---> Rap <--- - Strona 97

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: ---> Rap <---

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 mar 2009, 8:25

NoName1989 pisze:Zapowiada się ciekawa płyta.

Zauważyłem, że ostatnio wszyscy zapraszają do gościnnego udziału Mioda.
To wczesnie :lol: Juz od 3 lat ta tendencja ma miejsce. Jak zapamietalem go z refrenu TZWM

guru pisze:
Etus2 pisze:już teraz słuchają go raczej ludzie którzy w weekendy zakładają białe rękawiczki i jadą na Manieczki a w tygodniu wożą się że są "słuchaczami" prawdziwego hh
Mnie natomiast śmieszą tacy ludzie jak Ty. Klapki na oczy i wio w pole. Sorry, ale już nawet nie będę teraz mówił o Peji, to Twoja opinia. Ale czy nie można być słuchaczem prawdziwego HH i jednocześnie w weekendy zabawić się w klubie przy "manieczkach"? Kto tak powiedział? :> Jak ktoś nie chodzi w szerokich spodniach(akurat mnie się to nie tyczy) nie moze słuchać HH? Mam np kumpla, który ma anty nastawienie do hh. Wg niego hh to teksty typu "siedze pod blokiem i jaram blanty". bla bla bla :roll:
Nie no mozna sluchac ale czy np ogladajac w weekend Barce tylko Barce moge sie wypowiadac o meczu Arsenalu? Tez moge. Sluchac kazdy moze ale dzieki takim ludziom HH wypuszcza gnioty. W Aucie kawal normalnie jak z kabaretu a ci ludzie z manieczek wzieli go na powaznie :lol:

Co do Peji i jego psychofanow co jada na Sokola i jego Auto to az zalewa mnie krew. Jak mozna zapomniec o gluchej nocy i koncertach ktore Peja gral dla kasy na wsiach w remizach!!!

Co do Bezimiennych z Bytomia to nagrali o wiele fajniejsza plyte od Firmy ale i tak wg mnie Dixony w nurcie ulicznym wydali najlepsza plyte w poprzednim roku

Awatar użytkownika
El Muerto
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Muerto » 04 mar 2009, 8:48

Bienias-a słyszałes o Projektantach? oni wydają nielegale, ale według mnie,tekstowo, biją na łeb dixonów.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 mar 2009, 10:13

Legale tez jak dobrze pamietam. Ostatni ich album jaki sluchalem to bodajze braterstwo krwi ale to bylo dawno.
Swoja droga Sobota ich nie zaprosil na swojego majka. dziwne

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 04 mar 2009, 10:19

Cris7 pisze:
kulekfcb pisze:a ja na Mesa. To jest pewniak dla mnei na płytę roku. Nie ma innej opcji. Dziękuję za uwagę.
I ponownie wręcz zmuszony jestem się zgodzić :wink: Również bardzo mocno czekam na tę płytę, bo ona wymiecie wszystko co jest to wymiecenia. Miałem ostatnio okazję zamienić parę słów z Piotrkiem przy okazji jego koncertu w Bydgoszczy(lansuję się) i próbowałem podpytać o szczegóły, ale nie chciał zbyt wiele mówić na temat płyty oprócz tego, co zamieszczane jest na alkopoligamia.com. No, ale obiecał, że się nie zawiedziemy i jestem skłonny w to uwierzyć :wink:
Ja słyszałem troche więcej informacji, ale nie będę tutaj pisał, bo nie wiadomo, czy wszystko okaże się prawdą, choć newsy w sumie z pierszej ręki.

El Muerto, Projektanci, nagrali 2 bardzo solidne płyty.

Guru, tak się jarasz tymi Bezimiennymi?

Etus, ta tracklista to fake;]

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 04 mar 2009, 14:53

Guru jak już ktoś ci napisał , dzięki takim fanom jak ty Polski HipHop właśnie spada coraz niżej , podstawą hiphopu nie były bengery tylko kawałki z przekazem jak ktoś słucha takiego czegoś jak PTP i jeszcze wmawia mi że nie byli wypromowani przez Peje i Decksa to chyba nie ma z kim rozmawiać , zakładaj rękawiczki i jazda do protectora albo innego ustrojstwa ;] tylko później się nie dziwcie że taki Mezo sprzedaje złoto a prawdziwi raperzy wypuszczają nielegale własnym labelem albo rezygnują z kariery jak to zrobił np.Eis , bo dla dzieci przekaz jest nie ważny :) :haha:

kulekfcb , skąd taka informacja ?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 mar 2009, 15:44

