Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 48

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 07 sty 2009, 12:39

bartbuks pisze: Adlera
Za Adlera trzeba wyłożyć 20 mln euro - taką ma klauzule odstępnego w aktualnym kontrakcie obowiązującym do 2012 r. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sty 2009, 13:10

Nie za każdego trzeba płacić klauzulę, aby go pozyskać ;)

Zawsze piłkarz może się zbuntować. W Spurs pewnie by mu sporo kasy dali, także dużo zależy od charakteru piłkarza. Adlera charakteru nie znam, wiec uwierzę na słowo, że na kase nie poleci :]

Co do Przyrowskiego, mógłby trafić najpierw do jakiegoś outsidera. WBA, czy Stoke. Może nawet na zaplecze PL, do klubu który ma aspiracje, by awansować.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 07 sty 2009, 13:17

fieldy pisze:Zawsze piłkarz może się zbuntować. W Spurs pewnie by mu sporo kasy dali, także dużo zależy od charakteru piłkarza. Adlera charakteru nie znam, wiec uwierzę na słowo, że na kase nie poleci :]
Też go nie znam, więc trudno powiedzieć czy by poleciał na kasę czy nie :P Ale ma dopiero 23-24 lata, więc kasę chyba zdąży jeszcze zarobić, a w tej chwili raczej ważniejszy byłby awans sportowy - w przypadku odejścia z Leverkusen do Tottenhamu, cóż, to by raczej była degradacja :) Zważywszy jeszcze, że niektóre media niemieckie łączą go w bliższej lub dalszej perspektywie z Bayernem...

Co do niezlych bramkarzy, ktorzy byliby pewnie do wzięcia, to takim jest w tej chwili Enke, który nie jest zadowolony z sytuacji sportowej Hannoveru, a kontrakt ma raptem do 2010 r. Drogi by nie był...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 sty 2009, 13:25

Michał M pisze:Za Adlera trzeba wyłożyć 20 mln euro - taką ma klauzule odstępnego w aktualnym kontrakcie obowiązującym do 2012 r. :wink:
Rzuciłem tak nazwiskiem, kierując się umiejętnościami, a nie klauzurami. Adler ma talent, więc postanowiłem wciągnąć go do mojej wyliczanki.
fieldy pisze:Może nawet na zaplecze PL, do klubu który ma aspiracje, by awansować.
To już bardziej prawdopodobne, bo nie wierzę, że grałby nawet w WBA czy innym słabym zespole PL.Bankowo z pół roku musiał grzać i trenować. W Anglii nie staje się ot tak między słupkami...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sty 2009, 13:32

Ja myślałem, że Bayern ma znakomitego bramkarza, który czekał na swoją szansę długo i teraz ma grać. Z tego co wyczytałem na pewnym forum piłkarskim :smile2: kibice Bayernu murem stali za swoim bramkarzem. Twierdzili, że gra z meczu na mecz coraz lepiej, etc :P

Adler jest młody. Spurs póki co dopiero zbierają ekipę, Harry jest trenerem, który prędzej czy później porządek tam zaprowadzi. O ile go wcześniej nie zwolnią oczywiście. Na chwilę obecną rzeczywiście Leverkusen daje szansę przynajmniej na puchary, Spurs niekoniecznie. Choć jak wygrają z United w finale CC to w UEFA zagrają.
Może więc dopiero latem go wyciągną :D

Inna sprawa - nie wiem czy Spurs szukają nowego bramkarza. Gomes po słabym początku chyba się już otrząsnął - nie oglądam ich wszystkich meczów, ale z relacji wiem ze radzi sobie coraz lepiej. W końcu słabym bramkarzem nie jest, o czym przekonał już w PSV.
W Anglii nie staje się ot tak między słupkami...
z tego co wiem Białkowski, choć był dużo młodszy i mniej doświadczony, do czasu kontuzji grywał regularnie i zbierał świetne noty. Inna sprawa, ze kontuzja przyszła dość szybko i tych meczów było zaledwie kilka, ale jednak z początku grał.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 07 sty 2009, 13:43

bartbuks pisze:Rzuciłem tak nazwiskiem, kierując się umiejętnościami, a nie klauzurami. Adler ma talent, więc postanowiłem wciągnąć go do mojej wyliczanki.
Nie, no spoko :P Ja wrzuciłem info o tej klauzuli, bo sądzę że niewielu spoza interesującymi się BL wie o niej :wink:
fieldy pisze:Ja myślałem, że Bayern ma znakomitego bramkarza, który czekał na swoją szansę długo i teraz ma grać. Z tego co wyczytałem na pewnym forum piłkarskim :smile2: kibice Bayernu murem stali za swoim bramkarzem. Twierdzili, że gra z meczu na mecz coraz lepiej, etc :P
Kibice Bayernu nadal stoją murem za swoim bramkarzem :) Inaczej pisałbym, że Enke ma ochotę przejśc do nas (choc podobno ma :P ). Ale kto wie, jak będzie wyglądała runda wiosenna w wykonaniu Rensinga - może zadecydować o jego dalszej przyszłości w klubie...
fieldy pisze: Na chwilę obecną rzeczywiście Leverkusen daje szansę przynajmniej na puchary, Spurs niekoniecznie. Choć jak wygrają z United w finale CC to w UEFA zagrają.
No tak, kuchenne drzwi to zawsze jest szansa, bo sądząc z tabeli, to większa szansa dla Spurs na drugą ligę niz udział w pucharach :)

