LM: Grupa G (Arsenal, Porto, Fener, Dynamo) - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Kto awansuje dalej ?

Arsenal i Porto
8
35%
Arsenal i Fenerbahce
9
39%
Arsenal i Dynamo
3
13%
Porto i Fenerbahce
1
4%
Dynamo i Porto
0
Brak głosów
Dynamo i Fenerbahce
2
9%
PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: LM: Grupa G (Arsenal, Porto, Fener, Dynamo)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 30 wrz 2008, 22:26

Teraz poczują się wielcy, zlekceważą następnego rywala, głupio stracą punkty, po czym rozgromią następnego rywala, i tak do usranej śmierci...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 wrz 2008, 22:31

się nie podoba, to kibicuj np. United.

w 2 połowie skuteczność już kuleje, Tylko 2 gole, a okazji było na co najmniej 4.
Nie zmienia to faktu, ze zagrali dziś świetny mecz - wszyscy.

sędzia nic nie doliczył do 2 połowy :o

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 wrz 2008, 22:38

Piękny mecz! Naprawdę po prostu każdy fan żyje dla takich dni! :D :jupi:
Bardzo ładna druga połowa, szkoda tylko, że Robin zszedł tak wcześnie, na karnego się nie załapał. :( Ale 2 gole to też znakomicie. Gratulację dla całej drużyny. Atakowaliśmy całą drugą połowę, po prostu cały czas byliśmy pod bramką rywala.. mecz mógł się zakończyć 7-0.. Hehe, 4-0 też świetnie i jestem bardzo szczęśliwy! :D

Sędzia - dam mu notę 9,5/10 za te dwa małe błędziki ;) w ogóle bardzo dobrze sędziował, aż dziwne w ogóle czasu nie doliczył :D Ale nie było w sumie po co, pewnie myślał że nie ma co przedłużać jak i tak wygraliśmy a jeszcze jakaś bójka by się wydarzyła..

GO GUNNERS !!! :jupi:

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 30 wrz 2008, 22:41

Piękny mecz moim zdaniem najlepszy w wykonaniu kanonierów w obecnym sezonie... troche przesadziłem z tą świetną skutecznością bo mecz mógłby zakończyć sie wynikiem 8:0... wszystko dzisiaj podopiecznym Wengera wychodziło... zmiany też trafione 100%... z bardzo dobrej strony pokazali się Vela i Bendtner szczególnie wejście meksykanina po którym Wenger się roześmiał bezcenne :D ... nawet Eboue i jego przeplatanka prawie mu wyszła :mrgreen: ... jednym słowem Smerfastycznie ! do tego mam świetny humorek po tym meczu :P
Pubuś [*]

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 wrz 2008, 22:48

Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś narzekał na to że klub któremu kibicuje za wysoko wygrywa :rotfl: (no chyba że Pubuś kibicuje MU to trochę zmienia postac rzeczy :P )

Bardzo ważna dla losów meczu była sytuacja z I poł. kiedy to Porto nie wykorzystało dogodnej sytuacji... choć pewnie i tak byście wygrali. Ale byłoby trudniej :P Po tym pierwsza bramka, druga i zaczęła się zabawa. Porto zagubione jak dzieci we mgle, w niektórych sytuacjach po ich zachowaniu można się było zdziwić że nie grają w I polskiej lidze :roll: Ale w rewanżu zapewne będzie to już inny mecz :P Nawet przy wysokim prowadzeniu łatwość w dochodzeniu do strzeleckich sytuacji godna podziwu (dzisiejsza Roma najpóźniej po I poł udałaby się na piwo :wink: ). Mecz mógł się zakończyć wynikiem nawet 8:0. Żałowałem że cały czas wszyscy nie grali na Adebayora. Ale i tak niezłe są dwie bramki i jedna asysta. A podniecam się tak bo to mój kapitan w CLFF na dzisiejszą kolejkę :smile2: 26 pkt :smile2: Bezcenne :smile2: Przynajmniej do kapitanów mam nosa :pinokio:

Wenger jaki luzak, śmiał się z Bendtnera :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 paź 2008, 0:17

Yukasz pisze: Wenger jaki luzak, śmiał się z Bendtnera
ja osobiście byłem nieźle *** jak zmarnował dobry rajd Veli, ale jak zobaczyłem Wengera, to mi się humor poprawił :] rzadko Wenger taki rozbawiony na ławce siedzi.
Dziś nie potrafię wskazać słabego punktu w drużynie, wszyscy zagrali świetnie. Skuteczność mogłaby być lepsza, niektóre sytuacje pewnie będą się śniły po nocach - podanie Theo i Nasri kolanem za linię końcową, Nicklas w omawianej sytuacji na rzut wolny :!: :D Ade po podaniu Theo minimalnie obok słupka. Theo dziś mógł strzelić ze 2 bramki i zaliczyć ze 4 asysty, skoczył z 1 asystą, ale i tak jest dobrze. Robin, 2 gole i asysta. Ade 2 bramki i powinny być jeszcze ze dwie. Vela wszedł na chwile i minął 3 rywali w polu karnym. Nicklas też na chwilę i wywalczył karnego :] bardzo dobrze Samir po kilku tygodniach leczenia ... można by długo opisywać ...

