Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 221

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 25 lut 2009, 23:58

trzymal za koszulke obronce. ;)
obejrzyj powtorki. Co nie zmienia i tak faktu, ze zasluzylista na zwyciestwo.
Zeby nie bylo wam tak milo, dlatego wspomnialem o tych bledach. :P

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 26 lut 2009, 0:53

Hanni chodząca napinko - może się pochwalisz ile to Arsenal zdobył Pucharów Europy i do jakich rozgrywek zmierza dużymi krokami w tym sezonie?Co do Bayernu i Milanu - abstrahując od bezpośrednich meczów,dziwnych stosunków między klubami (pewne drobne złośliwości w przerwie zimowej w Dubaju - pozazdrościli Beckhama mając Donovana?) - jeśli takie drewno jak Oddo (nasz wychowanek) ma tam pewny plac...ale z drugiej strony do tej pory żałuję,że Silvio postawił veto w sprawie Riberyego i Toniego - byli już jedna noga u nas (Francuz gdyby nie grał w Bundeslidze spokojnie rywalizowałby o Złotą Piłkę).

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 lut 2009, 8:28

Chyba się nudziliście wczoraj wieczorem :P Ferie czy co (względnie przerwa w sesji?) :lol:

Piękny wynik, szkoda jednak, że tylko on, a nie sama gra. Nie chcę zbytnio malkontencić, bo w końcu wczoraj odnieśliśmy najwyższe wyjazdowe zwycięstwo (czy też w ogóle najwyższe zwycięstwo) odkąd została sformowana Liga Mistrzów, ale niestety naszej grze wiele brakuje do perfekcji. Wynik w tym momencie oszukuje i zamydla oczy, choć mam nadzieję, że nie wszystkim (zwłaszcza tym którzy mają wpływ na kadrę i grę Bayernu :roll: ). W zasadzie w żaden sposób nie mogę się wycofać z mojego wczorajszego postu podkreślającego braki i słabości Bayernu, gdyż były one wyraźnie widocznie. Tak niepewność Rensinga, jak niepewność i błędy Micho (nieco lepiej pod tym względem Lucio, ale też nie do końca super), no i oczywiście nasza kochana prawa strona. Mały plusik dla Oddo za flankę przy 2:0, ale tylko za to. Schweinsteiger ma natomiast chyba niewyczerpujący się kredyt, bo za co on był na boisku aż do 70 min., to wie chyba tylko Klinsmann. Van Bommel też miał tradycyjnie kilka niecelnych podań i w zasadzie przy innym sędzim mógł nawet wylecieć z boiska (faul taktyczny na początku 2 połowy). W każdym razie inna drużyna niż Sporting, który był przeraźliwie slaby wczoraj, z pewnością zdobyłaby wczoraj na nas 1-2 bramki.

Za to mecz wygrała nam nasza lewa strona, nie zawaham się powiedzieć, klasy światowej. Z mistrzem Franckiem na czele :love: przy czym najlepsza była akcja na 1:0 i ruch ręki do Toniego "nie ruszaj piłki!" tuz przed strzałem :lol: Choć przyznam, że miałem lekkie drżenie ja podchodził do karnego :P Cieszę się też z bramek Toniego, bo wreszcie odkuł sie w tej rundzie. No i Miro :P Ta bramka to wcale nie była
Ebi pisze:strzelona udem
tylko czym innym :P Dodam, że kobieta by tak bramki nie zdobyła :lol:
Fakt też, że w BL z pewnością by ją odgwizdali jako spalony, skoro odgwizdują tam jako spalone bramki prawidłowo zdobyte. Rację częściowo miał Hoeness mówiąc wczoraj, że mecze z HSV i Kolonią mogły się inaczej potoczyć, gdyby sędziowie nie mieli klapek na oczach przy akcjach Toniego i Klose. Ale nie ma co gdybać, w niedzielę kolejna, tym razem chyba ostrzejsza, weryfikacja w Bremie.
Ebi pisze: W czym tkwi problem?
Mam wrażenie, porównując sobie mecze ze Stuttgartem i Sportingiem do meczów rundy rewanżowej BL, że problem tkwi głównie w tym kto zdobędzie pierwszą bramkę. Do momentu kiedy jest 0:0 gra nam się dość ciężko, przy wyniku 0:1 już w ogóle jest trudno (choć jak mało która drużyna w tym sezonie potrafimy odrabiac straty). Natomiast jeśli my zdobędziemy pierwszego gola, a później dołożymy drugiego, to gra automatycznie się rozluźnia, chłopaki (szczególnie z lewej strony) zaczynają grać na całkowitym luzie, bez żadnego stresu, po prostu bawiąc się piłką. I to niezależnie od klasy przeciwnika, no bo chyba Sporting nie jest słabszy od drużyny ze środka tabeli BL (typu Dortmund czy Stuttgart)?
Ebi pisze:wcale, ale to wcale nie obrwziłbym się na jkis Panathinaikos czy Porto.
Też bym się nie obraził tak jak nie obraziłem się (a wręcz chciałem) Sportingu :D W tej chwili liczy się żeby zajść najdalej i zgarnąć za to kasę, bo raczej na końcowy triumf w LM to nikt z kibiców Bayernu nie liczy (co najwyżej w najśmielszych marzeniach :wink: ).
MazurXIII pisze:,dziwnych stosunków między klubami (pewne drobne złośliwości w przerwie zimowej w Dubaju - pozazdrościli Beckhama mając Donovana?) - jeśli takie drewno jak Oddo (nasz wychowanek) ma tam pewny plac...
Z tego co wiem, to stosunki między oba klubami (nie mylić ze stosunkiem kibiców tych klubów do siebie :P ) są bardzo dobre, o czym właśnie świadczy fakt szybkiego wypożyczenia Oddo w momencie, w którym kontuzji doznał Sagnol (kończącej jego karierę, niestety). Co do tego, że Oddo ma pewne miejsce, to wszyscy są z tego niezadowoleni, ale chwilowo brak nam lepszej alternatywy (jest jeszcze mistrz Lell :lol: ), natomiast po sezonie to powinno być naprawione. Natomiast w kwestii Donovana - z tego co kojarzę, to decyzja o jego wypożyczeniu zapadła wcześniej niż decyzja o przyjściu Beckhama na 3 miesiące do Mediolanu. To tak gwoli ścisłości faktów (zresztą Donovan za 3 tyg. pakuje manatki i wraca do USA :wink: ).
MazurXIII pisze:(Francuz gdyby nie grał w Bundeslidze spokojnie rywalizowałby o Złotą Piłkę).
Tak, walcząc o P. UEFA z Milanem :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 lut 2009, 14:16

