Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 473

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 paź 2008, 21:10

Rezus pisze:
Hanni pisze:Co do kradzieży piłkarzy, bo tutaj Pan koeman płacze dniami i nocami. Cesc nigdy nie rozwinąłby się tak pod okiem Rijkaarda jak w Połnocnym Londynie 8)
Gdybanie, nie wiadomo nie zawsze "dobry" trener będzie miał wpływ na eksplozję talentu piłkarza.
na pewno nie - co pokazuje przyklad iniesty i messi'ego :lol: :jupi: :haha: :rotfl: :afro:
A ile z tych podań była grana do gracza, który stał obok niepilnowany. Tu nie chodzi o statystyki. Widzę, że chcecie mi wmówić, którego gra bardziej mi się podoba. Skoro wam tak zależy, to próbujcie. A nóż się uda.
to czy ci sie podoba nie ma sie nijak do rzeczywistosci. przykre acz prawdziwe

btw - hanni, cesc nie grywa na takiej pozycji jak xavi w barcelonie. co nie dziwi bo praktycznie nikt tak na swiecie nie gra. niby pirlo bywa tak ustawiany ale jednak nie umie grac bez strat jak xavi

pisanie ze xavi podaje tylko do najblizszego pilkarza (to juz pubus pisal) to kolejna zlota mysl. rownie dobrze ja moge napisac ze cesc umie tylko podac do przodu i czasem sie uda (choc kazdy kto oglada fabregasa wie, ze tak nie jest)
Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, 21:13 przez rkoeman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 paź 2008, 21:12

Robi się ciekawie :D
Porównujemy Xaviego i Fabregasa. Zgadzam się z Hannim, że nie ma co krytykować ludzi za gust piłkarski. Poza tym można zauważyć pewną różnicę między tymi zawodnikami. Wiele osób nie docenia Xaviego, ponieważ ten zawodnik pełni rolę "cichego bohatera" wśród innym wspaniałych piłkarzy. Jest to bodaj najbardziej niedoceniany gracz Barcelony. Jego rola nie ogranicza się do błyskotliwych podań, on jest odpowiedzialny za to, w jaki sposób akcję rozegra Barcelona. Piłkarz to zaiste wspaniały. Fabregas jest graczem bardziej efektownym, częściej próbuje podawać w niekonwencjonalny sposób, u Xaviego mniej jest takich zagrań, ale to się wiąże z odmiennym stylem gry. Fabregas lubi rzucić piłkę za obronę, Blaugrana gra częściej ziemią, ale podania na boki ataku, czy do środkowego snajpera w wykonaniu Xaviego palce lizać. Poza tym Fabregas gra wyżej od Xaviego, ma mniej zadań w defensywie. Barca i Arsenal grają inaczej i role tych graczy są nieco inne. Nie zgodzę się jednak ze zdaniem, że Xavi gra jedynie do piłkarza ustawionego, bo to trochę uwłacza jego zasługom dla Barcy. Osobiście znacznie wyżej cenię starszego z tej dwójki, a obecny sezon w jego wykonaniu jest znakomity. Niemniej jednak nie odbierajmy innym prawa do odmiennego zdania.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 27 paź 2008, 21:19

remanent pisze:tak? bardzo ciekawe. xavi ma juz w tym sezonie 9 asyst w 12 meczach. do tego przez cala kariere ma skutecznosc podan 92% czyli najlepsze ze wszystkich obecnie grajacych pilkarzy. srednio przy pilce w kazdym meczu jest 93 razy. a ma mecze w ktorych wykonuje grubo ponad 100 podan. w odbiorze jest duzo lepszy i od 6 sezonow ma najwiecej odebranych tak zwanych 'bezpanskich pilek' w lidze oraz ma srednio 5 odbiorow na mecz (przez cala swoja kariere). w przeciwienstwie do cesca umie grac miedzy liniami obrony i pomocy i regulowac tempo gry. srednio w kazdym meczu ma 4 podania kluczowe (w calej stwojej karierze).

inieste tez ci podliczyc? chetnie. tylko ty najpierw wytlumaczysz w czym objawiaja sie te lepsze podania cesca :boruta:
Jak to przeczytalem to spadlem z krzesla ze smiechu. Kurde koles co Ty te statystyki wziales z PRL-u? Czy Romek Kołtoń jest Twoim ojcem? Zaczynajac od ilosci wystepow w tym sezonie i asyst sprawdz to jeszcze raz bo albo nie umiesz czytac albo dobrze chciales pokolorwac swoja bajke. :haha:
Idac Twoim tokiem myslenia to kazdy moze byc lepszy od Cesca bo ma 15 ayst w 5 meczach i 112% celnych podan (wkoncu statystyki wymyslamy sami) Żal Żal Żal mi Ciebie a statystki "z calej kariery" rozbawily mnie najbardziej BRAWO!