Etus2 tyle ze PTP juz wczesniej bylo znane a to ze trzymaja z Rychem to nic zlego. A promowanie sie w ten sposob jak robi to Peja to normalna rzecz. Kazdy w tym biznesie promuje sie dzieki komus.
Hip Hop ewoluuje a PTP jest tego przykladem.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 04 mar 2009, 15:49

crank to żadna ewolucja był znany wcześniej to tylko pomysł na rap zaczerpnięty z południa USA a to czy PTP było znane przed kawałkiem "Na mixtapie u Decksa" i "Ulice tego słuchają" to rzecz względna , ja mogę powiedzieć że Eis jest znanym raperem a ty nawet nie masz pojęcia kto to jest.
PTP = kawałki o niczym , m.in dlatego większość ich słuchaczy to dzieci.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 mar 2009, 15:59

Etus2 [*]
Etus2 pisze:tylko później się nie dziwcie że taki Mezo sprzedaje złoto a prawdziwi raperzy wypuszczają nielegale

Nie masz granic. Jak można stawiać PTP obok Meza :x
Etus2 pisze:crank to żadna ewolucja był znany wcześniej to tylko pomysł na rap zaczerpnięty z południa USA
Tak samo ci raperzy z przekazem zaczerpnęli pomysł z USA
kulekfcb pisze: Guru, tak się jarasz tymi Bezimiennymi?
Tak. Mara ma zajebiste wjazdy :rydzyk:
Etus2 pisze:ja mogę powiedzieć że Eis jest znanym raperem a ty nawet nie masz pojęcia kto to jest.
Skoro ktoś interesuje się hh i nie zna Eisa to chyba nie jest znany? :> Ja kojarzę gościa, ale IMO średni jest.
Etus2 pisze:PTP = kawałki o niczym , m.in dlatego większość ich słuchaczy to dzieci.
Rozumiem, że Ciebie hip hop "uczy". Ja potrafię sam za siebie myśleć.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 04 mar 2009, 16:06

imo Eis wydał płyte uznawaną za najlepszą w 2003roku przez większość , chyba słabo się interesujesz rapem bo to co on wydał to była ewolucja w PL rapie a nie jakieś PTP . Kto nie ma granic ten nie ma ty twierdzisz pewnie że "W Aucie" > "Refleksje" bo przekaz się nie liczy ;]

Edit : nie postawiłem Meza koło PTP , bo PTP nigdy nie sprzeda złota , dzieci z kieszonkowego nie dadzą rady oszczędzić tyle floty żeby zakupić płytke ;] a te żałosne świeczki to pewnie wziełeś z forum onetu co ?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 mar 2009, 16:22

Etus2 pisze:Kto nie ma granic ten nie ma ty twierdzisz pewnie że "W Aucie" > "Refleksje" bo przekaz się nie liczy ;]
No... A wiesz czego powstał kawałek "w aucie"? Znajomy mówił, że czytał chyba jakiś wywiad z Sokołem. Nagrali go, bo z PROSTO ponoć nie działo się najlepiej. Wiesz, jak taki wieśniak przychodzi i śpiewa "będę brał Cię na aucie", to chyba udało im się. :wink:
Etus2 pisze:a te żałosne świeczki to pewnie wziełeś z forum onetu co ?
Nie znasz jeszcze forum :wink:
Etus2 pisze:imo Eis wydał płyte uznawaną za najlepszą w 2003roku przez większość
Ja nie idę za większością, idę za gustem.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 04 mar 2009, 16:30

Gdzie jest Eis?

Co do pewniaka jako płyty roku dla Mesa, to jeszcze wstrzymałbym się, ma wyjść przecież "Dwuznacznie" Teta. W sumie to chyba tylko ta płyta może mu zagrozić. Chociaż zawsze nie wiadomo, można spekulować w nieskończoność.
guru pisze:Jak można stawiać PTP obok Meza
Też tego nie rozumiem. Mezo jest o wiele lepszym raperem od tych kolesi z Torunia. To już świadczy o ich, jakże niskim poziomie.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 04 mar 2009, 16:35

Etus, ale to Ty teraz brzmisz jak dzieci, o których sam piszesz. uszanuj, że guru lubi Bezimiennych, a Eisem sie nie jara. Forum chyba jest po to aby, wyraźić poglądy i powiedizeć dlaczego tak a nei inaczej, a nie zjebać kogoś za to czemu czegoś tam słucha. Dla mnie BEzimienni są tacy i w przenośni i w dosłownym znaczeniu. Nie liczą się. Eis to górna półka.

