Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 506

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 04 lut 2009, 19:06

No i co z tego, że zanim przejęły go Araby? Myślisz, że teraz gdyby zaoferowali za niego 3x więcej, Juve trzymałoby go w Turynie?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 lut 2009, 19:12

3x więcej to już jest 60 milionów a nie 15, o których była mowa. A i tak nie widzę powodu, by oddawać zawodnika, który jest w tej chwili jednym z najlepszych/najlepszym obrońcą ligi włoskiej a ma jeszcze z 10 lat gry na dobrym poziomie przed sobą. Pewnie zarząd by się połasił na takie pieniądze, ale na mnie nie robią one wrażenia w kontekście Chielliniego. Ale to jest akurat moje subiektywne zdanie.
Ale 15 milionów to pisząc już obiektywnie jest sumą, przy której można się najwyżej uśmiechnąć.

EDIT
Poza tym jeżeli dawali 20 milionów za niego i nie został sprzedany a on potem rozegrał sezon gdzie był jednym z najlepszych środkowych obrońców w Europie, to chyba logiczne, że cena poszła w górę.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 04 lut 2009, 19:43

Panowie, nie ma o czym dyskutować - ja popełniłem scenariusz SF, w odpowiedzi tym samym uraczył nas Logan. Ot co.
Tylko że chciałbym zauważyć, że Wenger lubi sobie od czasu do czasu sprzedać lidera zespołu...

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 04 lut 2009, 20:04

10 pisze:Tylko że chciałbym zauważyć, że Wenger lubi sobie od czasu do czasu sprzedać lidera zespołu...
Niestety nie od czasu do czasu, a dosyc często. Wystarczy że ktoś przybiegnie z odpowiednią sakiewką. Toure nie został teraz sprzedany tylko i wyłącznie dlatego że mamy problem z obsadzeniem pomocy. Założę się, że gdyby był Senderos, Kolo pomykałby już w Citizens.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 04 lut 2009, 22:16

maciek_88 pisze:M.City (zanim przejęły go Araby) dawał 20 milionów jak jeszcze Chiellini grał na lewej obronie i był ,,młodym, zdolnym" itd itp. Wnioski wyciągnij sam.
Może podparłbyś się jakimś wiarygodnym źródłem, czy tak jak ja i 10 przytaczasz teksty tabloidów albo jakieś inne wymysły?

IMO Arsenal potrzebuje jednego szybkiego, silnego, wysokiego i dobrego w powietrzu stopera. To powinien być tez jeden z głównych letnich celów transferowych Wengera. Takich graczy jest co najmniej kilku w samej lidze angielskiej, także tym bardziej trzeba sobie opowieści o Giorgio włożyć między bajki.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 lut 2009, 23:34

Pojawiały się różne kwoty w zależności od klubu, ale zarząd oficjalnie nie powiedział jaką ofertę odrzucił. Wiadomo, że możemy żywić się tylko plotkami w przypadku gdy nie dochodzi do transferu. Bo gdy jest przeprowadzony, to strony zwykle ujawniają kwotę transakcji.

Mnie ciekawi jak będzie wyglądała wasza 11 kiedy wszyscy powrócą do zdrowia. Wygląda imponująco, zobaczymy jak się przystosuje Wasz nowy nabytek do nowej ligi. Oby to nie trwało tyle co z Hlebem, bo jak oglądałem go w 1 sezonie u Was, to dostawałem spazmów...

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 05 lut 2009, 13:35

10 pisze:Tylko że chciałbym zauważyć, że Wenger lubi sobie od czasu do czasu sprzedać lidera zespołu...
Vieira-29, Henry-30, Pires-33. Trochę jeszcze czasu naszym najważniejszym graczom zostało :D.
Francuzi wspólnie z Wengerem podejmowali decyzję, natomiast tacy Hleb i Flamini sami z siebie chcieli odejść. Jako że z niewolnika nie ma pracownika tak się stało.
Z resztą pod tym względem Barcelony nie prześcigniemy. :wink: Ronaldo, Figo, Rivaldo, Ronaldinho
maciek_88 pisze:Pojawiały się różne kwoty w zależności od klubu, ale zarząd oficjalnie nie powiedział jaką ofertę odrzucił. Wiadomo, że możemy żywić się tylko plotkami w przypadku gdy nie dochodzi do transferu. Bo gdy jest przeprowadzony, to strony zwykle ujawniają kwotę transakcji.