Havi jest lepszy i to nie podlega dyskusji ale zagladajac obu graczom w metryke trzeba przynac ze przed Fabregasem swietlana przyszlosc i jesli bedzie sie dalej tak rozijal jak sie rozwija ma szanse na to zeby stac sie lepszym pilkarzem niz jego starszy kolega Xavi.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 paź 2008, 21:26

piorun13 pisze:zagladajac obu graczom w metryke trzeba przynac ze przed Fabregasem swietlana przyszlosc
Tu się zgadzam. Największą zaletą Cesca jest to, że w bardzo młodym wieku, gra bardzo dojrzały futbol. On ma przecież dopiero 21 lat. Uważam, że może rozwinąć się w naprawdę znakomitego piłkarza, ale to co najlepsze jeszcze przed nim. Chłopak ma silny charakter, co na pewno mu pomoże osiągnąć coś wspaniałego. Na tę chwilę jest jednak (wg. mnie oczywiście) piłkarzem słabszym od Xaviego. Nikt nie twierdzi, że osiągnie mniej od swojego kolegi, który też zaczął grać jako bardzo młody chłopak (od 1998 gra w pierwszym zespole).

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 paź 2008, 21:32

po pierwsze za przekrecenie mojego nicka zaraz dostaniesz wp co mnie wielce ubawi :)

po drugie skad? ano stad ze mam guia de marca, i to wszystkie wydania od lat 7, mam dostep do platnej czesci marci on-line

moze stad?

i co cie tak zalowy chlopcze rozbawilo? to ze mam przed soba podliczone dowolne statystyki xaviego od poczatku jego gry w barcelonie? zaiste powod do zalu.
Gorzkie żale przybywajcie, serca nasze przenikajcie.

Rozpłyńcie się me źrenice, toczcie smutnych łez krynice.

Słońce, gwiazdy omdlewają, żałobą się pokrywają.

Płaczą rzewnie aniołowie, a któż żałość ich wypowie?
to dla ciebie ta piosenka

ps - typowa akcja. ktos palnie bzdure ktora mozna obalic w banalny sposob (bo to ze pubus nie oglada xaviego i barcelony juz wiemy. oglada arsenal jak jego lacze ma dobry dzien i justin.tv mu nie muli) i wtedy zawsze pojawi sie jakis zbuntowany mlodzieniec forsujacy teorie ze tak nie jest i juz.

sprzadz sobie chlopcze ile asyst w tym sezonie ma juz xavi. nie jest to trudne. naprawde. bo to ze nie wiesz ile mial w minionych sezonach mnie nie zdziwi. 90% ludzi nie umie wyszukac nawet swojego numeru telefonu w ksiazce telefonicznej

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 paź 2008, 21:33

PubuśBubuś pisze:
Sammyy pisze:Skoro Xavi nie umie w tempo podać
Czytanie ze zrozumieniem się kłania :? Nie powiedziałem, że nie potrafi, tylko że w tym aspekcie jest od Fabregasa słabszy.
I kto nie zrozumiał ? :jupi:
Przecież logiczne jest, że jest to zwrot odnoszący się do wcześniejszej Twojej wypowiedzi co zresztą było zacytowane :rotfl:
Myślenie nie boli.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 paź 2008, 21:38

dobre jest to ze kibice arsenalu tak walcza o cesca a on za rok czy dwa pojdzie zostac w koncu pilkarzem na jakiego sie zapowiada czyli wroci do hiszpanii

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 27 paź 2008, 21:53

Zaraz dojdzie do poważnej przepychanki słownej, więc proponuję to zakończyc ;)

Statystyki statystykami, ale w pamięci kibica nie zostaje ilośc podań czy ich procent celności. Pozostaje efektownośc tych zagrań, efektywnośc i końcowy rezultat. Hernandez jest jednym z tych, który na sukces Hiszpanii zapracowali najbardziej. Cesc był tylko zmiennikiem.

