Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 470

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 24 paź 2008, 22:36

Jakby nie patrzeć na jego grę (nie on ma tu grać pierwsze skrzypce), to tak doświadczony piłkarz jest zawsze wzmocnieniem dla naszego młodego składu.

Co do tematu transferów to muszę przyznać, ze szczerze wątpię w przyjście kogokolwiek w zimowym okienku. Naprawdę bardzo się zdziwię.
Za to w lecie wszystko jest możliwe. Podobno pewniakiem ma być Blaise Matuidi z St. Etienne.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 24 paź 2008, 22:47

Podobno Wenger powiedział, że tej drużynie brakuje lidera, i że on takiego lidera kupi jeszcze w tym roku, także moim zdaniem co najmniej jeden transfer będzie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 paź 2008, 9:23

Ciezko jest kupic lidera druzyny

R.A.B.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R.A.B. » 25 paź 2008, 12:02

myślałem że fabregas pełni rolę lidera drużyny.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 25 paź 2008, 14:16

Człowieka z wielką charyzmą trudno kupić? Walczaka, który będzie potrafił "kopnąć w dupę"? Nie chodzi przecież o zawodnika, który ma największy staż. To drużyna samych nastolatków. Potrzebny jest ktoś bardziej doświadczony. Gallas nie sprawdza się zbytnio jako kapitan.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 paź 2008, 15:05

Zostanie liderem zespolu to jednak proces dosyc dlugotrwaly. Taki zawodnik musi poczuc sie wystarczajaco silny w klubie, zzyty z kolegami z zespolu i bardzo przywiazany do barw klubowych. Powodzenie Pubus jesli chcesz miec takiego zawodnika od zaraz.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 25 paź 2008, 15:12

To nie moje słowa, tylko Wengera. Ja je tylko przytoczyłem. Natomiast jeśli przyszedłby do Arsenalu gracz pokroju Terry'ego, Ferdinanda, czy Del Piero, to myślisz, że nie stałby się liderem od zaraz?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 paź 2008, 15:18

Tyle tylko, że piłkarze tej klasy grają w mocnych klubach i raczej do Arsenalu nie zawitają.

Rzuć nazwisko piłkarza, który mógłby się od zaraz stać liderem Arsenalu tylko niech to będzie realna opcja a nie mrzonki.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 25 paź 2008, 15:34

Mentor pisze:Tyle tylko, że piłkarze tej klasy grają w mocnych klubach i raczej do Arsenalu nie zawitają.
Jeśli nie zauważyłeś, to dyskutowałem z kolegą nie o piłkarzu który ma przejść, tylko czy może być ktoś liderem od zaraz. Rzuciłem nazwiska piłkarzy, którzy przywódcą w nowym klubie by się stali.
Mentor pisze:Rzuć nazwisko piłkarza, który mógłby się od zaraz stać liderem Arsenalu tylko niech to będzie realna opcja a nie mrzonki.
Napisałem też wcześniej, że ja tylko przytaczam słowa Wengera. Ja nie prowadzę Arsenalu, i nie muszę się głowić, kto ma być liderem drużyny. Mi to rybka, byle Arsenal wygrywał trofea.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 26 paź 2008, 14:13

Znając Arsene'a ( :D ), jeśli rzeczywiście powiedział o liderze drużyny, to bardziej chodzi mu o lidera środka pola - świetny w odbiorze, znakomity w rozegraniu. Znaleźć jednak kogoś takiego w zimowym okienku graniczy z cudem. Mój sceptycyzm co do zimowych transferów na Emirates jest podtrzymany.

Wątpliwe jest poza tym dla mnie, aby kiedykolwiek wróciły czasy, w których absolutnym liderem był Titi Henry ( to jest zarazem propozycja dla kolegi, który pytał się kto teraz mógłby z miejsca stać się liderem Arsenalu. Znając jego sytuację w Barcelonie i słabość Wengera do Francuza opcja niegłupia :P. Oczywiście dla mnie nierealna i mam nadzieję, że nie tylko dla mnie, ale i dla pewnych ludzi z Londynu również ). Styl gry Arsenalu w pewnym sensie ewoluował i dzisiaj ciężar wyniku rozkłada się na większej ilości graczy, co wydaje się być zdrową sytuacją.

