mi do towarzystwa znanego z programu 997, towarzystwa na policyjnym okazaniu czy towarzystwa ludzi pijacych wodke na dworcu kolejowym w Piotrkowie Tryb. :)

A tak juz powazniej to nie traktuj tego tak serio. Porażki, zwyciestwa z Milanem, Juventusem, Roma pamieta się długo, podobnie jak pamięta sie idiotyczne akcje forumowiczów w stylu (uwaga parafrazuje) "Nowy styl Interu wprowadzony przez Mourinho - łamanie kości przeciwnikom". Porównujac mecz Inter - Milan (obustronnie ostra gra) do tego co dzisiaj wyprawiał Mexes byłbym bez serca gdybym sie lekko nie napiąl. Wykorzystałem także aluzje do Spalettiego, który dostajac rok rocznie po dupie od Manciniego zapracował sobie na tytuł trenera roku w Serie A. Spaletti dzis tez myslami był gdzie indziej i widzac to co działo na boisku zaczał zmieniac gdy było juz po jabłkach, wiec pewnie tytuł najlepszego allenatore A.D. 2008 ma w kieszeni. A wracjac do porazki z Milanem to zaakceptowałem ja 5 minut po meczu, bo wiem ze przegralismy z swietnym zespołem, godnym zwyciestwa w tamtym meczu. Kłociłem sie bo wiem, że sa faule bardziej zasługujace na czerwo niźli ubiegłotygodniowe wejscie Dekiego, podczas gdy całe gremium forumowe zaproponowalo Serbowi ostracyzm. A o Inter jestem bardzo spokojny, bo generalnie władze realizuja plan bardzo podobny do moich wyobrażeń. Wiem, że moze byc tylko lepiej. Tyle.

Taki mam internetowy/realny styl bycia i nie należy mnie traktowac do końca powaznie. Załosne jest to, że musze tłumaczyc swoje napinki, ale skoro macie sie wszyscy na mnie poobrażac, to bede żałosny po raz 3021. A wiec. Uwaga! To była napinka.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 05 paź 2008, 20:41

To napinke sobie oszczedz bo jest zalonsna.. zwlasza jak tu wbijasz zaraz po porazce Romy, dziecinne

Wracajac do meczu to cycta roku Spalla

"zaczynam sie troche martwić naszą sytuacją..."

hehe bystre ... mogby inna spiewke wymyslic dla pismakow

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 paź 2008, 21:01

Nie ma jak polityczno-forumowa poprawność. Jest mi bardzo przykro z powodu porażek Romy i Juventusu. Szczególnie Romy niz Juventusu, szcegolniej. Mam nadzieje, że te drużyny jeszcze wrócą do dyspozycji i będa dla Interu równorzędnym przeciwnikiem w drodze po scudetto. Licze, że Mexes zagra w następnej kolejce, gdyż jego faul tak na prawde miał na celu odzyskanie piłki, a zachowanie w stosunku do sedziego było tylko wybuchem frustracji po otrzymaniu niesłusznej czerwonej kartki i przedwczesnym osłabieniu swietnie funkcjonujacej do tego momentu druzyny Romy. Ble ble ble... sorry ale troche mi rzygac chce jak czytam te kolejne kurtuazyjne posty i nie uwazam, aby one zbyt wiele wnosiły do dyskusji. Fajnie jest pisac madrze, na temat, ale czasmi warto tez rozruszac rozmowe w taki sposób, dlatego czasami bede sie uciekał do tak prostackich chwytów i wyobraż sobie, nie bede Was pytał o pozwolenie.