Nie poróbnujmy Cesca do Xaviego - to jeszcze nie ten poziom, aczkolwiek tak jak koledzy wyżej napisali, Cesc osiągnie w swojej karierze jeszcze wiele. Oby w Połnocnym Londynie. Wydaje mi się w obecnym sezonie nasze zespoły spotkają się w Lidze Mistrzów. Wtedy mielibyśmy bezpośredni pojedynek tych 2 graczy.
dobre jest to ze kibice arsenalu tak walcza o cesca a on za rok czy dwa pojdzie zostac w koncu pilkarzem na jakiego sie zapowiada czyli wroci do hiszpanii
Pójdzie ;) Wtedy gdy się do końca wyeksploatuje. Tak jak to było z Henrym czy Saszą. Oddaliśmy Wam dwie zużyte armaty, za sporą kasę :) W zamian mamy 2 o klase lepszych w tym momencie piłkarzy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 27 paź 2008, 22:11

Hanni pisze:Pójdzie ;) Wtedy gdy się do końca wyeksploatuje. Tak jak to było z Henrym czy Saszą. Oddaliśmy Wam dwie zużyte armaty, za sporą kasę :) W zamian mamy 2 o klase lepszych w tym momencie piłkarzy.
Oświeć mnie kto jest lepszy od Henrego ? Oczywiście chodzi mi o grę w Arsenalu.
Trochę się pospieszyłem z postem co nie zmienia faktu, że moim zdaniem Henry gdyby został to dalej by łupał bramki.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, 22:19 przez Rezus, łącznie zmieniany 1 raz.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 27 paź 2008, 22:16

rkoeman pisze:(bo to ze pubus nie oglada xaviego i barcelony juz wiemy. oglada arsenal jak jego lacze ma dobry dzien i justin.tv mu nie muli)
Fany :lol: Musiałeś się wysilić, żeby walnąć takim wyczepistym żartem. Rispekt, stary.
Sammyy pisze:I kto nie zrozumiał ? :jupi:
Przecież logiczne jest, że jest to zwrot odnoszący się do wcześniejszej Twojej wypowiedzi co zresztą było zacytowane :rotfl:
Myślenie nie boli.
ty Mnie będziesz myślenia uczył? :lol: Za wysokie progi dla cię :lol:
Powtórzę. Naucz się czytać ze zrozumieniem.
rkoeman pisze:dobre jest to ze kibice arsenalu tak walcza o cesca a on za rok czy dwa pojdzie zostac w koncu pilkarzem na jakiego sie zapowiada czyli wroci do hiszpanii
Nie zauważasz jednej kwestii. Ja nie oceniam zawodnika wyżej dlatego, że gra w Arsenalu. Czy to tak trudno pojąć?

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 27 paź 2008, 22:20

Rezus pisze:
Hanni pisze:Pójdzie ;) Wtedy gdy się do końca wyeksploatuje. Tak jak to było z Henrym czy Saszą. Oddaliśmy Wam dwie zużyte armaty, za sporą kasę :) W zamian mamy 2 o klase lepszych w tym momencie piłkarzy.
Oświeć mnie kto jest lepszy od Henrego ? Oczywiście chodzi mi o grę w Arsenalu.
Oczywiście. Emmanuel Adebayor. Numer 25, z pochodzenia Togijczyk. Może by łupał, może i by nie łupał. My jesteśmy zadowoleni z takiego ataku jaki mamy.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 paź 2008, 22:45

nie musialem sie wysilac pubus. sam sobie dajesz takie swiadectwo

zobaczymy pod koniec sezonu czy adebayor zagra drugi dobry sezon i jak zagra henry.

hleb jeszcze ma duzo przed soba i po tym jak kibice z anglii zaluje ze odszedl widac ze jednak nikt tego nie chcial

btw - cesc pokazal ze przywiazanie do barwo klubowych << $$$ wiec ja bym nie byl taki pewien ze bedzie u was dlugo gral. kilka razy do roku opowiada ze chcialby wrocic do hiszpanii. i jezeli tylko real lub barca sie po niego zglosza i zlosza konktetna oferte to odejdzie

ciezko go wg mnie porownac z xavim bo gra kompletnie inaczej. na razie niech osiagnie tyle co xavi i zagra tyle sezonow na najwyzszym poziomie w wielkim klubie. wtedy pogadamy. jak na razie ma wielki potencjal i duzo pracy przed nim

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 paź 2008, 0:30

Cesc wroci na bank tylko kiedy....to jedyny znak zapytania.
Porownywanie Xaviego do Cesca nie jest propocjonalne. Kazdy wie ze ten pierwszy jest lepszy chyba ze fachowcy tego swiata sa w jakims amoku. W koncu to Cesc poprowadzil druzyne do mistrzostwa Europy i zdobyl LM ioraz mistrzoswto ligi. Znajda sie oczywiscie wyjatki ktore stwierdza inaczej ale to tak jakby powiedziec ze Brozek jest lepszy od np Toniego.

