Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 493

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 23 gru 2008, 17:02

Ade do Barcy nie odszedł, tym bardziej nie odejdzie do Interu ;) Jeżeli o niego chodzi to jestem spokojny.

Fieldy, musi ktoś przyjśc, w tej chwili mamy tak ubogą kadrę, że szok.

Potrzebujemy nie tylko DMa, przydałby się jeszcze skrzydłowy i to nie jeden...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 gru 2008, 17:16

Co do Arshavina to ja bym go bardziej traktował jako lewoskrzydłowego. Dla mnie nadał by się doskonale na tą pozycję i m mógłby przejąć cześć zadań Fabregasa w rozegraniu

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 gru 2008, 17:26

Kamil232 pisze:aha czyli jeśli chłopak w wieku 17 lat nie okaże się zbawicielem dla jednej z najlepszych drużyn w Anglii tzn. że już nic z niego nie będzie...
To już Twoje słowa. Po pierwsze nigdzie nie napisałem, że jak Aaron się nie sprawdzi teraz to już nic z niego nie będzie. Po drugie wcale nie musi być zbawicielem Arsenalu. Wystarczy mi jak będzie grał na swoim dobrym poziomie. Wszystko ponad będzie dla mnie bardzo pozytywnym zaskoczeniem. Po trzecie gorzej od Diaby'ego chyba grać nie może, a jego potencjał w ofensywie jest znacznie większy.

To może być jego czas i będzie miał okazję żeby pokazać wszystkim, że jest dobrym materiałem na klasowego zawodnika. Jeśli mu się jeszcze nie uda, to tylko szkoda dla Arsenalu, bo on szans jeszcz dostanie w przyszłości sporo.

Mam nadzieje, że zrozumiałeś ... :roll:

btw, ponoć Inler mógłby trafić w zimie do Londynu.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 23 gru 2008, 17:54

Hanni pisze: przydałby się jeszcze skrzydłowy i to nie jeden...
przydałoby się też dwu bocznych obrońców. Taki Maicon czy Bosingwa w każdym meczu bramka, asysta a u nas Clichy i Sagna nawet celnie wrzucić nie potrafią :? Sagna to sobie nawet piłki wypuścić porządnie nie potrafi :?

Poza tym jakby Ade i v. Persie w każdym meczu strzelali przynajmniej po jednej bramce to na pewno byśmy nie przegrywali, remisów tez by było mało. To napastnicy powinni strzelać bramki a oni nie dają rady. Dlatego najlepiej niech Wenger kupi ze 3 napadziorów i od razu wpuści ich do 1 składu. :roll:
Kamil232 pisze: aha czyli jeśli chłopak w wieku 17 lat nie okaże się zbawicielem dla jednej z najlepszych drużyn w Anglii tzn. że już nic z niego nie będzie... :haha:
No ale co zrobić po erze Ronaldo, Fabregasa i Rooney'a jak ktoś nie wymiata w wieku 18 lat to już nigdy nie będzie graczem światowej klasy.. :haha:

Nie zapominaj że wszyscy wiedzą tu lepiej od Wengera kto powinien grać, kto ma talent, kto da radę a kto nie :roll: W końcu to oni obserwują ich codziennie na treningach :roll:

Potrzeba stopera i to szybko. Gallas to niestety piłkarski szrot w tym momencie. Każdy mecz klapa. On nawet nie ma siły biegać (albo ma ołowiane buciki). Dziękujemy za wszystko co zrobił, ale jego czas dobiegł już końca. Djourou jest bdb, ale jeszcze przez jakiś będą zdarzać mu się takie wpadki jak ta z Liverpoolem

Arsenal interesował się doświadczonym stoperem przed sezonem i sprowadził Silvestre'a, ale on pokazał że nadaje się jedynie na lewą obronę (co było do przewidzenia).

