Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 54

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 13 sty 2009, 22:35

post pod postem ale 12 dni mija od napisania ostatniego posta tutaj :)

Kuba Blaszczykowski, a wlasciwie jego bramka zostala wybrana przez portal bundesliga.de za posrednictwem glosow uzytkownikow na najladniejsza bramke rudny jesiennej :) . Mowa tu oczywiscie o trafieniu z drugiej kolejki bundesligi przeciwko Bayernowi.

Bramka Kuby uzyskala 82% głosów :boje się: :!: ...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sty 2009, 22:48

rebuzz pisze:Bramka Kuby uzyskala 82% głosów
głównie dzięki Polakom, którzy już w nie jednej zagranicznej ankiecie maczali paluchy :D

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 634
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 13 sty 2009, 23:04

fieldy pisze:
głównie dzięki Polakom, którzy już w nie jednej zagranicznej ankiecie maczali paluchy :D
Internet w rękach Polaków to naprawdę niebezpieczne narzędzie.
:lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 sty 2009, 8:07

rebuzz pisze: Mowa tu oczywiscie o trafieniu z drugiej kolejki bundesligi przeciwko Bayernowi.
No tak, jak bramki "życia", to zawsze przeciw Bayernowi :? Pamiętam jak 2 lata temu frankfrurtczyk Preuss machnął bramkę z przewrotki przeciwko Kahnowi...
fieldy pisze:
Dobrze, dobrze, trzeba wspierać rodaków :P Co prawda ja tam nie głosowałem w takiej ankiecie :)

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 22 sty 2009, 15:22

Z ciekawszych informacji ktore ostatnie pojawily sie z obozu BVB to :

1. Boateng w wywiadach męczy standardowymi wypowiedziami, a to ze Klopp to fachowiec, ze sie cieszy z wyboru Borussii i ze fani super i ze sie bedzie starac. ( Nic nieoczywistego nie powiedzial ... )

2. Sztab medyczny BVB oglosil ze w dalszym ciagu niewiadomo kiedy na boisko powroci Sebastian Kehl.

3. Kuba został pilkarzem roku w Borussii wedlug glosowania fanow na BVB.de ( akurat tam sie trzeba rejestrowac wiec wielu fanow z Polski nie glosowalo z pewnoscia ). Drugie miejsce zajal Subotic a trzecie Frei. O ile z pierwszym miejscem dla Kuby sie zgadzam to patrzac obiektywnie na caly ROK to jednak FREI powinien byc drugi.

4. Na interii pojawila sie wiadomosc ze Racing ciagle jeszcze jest winny BVB 2 mln euro za Smolarka ( :!: ) Co za tym idzie niektorzy Polscy fani BVB, uruchomili wyobraznie i wpadli na pomysl zeby Racing nie splacal tych pieniedzy tylko oddal Ebiego do Dortmundu. To oczywiscie czyste "gdybanie", jednak nigdy nic nie wiadomo. Faktem jest ze EBI spalil za soba mosty w dortmundzie (szczegolnie dwoma wypowiedziami).

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 23 sty 2009, 12:13

Gratulacje dla Kuby, kolejne piłkarskie wyróżnienie , jak widać jeżeli ktoś jest dobry to ma szanse zaistnieć.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 01 lut 2009, 14:51

No i remis (ktory mozna nazwac porazka) z Leverkusen. Oczywiscie to sprawiedliwy wynik, natomiast styl w jakim zagralismy pozostawia wiele do zyczenia. Dalej jestem zdania ze gramy bez ataku. Cala pomoc wczoraj byla bezproduktywna, podania heh... za wiele ich nie bylo. A obrona ktora tak chwalilem wczoraj grala metoda "wybij pilke...mamy 10 sekund spokoju ... i znowu wybil pilke" :D

Cos sie musialo stac, tylko co ? ze w meczu z bremen strzelamy i sie bronimy...z leverkusen to samo. W dodatku trzeba dodac ze to nieumiejetna obrona jest.

Dobrze ze na Bayern wroci KUBA i Hajnal....

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 lut 2009, 9:00

rebuzz pisze:No i remis (ktory mozna nazwac porazka) z Leverkusen.
A ja tam byłem zadowolony z Waszego remisu :wink: Dzięki temu nie byliśmy w weekend jedyną drużyną z czołówki, ktora straciła punkty :mrgreen:
rebuzz pisze:Dobrze ze na Bayern wroci KUBA i Hajnal....
Miejmy nadzieję, że i tak Wam to nic nie pomoże, szczególnie, że po porażce z Hamburgiem Bawarczycy z pewnością będą chcieli się zrehabilitować :wink:

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 02 lut 2009, 22:55

Michał M pisze: A ja tam byłem zadowolony z Waszego remisu :wink: Dzięki temu nie byliśmy w weekend jedyną drużyną z czołówki, ktora straciła punkty :mrgreen:
Czolowka ? hmm mamy 8 pkt straty do 1 miejsca i 3 pkt przewagi nad 9 miejscem ;) Wiec chyba taka nijaka ta czolowka jak narazie :)
Michał M pisze: Miejmy nadzieję, że i tak Wam to nic nie pomoże, szczególnie, że po porażce z Hamburgiem Bawarczycy z pewnością będą chcieli się zrehabilitować :wink:
Napewno powalczymy ;) Jak tylko nie bedziemy grac tak obronnie jak w meczu z Bremen i Lev, to moze cos z tego bedzie.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 634
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 lut 2009, 0:17

Tak patrzę na Boatenga - nic się facet nie rozwinął, jak był głupi - tak jest. Nie mysli ten facet jak gra.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 lut 2009, 7:53

rebuzz pisze:
Michał M pisze: A ja tam byłem zadowolony z Waszego remisu :wink: Dzięki temu nie byliśmy w weekend jedyną drużyną z czołówki, ktora straciła punkty :mrgreen:
Czolowka ? hmm mamy 8 pkt straty do 1 miejsca i 3 pkt przewagi nad 9 miejscem ;) Wiec chyba taka nijaka ta czolowka jak narazie :)
Miałem na myśli bardziej Leverkusen niż Borussię :D Zawsze jesteście przed Werderem czy Schalke a to już coś :wink:

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 05 lut 2009, 15:39

10 pisze:Tak patrzę na Boatenga - nic się facet nie rozwinął, jak był głupi - tak jest. Nie mysli ten facet jak gra.
Czy ja wiem ? Fani BVB są narazie z niego bardzo zadowoleni :) Zreszta nie tylko, zostal ostatnio wyrozniony do 11 kolejki przez portal bundesliga.de :)

Michał M pisze: Miałem na myśli bardziej Leverkusen niż Borussię :D Zawsze jesteście przed Werderem czy Schalke a to już coś :wink:
hehe aha :) To wiele tlumaczy. A oczywiscie to ze przed GE jestesmy w tabeli bardzo mnie cieszy ;)

Shabaal
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shabaal » 10 maja 2010, 18:46

Witam!

Jestem tutaj nowy, ale mam nadzieję że mi pomożecie. Otóż może to wstyd, ale muszę wiedzieć kto z Polaków grał w Borussi (nie licząc oczywiście Kuby i Smolarka). Jest to dla mnie bardzo ważne i pilne dlatego proszę Was o pomoc.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 10 maja 2010, 19:35

Shabaal pisze:Witam!

Jestem tutaj nowy, ale mam nadzieję że mi pomożecie. Otóż może to wstyd, ale muszę wiedzieć kto z Polaków grał w Borussi (nie licząc oczywiście Kuby i Smolarka). Jest to dla mnie bardzo ważne i pilne dlatego proszę Was o pomoc.

Pozdrawiam.
Sebastian Tyrała w rezerwach - ale to też Borussia.
Tak poza tym to nikogo więcej nie kojarzę

Shabaal
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shabaal » 10 maja 2010, 19:45

Dzięki wielkie, dobre chociaż tyle. Jeżeli ktoś jeszcze coś skojarzy to bardzo bym prosił napisać. Ważne jest to dla mnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”