FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 759

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 03 lis 2008, 8:22

George Jung pisze:Lampard gra równie dobrze jak Xavi w 2008 roku .
Tylko że kiedy Xavi zdobywał nagrody za najlepszego zawodnika Euro 2008 to Lampard oglądał go w telewizji... :mrgreen:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 lis 2008, 8:34

rkoeman pisze:xavi i alves zagrali wczoraj kosmos

bylo widac ze jakby nie deszcz malaga przestalaby grac w pilke szybciej niz almeria

xavi :boje się: jezeli tylko glosujacy wpadna na to ze nagroda jest za rok 2008 a nie sezon 07/08 krystyna poozegna sie ze zlota pilka i wyjdzie na durnia
Że co? Nagroda jest za sezon 07/08. W innym przypadku musieliby dokonywać wyboru dopiero po nowym roku, a jak wiadomo jest inaczej, bo cała procedura zaczęła się pewnie już po wakacjach. Jeśli już ktoś wyjdzie na durnia, to ten, co twierdzi, że czafi zasłguje na tą nagrodę bardziej niż zdobywca podwójnej korony, król strzelców LM oraz PL.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 lis 2008, 12:13

Z tego co pamietam to mimo wszystko nagroda jest za cały rok, przynajmniej przy przyznawaniu tak jest to oznajmiane. Canna dostał za MŚ, Zidane w ostatnim sezonie za co dostał za sezon nie. Tak wiec raczej brane pod uwage jest druga czesc poprzedneigo sezonu jak i poczatke kolejnego. Nie wiem jakie beda rozstrzygniecia, co nie zmienia mojego przekoanania, ze w dwoch najwiekszych plebiscytach w 3 bedzie conajmniej jeden zawodnik Barcy. W roku 2008 ani Xavi ani Messi nie ustepowali nikomu.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 03 lis 2008, 19:30

http://rafalstec.blox.pl/2008/11/Messi- ... ywala.html

Wiadać że chłopak uczy się od Eto'o.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lis 2008, 19:51

Chciałbym powiedzieć, że widać, ale widać raczej niewiele :] Dziwię się, że podczas meczu przeszło to bez echa. Nie zareagował żaden piłkarz. Duda nie wyczuł niczego w tym deszczu? :lol:

Poczekam na jakieś bardziej wiarygodne info. Oczywiście nie twierdzę, że to ściema bo mogło dojść do takiej sytuacji a w takim przypadku Leo należy się naganna. Nie toleruję takich zachowań bez względu na to czy był prowokowany czy nie.
brylancik pisze:Wiadać że chłopak uczy się od Eto'o.
Albo od Zizou. Trudno wyczuć.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 03 lis 2008, 20:37

Mentor pisze:Albo od Zizou. Trudno wyczuć.
Chyba Eto'o jest znany i 'lubiany' z tego, że lubi czasem na kogoś splunąć, nie Zidane :naughty:

A wracając do tematu, to naprawdę wielki szacunek dla Barcy, w szczególności dla Guardioli. Od meczu z Racingiem, przez dobre kilka, albo nawet kilkanaście meczy nikt nie potrafi z wami choćby zremisować, pomijając nawet nieuczciwą wygraną w derby, Barca gra obecnie najlepiej w Europie. Niesamowite jak szyko odnalazł wspólny język z piłkarzami i jak szybko jego założenia przynoszą efekty w grze. Messi nie jest już grajkiem, bez którego Barca nie umie strzelić gola i to jest ich największa przewaga porównując do zeszłego sezonu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lis 2008, 20:49

Vianuch pisze:Chyba Eto'o jest znany i 'lubiany' z tego, że lubi czasem na kogoś splunąć, nie Zidane
Rozwiń. Ile incydentów z plującym Eto'o jesteś w stanie mi przypomnieć?
Vianuch pisze:pomijając nawet nieuczciwą wygraną w derby
Rozwiń. Ja pamiętam, że Barcelona jako jedyny zespół w tym meczu zdobył prawidłowego gola, ale pewnie Ty znasz inną wersję :]

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 03 lis 2008, 21:12

I już się zaczyna afera plucia na przeciwnika.Boże co ludzie wymyśleć potrafią

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lis 2008, 21:17

Ja tam osobiście wielkiej afery nie dostrzegam. Bardziej mnie zastanawia jednak co masz na myśli pisząc "Boże co ludzie wymyśleć potrafią" :?: Oczywiście ja również pozostaję lekko sceptyczny wobec tych doniesień i wolałbym czekać na jakieś potwierdzenie z innego źródła niż Madryt, ale taka sytuacja mogła mieć miejsce i jeżeli rzeczywiście jest to prawda to należy o tym pisać.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 03 lis 2008, 21:22