Mnie ciekawi jak będzie wyglądała wasza 11 kiedy wszyscy powrócą do zdrowia. Wygląda imponująco, zobaczymy jak się przystosuje Wasz nowy nabytek do nowej ligi. Oby to nie trwało tyle co z Hlebem, bo jak oglądałem go w 1 sezonie u Was, to dostawałem spazmów...
To zależy. Są brukowce, są też media bliższe źródłu :wink:

Myslę że wszyscy fani Arsenalu również są tego ciekawi :D
Arszawin nie grał jakieś 2 miesiące :shock: w związku z tym że liga rosyjska kończy się w listopadzie. Także nie ma co wymagać od niego cudów. Ja nie obawiam się o czas jego przystosowania się co do stylu gry Arsenalu. Bardziej zastanawiam się czy podoła tempu gry na wyspach.
Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że byc może pełnię jego umiejętności mozna będzie zobaczyć dopiero w przyszłym sezonie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lut 2009, 13:48

Logan pisze:Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że byc może pełnię jego umiejętności mozna będzie zobaczyć dopiero w przyszłym sezonie.
nawet jakby od razu grał na swoim najlepszym poziomie to cudów i tak nie zdziałamy. Przecież od razu nie będzie się znakomicie rozumiał z resztą, poza tym jak wrócą Theo, Tomas i Cesc też pewnie od razu nie będą w najlepszej formie, wiec aby zobaczyć wszystkich najlepszych w najlepszej formie trzeba będzie czekać do nowego sezonu. Pytanie tylko ilu graczy po sezonie zostanie, jak się nie dostaniemy do LM.
W klubie wszyscy zgodnie twierdzą, że nie będzie katastrofy jak nie wejdziemy do LM, tylko czy się zastanowili czy gracze będą chcieli zostać ?

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 05 lut 2009, 14:38

fieldy pisze:Przecież od razu nie będzie się znakomicie rozumiał z resztą, poza tym jak wrócą Theo, Tomas i Cesc też pewnie od razu nie będą w najlepszej formie, wiec aby zobaczyć wszystkich najlepszych w najlepszej formie trzeba będzie czekać do nowego sezonu.
To prawda :)

Mam nadzieję że piłkarze nie myślą co będzie jeśli nie będzie LM :P . Jeśli będzie Puchar UEFA no cóż, to jest tylko "puchar pocieszenia" ale zawsze okazja do zdobycia jakiegoś trofeum :roll:
Ja exodusu się nie spodziewam. Ade, Nasri, Gael i Bacary przed sezonem podpisali długoterminowe kontrakty. Eduardo i Rosicky rok nie grali w piłkę, na pewno zostaną. Fabregas na bank zostanie. Walcott tak samo, bo nawet mimo tego że jego kontrakt wisi na włosku (mógłby go sobie wykupic czy coś takiego) nie słychać żeby ktokolwiek się nim interesował, a sam Theo zawsze się wypowiada że nie chce grac nigdzie indziej. Arshavin wiadomo.

Na razie najważniejsze jest to, że przyszedł zawodnik o charakterystyce której nam brakowało w ostatnich meczach. Trzeba liczyć że Arszawin porozrywa swoją przebojowością i szybkością obronę rywali, dzięki czemu wpadnie statystycznie jedna bramka w meczu i tak bedziemy ciułać punkty, które wprowadza nas chociaż do 4 :wink: Bo rywale, którzy są przed nami na pewno będą gubić punkty.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 lut 2009, 15:29