Ale o czym my tu w ogóle gadamy, skoro news był o Przyrowskim, nie Adlerze :P

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 sty 2009, 13:45

fieldy pisze:tego co wiem Białkowski, choć był dużo młodszy i mniej doświadczony, do czasu kontuzji grywał regularnie i zbierał świetne noty. Inna sprawa, ze kontuzja przyszła dość szybko i tych meczów było zaledwie kilka, ale jednak z początku grał.
Są wyjątki od reguły. Pamiętaj, że Bartek grając w Southampton nie czuł się samotnie - Tomek "Szlug" Hajto, Kamil "D&G" Kosowski.. Inna sprawa, że Białkowskiego konkurent grał tragedię, a Białek miał wejście smoka - mistrzowskie interwencji i nawet bodajże karnego w jednym z pierwszych meczów wyjął. Do momentu kontuzji grał świetnie nawet w pucharach z elitą. Kto wie czy gdyby nie kontuzje dziś chłopak nie łapałby w jakimś Birmingham czy Fulham...
fieldy pisze:Spurs póki co dopiero zbierają ekipę, Harry jest trenerem, który prędzej czy później porządek tam zaprowadzi. O ile go wcześniej nie zwolnią oczywiście.
fieldy nie wiem jak CIebie, ale mnie wkurza jak piszą, że Harry pewnie i tak posiedzi pół roku, ponapina się, stanie na głowie, aby tam pozamiatać, a i tak go zwolnią... Facet ma łeb na karku i nie przypadkowo w Portsmouth zrobił coś czego pewnie wielu by nie dokonało. Myślę, że należy dać mu sezon - dwa i Tottenham zatrybi...

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 sty 2009, 14:08

W ogóle głupotą jest ciągła zmiana składów w Spurs. Ledwie kupiono Gomesa, a już szuka się nowego bramkarza. Jak on ma mieć pewność między słupkami skoro każdy błąd może skończyć się powrotem do PSV. Nie mówię tu o zdrowej konkurencji, ale o zwykłej wymianie bramkarza, bo kiedy nowy golkiper trafi do Londynu to Gomes z całą pewnością odejdzie.
W sumie Przyrowski mógłby się czegoś nauczyć, może trafiłby na wypożyczenie do jakieś drugoligowca i pokazałby klasę. Zwykłe gdybanie, ale jeśli naprawdę jest dobry to poradzi sobie gdziekolwiek by nie poszedł.
A tak przy okazji to podobno Tottenham chce kupić Defoe za 15 mln funtów... a rok wcześniej oddano go za 7,5 :P . Głupota, wiedziałem że złą decyzją jest oddawanie tego napastnika za tak małe pieniądze, ale żeby teraz go jeszcze odkupywać za 2 razy tyle :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 sty 2009, 15:15

Diamen23 pisze:A tak przy okazji to podobno Tottenham chce kupić Defoe za 15 mln funtów... a rok wcześniej oddano go za 7,5 . Głupota, wiedziałem że złą decyzją jest oddawanie tego napastnika za tak małe pieniądze, ale żeby teraz go jeszcze odkupywać za 2 razy tyle
Już go kupili :wink: Czy głupota? Pewnie Redknapp postawił sprawę jasno i chciał właśnie jego. To że rok wcześniej sprowadził go z Tottenhamu do Portsmouth za połowę tej kwoty, która była teraz wyłożona ... no cóż, Spurs do biednych nie należą, a Defoe będzie dla nich sporym wzmocnieniem.

btw, Portsmouth chyba wyprzedaż w zimie zrobi. Najpierw Diarra, teraz Defoe. W Anglii łączy się Kranjcara z Arsenalem. Czyżby kryzys aż tak mocno ich dotknął :think:

I jeszcze kwestia Przyrowskiego. Jak dla mnie to plotka, no bo niby po co Kogutom taki bramkarz? Gomes broni o niebo lepiej niż na początku sezonu i wątpie żeby Harry w zimie chciał go zmieniać. A jeśli już to bankowo szukałby wśród bramkarzy z wyższej półki niż Przyrowski ... patrz jakiś Boruc czy Given.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sty 2009, 15:21

