Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 195

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
18%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
27%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
14%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
4
18%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 mar 2009, 0:12

fieldy pisze: nie dlatego że są najsłabsi
ale nie sa wg mnie :P solidny zespol, moze nie graja rewelacyjnie, porywajaco, ale swoje po cichutku robia. Poza tym nie przegrali z MU 2spotkan :P po mojemy to z Arsenalem, Bayernem czy Porto moga awansowac
Ale jakby na MU rafili to 5 i 6 remis 0:0 i karne :P

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 mar 2009, 0:15

fieldy pisze:Ja chcę ŻŁP, nie dlatego że są najsłabsi, dlatego że mają Piresa - i chyba jeszcze Cygan u nich grał, ale nie wiem czy ciągle tam jest. Wie ktoś ?
Ogólnie Cygan wciąż jest w kadrze Villarreal. Ma kontrakt do końca tego sezonu. Jak jednak wygląda jego sytuacja w klubie to nie wiem. W każdym razie w obu spotkaniach z PAO nie pojawił się na boisku nawet na chwilę.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 12 mar 2009, 7:51

fieldy pisze:Ja chcę ŻŁP, nie dlatego że są najsłabsi, dlatego że mają Piresa - i chyba jeszcze Cygan u nich grał, ale nie wiem czy ciągle tam jest. Wie ktoś ?
emdżej pisze:Ogólnie Cygan wciąż jest w kadrze Villarreal. Ma kontrakt do końca tego sezonu. Jak jednak wygląda jego sytuacja w klubie to nie wiem.
Pascal istotnie jest w kadrze Villarreal, trudno jednak powiedzieć żeby odgrywał jakąś istotną rolę w zespole.
W tym sezonie zaliczył zaledwie 4 występy w Primera Division(za to w każdym z nich wychodził w pierwszym składzie).
W tej edycji LM nie spędził ani minuty na boisku.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 12 mar 2009, 8:38

Na tym etapie jest w mi już w zasadzie wszystko jedno na kogo trafimy. Oczywiście lepiej byłoby trafić na teoretycznie słabszy zespół typu Villarreal czy Porto (kolejna wyprawa do Portugalii raczej nie byłaby zła :) ), ale jeśli trafimy np. na Manchester czy Barcelonę (IMHO dwie najlepsze ekipy w Europie w tym momencie), to płakać nie będę :wink: Odpaść z taką drużyną to w końcu wstyd nie będzie, a gdybyśmy pokusili się o niespodziankę, to byloby naprawdę pięknie 8) Jedyne, co bym sobie naprawdę życzył, to pierwszy mecz na wyjeździe.

Bayern oczywiście nie jest w tej chwili faworytem - do ich grona zaliczyłbym Barcę, Man Utd, Liverpool i Chelsea. Pozostałe drużyny mozna nazwać outsiderami, a ta rola nam będzie - jak sądzę - bardziej odpowiadać :wink: A za 8 dni będziemy wiedzieć więcej...

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 mar 2009, 9:17

BarcaQzYN pisze:Manchesterem to aż strach pomyśleć jak wg Ciebie wyglądać powinien mecz Liverpool - Szachta
Nie zrozumiałeś .... Chodzi oto że np. Manchester z Romą wygrał 7:1 ,a potem co było w Mediolanie chyba wszyscy pamiętamy. Nie miałem zamiaru wskazywać żadnych klas czy poziomów wtajemniczenia chciałem Ci tylko uświadomić żeby nie popadać w huraoptymizm i nie robić z Bayernu głównego faworyta i w ogóle zajebistej drużyny nie do pokonania bo wszystko w następnym meczu może się odwrócić przeciwko im... Dla mnie Bayern zagrał jeden wyśmienity mecz i póki co to za mało oczywiście ten mecz pokazuje że Bayern potrafi grać w piłkę i jest groźny ale jeden mecz nie może zmienić wszystkiego i dać wygranej w LM bo nie oszukujmy się w tym sezonie jest kilka drużyn lepszych. Ja zaliczę drużynę z Monachium do faworytów kiedy formę ustabilizują i zagrają kilka solidnych meczów bo na razie ta drużyna jak dla mnie to wielkie wahania formy i nierówna gra.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 mar 2009, 12:01

Nie chodzi o to aby gromić rywala tylko aby kolejnych ogrywać - zanotujcie sobie :wink: Pewnie w takim stosunku co Bayern wygrała by Barcelona. Ktoś jeszcze? Większość na pewno nie co nie oznacza że są słabsi od Niemców. Niech ci pokazują w kolejnych rundach że są mocni i rozwieją nasze wątpliwości. Czas pokaże.