NO tak.Bo ta sytuacja została rozdmuchana poprzez zrobienie zdjęcia na którym Messi robi "coś" c wygląda jak walnięcie chary.Racja.Tak to wygląda,ale czy rzeczywiście PLUJE NA gracza Malagi?MOże pluje normalnie na ziemie?:)Nie wiem;p Trzeba by było Leo o to zapytać.:)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lis 2008, 21:28

Przypuszczam, że szybko dowiemy się co zaszło o ile w ogóle coś zaszło. Dziennikarze Marci twierdzą, że sam Guardiola skrytykował Argentyńczyka co oznaczałoby, że rzeczywiście był incydent. Czekam na dalsze info w tej sprawie. Jeżeli niczego więcej się nie dowiemy albo jeżeli Pep zdementuje doniesienia Marci to uznam to wszystko za ściemę i tyle.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 03 lis 2008, 21:33

Mentor pisze:Rozwiń. Ile incydentów z plującym Eto'o jesteś w stanie mi przypomnieć?
Nie notuje, wybacz. Poszukałbym w necie info, ale po co, skoro obaj wiemy jak jest, a Ty wiesz o tym zapewne lepiej.
Mentor pisze:Rozwiń. Ja pamiętam, że Barcelona jako jedyny zespół w tym meczu zdobył prawidłowego gola, ale pewnie Ty znasz inną wersję
W sensie, że Espanyol nieprawidłowego gola zdobył? Jeżeli nawet to błąd należy wynagradzać kolejnym WIELKIM błędem?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lis 2008, 22:10

Vianuch pisze:W sensie, że Espanyol nieprawidłowego gola zdobył? Jeżeli nawet to błąd należy wynagradzać kolejnym WIELKIM błędem?
Włącz myślenie Vianuch i wyjaśnij mi dlaczego zwycięstwo Barcelony w spotkaniu z Espanyolem było nieuczciwe skoro sędzia nie odgwizdał rzutu karnego dla Barcelony na początku meczu (obrońca Espanyolu zablokował dośrodkowanie Alvesa ręką we własnym polu karnym) a potem uznał nieprawidłowo zdobytego gola dla Espanyolu. Na koniec niesłusznie odgwizdał rzut karny dla Barcelony. Nie wiem jak chcesz to sobie policzyć, aby Ci wyszło, że wygraliśmy nieuczciwie, ale zapewne mi to wyjaśnisz i nagle okaże się, że błąd na naszą korzyść > błędy na korzyść przeciwnika i generalnie far$a kradnie :]
Vianuch pisze:Poszukałbym w necie info, ale po co, skoro obaj wiemy jak jest
Obawiam się, że nie wiesz.

Przyznam się bez bicia - pamiętam jeden taki incydent z udziałem Eto'o. Zdarzyło się bodajże podczas meczu z Athletic Bilbao. Pamiętasz więcej tego typu incydentów czy tak sobie rzucasz oskarżeniami bez pokrycia dla lepszego samopoczucia?

[EDIT]
Wracając jeszcze na moment do sytuacji z Leo to po kilkukrotnym obejrzeniu całej sytuacji ( http://dailymotion.alice.it/video/x7afaf_sputazzo_sport ) dochodzę do wniosku, że Messi nie opluł Dudy :] Było tam jakieś spięcie i Leo rzeczywiście plunął, ale raczej nie w samego rywala a obok niego co oczywiście również było gestem nagannym i należy mu się upomnienie. Tyle tylko, że póki co nie nie wskazuje na to, aby Messi opluł swojego przeciwnika co sugerują madryckie media. Gdyby chciał go opluć to na pewno mógłby to zrobić bo stali blisko siebie a poza tym Duda by na to zareagował.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 lis 2008, 22:38

Mentor pisze:pamiętam jeden taki incydent z udziałem Eto'o.
A nie zdarzyło mu się coś podobnego jeszcze w barwach Mallorki? Nie opluł Hajty? Nie jestem pewien, więc pytam.

Co do Messiego, to zgadzam się ze stwierdzeniem, że takie zdjęcie niczego nie wyjaśni, póki nie będzie jakichś dowodów, to nie ma sensu oskarżać piłkarza. Spotkałem się bowiem na niektórych portalach ze stwierdzeniami typu" "Messi cham". Trzeba poczekać, pewnie niedługo się wszystko wyjaśni.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 lis 2008, 22:49

Real patrzy na plecy Barcy wiec Marca pomaga krolewskim. Jak oplul to wybryk godny potepienia zakonczony pewnie sankcjami ligowymi. Czas pokaze jak bylo. Dla mnie dwuznaczna sytuacja bo Messi plunal ale czy trafil albo celowal w przeciwnika tego nie wiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”