Pewniak dnia - konkurs (organizacyjny) - Strona 10

Sprawy związane z bukmacherką, typowaniem wyników oraz stawkami.

maksymalny kurs

8,00
13
50%
5,00
13
50%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Pewniak dnia - konkurs (organizacyjny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2008, 18:35

a po co wyższe kursy ? chodzi o to, aby każdy miał równe szanse, a czy na koniec gry będziesz miał 100 pkt, zamiast 120 - co za różnica ? Inni tak samo, będą grać po takich kursach.

bah mają zawsze sporą ofertę jeśli chodzi o piłkę nożną np.
Nie ma oczywiście typów na strzelców poszczególnych goli, etc - ale po co to komu ? Jesli chodzi o piłkę, to oferta dużo lepsza niż STS.
strona przejrzysta, po polsku .. jak w ankiecie wypadnie BAH to będziemy tam grać.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 gru 2008, 18:38

fieldy pisze:a po co wyższe kursy ? chodzi o to, aby każdy miał równe szanse, a czy na koniec gry będziesz miał 100 pkt, zamiast 120 - co za różnica ? Inni tak samo, będą grać po takich kursach
po nic, to nie ja wsynulem taki a nie inny argument... wiec jak chcesz pluc to w odpowiednia strone... Ja odpowiedzialem niejako na zarzut Akarina dla ktorego przeslanka na zmiane buka sa male kursy...
fieldy pisze:jak w ankiecie wypadnie BAH to będziemy tam grać.
dlatego wyrazam swoje zdanie aby odpowiednie lobby bylo :>
BAH jest do dupy

zedytowales posta ...
Po co komu strzelec? to po co komu inne bajery ?

i wsyztskie strony sa juz raczej po polksu :>

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2008, 18:48

czeher pisze:Ja odpowiedzialem niejako na zarzut Akarina dla ktorego przeslanka na zmiane buka sa male kursy...
małe kursy + słaba oferta.
BAH ma przynajmniej bogatszą ofertę. I z piłki przynajmniej oferta na ligę jest na długo przed meczami.

Co do kursów - nie są wysokie w bah, ale po 1 to nic nie szkodzi, a po 2 - wcale nie są sporo niższe niż STS [gdzie jest podatek jeszcze - oczywiście w grze podatek nie ma znaczenia, ale skoro BAH jest do dupy, to STS ... ]
Po co komu strzelec? to po co komu inne bajery ?
no właśnie "bajery" nie są nikomu potrzebne.
Bajery to m.in kto strzeli 1 bramkę, kto strzeli w ogóle. dokładny wynik do przerwy, podwójna szansa na pierwszą połowę [jakby w meczu nie wystarczyła]

a w bah jest po prostu porządna oferta bez niepotrzebnych "bajerów", ale lepsza niż w sts.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 30 gru 2008, 18:48

litości tylko nie BAH, czeher ma racje, ich oferta jest tragiczna, jeśli już zmieniać bukmachera to na dobrego, tj gamebookers, są tam wszystkie możliwe zakłady, łącznie z ilością rzutów rożnych, których w Bah nie ma

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2008, 18:54

rbortniczuk tylko że o to własnie chodzi, aby takich pierdół nie było. Bo to psuje zabawę imo.

Zakład na ilość rzutów rożnych. Kursy pewnie kosmiczne, a wytypować tego w żaden sposób nie można. Tutaj w 99% trzeba liczyć na szczęście.

Nie wiem jak tam to wygląda dokładnie z tymi cornerami ... ale postawi ktoś 1 typ, że nie będzie rożnych, kurs pewnie 40,00 i wygrywa w cuglach.
I każdy z tych 10 typów będzie tak próbował, aż kiedyś trafi.
Dla mnie własnie takie coś należy zminimalizować, a nie jeszcze dodawać tych zdarzeń.

zawsze można zagrać w styczniu z oferty bah, a w lutym - gamebookers. Wtedy się porówna, zrobi ankietę i będzie wiadomo.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 gru 2008, 19:10

fieldy pisze:Nie wiem jak tam to wygląda dokładnie z tymi cornerami ... ale postawi ktoś 1 typ, że nie będzie rożnych, kurs pewnie 40,00 i wygrywa w cuglach.
Dlatego trzeba liczyć, że ludzie podają poważne typy. Zresztą jak do tej pory nie widziałem żeby ktoś stawiał właśnie na takie wydarzenia jak liczba kornerów, żółtych kartek itp. Jak dla mnie zmiana nie jest potrzebna.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2008, 19:18

Duch pisze:Zresztą jak do tej pory nie widziałem żeby ktoś stawiał właśnie na takie wydarzenia jak liczba kornerów, żółtych kartek itp
bo w sts nie ma takiej oferty

Pasuje wam ?

styczeń - bah
luty - gamebookers

??

