Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 192

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto jest faworytem LM?

Manchester City
8
19%
Bayern
3
7%
Real
6
14%
PSG
3
7%
Manchester United
3
7%
Barcelona
2
5%
Atletico
1
2%
Inter Mediolan
9
21%
AC Milan
3
7%
Napoli
0
Brak głosów
RB Lipsk
0
Brak głosów
Borussia Dortmund
0
Brak głosów
FC Porto
0
Brak głosów
Benfica
0
Brak głosów
Lazio
2
5%
Ktoś inny
3
7%
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 mar 2009, 22:43

Sporting mistrzowsko zgwałcony :P

Przełączyłem się na mecz w Monachium, bo już mi się żal zrobiło Ikera w bramce Realu, ale tylko zyskałem. Zobaczymy co Bawarczycy zagrają w ćwierćfinale, bo spotkania ze Sportingiem to nie najlepszy wyznacznik formy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 mar 2009, 22:45

losowanie w piatek?

moj typ na zwyciezce to ... Guus :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 mar 2009, 22:45

Chyba już nie chce Veloso w Arsenalu :lol:
Sporting taki słaby, czy Bayern taki mocny ? Dziwne, takie rzeczy to nawet w Intertoto się nie działy, a tu mamy 1/8 finału LM.
Na pewno nikt nie będzie chciał w 1/4 trafić na Bawarczyków. Marzy mi się powtórka z finału z 99 roku.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 mar 2009, 22:46

Mentor pisze:Nikt mnie tak dawno nie zdenerwował jak Sporting. Za to co zrobili w dwumeczu z Bayernem powinni dostać 10-letni zakaz gry w LM bo to jest wstyd dla tych rozgrywek, aby na tym etapie padał taki wynik. To jest wstyd, żenada, kompromitacja i nie wiem co jeszcze, ale aż mi się nóż w kieszeni otwiera.

Oczywiście wielkie pokłony dla Bayernu :wink:
Ten wynik dwumeczu to chyba rekord Ligi Mistrzów w fazie pucharowej. Wygrał ktoś wyżej jak 12-1? Pamiętam tylko Werder-Lyon parę lat temu jak było 10-2. Co do Sportingu to troszkę ich obronię ;-) Po pierwsze w tej fazie rozgrywek znaleźli się po raz pierwszy w historii i trafili tam na dobra sprawę z przypadku. Przecież ich grupa (poza Barceloną) wyglądała jak rozgrywki Pucharu UEFA - Basel (to nawet nie PUEFA) i Szachtar to nie rywale. Nomen omen Sporting dzięki zwycięstwach z takimi tuzami dostąpił zaszczytu bycia w najlepszej szesnastce (!) europejskiego futbolu :lol: Trzeba więc przyznać - gdyby nie komedianckie losowanie to oni nigdy w życiu nie zaszliby tak daleko (zwróce uwagę na mecze z Barceloną - 5:2 i 3:1 - to tez wyznacznik klasy tejże ekipy). Pierwszy mecz, o czym pisałem wcześniej znakomicie się ułożył dla Bayernu i wynik był lepszy niż gra. Teraz Sporting jechał na dobrą sprawę po nic. Mogli się jednak pokazać - Bawarczycy grali rezerwami zaś presja ze strony kibiców, zarządu czy całego portugalskiego środowiska piłkarskiego wymagała większego zaanagażowania. Tymczasem mocarza z Portugalii pogrążył Muller :lol: (jakby nie patrzec niezły mecz w jego wykonaniu, nawet nie wiedziałem, że jest taki dobry). Tym samym Sporting odniósł największą kleske w historii tych rozgrywek. Nie wiem jak na to zareagują u nich w klubie, ale dla ich dobra lepiej chyba nie wychodzić z grupy. Najlepsze jest w tym wszystkim to, że Bayern ponoć jest w kryzysie i gra poniżej oczekiwań, zaś Sporting osiąga bardzo dobre wyniki w lidze portugalskiej (remis z Porto, wygrana z Benficą). Czyżby liga portugalska była aż tak słaba?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 10 mar 2009, 22:47

Na N-ce nie miałem meczu Bayernu ze Sportingiem i nie wiem dlaczego. Było napisane 'Brak Sygnału' i tyle. Real w dwumeczu traci 5 bramek i sytuacja moralno-społeczna w Madrycie nie jest za ciekawa. Niby w lidze ostatnio się podnieśli, ale to najwyraźniej świadczy o poziomie Primery w tym sezonie.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 10 mar 2009, 23:02

Tomusmc pisze:Na N-ce nie miałem meczu Bayernu ze Sportingiem i nie wiem dlaczego.
Ja tez nie mialem, i wkurza mnie to, bo co jakis czas jeden mecz im nie wypala, albo dzwieku nie ma. Dodac nalezy zenujacych komentatorow.