Zmieniając temat mnie zawsze ciekawiło czy niejaki David Beckham, trenując zimą w Arsenalu nie ma ochoty w nim grać, albo czy czasem nie są to tak naprawdę testy dla doświadczonego Anglika :). Wenger już się wypowiedział, że go nie chce. Za to Milan widać jak najbardziej. Czyli co: za słaby na Arsenal, dobry na Milan ? :lol:

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 26 paź 2008, 14:31

Logan pisze:propozycja dla kolegi, który pytał się kto teraz mógłby z miejsca stać się liderem Arsenalu
Myślałem nad tym, ale zaraz "koledzy" zaczęli by sapać, że on już przecież grał w Arsenalu, więc miałby łatwiej.
Logan pisze:jeśli rzeczywiście powiedział o liderze drużyny, to bardziej chodzi mu o lidera środka pola - świetny w odbiorze, znakomity w rozegraniu.
To oczywiste. Będzie chciał upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Wzmocnić defensywną pomoc, i znaleźć drużynie lidera.
Logan pisze:Zmieniając temat mnie zawsze ciekawiło czy niejaki David Beckham, trenując zimą w Arsenalu nie ma ochoty w nim grać, albo czy czasem nie są to tak naprawdę testy dla doświadczonego Anglika :). Wenger już się wypowiedział, że go nie chce. Za to Milan widać jak najbardziej. Czyli co: za słaby na Arsenal, dobry na Milan ? :lol:
Tu nie chodzi o umiejętności, tylko o medialność. Wenger kupuje piłkarzy, którzy wniosą coś do zespołu. Milan, podobnie jak niegdyś Real, kupuje zawodników, którzy pozwolą im trochę zarobić. Oczywiście umiejętności ma, ale na rynku są lepsi gracze.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 paź 2008, 16:36

Styl gry Arsenalu w pewnym sensie ewoluował i dzisiaj ciężar wyniku rozkłada się na większej ilości graczy, co wydaje się być zdrową sytuacją.
Mam poważne wątpliwości co do tego widząc jak Arsenal gra bez Fabregasa.
Zmieniając temat mnie zawsze ciekawiło czy niejaki David Beckham, trenując zimą w Arsenalu nie ma ochoty w nim grać, albo czy czasem nie są to tak naprawdę testy dla doświadczonego Anglika :). Wenger już się wypowiedział, że go nie chce. Za to Milan widać jak najbardziej. Czyli co: za słaby na Arsenal, dobry na Milan ?
Za dobry na Arsenal :) W Anglii dla niego istnieje tylko jeden klub, w którym mógłby grać. Nie trzeba mówić jaki.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2008, 16:42 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 paź 2008, 16:40

Za chwilę mecz z WHU. Wenger znów coś miesza ze składem. Ade nie gra.

Almunia - Sagna, Silvestre, Gallas, Clichy - Theo, Cesc, Song, Nasri - Robin, Nicklas.

ławka:
Łukasz Fabianski, Abou Diaby, Bacary Sagna, Kolo Toure, Aaron Ramsey, Johan Djourou, Emmanuel Adebayor

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 26 paź 2008, 16:52

fieldy pisze:Almunia - Sagna, Silvestre, Gallas, Clichy - Theo, Cesc, Song, Nasri - Robin, Nicklas.
Szkoda że nie ma Diaby'ego, ale cieszy Song w pomocy. Widać Wenger ostatnio parę spraw przemyślał :jupi: Chyba,na serio Sagna będzie grał w środku pomocy a Song na prawej obronie :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 paź 2008, 18:06

pomyłka, Sagna nie gra, tylko Eboue, mój bład.
Chyba za bardzo chciałem, aby Sagna grał :D
Bacary na ławce.

edit:
nudnawy ten mecz. Niewiele się dzieje. WHU się broni 10 zawodnikami w okolicach pola karnego i od czasu do czasu kontrują. Po jednej takiej kontrze mogli nam strzelić gola. Bellamy wyszedł [szybki jest skubany] sam na sam z Almunią, ale Hiszpan w kolejnym meczu pokazuje, że jest bardzo mocnym punktem drużyny .. w ogóle, jeśli chodzi o defensywę to razem z Clichym jest najlepszy w tym sezonie.

W ataku Theo miał najlepsze okazje, najpierw ładnie się przedarł w pole karne [szybki jest skubany :lol:] ale trafił w poprzeczkę. Później na 5-6 m trafił prosto w Greena, ale uderzał lewą nogą i miał obrońcę na plecach, więc można mu darować.
Green też świetnie broni, strzał Nicklasa był bardzo ciężki do obrony, ale dał radę. Raz się pomylił, gdy złapał piłkę przed polem karnym w ręce ... szkoda tylko, że liniowy też się właśnie wtedy pomylił i nie odgwizdał przewinienia.

Trzeba będzie przyspieszyć, aby tu wygrać. Bronią się jak mogą wszystkimi siłami, przypomina mi się pierwsza porazka na Emirates, gdzie Arsenal atakował, a WHU się broniło, po 1 kontrze udało im się strzelić gola i wygrali :| oby dziś taki scenariusz się nie powtórzył. Liczę, że wejdzie Ade.

Cięzki mecz, trochę szczęscia brakowało, ale wygraliśmy :]
2:0, czyli tak jak typowałem. Robin i Theo obijali słupki i poprzeczki, ale w końcu wpadło ... jak się Ade pojawił na boisku. Gol i asysta i po raz kolejny powtórzę [bo nie wszyscy pamiętają, albo nie widzę tego] Ade robi róznice.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”