w kolejnym meczu wyjazd do Turcji - nie przegrali tam już jakiś czas .... :smile2:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 paź 2008, 11:58

Meczyk Arsenalu zrobił spore wrażenie, ale strasznie rozczarowuje mnie Fenerbahce - rok temu mistrz i ćwerćfinał LM, mają naprawdę dobrą kadrę, teraz doszedł jeszcze Guiza, ARAGONES - mistrz Europy, a oni zamiast grać coraz lepiej to w lidze są w środku tabeli, a o LM nie wspomnę. Rok temu wygrywali z CSKA, Chelsea, Sevilla, PSV i Interem a teraz z Dynanem u siebie nie potrafią strzelić gola. Może to dynamo, które rok temu potężnie się skompromitowało w LM (0 punktów) doznało takiej metamorfozy? Kurna, może nawet Ukraińcy jeszcze wyjdą z grupy - zależy od meczów z Porto. :lol:

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 01 paź 2008, 12:42

mózg (a raczej jego brak) kyloloko [*]
fieldy pisze:się nie podoba, to kibicuj np. United.
Co za debilne myślenie. Krytykujesz=nie kibicujesz, brawo panie fieldy :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 paź 2008, 14:16

debilne, czy też głupie myślenie prezentujesz ty. Nie powiedziałem, ze nie wolno krytykować. Ty tak wydedukowałeś, znaczy z tobą jest coś nie tak.
Drużyna gra kapitalne spotkanie, jedno z lepszych w tym sezonie i pojawia sie niby kibic tej drużyny i narzeka, ze na pewno następny mecz przegrają. Ani słowa o meczu, nie piszesz ze zagrali fajnie, że się podnieśli po porażce, że Robin w końcu błysnął ... piszesz, ze i tak za tydzień przegrają ... to jest dopiero głupia postawa. Oczywiście nic mi do tego, możesz sobie w nich nie wierzyć, mozesz na nich narzekać, ale nie pisz ze to konstruktywna krytyka.
PubuśBubuś pisze:Teraz poczują się wielcy, zlekceważą następnego rywala, głupio stracą punkty, po czym rozgromią następnego rywala, i tak do usranej śmierci...
Przegrali na Emirates pierwszy raz od 1,5 roku, a ty piszesz jakby co drugi tydzień dostawali tam po dupie.
Hull nie zlekceważyli, bo jakby ich zlekceważyli, to by w ogóle nie grali w piłkę, a oni stwarzali mnóstwo okazji i tylko zawiodła skuteczność. Gra też nie wyglądała źle. Więc nie ma mowy o zlekceważeniu przeciwnika.

"Do usranej śmierci" .. męczy cię, ze wysoko wygrywają ? Nie kibicuj. Po co się męczyć ?

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 01 paź 2008, 15:58

fieldy pisze:debilne, czy też głupie myślenie prezentujesz ty. Nie powiedziałem, ze nie wolno krytykować. Ty tak wydedukowałeś, znaczy z tobą jest coś nie tak.
To w takim razie czemu na mnie naskoczyłeś, skoro nie zabraniasz krytyki?
fieldy pisze: Drużyna gra kapitalne spotkanie, jedno z lepszych w tym sezonie i pojawia sie niby kibic tej drużyny i narzeka, ze na pewno następny mecz przegrają. Ani słowa o meczu, nie piszesz ze zagrali fajnie, że się podnieśli po porażce, że Robin w końcu błysnął ... piszesz, ze i tak za tydzień przegrają ... to jest dopiero głupia postawa. Oczywiście nic mi do tego, możesz sobie w nich nie wierzyć, mozesz na nich narzekać, ale nie pisz ze to konstruktywna krytyka.
Nigdzie nie napisałem, że na pewno przegrają, tylko, że tak mniemam, a to, zdaje się, jest sporą różnicą. Poza tym, nie napisałem, że to konstruktywna krytyka. Wymyśliłeś to sobie :)
fieldy pisze: Przegrali na Emirates pierwszy raz od 1,5 roku, a ty piszesz jakby co drugi tydzień dostawali tam po dupie.
Wliczam w krytykę także mecze wyjazdowe.
fieldy pisze:
"Do usranej śmierci" .. męczy cię, ze wysoko wygrywają ? Nie kibicuj. Po co się męczyć ?
Rozważę twoją propozycję.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 03 paź 2008, 14:57

Bdb mecz Arsenalu jako drużyny. Wysoki poziom meczu, aż do utraty drugiej bramki przez Porto.
Denilson znowu drewno :? A już wydawało się, że łapie dobrą formę.
Mogli wygrać wyżej ale mogli też przegrywać gdyby Lisandro był precyzyjniejszy. A kto wie jakby się to wszystko potoczyło, jakby Porto prowadziło. Zaskoczeniem dla mnie był brak Luisa Gonzaleza od początku. Dopiero później okazało się, że Lucho wracał po kontuzji.

ps. Eboue - dużo strat :P . Ale w sumie mecz był wygrany i było widać, że praktycznie wszyscy na boisku byli jacyś tacy zdekoncentrowani :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 paź 2008, 14:37

Nicklas i Djourou wracają do gry, w dalszym ciągu nie ma Gallasa i Sagny, oraz dołaczył do nich Kolo, który ramie sobie uszkodził. Za to jest Nasri, więc nie jest najgorzej.

