Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sty 2009, 14:44
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 sty 2009, 15:04
pierwszy screen - Carrick w tej samej linii co ROnaldo.pokaz mi tu, gdzie na screenach sa srodkowi pomocnicy united? lampard i gerrard wyszliby na bardzo ofensywnych pomocnikow, gdyby robic screeny. ale na pewno nie na napastnikow. bo ile razy znalezliby sie w ataku?
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 02 sty 2009, 16:04
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 sty 2009, 16:08
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 02 sty 2009, 16:17
Racjared85 pisze:A co do CM'ów to chyba zapomniałeś o Fletchu.
Jakoś mi się nie wydaje żeby za przeciętniaka Alex wyrzucił tyle pieniędzy ,poza tym ufam jego noswoi do transferów ostatnio przecież Raffael , a także "niedawno" Evra, Vidic no i Cris z Carickiem. A też ludzie pisali że są trochę zbyt słabi np. Vidic czy Evra a teraz jakoś nie wyobrażam sobie naszej gry bez nich więc o poziom Serbów jestem spokojnyred85 pisze:Tosic jeśli wierzyć Serbom na redcafe jest przeciętniakiem.
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 sty 2009, 16:31
Zdziwię Cię, ale pamiętam wypowiedź niejednego Serba na redcafe, który był przekonany, że Vidić zrobi u nas furorę. Evra to była już uznana marka, więc mało kto pisał, że to jest kiepski piłkarz.Jakoś mi się nie wydaje żeby za przeciętniaka Alex wyrzucił tyle pieniędzy ,poza tym ufam jego noswoi do transferów ostatnio przecież Raffael , a także "niedawno" Evra, Vidic no i Cris z Carickiem. A też ludzie pisali że są trochę zbyt słabi np. Vidic czy Evra a teraz jakoś nie wyobrażam sobie naszej gry bez nich więc o poziom Serbów jestem spokojny
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sty 2009, 16:39
skrzydlowi bardzo czesto sie dubluja z bocznymi obroncami, jesli sa skrzydlowymi/bocznymi pomocnikami, a nie tak jak ronaldo bocznymi napastnikami. po prostu rozciagaja gre i czesto dosrodkowuja, graja jeden na jeden z bocznym obronca w okolicach linii bocznej na wysokosci pola karnego. ronaldo tego wszystkiego od "okolic" pola karnego nie robi.red85 pisze:Śmieszne to trochę. Gdzie więc mają być Twoim zdaniem skrzydłowi/boczni pomocnicy, jak akcja prowadzona jest po przeciwnej stronie boiska, a pozycje po bokach zajmują najczęściej obrońcy? Mają się dublować? Przecież to oczywiste, że schodzą do środka.I pisałem to już dawno.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 sty 2009, 16:46
To włącz sobie co weekend mecz United i zobacz. Boże, co za głupoty. Jeśli atak idzie prawą stroną to właśnie Ronaldo bardzo często rozgrywa piłkę na skrzydle z Rafaelem/Nevillem/Brownem. Jeśli akcja idzie po przeciwnej stronie boiska to ścina do środka JAK KAŻDY SKRZYDŁOWY!skrzydlowi bardzo czesto sie dubluja z bocznymi obroncami, jesli sa skrzydlowymi/bocznymi pomocnikami, a nie tak jak ronaldo bocznymi napastnikami. po prostu rozciagaja gre i czesto dosrodkowuja, graja jeden na jeden z bocznym obronca w okolicach linii bocznej na wysokosci pola karnego. ronaldo tego wszystkiego od "okolic" pola karnego nie robi.
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 sty 2009, 16:51

SŁUCHAM?w innych meczach wyszloby podobnie. roznice zawsze by byly, ale nie tak by odwrocic wszystko do gory nogami. bo chyba nie jest przypadkiem, ze ronaldo sie tu na skrzydle prawie nie widywalo?
OMG...Miałem rację ty naprawdę nie wiesz o tym, ze jak włacza się prawy obrońca, ze jak akcja idzie z lewej strony i jeszcze wysunięty napastnik robi miejsce to prawo skrzydłowy przesuwa się do środka...ronaldo nie zdarza sie grac w ataku, tylko gra tam w wiekszosci akcji (jako wysuniety lub jako cofniety), a na skrzydle jest rzadko.