Wynik Bayernu to jakas masakra, pozazdroscic formy strzeleckiej. Ciekawy jestem kolejenj rundy w wykonaniu Nimecow, tak latwego przeciwnika juz nie bedzie. Gracze sportingu po pierwsyzm meczu mowili ze to byl wypadek przy pracy etc. ciekawe co powiedza teraz? :lol:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 10 mar 2009, 23:30

12;1 w dwumeczu to raczej rekord w LM?? w dodatku Bommel strzelil :wink: :wink:

przyzwoicie panowie:P oby tak dalej :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 mar 2009, 1:20

Szacunek należy się Bayernowi za poważne potraktowanie swoich kibiców i nie odpuszczenie tego meczu. A Sporting mnie zaskoczył bardzo negatywnie. Przecież wbrew pozorom, to nie jest aż tak słaba drużyna, żeby tyle w dupsko dostawać! Ale przynajmniej ten jedyny gol był przedniej urody.

Żal mi Juventusu, gdyż zdecydowanie wolałbym w 1/4 zobaczyć "Starą Damę" niż Abramowicz Team. Mecz w Atenach także nie ułożył się po mojej myśli. Byłem ciekaw jak Panathinaikos zaprezentuje się na tle najsilniejszych zespołów. A co do Realu.....PIĘKNE BATY ZEBRAŁ :!: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 mar 2009, 6:45

Najśmieszniejsze jest to, że dałem under w meczu Bayernu ze Sportingiem :lol:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 mar 2009, 8:35

Sporting przynajmniej strzelił najładniejszą bramkę tego dwumeczu...
Nie wiem jak oni to zrobili, Bayern nie jest taki mocny... Choć ostatnio są w formie.
Ja oglądałem Liverpool. The Reds zagrali fantastyczne spotkanie, wychodziło im wszystko. Real praktycznie nie dochodził do głosu, dwa razy zagrozili bramce Reiny.
Chelsea i Villareal natomiast awansowały dość szczęśliwie i w tym momencie za faworytów rozgrywek uchodzić nie mogą, co innego Liverpool i Bayern. Liczę na kolejny piękny dzień z CL dzisiaj:)
Z tym Bayernem to N-ka przycięła:/ Niech im ktoś podkradnie tę LM...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 mar 2009, 8:58

BarcaQzYN pisze:Sporting przynajmniej strzelił najładniejszą bramkę tego dwumeczu..
No, przewrotka Podolskiego też nie była brzydka :wink:
BarcaQzYN pisze:Nie wiem jak oni to zrobili, Bayern nie jest taki mocny... Choć ostatnio są w formie.
My w formie? :lol: Jeszcze tydzień temu na deski rozlożył nas Leverkusen (7 w BL) i ledwo zremisowaliśmy z Werderem (10 w BL). To raczej nie jest zbyt wysoka forma :wink:
fieldy pisze: Marzy mi się powtórka z finału z 99 roku.
Nie mam nic przeciwko, o ile tym razem to do nas by się uśmiechnęło szczęście :P Finał to jednak marzenie, nie sądzę, żebyśmy byli aż w tak dobrej dyspozycji, żeby go osiągnąć. Najważniejsze to zrealizowany cel minimum czyli 1/4 fin. To co uzyskamy ponad to, będzie już niewątpliwym sukcesem.
czeher pisze:losowanie w piatek?
W piątek, ale za tydzień, razem z P. UEFA :wink:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 mar 2009, 9:02

Za "ostatnio" rozumiałem okres paru dni:D Od soboty (?)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 mar 2009, 9:07

Nie tak dawno wielu tutejszych forumowiczów wręcz wyśmiewało jakoś defensorów w PL. Szczerze powiedziawszy przyjrzałem się nieco poczynaniom obrońców z PD, którzy rzekomo mają być lepsi od tych grających w Anglii. Wnioski - nawet najlepsze kluby w Hiszpanii potrafią w obronie prezentować się wręcz żenująco.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 mar 2009, 9:11

W takim razie co po wiesz o ofensywie? i zerowych meczach. Nie sugeruj sie wczorajszym meczem i obrona Realu bo po 2 bramkach sedziego kazdemu juz sie nie chce grac

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 mar 2009, 9:12

BarcaQzYN pisze:Chelsea i Villareal natomiast awansowały dość szczęśliwie i w tym momencie za faworytów rozgrywek uchodzić nie mogą, co innego Liverpool i Bayern.
wyjaśnij jak "dość szczęśliwie" te 2 drużyny przeszły dalej ? Oglądałeś te mecze czy opierasz swoją opinię na skrótach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”