Logan pisze:Fabregas na bank zostanie.
Tego nie byłbym taki pewien...
Logan pisze:Na razie najważniejsze jest to, że przyszedł zawodnik o charakterystyce której nam brakowało w ostatnich meczach. Trzeba liczyć że Arszawin porozrywa swoją przebojowością i szybkością obronę rywali, dzięki czemu wpadnie statystycznie jedna bramka w meczu i tak bedziemy ciułać punkty, które wprowadza nas chociaż do 4 Bo rywale, którzy są przed nami na pewno będą gubić punkty.
I Twoja wypowiedź z 21 Grudnia:
Co do Arshavina to wystarczyłby właściwie jeden mecz. Półfinał z Hiszpanią na Euro (jak się mylę niech ktoś poprawi). Wystarczyły 2 mocniejsze wejścia Ramosa, po których stracił piłkę i Andrej nie istniał do końca spotkania. Chłopak się zwyczajnie poddał, dlatego w Anglii powinien być już dawno spalony. Potem były oczywiście tłumaczenia, że był zmęczony turniejem Tylko że on w przeciwieństwie do reszty reprezentacji zagrał tylko 2 mecze

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 06 lut 2009, 11:24

Hanni czy zauważyłeś w mojej wczorajszej wypowiedzi słowa "Trzeba liczyć"?
Wątpliwosci co do Arszawina jest trochę (może wklej inne moje wypowiedzi świadczące przeciw :P ). Oby zostały szybko zweryfikowane.
Skoro już przyszedł, to życzyłbym sobie żeby był to trafiony transfer pod każdym względem. Życzyłbym sobie oglądac Andreya tego ze spotkania z Holandią. Liczę na to że własnie tak będzie. Nie jestem fanem Arszawina, ale jestem fanem Arsenalu. Zależy mi na sukcesach tej druzyny i na tym żeby gracze w niej występujący przyczyniali się do tego. Żeby Arszawin spełniał rolę jaką tu ma odgrywać. To chyba oczywiste ...

Z resztą nawet jakbym teraz uznał Arszawina za zbawce Arsenalu to co, nie mam do tego prawa? :> Jak mawia stare porzekadło tylko krowa nie zmienia zdania. Nie wiem co tym sposobem chciałeś wnieść do dyskusji.

O Fabregasie nie ma co wspominać bo to jasne że nigdzie nie odejdzie.

Generalnie niepotrzebny post. Właściwie to mogłem nie pisać, ale skoro "się napisał" niech będzie.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 06 lut 2009, 13:20

Logan pisze:O Fabregasie nie ma co wspominać bo to jasne że nigdzie nie odejdzie.
Ja jestem niemal na 100% pewien, że jeżeli w przyszłym sezonie Arsenal nie zagra w LM to Cesc odejdzie... gdzie? Do Barcy.

Mam tylko nadzieję, że zdania nie zmienisz po raz ponowny bo Arshavin będzie grał na poziomie spotkania z Holandią :)

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 06 lut 2009, 13:35

Hanni :lol: O Arszawinie to ja dopiero zmienię zdanie jeśli pokaże to co z Holandią w barwach Arsenalu. Na razie to sa tylko nadzieje i życzenia (oparte na zaufaniu do wiedzy i umiejętności Wengera) - oby się spełniły.

Myślisz że Fabragas ma siano w głowie jak Flamini, który po jednym udanym sezonie myślał że wygryzie Gattuso i Ambrosiniego? :lol:

Barcelona ani inny klub nie jest w stanie zaoferować 22-letniemu Fabregasowi tego co oferuje Arsenal.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2009, 13:38 przez Logan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 lut 2009, 13:37

Logan pisze:
Barcelona ani inny klub nie jest w stanie zaoferować 22-letniemu Fabregasowi tego co oferuje Arsenal.
:lol:

To byl zart, czy ty tak powaznie?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 lut 2009, 15:37

Dobre.
Hipotetyczna sytuacja - Galliani zgłasza się do agenta Hiszpana - widzimy w pana kliencie zastępcę dla wypalonego Pirlo,gwarantujemy w renomowanym klubie co najmniej 10 lat gry w pierwszym składzie na pozycji rozgrywającego,trofea (ktoś wierzy biorąc pod uwagę ostatnie 25 lat,że Milan nie zdobędzie w ciągu dekady LM ponownie?),grę z największymi w tym biznesie (np.Kaka'),brak jakiś wielkich oczekiwań (i tak gorszy od Emersona nie będzie) i przede wszystkim rodzinną atmosferę oraz zarobki na poziomie 4,5 mln E rocznie.Odradzamy Hiszpanię (tu łysol opisuje przypadek bliski ciału - Reyesa).

Chciałbym zobaczyć reakcję Fabregasa na powyższe...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”