Kiedy losowanie?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 12 mar 2009, 12:05

Yukasz pisze:Nie chodzi o to aby gromić rywala tylko aby kolejnych ogrywać - zanotujcie sobie :wink:
No ale jak już jest okazja do rozgromienia, to czemu nie? :D
Yukasz pisze:Pewnie w takim stosunku co Bayern wygrała by Barcelona.
W fazie grupowej miała Sporting i az takim stosunkiem nie wygrała. Co oczywiście nic jeszcze nie znaczy :wink:
Yukasz pisze:Kiedy losowanie?
20 marca, o 12.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 mar 2009, 13:02

a ja bym chcial zobaczyc dwumecz Alexa z Rafa czyli MU-Liverpool. Dla mniej obok Barcy glowni faworyci LM.
Dla Barcy nie zyczylbym tylko Liverpoolu a reszta ujdzie w tlumie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 mar 2009, 13:11

Trafimy na Angoli bo:

1. Awansowały aż cztery angielskie ekipy a więc prawdopodobieństwo trafienia na jedną z nich jest duże.
2. Pep chce trafić na jakiś angielski zespół ( http://www.sport.pl/sport/1,65025,63732 ... lskim.html ) a Pep w losowaniach dostaje to czego chce vide życzenie gry z Atletico w Copa del Rey :wink:

Zatem będzie Arsenal :P

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 mar 2009, 14:04

Nom Pep to trener który widać nie boi się wyzwań i podziela moje zdanie co do zespołu który powinien zwyciężyć w tych rozgrywkach czyli zespół który potrafi wygrywać z najlepszymi.
Jeżeli chcesz wygrać Ligę Mistrzów, to musisz grać z najlepszymi w Europie. Dlatego podejmiemy wyzwanie.
Ale lekko Barca nie będzie miała jeśli trafi na anglików. Chelsea już raz wyeliminowała Barcelone a teraz są w formię odkąd Hiddink przyszedł. Liverpool jest zmotywowany po pokonaniu Realu ale mecz w weekend z MU może trochę ostudzić ich zapał lub go bardziej podsycić. MU jest w wysokiej formie co już pokazali, w tamtej edycji odesłali Barcelone do domu ,no i Arsenal nie jest w jakiejś super formię ale będą szukali zemsty za finał jeśli trafią na Barce :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 mar 2009, 14:28

Nikt nie mówi, że będzie łatwo czy lekko. Manchester, Liverpool i Chelsea (kolejność nieprzypadkowa) są bardzo silne. Arsenal IMO odstaje co oczywiście nie oznacza, że jest słaby bo nie jest.

Pierwsze mecze o ile się nie mylę będą za miesiąc a więc Barcelona powinna być wtedy w niezłej formie. Wrócą również kontuzjowani piłkarze (chociaż straciłem już rachubę co do tej rehabilitacji Abidala :think: ) i mam nadzieję, że nie będzie nowych urazów kluczowych piłkarzy. Oby nikt sobie nie urwał nogi na meczach reprezentacyjnych :roll:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 mar 2009, 15:05

MU-Porto
Barca- Liverpool
Chelsea- Villareal
Arsenal- Bayern

To mój wymarzony zestaw par 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 mar 2009, 15:27

Dobry zestaw. Zamieniłbym tylko miejscami Barcelonę z Manchesterem i szafa gra :lol: Ewentualnie jeszcze Villarreal mógłbym zamienić z Bayernem.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 mar 2009, 15:42

Pokusze sie o pytanie retoryczne.
Dlaczego nie chcecie na kolejnych etapach grac z potencjalnie najsilniejszymi zespolami? :P Wtedy ewentualny koncowy sukces bylby pelniejszy. Wy jakies Porto byscie chcieli wylosowac (bez obrazy dla nich).
Proponuje na przyklad taki zestaw pytan dla MU: Inter-->Chelsea-->Barcelona-->Pool tudziez Inter-->Bayern-->Pool--> Barcelona.
Bardzo ladnie to wyglada.

Oczywista oczywistoscia jest to ze gdyby Porto doszlo do finalu koszac po drodze potencjalnie silniejsze druzyny to znaczyloby ze sa naprawde bardzo silni. Jednak nazwa druzyny robi swoje i nie wiem czy postronni kibice chcieliby ich widziec w finale.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 mar 2009, 16:24

Skoro zadałeś pytanie retoryczne to chyba nie oczekujesz odpowiedzi, ale już jestem przy komputerze zamiast na wykładzie to pozwolę sobie odpowiedzieć.

Ewentualne zwycięstwo w Lidze Mistrzów po wyeliminowaniu najsilniejszych zespołów smakuje zdecydowanie najlepiej, ale teoretycznie jest dużo trudniejsze do zrealizowania niż zwycięstwo przy łatwiejszej drabince. Triumf nawet po meczach ze słabszymi rywalami tak czy inaczej smakuje lepiej niż odpadnięcie gdzieś po drodze :P Suma summarum przede wszystkim trzeba wygrać. Rywale mogą dodać smaku, ale nie muszą.

Szczerze mówiąc ja z punktu widzenia kibica Barcelony gotów byłbym 'zaryzykować' mecz z jednym z faworytów (np: Manchester United) już w najbliższej rundzie bo czuję ( :P ), że forma będzie dobra o ile zgrupowania reprezentacji czegoś nie zepsują. Wygląda na to, że dołek formy mamy za sobą a więc za miesiąc powinniśmy grać na swoim, dobrym poziomie. Kto wie natomiast czy w końcówce sezonu sytuacja nie będzie gorsza? Wtedy można trafiać na przykładowe Porto o ile wytrwałoby do tego momentu.

Nie jestem również przekonany czy ekipa, która wygrałaby LM grając po drodze z samymi potentatami uzyskałaby należytą chwałę, że tak się wyrażę. Przez pewien czas pewnie byłoby to pamiętane, ale po kilku sezonach być może mogłoby się to zatrzeć. Pozostałaby pamięć o samym końcowych triumfie, ale niekoniecznie o drodze do niego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”