Etus Ty wiesz czemu Eis zrezygnował z kariery?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 mar 2009, 16:41

Etus2 pisze:crank to żadna ewolucja był znany wcześniej to tylko pomysł na rap zaczerpnięty z południa USA a to czy PTP było znane przed kawałkiem "Na mixtapie u Decksa" i "Ulice tego słuchają" to rzecz względna , ja mogę powiedzieć że Eis jest znanym raperem a ty nawet nie masz pojęcia kto to jest.
PTP = kawałki o niczym , m.in dlatego większość ich słuchaczy to dzieci.
Bredzisz. PTP powinien kojarzyc kazdy kto slucha hh i nie zaszufladkowal sie. Widac ty do tej grupy nie nalezysz i stoisz w miejscu.
A gdzie ja powiedzialem ze nie znam goscia ktory krecil z Kasia bujakiewicz?

guru pisze:[
No... A wiesz czego powstał kawałek "w aucie"? Znajomy mówił, że czytał chyba jakiś wywiad z Sokołem. Nagrali go, bo z PROSTO ponoć nie działo się najlepiej. Wiesz, jak taki wieśniak przychodzi i śpiewa "będę brał Cię na aucie", to chyba udało im się. :wink:

.
Mi tam nic znajomi nie mowili a sluchalem wywiadu z Sokolem, i Jedkerem... mianowicie utkneli w NY w korku w samochodzie z zepsutym gps-em. zgubili sie i tak jezdzili w kolko. W tym czasie zlapali polewke na Rihanne i jej parasolke. W tem sposob powstal refren tego kultowego zartu.
A to ze Prosto mialo problemy finansowe to inna kwestia. Bo np kawalek w Aucie zostal nakrecony po glosach widzow, w prawdzie byl drugi po 2 kochankach ale Sokół powiedzial ze nie nakreci tego teledysku kiedy jest w abstynencji.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 mar 2009, 16:45

kulekfcb pisze:Dla mnie BEzimienni są tacy i w przenośni i w dosłownym znaczeniu. Nie liczą się.
:bicz2:

IMO najlepszym kawałkiem z ostatniej płyty jest "piona". Mara ma zajebiste wejście. :wink:

Ja tam słucham duzo HH. A to, że lubię PTP, Moleste, Bezimiennych, Palucha itd to już moja sprawa. O gustach się nie dyskutuje.
Premo pisze:Mezo jest o wiele lepszym raperem od tych kolesi z Torunia. To już świadczy o ich, jakże niskim poziomie.
Zrozumcie, że w ich stylu nie przykłada się dużej uwagi do samych słów. Robią dobre bity i to się liczy. Ich teksty to nie jakieś życiówki. Tobie się to nie podoba, spoko.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 04 mar 2009, 17:10

kulekfcb -> a gdzie ja pisałem coś o Bezimiennych ? piszesz że pisze jak dziecko a u ciebie widzę czytanie ze zrozumieniem się kłania , ja pisałem o PTP o tym że dla mnie to niski poziom rapu i o tym że zostali wypromowani przez Rycha co udowodniłem bo ich pierwsza płyta BIENIAS została wydana w 2007 roku na nielegalu , więc chciałbym zobaczyć te twoje znanie ich cranku w tym roku , po tym nielegalu , naprawde chciałbym ale niestety tak nie jest i dobrze o tym wiesz bo pewnie 95% osób co ich słucha zna ich odkąd zrobili "przebenger" Ulice tego słuchają właśnie z Rychem wcześniej też dograli się do mixtejpa Decksa czyli proste = zostali wypromowani przez Rycha i Decksa , tak jak napisałem X postów temu .

a co do Eisa to cieszę się że się zgadzamy co do jego poziomu , a co do jego zakończonej kariery to słaba promocja i słaba sprzedaż jego solówki przełożyło się na niski profit , a sam Eis mówi teraz że rap przestał dawać mu radość bo nie dało się za niego żyć a za coś w końcu musiał , teraz jest redaktorem naczelnym w serwisie Pudelek.pl

Premo -> co do złotej płyty Mezo a PTP to chyba nie mówisz poważnie o tym że Mezo jest lepszy ? hiphopolo jednak troche przegrywa z crunkiem wśród prawdziwych słuchaczy , niedługo ktoś się zapędzi i powie że Doniu z Liberem to mainstream hehe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”