Tak, walcząc o P. UEFA z Milanem :lol:
Silvio zablokowal budzet na transfer francuza wtedy kiedy wyscie go kupili.wiec wtedy gralismy jeszcze w LM..

nie wiem czego nie ktorzy sie znalezli temat do napinki - Milan w Puchar Uefa...zajrzyjcie do klubowych gablotek swoich ulubionych klubow pozniej porownajcie to do osiagniec Milanu i zobaczymy kto sie bedzie smial.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 lut 2009, 14:20

mete pisze:Silvio zablokowal budzet na transfer francuza wtedy kiedy wyscie go kupili.wiec wtedy gralismy jeszcze w LM..
Tak czy inaczej, nie wiadomo, czy Ribery grałby tak świetnie w Milanie jak gra w Bayernie.
mete pisze:zajrzyjcie do klubowych gablotek swoich ulubionych klubow pozniej porownajcie to do osiagniec Milanu i zobaczymy kto sie bedzie smial.
Wiesz, ja akurat nad klubową gablotą Bayernu rozpaczać nie będę...Może jest tam trochę mniej, ale jeśli, to niewiele.

Zapraszam zresztą pod ten link:
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... aviindex/4
Po prawej osiągnięcia klubowe - wprawdzie po niemiecku, ale raczej powinny być zrozumiałe.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 lut 2009, 14:30

niech chodzi mi o kibicow Bayernu.prym w napince tego typu wiedzie kibic innego klubu...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 lut 2009, 14:34

OK, poczułem sie wywołany do tablicy, bo ze mnie był cytat... :wink:

Zresztą, ja w zasadzie nie dążyłem do nabijania się z gry Milanu w P. UEFA (w końcu kto jak kto, ale my znamy ten gorzki smak...), ale raczej chciałem podkreślić fakt braku szans Francka na wygranie jakiejkolwiek rywalizacji na najlepszego piłkarza w ubiegłym roku spowodowany właśnie grą w P. UEFA. W tym roku zagra (miejmy nadzieję :P ) w decydującej fazie LM (a przynajmniej w 1/4 fin.), co może wpłynie na lepszy odbiór jego osoby wśród oceniających...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 lut 2009, 15:07

Akurat odnośnie Złotej Piłki to warto zaznaczyć, że zawsze wygrywa ją lider drużyny, która w danym sezonie osiągnęła najwięcej (czyt. wygrała LM lub Mistrzostwo Świata w przypadku reprezentacji). Zresztą wystarczy tylko przejrzeć triumfatorów z ostatnich lat. I wcale nie trzeba genialnego sezonu, żeby to zdobyć. Taki Cannavarro cały sezon miał niezły, ale nie wyróżniał się. Dopiero triumf na Mundialu dał mu tą nagrodę. Potem już nawet nie był nominowany. Więc jeśli taki Bayern jakimś cudem wygrałby LM to można niemal w ciemno stawiać, że Złota Piłka powędruje do Francuza, który jest liderem tego zespołu, a przy okazji jednym z najlepszych piłkarzy świata.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 lut 2009, 15:54