PS: W kwestii podan to zwroccie uwage na glowe Xaviegio

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 paź 2008, 9:27

Fajna dyskusja przez kilka stron :]
Można się przyłączyć ?

Logan przechodzisz sam siebie, po twoich początkach na forum i tekstach z Eboue ...
Logan pisze:Eboue - jeden z moich ulubionych graczy Arsenalu :). Od momentu, w którym "zdemolował" na Estadio Santiago Bernabeu Robinho, w pamiętnym meczu wygranym przez The Gunners 1:0. Chłopak o wielkich możliwościach. Jeden z niewielu skrzydłowych na świecie równie mocno zorientowanych na grę do przodu jak i do tyłu. Chyba najlepiej wyprowadza piłkę w kontrataku ze wszystkich graczy Arsenalu (co pokazał wczoraj przy 2 bramce). Niesamowicie silny, dobrze się zastawiający. Prędzej on sam z siebie straci piłkę niż ktokolwiek mu ją zabierze :). Zupełnie nie rozumiem większości fanów Arsenalu, którzy uważają Iworczyka za gracza na miarę polskiej 3 ligi a nie Arsenalu :]
... myślałem, że na więcej cie nie stać, ale widzę się myliłem.
Powieści s-f teraz piszesz ?
Teraz nadchodzi nowa era, i pozostanie wam tylko zaglądanie do archiwum i podniecanie się historią kilku pucharów które zdobyliście.
Wiem że dobrze o tym wiecie, że zanosi się na to że Arsenal zdominuje piłkę w Europie i na wyspach w najbliższym czasie, dlatego póki można wytykać ten brak trofeów czynicie to przy każdej możliwej okazji. Jest to też pewnie pokłosie tego, że wasze ukochane drużyny tak często grają zwykłą padlinę.
Na początku zaznaczam, że sam bym sobie taki scenariusz życzył, jednak swój rozum mam.
Zapytałbym, czy to nie jest prowokacja z twojej strony, ale zapytałem o to przy sprawie z Eboue i dyskusja się ciągnęła też kilka stron, więc ufam, że na serio piszesz i nie trzeba już tego uzgadniać.

Jak żeś doszedł do tego, że Arsenal zdominuje piłkę w Europie i na wyspach ? Co o tym zdecydowało ?
Co cię tak mocno przekonuje ? Nasza silna defensywa, czy postać najlepszego DM'a na świecie ? Czy może postawa Eboue na skrzydle ?

Co to za pisanie, że niedługo największym klubom na świecie zostanie tylko podniecanie się historią ?
W ostatnich latach Barca, Real, United [niestety], Inter, odnoszą spore sukcesy ... Arsenal niestety nie, więc skąd ta pewność ?

rkoeman też mógłby już się do specjalisty udać ze swoim problemem odnośnie "kradzieży" bo jak nie na forum to w komentarzach próbuje wmówić wszystkim, że Wenger to złodziej. Za to wczoraj zresztą 2 wp wpłynęły na konto.
Wenger nie działa do końca fair, ale nie działa niezgodnie z prawem. Dlatego złodziejem nie jest. I takie nazywanie go będzie karane.

Co do porównania Xavi vs Cesc.
Po pierwsze Xavi jest starszy i ma więcej sezonów na wysokim poziomie, po drugie - mają inne zadania na boisku i dlatego też nie powinno się ich porównywać. Zarówno Cesc, jak i Xavi są kapitalnie ważnymi osobami dla swoich drużyn. I tyle ode mnie.

Wypocin niejakiego Pubusia komentował nie będę, bo niedługo może nie mieć okazji odpisać i nie byłoby to do końca fair.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 paź 2008, 9:43

fieldy pisze:Wenger nie działa do końca fair, ale nie działa niezgodnie z prawem. Dlatego złodziejem nie jest. I takie nazywanie go będzie karane.
Ale musisz przyznać, że śmieszna jest sytuacja z niektórymi kibicami, którzy mówią o tym, że Flamini został "podebrany" przez Milan (oczywiście Flamini zdrajca itp.), a jak coś podobnego dzieje się w drugą stronę to cacy :wink: Takie ogólne spostrzeżenie, które i tak już wszyscy znają, na to co się dzieje w obecnych czasach i co chwilę wyzywanie od złodziei czy zdrajców.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”