Formula 1 - Strona 56

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Mistrzem świata zostanie

Fernando Alonso
27
19%
Felipe Massa
12
9%
Kimi Raikkonen
32
23%
Ralf Schumacher
2
1%
Robert Kubica
36
26%
Jenson Button
3
2%
Giancarlo Fisichella
6
4%
Nick Heidfeld
2
1%
ktoś inny ...
20
14%
Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Re: Formula 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 02 lis 2008, 20:58

Że się tak Was zapytam:

Skąd ta nienawiśc do Hamiltona? Chyba nie przez jego aroganckie zachowanie? Tak samo przecież zachowują się Mourinho czy Jane Ahonen ;) Może to po prostu częśc tego sportu...

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 02 lis 2008, 21:11

Zazdroszczą mu panny!!!!1111111111jedenjedenjeden

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 lis 2008, 21:26

Szkoda Kubicy ale cały sezon nalezy uznać za bardzo udany bo kto jeszcze przed sezonem się spodziewał walki o trzecie miejsce (o mistrzostwo Kubica w tym sezonie nigdy nie walczył, to oczywiste) i utraty podium w ostatnim wyścigu? Zapewne niewielu. Oglądałem wyścig gdzieś od połowy ale końcówka świetna choć szkoda Massy. Fajnie reagowała brazylijska publiczność która juz od treningów dawała o sobie znać gdy Massa dobrze się spisywał.
Ja bym sobie życzył tylko jednego - zobaczyć wszystkich kierowców w takim samym bolidzie aby przekonać się kto ile tak naprawdę jest wart.
olson pisze:Zazdroszczą mu panny!!!!1111111111jedenjedenjeden
A ile taka lalka jest warta? Gdyby Hamilton pasł owce zapewne ona nawet nie chciałaby na niego splunąć, przynajmniej tak jest w gdzieś 90%. A że Hamilton odnosi sukcesy to i laska się znalazła, nie ta to inna. Przy Kubicy też jakaś się kręciła ale to Robert ją olał (jeśli wierzyć użytkownikom onetu bo osobiście na pudelki nie zaglądam).

Marcus Gronholm
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcus Gronholm » 02 lis 2008, 21:49

Glock nie zmienił opon na przejściowe, a reszta tak, zabrakło ile ? 300 m?
Wydaje mi się, że nie opony zadecydowały a silnik zadecydowały o słabej końcówce Glocka - w końcu to chyba jego bolid płonał po wyścigu
Wytłumaczy mi ktoś dlaczego Kubica nie startował normalnie tylko zjechał do boksów przed startem
Zaryzykowali, założyli slicki, po WARM LAPie zorientowali się że to kiepski pomysł
Ja bym sobie życzył tylko jednego - zobaczyć wszystkich kierowców w takim samym bolidzie aby przekonać się kto ile tak naprawdę jest wart.
A ja nie. Uwierz mi, że będzie o wiele nudniej niż teraz. Kwalifikacje i procesja. Już teraz jest bardzo ciężko wyprzedzić kierowce w słabszym bolidzie. Jak wprowadzą standardowe silniki od 2010 to się może nuda podczas wyścigu zrobić. Ale pożyjemy, zobaczymy.

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 02 lis 2008, 21:56

Sama końcówka wyścigu! Trwa zacięty bój między Vettelem i Hamiltonem! W rękach niemca, najmłodszego kierowcy jest tytuł mistrza świata, jeśli wyprzedzi Hamiltona, ten straci pozycję lidera! Vettel naciska Anglika! Nagle pojawia się zdublowany Kubica i wyprzedza obu, całkowicie dezorientując Hamiltona :mrgreen: Najlepszy moment wyścigu :mrgreen:

Przewidywania Kubicy się spełniły, o wielki Heidfeldzie, przecież ten punkt którego nie oddałeś Kubicy tak wiele Ci dał!

Wyścig to jak dla mnie najbardziej czarny scenariusz ze wszystkich. BMW jak zwykle zrobiło wszystko, żeby pomóc Polakowi, niemieccy kierowcy dali kolejny powód do nienawiści (Sutil, Heidfeld, Glock). Byłem smutny wraz z całą Brazylią. Czemu wyścig się nie skończył 2 okrążenia wcześniej :o Czekałem i czekałem żeby zobaczyć co ten Glock zrobił, no ale nie dali powtórki.