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 gru 2008, 19:22

fieldy pisze:Pasuje wam ?

styczeń - bah
luty - gamebookers
Nie, bo głosowałem na STS :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 gru 2008, 19:23

I dobrze, co typ na ilość rzutów rożnych czy np który pośladek częściej napnie Ronaldo ma wspólnego z pewniakiem :?: Przecież to ślepy los i nikt zdrowy z tego nie skorzysta a imo powinien zostać zachęcony.
Wybierzcie jakiś buk aby było jak najwięcej lig z piłki (aby cloner mógł te swoje cuda typować :P ), dużo innych dyscyplin i wsio.

Koczarek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Koczarek » 30 gru 2008, 20:06

Osobiście proponowałbym ofertę z Fortuny ponieważ jest dużo więcej zdarzeń typu 1poł. ilość goli itp niż w STS-ie a na pewno nie ma tak jak wspominaliście głupich zakładów typu ile będzie rzutów rożnych itp itd :idea:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 gru 2008, 22:04

Czeher, ja wiem jaki jest BAH. Zaproponowałem tego buka, bo jest on przejrzysty, łatwy w obsłudze.

Jeśli chodzi o kursy + ofertę to mogę zaproponować z 5 innych, lepszych buków. Ale nie chodzi mi tutał o kursy. Po prostu potrzeba zmiany na bukmachera, który jest dla wszystkich znany, prosty w obsłudze, tak, żeby wszyscy dalej mogli bez problemów brać udział w konkusie.

To nie jest koncert życzeń. Każdy może zaproponować innego bukmachera niż bah, ale nie na tym to polega.

Sam wolałbym, żebyśmy brali typy z oferty wg mnie najlepszego bukmacherze- Bet365 , lub tez z Unibetu.
Ale to nie koncert zyczeń.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 30 gru 2008, 22:14

Koczarek pisze:Osobiście proponowałbym ofertę z Fortuny ponieważ jest dużo więcej zdarzeń typu 1poł. ilość goli itp niż w STS-ie a na pewno nie ma tak jak wspominaliście głupich zakładów typu ile będzie rzutów rożnych itp itd
Właśnie chciałem to samo napisać. W pełni się z Koczarkiem zgadzam. Strona bardzo przejrzysta i ciekawa. Zobaczcie sami:
http://iprofesjonal.pl/

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Pewniak dnia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 30 gru 2008, 22:51

Jaki suchar :!: :!:
88' Aston Villa wygrywa 1:0
:suicide: :suicide: :suicide: :suicide: :suicide: :suicide: :suicide: :suicide: :suicide: :suicide: :suicide: :suicide: :suicide: :badziewie:
E: samobój Zayatte :angry: :suicide: :pogrzeb:

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 30 gru 2008, 22:57

Zakład na ilość rzutów rożnych. Kursy pewnie kosmiczne, a wytypować tego w żaden sposób nie można. Tutaj w 99% trzeba liczyć na szczęście.

Nie wiem jak tam to wygląda dokładnie z tymi cornerami ... ale postawi ktoś 1 typ, że nie będzie rożnych, kurs pewnie 40,00 i wygrywa w cuglach.
I każdy z tych 10 typów będzie tak próbował, aż kiedyś trafi.
Dla mnie własnie takie coś należy zminimalizować, a nie jeszcze dodawać tych zdarzeń.
gwoli ścisłości
kursy oscylują wokół dwóch, zależy dokładnie od zakładu, nie ma tu mowy o szczęściu tylko i wyłącznie, nie bardziej niż w przypadku innych zakładów, typujesz, albo która drużyna będzie miała więcej,czy też w całym meczu, połowie, padnie over/under 11.5 lub inna liczba. Fajna z tego jest zabawa.

Ale nie to jest najważniejsze, zakład z cornerami to tylko przykład, argument za tym, iż oferta Bah do rozbudowanych nie należy. To czy rozbudowana oferta sprzyja naszej zabawie to inna kwestia, fieldy twierdzi, że nie jest to niezbędne, jego prawo.
I dobrze, co typ na ilość rzutów rożnych czy np który pośladek częściej napnie Ronaldo ma wspólnego z pewniakiem :?: Przecież to ślepy los i nikt zdrowy z tego nie skorzysta a imo powinien zostać zachęcony.
JA tam bym nikomu nie mówił co opłaca mu się stawiać a co nie, każdy stawia co chce, wg mnie im bogatsza oferta tym każdy wydatniej wybierze coś dla siebie
Pasuje wam ?

styczeń - bah
luty - gamebookers
dobrze gada

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 gru 2008, 23:15

Akarin pisze:Sam wolałbym, żebyśmy brali typy z oferty wg mnie najlepszego bukmacherze- Bet365 , lub tez z Unibetu.
Ale to nie koncert zyczeń.
No właśnie chyba jednak jest to koncert życzeń bo macie wybrać najlepszego buka i może nim być zarówno Bah jak i Bet, Unibet, Fortuna czy inne Zeusy.
rbortniczuk pisze:Fajna z tego jest zabawa
Analizy przy takich typach też zabawnie muszą wyglądać :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bukmacherka”