Mecz z Fener do łatwych na pewno należeć nie będzie. Wiadomo jaka tam jest atmosfera, choć to już nie jest tak mocny zespół jak przed rokiem. Ogólnie to wynik mnie tu mniej interesuje. Na remis nie będę narzekał [no, chyba nie przegrają] wazniejsza jest liga w tej chwili.

Kadra na mecz z Fenerbahce:
Manuel Almunia
Lukasz Fabianski
Emmanuel Adebayor
Robin van Persie
Carlos Vela
Nicklas Bendtner
Aaron Ramsey
Abou Diaby
Theo Walcott
Cesc Fabregas
Denilson
Samir Nasri
Kieran Gibbs
Gael Clichy
Mikael Silvestre
Alex Song
Emmanuel Eboue
Johan Djourou

Eliot Ness
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eliot Ness » 20 paź 2008, 20:22

Dla mnie obie druzyny, zarowno Arsenal jak i Fenerbahce, po losowaniu byly faworytami tej grupy. Sprawdzilo sie to jak widac tylko w Polowie, bo o ile Arsenal raczej nie powinien miec problemow z wyjsciem z grupy, to szanse graczy z Istambułu maleja z kazda kolejka Ligi Mistrzów.

Jak wiadomo Turcja jest zawsze goracym terenem - nikt nie ma tam latwo niezaleznie czy gra z pierwsza, czy ostatnia druzyna lokalnej ligi. Taka mentalnosc narodu dla mnie; zawsze mi to imponowalo gdy ogladalem mecz i widzialem Tureckie druzyny, pilkarzy z porozbijanymi glowami, ktorzy walcza o pilke wkladajac glowy tam gdzie najwieksi twardziele odstawiaja nogi, Arsenal nie moze byc niczego pewien, bo chociaz to Kanonierzy sa faworytem, to atut wlasnego boiska, mentalnosc i noz na gardle moga popchnac Fenerbahce do walki; do ostatniej kropli krwi.

Niesmiale powiedzialbym, ze czuje tu remis i to dosc mocno wymeczony przez obie druzyny. Nabiegaja sie na pewno.

Chyba jeden z najciekawiej zapowiadajacych sie wtorkowych meczy CL.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 paź 2008, 12:53

Eliot Ness pisze:Niesmiale powiedzialbym, ze czuje tu remis i to dosc mocno wymeczony przez obie druzyny. Nabiegaja sie na pewno
Remis jest bardzo możliwy, ba - nawet porażka Arsenalu nie będzie sensacją. Gramy bardzo nierówno, raz znakomicie, jak z Porto, Newcastle, czy Blackburn, a innym razem tragicznie jak z Hull, Fulham, czy ostatnio w pierwszej połowie z Evertonem. Bez podziału na mecze u siebie, czy na wyjeździe.
Liga jak zwykle jest najważniejsza, do tego dochodzą liczne kontuzje: Kolo, Gallas, Sagna, Eduardo, Rosicky, czy też świeżo po kontuzjach, albo z drobnymi urazami: Nicklas, Djourou, Diaby, Nasri, Silvestre, który długo się leczył, niedawno dopiero zadebiutował w pierwszej drużynie i widać było, że nie do końca jest zgrany z resztą. Więc to też ma jakies tam znaczenie.
Fener u siebie jest nieobliczalne, też sobie nie radzą w tym sezonie tak jakby chcieli. Wszystko się tu może zdarzyć i sensacji nie będzie. No i arbiter - Peter Frojtfeld. Czyli koleś, który w reważnu z Liverpoolem odgwizdał "faul" Kolo na Babelu. Zajebiście.

Niemniej jednak licze na wygraną, choć jak wspomniałem wcześniej - wynik [dla mnie osobiście] tutaj aż tak wazny nie jest. Wolałbym nawet, aby piłkarze się trochę oszczędzili na ligę. Bo przed nami cięzkie mecze, niby z ekipami, które są w lekkim dołku, ale te są też trudne, a może przede wszystkim - WHU na wyjeździe, później Spurs u siebie [oby nie zaskoczyli, akurat przed meczem z nami :D]
W listopadzie w ogóle będzie ciekawie w lidze [wiem, to temat o pucharach :p] United i Villa u siebie, Chelsea na Stamford, Man City na City of Manchester Stadium ... także 4 arcy ciekawe spotkania.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 21 paź 2008, 19:45

Wenger powiedział, że Silvestre będzie w dzisiejszym meczu liderem drużyny. Jeśli tak, to remis będzie sukcesem, wszak zawodnik ten nie jest zbyt zgrany z drużyną, wrócił po kontuzji. Obym się mylił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”