Aha, i co do tych 2 wizyt Roberta w boxie na samym początku, to chodzą słuchy że BMW testowało zmienianie opon na następny sezon :mrgreen:

Marcus Gronholm
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcus Gronholm » 02 lis 2008, 21:59

Wydaje mi się, że nie opony zadecydowały a silnik zadecydowały o słabej końcówce Glocka - w końcu to chyba jego bolid płonał po wyścigu
Pomyłka, jednak chodziło o opony.
TIMO GLOCK: - Miałem opony na suchą nawierzchnię, kiedy pod koniec wyścigu całkiem mocno padało. Na ostatnim okrążeniu sytuacja stała się po prostu niemożliwa. Walczyłem tak mocno, jak mogłem, ale było niezwykle trudno utrzymać samochód na torze - i straciłem miejsca pod koniec okrążenia. Szósta lokata nie jest zła, bo wcześniej miałem kłopoty z samochodem, lecz byłem bardzo blisko czwartego miejsca, więc jestem trochę rozczarowany.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lis 2008, 22:54

Hanni pisze:Chyba nie przez jego aroganckie zachowanie? Tak samo przecież zachowują się Mourinho czy Jane Ahonen
Ahonen arogancki? On chyba bardziej skryty jest, ale mniejsza o to.

Nienawiść to zbyt mocne słowo chyba. Ja osobiście po prostu za Brytyjczykiem nie przepadam i wolałbym, aby to Massa wygrał i tyle. Jestem jednak w stanie docenić klasą Lewisa i stwierdzić, że jest świetnym kierowcą.

A Mourinho też nie lubię :P
Yukasz pisze:Ja bym sobie życzył tylko jednego - zobaczyć wszystkich kierowców w takim samym bolidzie aby przekonać się kto ile tak naprawdę jest wart.
Bardzo liczę na to, że uda się wprowadzić jednakowe silniki. To już będzie krok naprzód.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 02 lis 2008, 23:03

Jestem przekonany, że gdyby każdy bolid był taki sam, to wygrywałby Alonso.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lis 2008, 23:10

Mentor pisze:Bardzo liczę na to, że uda się wprowadzić jednakowe silniki. To już będzie krok naprzód.
zalezy od punktu widzenia. to byloby znaczne ograniczenie rywalizacji konstruktorow - jestem pewien, ze wielu by sie to nie podobalo. z punktu widzenia bardziej wyrownanych szans dla kazdego byloby to dobre. z punktu widzenia ekonomicznego takze. z kazdego innego juz niekoniecznie.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 lis 2008, 23:23

Marcus Gronholm pisze:A ja nie. Uwierz mi, że będzie o wiele nudniej niż teraz. Kwalifikacje i procesja. Już teraz jest bardzo ciężko wyprzedzić kierowce w słabszym bolidzie. Jak wprowadzą standardowe silniki od 2010 to się może nuda podczas wyścigu zrobić. Ale pożyjemy, zobaczymy.
Ale byś miał pewność że wygrał najlepszy kierowca a nie najlepszy bolid kierowany przez kierowcę. Poza tym ja nie mówię o całym sezonie bo na ten temat nie mam wyrobionego zdania ale w przynajmniej jednym wyścigu już chciałbym zobaczyć taki scenariusz. Gdyby Kubica jeździł w ferrari to raczej bym nie chciał jednakowych silników w całym sezonie ale jak jeździ w takim BMW które i tak najgorsze nie jest to sam nie wiem. Z jednej strony obecnie konstruktorzy maja o co walczyć i stale muszą osiągać progres ale z drugiej pozostaje niesmak porównując niektóre wyścigi Kubicy kiedy to raz mimo i tak wolniejszego bolidu potrafi nawiązać walkę z najlepszymi a innym razem nawet dokonując cudów widać że z jego bolidu nie da się nic więcej wycisnąć i przegrywa nie tylko z czołówką po czym ma się wrażenie że za dużą rolę odgrywa maszyna a nie człowiek :?
A poza tym F1 nawet teraz jest nudna, no chyba że spadnie deszcz albo ktoś popełni jakiegoś babola których w tym sezonie nie brakowało :P

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 03 lis 2008, 15:23

Jeśli chodzi o bolidy, widzę że każdy krytykuje team z Monachium ;)