Weś sobie sam poszukaj, bodaj w temacie Złota piłka wklejałem tą wypowiedź. NIe każdy ma czas bawić się screeami etc. etc.wypowiedz fergusona, ktora juz podwazalem i zadawalem do niej pytania
oraz te srednie pozycje pilkarza w meczu, ktore sa uzaleznione od tego czy mecz jest wyrownany, czy ktorac strona dominuje,
W tej samej lini co Park Ji-Sung. Czyli graliśmy taktyką 4-2-1-3. Zresztą w wielu spotkaniach tak było, tak więc następnym razem nie zapomnijcie umieściu Parka wśród napastników.a na ostatnim z nich wyraznie ronaldo byl wsrod graczy wysunietych. nawet wysuniety bardziej niz berbatov.
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sty 2009, 17:07
tak. na to juz odpisalem. srednia pozycja w meczu messiego, gdyby jego druzyna nie dominowala bylaby podobna.red85 pisze:PS sam pokazywałem z 5 innych graik, na których było widać, że Ronaldo był szeroko ustawiony i bynajmniej nie najbardziej wysunięty. Skończ zaśmiecać w końcu ten temat, bo chcemy już rozmawiać o rzeczach poważnych, a Ty dalej swoje
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 02 sty 2009, 17:25
Nie porównuj ich do Ronaldo bo Cris ma w zespole takiego zawodnika jak Roo ,który bardzo często schodzi w głąb lub do noku boiska i ktoś musi go zastąpić a że Ronaldo jest jednym z bardziej jeśli nie najbardziej uniwersalnym zawodnikiem w ofensywie to robi to on i często wygląda jak by grał w napadzieRealFan pisze:porownaj go chocby z cazorla, porownaj go nawet z lennonem. jak chcesz to i z drenthe
majer13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sty 2009, 17:28
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 sty 2009, 17:30
Ja nic nie wymyślam tylko analizuję CAŁĄ AKCJĘ jak przebiegła. Toż to jak Np. taki Lucio się włącza do akcji ofensywnych można zrobić screen w pewnym momencie i się ukaże go jako środkowego napastnikaw ten sposob kamilu mozna wszystko wymyslic. w tych akcjach (wszystkie gorzne akcje) rooney byl na skrzydle trzy razy, a ronaldo raz jak zostal tam wyrzucony przez kiks berbatova - fakt jasny jak slonce
Nie naginam rzeczywistości. I po raz kolejny przypominam, że juz niejednokrotnie pisałem, że nie gra on jak typowy skrzydłowy, bo jest piłkarzem nietuzinkowym i kazanie mu grać tylko na skrzydle byłoby marnotrastwem. Ale widać, że masz problem z czytaniem tak więc jak chcesz będę Ci to powtarzał i przypominał.on juz od 30 metra ucieka do srodka. porownaj go sobie z jakims skrzydlowym, a nie bocznym napastnikiem. porownaj go chocby z cazorla, porownaj go nawet z lennonem. jak chcesz to i z drenthe(robben to boczny napastnik) i to jak czesto oni schodza do srodka bo akcja jest z drugiej strony. zachowania ronaldo w ofensywie to nie sa zachowania skrzydlowych, chocbys nie wiem jak bardzo staral sie naginac rzeczywistosc.
Bzdura kompletna bzdura. Jakby Barca była przez cały mecz jechana i jedynie by potrafiła kontrować to by średnia pozycja Messiego nie była taka sama jak w przypadku dominacji Barcy. Co za herezje facet prawisz.tak. na to juz odpisalem. srednia pozycja w meczu messiego, gdyby jego druzyna nie dominowala bylaby podobna
Jak obiecałem wyżej znowu przypomnę, niektórym ślepcom to i praca magisterska nie wystarczy. Zresztą w poprzednim poście dokładnie na ten temat napisałem znowy wg. obietnicy przypomnę.juz widze, ze argumentow nie bedzie, wiec nie ma sensu... tez chcac bronic tezy, ze ronaldo to pomocnik (bo przeciez skrzydlowy to nie napastnik) mialbym problem, aby cos sensownego wykombinowac.
No i odpowiesz na pytanie bo kto inny mi odpowiedział nie Ty. Park to też napastnik? A taktyka 4-4-2 to tak naprawdę 4-2-4?Aha nigdzie nie napisałem, że Ronaldo to pomocnik. Dla mnie to jest Skrzydłowy. Dla jednych skrzydłowy to napastnik dla innych dla których taktyka 4-4-2 to 4-4-2 a nie 4-2-4 to pewnie pomocnik. Ja go nazywam skrzydłowym nie precyzując czy to napastnik czy pomocnik, raz bywa tym raz tym. Bez wątpienie jest on graczem nieszablonowym, wielokrotnie już opisywałem jego grę czy też zgodziłem się z Twoim opisem, więc trudno go przypisać do jednej pozycji. MI napastnik zawsze będzie się kojarzył z graczem który głównie atakuje, a pod własnym polem karnym jest od święta, a i zadań defensywnych ma minimum. Ja rozróżniam dwa typy wysunięty napastnik i cofnięty napastnik, Ronaldo nie pasuję do żadnego z nich, dlatego napastnikiem go nazywał nie będę.