Jeszcze a propos naszych występów w tegorocznej edycji LM - nieźle prezentujemy sie w statystykach (por. bramki, asysty i faulowani 8) :
http://www.uefa.com/competitions/ucl/st ... index.html

Swoją drogą, 3 asysty Toniego :lol: A Beckenbauer zarzuca mu egoistyczną grę... :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 lut 2009, 19:47

Cannavaro się w trakcie ostatniego sezonu przed mistrzostwami świata w Juventusie nie wyróżniał? :rotfl:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 lut 2009, 20:17

Wilmore pisze:Cannavaro się w trakcie ostatniego sezonu przed mistrzostwami świata w Juventusie nie wyróżniał?
Za to w drugiej połówce roku, już w Realu naprawdę dawał radę. Zresztą ten temat był już wielokrotnie wałkowany na forum i nie widzę sensu powracania do niego, a już szczególnie w tym temacie.

Dwa słowa na temat meczu. Do 42min. byłem naprawdę w strachu, bo to Sporting cisnął i jakby nie patrzeć, prezentowali się zdecydowanie lepiej. Później Franck wykorzystał frajerstwo portugalskich stoperów i skończyło się całkiem pozytywnie, chociaż gra wyglądała fatalnie (nie widziałem meczów z Herthą i Koeln, ale czytałem raporty etc. i strzelam, że tam nasza postawa mogła być podobna). Po przerwie metamorfoza. Perfekcyjnie nie było, ale czwórka wbita. Ribery bóg, a asysta przy pierwszej bramce Toniego palce lizać (swoją drogą ciekawa teoria z tym faulem :lol:). Szczerze mówiąc, szkoda mi było Portugalczyków pod koniec meczu, kiedy już załamani nawet nie mieli ochoty biegać. W rewanżu liczę na zupełnie rezerwowy skład, w końcu 5-bramkową przewagę utrzymalibyśmy grając nawet ze mną, Akarinem, Michałem, Ebim i Kamą w składzie.

PS. Ribery jaki wymiatacz, 7 asyst w 6 meczach :shock:. Nawet u mnie w Fifie09 tyle nie ma :P.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 lut 2009, 8:25

olson pisze:Szczerze mówiąc, szkoda mi było Portugalczyków pod koniec meczu, kiedy już załamani nawet nie mieli ochoty biegać
Psychicznie się zupełnie rozkleili, już po 0:3. W sumie też mi ich było żal, po 0:5 to chyba niektórzy z nich mieli ochotę się rozpłakać.
olson pisze: W rewanżu liczę na zupełnie rezerwowy skład, w końcu 5-bramkową przewagę utrzymalibyśmy grając nawet ze mną, Akarinem, Michałem, Ebim i Kamą w składzie
:rotfl: Ja bym taki pewien tego nie był :lol: Ale też liczę na występ takich graczy jak Breno, Ottl, Borowski, a może nawet Butt czy Podolski (albo Donovan, na pożegnanie z Monachium) :wink:
olson pisze:PS. Ribery jaki wymiatacz, 7 asyst w 6 meczach :shock:.
Jakby była jeszcze tabela "topscorer", tez by prowadził (7 asyst i 3 bramki) 8)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 01 mar 2009, 14:20

Mam pytanko: jak kształtują się zarobki Van Bommela?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 mar 2009, 14:54

Z tego co wiem to ok 3-3,5 mln za sezon.

A co?
Do Juventusu go potrzebujecie?

Z tego co wiem to on ma ofertę z PSV i raczej tam wróci po sezonie. Zreszta w obecnej formie to z Tymoszczukiem to on zbyt dużych szans nie ma.

Dzisiaj mecz kolejki, czyli Brema - Bayern. Oba zespoły mniej wiecej w takiej samej sytuacji, czyli: musimy zdobyć 3 pkt :wink:

Niestety zabraknie nam w Bremie Luki, co oznaczać bedzie najprawdopodobniej Podolskiego w podstawowym składzie. Niestety.
Drugie osłabienie to niepewny występ Oddo (brońcie Boże wystawiać Lella na tą pozycję, już wolę grać bez prawego obrońcy) oraz Lahma (ale ten z pewnością zagra). Buyten chory i nie zagra. To oznacza, że znów Micho z Lucio będa grali na środku. Oby lepiej niż ostanio :wink:
Szykuje sie cieżki mecz. Szkoda, ze Luca nie zagra, bo jego nieobecność będzie z pewnościa widoczna. Podolski czy Donovan to mi obojętne, ale z dwojga złego wolałbym już Amerykanina.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 mar 2009, 16:02

Akarin pisze:Zreszta w obecnej formie to z Tymoszczukiem to on zbyt dużych szans nie ma.
Czy on czasem w meczu ze Sportingiem nie był kapitanem? Tzn tymczasowym? Bo chyba nie jest waszym pierwszym kapitanem. :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”