Trochę to dziwne, bo BMW jest F1 stosunkowo krótko, porównując ich z Mercedesem czy Ferrari a jednak dają radę. Wydaje mi się, że za kilka lat ten team będzie jednym z najlepszych w całej stawce. Widac brak doświadczenia, załogi jak i osób na wyższych stanowiskach ale zobaczycie, BMW jeszcze się rozwinie ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 mar 2009, 0:42

Zawirowania wokół Formuły 1 przeszył na naszym forum bez echa co jednoznacznie wskazuje na poziom zainteresowania dyscypliną wśród naszych użytkowników. Nie mam zamiaru wklejać wszystkich ważnych informacji jakie pojawiły się w ostatnim czasie. Wklejam za to:

:hahaha:

Podkład muzyczny 11/10. Formuła 1 = Moda na sukces :lol2:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 mar 2009, 3:05

No sezon zbliza sie wielkimi krokami i wygląda na to że biędzie bardzo ciekawie. Głownie ze względu na ogromne zmiany i to całe zamieszanie czy to z KERS,całkowitą zmianą areodynamiki, czy teraz choćby z tymi dyfuzorami będącymi na granicach przepisów, które jak się okazuje dają bardzo dużą przewagę 3 zespołom w tym głównie Brown GP. Zresztą ciekawe jak będzie im się wiodło w tym sezonie, bo narazie wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazują że będą mocni i mogą mieć rewelacyjny początek sezonu. Jak się to dalej potoczy to ciężko powiedzieć, bo F1 w trakcie sezonu to wyścig technologii i z czasem potentaci będą pewnie znacznie zyskiwać. Choć trzeba powiedzieć, że były team Hondy ma swojego asa w rękawie w postaci Rossa Brawna czyli głównego inżyniera który najpierw zrobil z Benettonem pierwszą siłę F1 i następnie z Schumacherem przeszedł do Ferrari... Facet ma znakomitą reputację i kto wie co on w tym Brownie wymądził, tym bardziej że Honda, która przeszła w Brown właśnie cały zeszły sezon poświęcili na budowę bolidu na ten. Kto wię ile uda im się zrobić. Mają potencjał i doświadczonych kierowców, może być ciekawie jak namieszają.
Ogólnie sezon zapowiada się pasonująco, nowe przepisy i dużo zmian w konstrukcji bolidów pewnie przyczynią się do błędów i wpadek a jak one się pojawiają robi się ciekawie. Jest więcej teamów mogących namieszać i coś osiągnąć w szerokiej czołówce czyli Ferrari, Maclaren (podobno słaby) BMW, Brown GP, wracający Renault, podobno Torro Rosso, ktore miało dobrą końcówke poszło do przodu, Toyota też. Może być wiele bardzo ciekawych wyścigów z dobrą rywalizacją nie tylko pomiędzy 2 potęgami.

Co do szans BMW i Kubicy, to narazeie szału nie było, ale ja liczę, że niemcy ukrywają swój potencjał i zaskoczął w tym sezonie. Szybciej od innych zaczeli przygotowania, mają gigantyczne moce obliczeniowe w tych laboratoriach badających wszelkie możliwe kombinacje w konstrukcji i przecierz bardzo dobrze rozumiejącego bolid Kubicę, którego wyczucie w ustawieniach może być na wagę złota. Tak więc szanse na dobry sezon są, choć mimo wszystko Kubicy narazie w gronie ścisłych faworytów nie ma. Podobno największe szanse daje się Raikkonenowi i Alonso

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 mar 2009, 11:24

Co do Kubicy to już wiadomo że do pierwszego GP ruszy bolidem bez KERS :shock:
Widać odchudzanie mało pomogło :? Za to Nick Heidfeld będzie miał bolid z tym "dopalaczem" Bolid Roberta ma za to być wg szefa BMw dobrze wyważony, jednak nie bardzo wiadomo o co właściwie chodzi. Może nadrobią rozłożeniem balastu ale na prostych Robertowi tych dodatkowych koni mechanicznych może brakować :evil:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 26 mar 2009, 12:29

Kers to bardzo świeża sprawa , skomplikowany układ o nie do końca sprawdzonej wytrzymałości , głowę dam że któremuś z kierowców kers odmówi posłuszeństwa i ten będzie musiał skończyć wyścig . Jak dla mnie start Roberta bez Kers to nie szok . Niech Heitfeld testuje w warunkach wyścigowych .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”