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 23 gru 2008, 18:20

Logan pisze:przydałoby się też dwu bocznych obrońców. Taki Maicon czy Bosingwa w każdym meczu bramka, asysta a u nas Clichy i Sagna nawet celnie wrzucić nie potrafią Sagna to sobie nawet piłki wypuścić porządnie nie potrafi
Ja bym ich nie skreślał. W tamtym sezonie w '11' Premiership. Clichy jak jest w formie to potrafi wrzucic prawie jak Beckham. Sagna już nie raz pokazywał co potrafi i według mnie tych 2 zawodników to najwyższy europejski poziom.

Jeżeli chodzi o Robina to przecież strzela z pozycji z których wydawałoby się strzelic nie można. Jeśli holender jest zdrowy i w formie nikt nie jest w stanie go wygryźc ze składu. Zarówno w Londynie jak i w Pomarańczowych. Inną sprawą jest brak porządnego zmiennika wobec kontuzji Eduardo. Bo Bendtner powinien dostac porządny homework do odrobienia. Ojciec powinien mu rzucac piłkę, a on powinien ją przyjmowac. Może wtedy przyjęcie by poprawił...
Logan pisze:Potrzeba stopera i to szybko. Gallas to niestety piłkarski szrot w tym momencie. Każdy mecz klapa.
Chyba nie oglądałeś meczu z Liverpoolem. Po innych wypowiedziach też to widac. Gallas rozegrał całkiem przyzwoity mecz. Djourou dawał dupy na każdym kroku. To jest taki dobry zmiennik, ale nie zawodnik nadający się do pierwszego składu. Jak dla mnie Denilson i on cały czas trzymają ten sam nienajgorszy poziom, ale niczym się nie wyróżniają. Po prostu zawodnicy nie na Arsenal.

Tak więc podkreślę jeszcze raz. Panie Wenger, wybieraj Pan :lol: Arshavin, Inler, Diego, Ribery, Xabi Alonso. Na dobrą sprawę każdy z nich jest nam teraz potrzebny. Arshavin chyba do wyciągnięcia za dobre pieniądze...

Domyślam się, że Twój post był nieco ironiczny, żeby nie powiedziec debilny, ale może akurat będzie okazja do dyskusji.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 gru 2008, 19:21

Duch
jeszcze raz Cię zacytuję
Ramsey będzie miał czas próby i albo się sprawdzi i udowodni, że będą z niego ludzie, albo ... no lepiej nie zapeszać.
sorry ale ja z tego wyciągam wnioski jasne. Ramsey dostał szansę albo ją wykorzysta i będą z niego ludzie, a jak jej nie wykorzysta to nie będą z niego ludzi i można go wywalić.

Teraz już mniej więcej rozumiem o co Ci chodziło. Tylko razi mnie to, że wielu po erze Fabregasa, Roo itd. skreśla od razu młodych jak w wieku 18-20 lat nie bedą już tak wymiatać jak wyżej wymienieni, albo jak wymaga się od nich cudów, ciągniecią zespołu, a jak im nie wyjdzie to również ich skreślają...Niektórzy chyba zapominają, że np. Cesc to była perełka która nie zdarza się często...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 gru 2008, 23:10

Hanni pisze:Cris7
Czy przypadkiem nie dopisujesz już 6 pkt za te 2 spotkania? To że macie jeszcze 2 mecze, nie znaczy że obydwa wygracie.
Oczywiście, że nie dopisuję. Ale wydaje mi się, że warto wziąć to pod uwagę. Bo to niemożliwe(możecie po fakcie mi te słowa wypomnieć,nie ma sprawy), aby Manchester nie zdobył w tych spotkaniach punktu). Stawiam, że zdobędziemy w najgorszym wypadku 4 punkty.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 gru 2008, 0:03