Duch pisze:btw, Portsmouth chyba wyprzedaż w zimie zrobi. Najpierw Diarra, teraz Defoe. W Anglii łączy się Kranjcara z Arsenalem. Czyżby kryzys aż tak mocno ich dotknął
połamał się do tego wszystkiego Diop, który nie zagra chyba ze 3, czy 4 miesiące. Ale mają zatrzymać Johnsona [który też już był łączony z Tottenhamem].
Gaydamak chce sprzedać Portsmouth, pewnie jeszcze chce zarobić na wyprzedaży graczy. Szkoda Tony'ego tylko.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 07 sty 2009, 16:28

Duch pisze: I jeszcze kwestia Przyrowskiego. Jak dla mnie to plotka, no bo niby po co Kogutom taki bramkarz? Gomes broni o niebo lepiej niż na początku sezonu i wątpie żeby Harry w zimie chciał go zmieniać. A jeśli już to bankowo szukałby wśród bramkarzy z wyższej półki niż Przyrowski ... patrz jakiś Boruc czy Given.
A nie wziąłeś pod uwagę, że Przyrowski ma być w Londynie tylko i wyłącznie solidnym rezerwowym?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 sty 2009, 17:31

Szkoda Tony'ego tylko
kup mu 0.5 l to mu się humor poprawi 8)

dostanie 0,5L to mnie wyśmieje :roll: // fieldy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sty 2009, 10:58

Spurs znów dali wczoraj dupy. Mnóstwo okazji i zaledwie remis z Portsmouth u siebie.
Redknapp nie może przeboleć, że Bent nie strzelił - miał 200% sytuację. A mnie zastanawia dlaczego postawił na Benta, a nie na Campbella.
W podstawowym składzie wyszedł Roman, który już po 30 minutach musiał zejść z kontuzją. Wszedł Bent i tylko poirytował swoich kibiców. Jestem pewien, że Campbell pokazałby znacznie więcej.

Wczoraj podczas meczu Bent zmarnował jedną okazję, komentatorzy zaczęli się zastanawiać, dlaczego gra słabiej niż na początku. Doszli do wniosku, że stracił pewność siebie, jak Roman się pojawił w klubie. Jak na złość, kilka sekund później Bent zmarnował najlepszą okazję meczu, którą pewnie nawet Eboue by wykorzystał.

Spurs nadal w strefie spadkowej. WBA ostatnio wzięło się w garść i kto wie, może Koguty na dłużej zagoszczą na samym dole.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sty 2009, 11:47

Kolejny fatalny mecz Spurs. Tym razem w Pucharze Ligi.

Alnwick w bramce to większa parodia niż Vito wczoraj :lol:
Pierwszy gol, stal gdzieś na 5 metrze i czekał na centre, a piłka wpadła do siatki, przy 3 - na 2 minuty do końca, gdzie już praktycznie cieszyli sie, że awansują. Dośrodkowanie i wypuścił piłke z rąk.

Przez całą dogrywkę chaotyczne ataki Spurs. Groźne kontry Burnley i dopiero na 3 minuty przed końcam Roman uderzył, później Defoe jeszcze, jak już Burnley się załamało.

Szkoda trochę Burnley. Wyeliminowali Fulham, Chelsea i Arsenal - teraz po świetnym meczu, gdzie wygrali ze Spurs 3:0 !! w końcówce dostali 2 bramki.

Spurs byli oczywiście mocno osłabieni, ale kilka nazwisk z pierwszego składu było. Ciekawe jak to w finale z United będzie wyglądało.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 lut 2009, 23:22

Myslalem ze takie rzeczy sie nie zdarzaja... ale jak widac w tym swiecie wsyztsko jest mozliwe, no chyba ze z drugiej strony takie rzeczy tylko w Spurs... Sprzedali swoich graczy by po roku czy pol znowu ich sprowadzic.. na jednym ruchu zarobili - Keane, na drugim stracili Defoe, tak czy owak znowu sprowadzili graczy, ktorzy z soba wspolpracowac nie potrafia i chyba byly spiecia miedzy nimi... trzeci muszkieter to Chimbonda, brakuje jeszcze Steeda - akurat nie rozumie jego pozbycia sie ...
troche ruchow na rynku zrobili... Cudicini, Palacios + jak u gory
ciekaw jestem jak to bedzie z tym atakiem :think: Pavluchenko, Bent, Defoe, Keane - Defoe jak bedzie zdrowy to raczej bedzie grac bo Harry jest oredownikiem jego talentu, Keane tez przychodzil aby grac ale ta dwojka raczej nie powinna z soba grac, Bent raczej rpzyzwyczajony do lawki chyba 4napastnik w roli jokera :P Pav tez nie rpzychodzil na lawke, chyba ze Keane bedzie cofniety do pomocy ale tam tez urodzaj
Cudicini wygryzie brazylijczyka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”