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sty 2009, 17:43
alez ja juz x razy pisalem, ze w poczatkowej fazie akcji ronaldo gra tam, gdzie jest przedstawiony na papierze. normalne dla napastnika bocznego (nie srodkowego). za to fakt bycia bocznym napastnikiem, a nie skrzydlowym czy bocznym pomocnikiem ukazuje w dalszej fazie akcji.Kamil232 pisze:Ja nic nie wymyślam tylko analizuję CAŁĄ AKCJĘ jak przebiegła. Toż to jak Np. taki Lucio się włącza do akcji ofensywnych można zrobić screen w pewnym momencie i się ukaże go jako środkowego napastnika
gra tak jak normalny boczny napastnik, bo kazanie mu grac jak skrzydlowy rzeczywiscie byloby marnotrwastwem.Kamil232 pisze: Nie naginam rzeczywistości. I po raz kolejny przypominam, że juz niejednokrotnie pisałem, że nie gra on jak typowy skrzydłowy, bo jest piłkarzem nietuzinkowym i kazanie mu grać tylko na skrzydle byłoby marnotrastwem. Ale widać, że masz problem z czytaniem tak więc jak chcesz będę Ci to powtarzał i przypominał.
zle zrozumiales. napisalem, ze gdyby barca nie dominowala srednia pozycja messiego bylaby podobna do sredniej pozycji ronaldo ze schematow wlepionych iles tam czasu temuKamil232 pisze: Bzdura kompletna bzdura. Jakby Barca była przez cały mecz jechana i jedynie by potrafiła kontrować to by średnia pozycja Messiego nie była taka sama jak w przypadku dominacji Barcy. Co za herezje facet prawisz.
gdyby bylo cos poza tym co sam napisalem po prostu ukazlbys to. a ze nie bylo to wtedy sa takie teksty. szkoda.Kamil232 pisze:Jak obiecałem wyżej znowu przypomnę, niektórym ślepcom to i praca magisterska nie wystarczy.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 sty 2009, 18:13
W tych sytuacjach które przedstawiłeś zachował się typowo dla skrzydłowego, każdy inny skrzydłowy by się tak samo przesunął jak on.alez ja juz x razy pisalem, ze w poczatkowej fazie akcji ronaldo gra tam, gdzie jest przedstawiony na papierze. normalne dla napastnika bocznego (nie srodkowego). za to fakt bycia bocznym napastnikiem, a nie skrzydlowym czy bocznym pomocnikiem ukazuje w dalszej fazie akcji.
Ja rozróżniam po prostu różne typy skrzydłowych. Makelel i Sissoko to obaj def. pomocnicy. Makelele gra wręcz jak trzeci stoper asekurując środkowych obrońców wręcz nie przekracając środkowej linii boiska, a Sissoko zapieprza starając się być tam gdzie jest piłka by podwoić danego gracza(przynajmniej tak grał w LFC) Ta sama pozycja dwa różne typy i nie trzeba tu wymyślać nowych pozycji.widzisz, dla ciebie skrzydlowy to po prostu skrzydlowy i juz. a ja rozrozniam skrzydlowego, bocznego napastnika i sa nieliczni pilkarze - boczni pomocnicy. o tym tez juz pisalem jakis czas temu. na papierze czesto wygladaja tak samo - w praktyce znacznie sie roznia
To już jest żałosne, gdyby nie było argumentów to byś nawet nie miał się do czegoś odnieść i dyskusja by już się dawno zakończyła. Skończ.dyby bylo cos poza tym co sam napisalem po prostu ukazlbys to. a ze nie bylo to wtedy sa takie teksty. szkoda.
Park jest ustawiony podobnie jak Ronaldo tylko z drugiej strony boiska(to, że Ronaldo potrafi więcej jest bardziej aktywny i umie lepiej wykorzystać tą pozycję nie ma nic do rzeczy) Tak więc jeśli Ronaldo jest napastnikiem to Park też.park napastnikiem bywa, ale nie jest nim tak jak ronaldo w naturalnym stylu gry. zalezy od ustawienia.
Kamil232
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio