Ten film to pod tym względem prawdziwy fenomenRezus pisze: Na pewno nie polecam filmu "Tylko taniec" czy jakoś tak, wiadomo, że to wcale ambitne kino by nie było ale kurde taki film w ostatnich latach powstaje praktycznie co rok. Z koleżanką go oglądałem i musiałem wódkę otworzyć bo na trzeźwo się nie dało, ale bękę mieliśmy bo co chwilę zgadywaliśmy co się stanie i 99 % przypadków mieliśmy rację, takie przewidywalne.
Swoją drogą film twa 80 min a ja go oglądałem "na trzy" bo więcej niż 30 min nie wytrzymywałem
Ale za to polecam Prestiż.

Film opowiada o 2 iluzjonistach rywalizujących między sobą, jest pełen zagadek, tajemnic, bardzo intygujący. Jak zwykle u Nolana wielkim atutem filmu jest też ciekawa, rozbudowana fabuła. W zasadzie mogę powiedzieć, że to jeden z moich ulubionych reżyserów młodego pokolenia, bo KAŻDY jego film bardzo mi się podobał. Film też w świetnej obsadzie, która jak dla mnie jest kapitalnie trafiona (Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson). Naprawdę bardzo dobry film dla mnie 8,5/10