Ciao

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 paź 2008, 21:03

Babel pisze:idiotyczne akcje forumowiczów w stylu (uwaga parafrazuje) "Nowy styl Interu wprowadzony przez Mourinho - łamanie kości przeciwnikom"
To teraz nie wiem co tu robisz :roll: Poczytaj jeszcze raz wypowiedzi o derbach i 'idź do innego pubu bo w tym tego piwa nie serwujemy' A przynajmniej nie barman Yukasz :)
Babel pisze:Wykorzystałem także aluzje do Spalettiego, który dostajac rok rocznie po dupie od Manciniego
Czy aby na pewno? :glass:
Babel pisze:Spaletti dzis tez myslami był gdzie indziej i widzac to co działo na boisku zaczał zmieniac gdy było juz po jabłkach, wiec pewnie tytuł najlepszego allenatore A.D. 2008 ma w kieszeni.
Gdybyś częściej oglądał mecze Romy wiedziałbyś że dzisiejsze zachowanie Spallettiego nie odbiegało od normy :>
Babel pisze:A wracjac do porazki z Milanem to zaakceptowałem ja 5 minut po meczu, bo wiem ze przegralismy z swietnym zespołem, godnym zwyciestwa w tamtym meczu.
Taa :lol: I pewnie też dlatego naskoczyłeś na sędziego że nie podyktował dla was karnego i nie odgwizdał spalonego który z całą pewnością był Wiesz, odniosłem zupełnie inne wrażenie i to sędzia był waszym najsłabszym punktem, nie gra.
Babel pisze:Uwaga! To była napinka
To też czy tylko tamto? :lol: Jakieś badania na nas przeprowadzasz? :P

Szkoda że jak sami przegrywacie to później jest wielkie halo że całe forum i strona główna wam to wytyka i jakoś nie przychodzi wam do głowy się napinanie. A ci napinacze z głównej to przecież banda niedorozwiniętych bachorów która tylko tym się żywi.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 paź 2008, 21:22

Jeszcze na chwile ja. Protestowałem przeciwko spalonemu, bo tak wygladalo z powtorek na tamta chwile. O żadnego karnego sie nie dopominałem. Pomyliłes mnie z kimś innym. Niestety nie ma tyle czasu, funduszy aby zwoływac konferencje prasowa by przyznac, że: "byc może jednak nie było spalonego".
Yukasz pisze:Gdybyś częściej oglądał mecze Romy wiedziałbyś że dzisiejsze zachowanie Spallettiego nie odbiegało od normy
W ostatniej chwili wymazałem "swoim zwyczajem" choć fakt Romy za duzo nie ogladam. W ogole chciałbym ogladac wiecej futbolu. Jednakże u mnie doba tez trwa tylko 24 godziny dlatego kazdy tak leniwy, deszczowy weekend jest mi potrzebny.
Yukasz pisze:To teraz nie wiem co tu robisz
Jest pewna zasadnicza różnica. Wy pisaliście to smiertelnie powaznie, a ja sie z tego zbijam.
Yukasz pisze:Szkoda że jak sami przegrywacie to później jest wielkie halo że całe forum i strona główna wam to wytyka i jakoś nie przychodzi wam do głowy się napinanie. A ci napinacze z głównej to przecież banda niedorozwiniętych bachorów która tylko tym się żywi.
Dobra tylko teraz powaznie. Co ja mam z tym wspólnego? Zreszta nie musisz mi odpisywać, nudzi mi się tylko i szukam interenetowych przyjacioł. Tak bardzo chciałbym wstąpic do loży masońskiej i szukam kontaktów wszedzie.

p.s Ale dawno sie nie napinałem przez cytowanie selektywne. Bajka.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 paź 2008, 23:04

Babel pisze:Jest pewna zasadnicza różnica. Wy pisaliście to smiertelnie powaznie, a ja sie z tego zbijam.
Pisałem poważnie ale o jednym waszym piłkarzu i jego ostrym wejściu a nie o ostrej grze całego zespołu. Miałeś przeczytać jeszcze raz posty o derbach :!: :boruta:
Babel pisze:nudzi mi się tylko i szukam interenetowych przyjacioł. Tak bardzo chciałbym wstąpic do loży masońskiej i szukam kontaktów wszedzie.
To idź się podrap, upij albo licz krople deszczu bo możesz sobie darować denerwowanie i tak wkurzonych ludzi.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 paź 2008, 18:06

Lega Calcio: Mexes zawieszony na 3 kolejki

ObrazekWydział Dyscyplinarny Lega Calcio ogłosił listę piłkarzy, którzy nie wystąpią w najbliższej kolejce Serie A. Najsurowsza kara spotkała Philippea Mexesa, który za obrazę sędziego nie wystąpi aż w 3 kolejnych meczach rzymian.