Hanni pisze:Panie Wenger, wybieraj Pan :lol: Arshavin, Inler, Diego, Ribery, Xabi Alonso. Na dobrą sprawę każdy z nich jest nam teraz potrzebny. Arshavin chyba do wyciągnięcia za dobre pieniądze...
Ta, a swistak siedzi...
Ewentualnie Inler i to by bylo na tyle.
Znamienne jest to co piszesz:
Hanni pisze:Na dobrą sprawę każdy z nich jest nam teraz potrzebny
Pomijajac juz fakt trudnosci z pozyskaniem wiekszosci z nich, jak mozecie potrzebowac tylu zawodnikow, o tak roznej charakterystyce?
Przymrozilo troszka na dworze?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 gru 2008, 11:03

lista kontuzjowanych w JUVE:
Pavel Nedved
Vincenzo Iaquinta
Mauro Camoranesi
Gianluigi Buffon
David Trezeguet
Jonathan Zebina
Jorge Andrade
Dario Knezević
Christian Poulsen
Tiago Mendes
i do niedawna Zanetti czyli 6 podstawowych zawodników z czego 2/3 nie gra od początku sezonu 8)
gdzie tu jest 6 podstawowych pilkarzy??Nedved Camoranesi Buffon i moze Trezeguet choc ten przy formie Del Piero i Amauriego raczej by nie pogral...nie przesadzaj.Arsenal i Real maja o wiele wieksze problemy.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 24 gru 2008, 11:49

arek_ahig pisze:Pomijajac juz fakt trudnosci z pozyskaniem wiekszosci z nich, jak mozecie potrzebowac tylu zawodnikow, o tak roznej charakterystyce?
Przymrozilo troszka na dworze?
Przeczytaj jeszcze raz mój post, a później porozmawiajmy ok?

Chyba jasne jest że chodziło o to, że każdy z nich, a nie wszyscy są nam potrzebni. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Jeśli zaś rozmawiamy o spekulacjach transferowych, to swego czasu Juventus przebijał nawet dzisiejszych Citizens. A kto przyszedł każdy dobrze wie...

Cris7
No niby tak ale...

W ubiegłym sezonie też mieliśmy ważny, zaległy mecz do rozegrania, z Newcastle. Niestety nie udało nam się zgromadzic 3 punktów. Nigdy nic nie wiadomo.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 gru 2008, 15:37

Hanni pisze:Chyba jasne jest że chodziło o to, że każdy z nich, a nie wszyscy są nam potrzebni.
:haha: nie kompromituj sie dalej kolego.
Sa swieta wiec moge wybaczyc brak logicznosci twoich wypowiedzi.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 24 gru 2008, 22:32

arek_ahig pisze: nie kompromituj sie dalej kolego.
Sa swieta wiec moge wybaczyc brak logicznosci twoich wypowiedzi.
Kompromitujesz się Ty, pisząc swoje beznadziejne posty. Jeśli zarzucasz mi coś, to chociaż to uzasadnij.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 gru 2008, 0:21

Naprawdę nie widzisz, że Twoja wypowiedź jest nielogiczna Hanni? :]
Hanni pisze:Chyba jasne jest że chodziło o to, że każdy z nich, a nie wszyscy są nam potrzebni.
Każdy z nich to dokładnie to samo co wszyscy. Oczywiście wiem co nam chciałeś przekazać, ale sformułowanie trochę Ci nie wyszło.

Może gdybyś spróbował użyć określenia 'którykolwiek' zamiast 'każdy' wyglądałoby to lepiej.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 gru 2008, 18:41

Hanni nie przesadzaj z tymi nazwiskami. Zaden nie jest do wyciągniecia poza Arshavinem. Pisałeś wcześniej, ze Diego, Ribery mogli by się pojawić w głowie prezesa. Pojawić to się może, ale nic poza tym. Diego nikt z Bremy nie puści, a Riberyego Karl, Franz, Uli i spółka nie oddaliby za cały Arsenal.
Proponuję skupić się na Arshavinie.
W jego sprawie wyczytałem tylko to:

http://www.premiershiplatest.com/news/z ... 16365.html

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 25 gru 2008, 23:19

teraz zaczela sie jazda ze arsenal kupi senne badz yaye toure :D

nie wiem kto wpadl na taki pomysl ale jest to fizycznie niemozliwe