Tak bezwzględna sankcja nałożona na Francuza jest efektem wulgarnych słów jakie wygłosił pod względem arbitra spotkania Siena-Roma Andrei De Marco.

Rzymska "5" nie zagra w meczach z Interem, Udinese i Sampdorią, wróci za to na szlagier z Juventusem 1 listopada, który będzie rozgrywany w Turynie.

Oprócz Mexesa karę dyskwalifikacji na 1 kolejkę otrzymał Cristian Panucci i jego również zabraknie w niedzielnym hicie Roma-Inter.
I tym sposobem modły Babela zostały wysłuchane. Zaś spalona przez niego na stosie gimnazjalna dziewica podarowana mu przez Chłopaczka której nikt wykorzystać nie chciał wreszcie się na coś przydała.

Zwycięstwo z Interem osiągnięte w jakikolwiek możliwy sposób biorę w ciemno :twisted: Choć w sumie to i tak jest ciemno więc pewnie będę musiał wziąć to co los przyniesie :roll:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 paź 2008, 20:16

Rozsadek mowi ze Roma przegra a serce chce widzec triumf :) .. zobaczymy jak bedzie..

mecz kluoczwy w tym momencie.. albo nas pograzy albo da kopa do wyjscia z kryzysu

FORZA ROMA !!

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 19 paź 2008, 22:12

Nie tylko my mamy kryzys.

Najzabawniejsze jest to, że najlepiej prezentuje się Totti, który przez pół roku nie grał w piłkę...

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 paź 2008, 22:28

Najzabawniejsze jest to, że najlepiej prezentuje się Totti, który przez pół roku nie grał w piłkę
i to najlepsze podsumowanie Romy w tym momencie...

to nie kryzys... to dno

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 paź 2008, 22:29

No Roma dała ciała tak że to aż szkoda gadać. W obronie nikt Interowi nawet nie próbował przeszkadzać i kolejne bramki wpadały jak na treningu. Szokująca postawa w obronie :shock: Choć osobiście gdybym był kibicem Romy to bardziej bym się wściekał na nieskuteczność, bo Roma miała naprawdę bardzo dużo okazaji bramkowych i pod tym względem niewiele różniła się od Interu, tyle że albo piłkarze Romy nie potrafili wykończyć, albo zawodowo bronił Cesar. Indywidualnie najbardziej zawiodełem się na De Rossim, który był kompletnie niewidoczny w środku pola. Do tego fatalnie interweniujący Loria, który o ile początek miał dobry to się potem totalnie pogubił.
Tak więc Roma po 7 kolejkach z 7 punktami :roll: kto by się spodziewał takiego dramatu...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 paź 2008, 22:29

Podobno miało być jak nigdy... wyszło jak zawsze. Inter robił w ataku co chciał i wchodził w nas jak w masło. My odwrotnie, każda akcja budowana mozolnie i zazwyczaj nieudanie. W II poł. zobaczyliśmy to na co zanosiło się od początku czyli egzekucję. Mecz pokazał że poza tym iż mieliśmy więcej niż całe trzy sytuacje do strzelenia gola jak w ostatnim meczu, nadal jesteśmy tam gdzie byliśmy. Znowu rywal chciał bardziej i zasłużenie wygrał. Poza tym widać kto walczy o scudetto a kto co najwyżej o puchary. Dobrze że byłem przygotowany na porażkę, to teraz zupełnie inaczej będę ją znosił. Czekam na pomeczowe wypowiedzi i zapowiedzi czego to nie zobaczymy przed kolejnym :spoko: Co mnie zastanawia to dlaczego walka w meczach reprezentacyjnych a ligowych wygląda jak porównanie malucha do porsche. Poza tym nie ma co się pastwić nad Lorią bo ten gra tak jak potrafi, a ja jeszcze nie słyszałem żeby ktoś poza kreskówkami nauczył słonia latać. Kolejne ciekawe pytanie to kto jest odpowiedzialny za realizowanie postulatów Kononowicza :think:
Jedyne pocieszenie to że wrócił Totti bez którego byłoby totalne dno :roll: No i brawa dla kibiców, ja bym nie wytrzymał tej żenady z wysokości trybun.
Gorzej być chyba już nie może więc niech zaślepiony Spalletti zabiera swoją dziwkę Perrottę i wypydalają z klubu :evil:
10 pisze:Nie tylko my mamy kryzys
Ale my tak gramy od początku sezonu, wy raczej nie.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 19 paź 2008, 22:40

Yukasz pisze:
10 pisze:Nie tylko my mamy kryzys
Ale my tak gramy od początku sezonu, wy raczej nie.
Pociesz się, że nasz trener powiedziałby po takim meczu, że dobrze graliśmy.
:lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 paź 2008, 23:56

A nasz pewnie to samo co zawsze - do momentu straty pierwszej bramki byliśmy równorzędnym rywalem (strata gola w 5 min :lol2: ). Mieliśmy wiele okazji i graliśmy jak równy z równym ale to Inter strzelał. Nie ma mowy o kryzysie, ciągle ciężko pracujemy a wyniki przyjdą już w następnym meczu, jest dobrze a będzie jeszcze lepiej. Po meczu powiedziałem chłopakom by tej porażki nie brali do siebie. Mecz był wyrównany ale po prostu zabrakło szczęścia. Trzeba wiedzieć jak z nimi rozmawiać. Oni wiedzą że porażka jest zła. To są bardzo dobrzy chłopcy i mają bardzo złożoną psychikę. Krytyka mogła by się niekorzystnie na nich odbić. Dlatego nie można od tak sobie wejść do szatni i podniesionym głosem nakrzyczeć na nich że zjebali mecz, nie walczyli tak jak się umawialiśmy i rzucić w nich bamboszem. Kilka tygodni Rosella weszła do szatni i za bardzo się uniosła na wszystkich. Ja wiem że tak nie można. Po tym wydarzeniu Perrotta moczył się w nocy i jego mama z tego powodu nie była zadowolona i też krzyczała. Dlatego będę chciał by chłopcy się zrelaksowali przed kolejnym meczem. Chelsea nie jest nam straszna. Jesteśmy mocni i możemy ją pokonać. Kononowicz już ma ich rozpracowanych i ustala na to spotkanie naszą taktykę. Nikogo się nie boimy i z każdym możemy wygrać. Sezon jest długi więc wciąż liczymy się w walce o scudetto. Finał LM jest w Rzymie i chcemy w nim zagrać, stać nas na to. Transfery? Jestem ze wszystkich zadowolony. Loria to świetny piłkarz, dziś zabrakło mu szczęścia. Ma ciche dni z Fortuną, to ona mu nie sprzyja. Perrotta? On wciąż mnie zachwyca, z każdym meczem jest jeszcze lepszy. Dziś dzielił i rządził na boisku. To po Francesco nasz najważniejszy piłkarz. To reszta nie potrafi się dostosować do jego świetnego poziomu. On jest betonem naszego domu. Polaczki odwalcie się od niego! Po prostu się nie znacie i tego nie zrozumiecie, to za wysoki dla was level aby to pojąć.

- Juan co sądzisz o Anelce, Lampardzie i innych graczach Chelsea?
- Zatrzymam ich. No problemo! Ibra miał po prostu szczęście. Miałem wciągnąć go nosem jak zapowiadałem ale ostatnio przytył i się nie zmieścił. No problemo!

- Conti: z całą odpowiedzialnością powiem że walczymy o scudetto! Dziś górę wzięły kontuzje i to one zaważyły. Ale i tak ten mecz utwierdził mnie że jedziemy właściwym torem :jupi: Inter miał szczęście! Zagramy w finale LM, to pewne!

itp itd

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 26 paź 2008, 17:42

Kolejna porażka. Można by rzec, że Roma jest w "ciemnej dupie". Szkoda. Z Udinese na wyjeździe na pewno nie gra się łatwo, ale liczyłem po cichu na punkty. Czyżby dni Spalettiego były policzone?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”