Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 42

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 07 kwie 2009, 20:54

piwus pisze:To pierwsze "wypierdalaj", przed "wypierdalaj" do Diaza. Narysować wykres?
Narysować nie musisz... wolałbym o dokładną sekunde ale to chyba nie realne. Zresztą jest "wypierdalaj" do Diaza i nie ma wcześniej tej sytuacji z Głowackim tylko "jazda z..." Ale chyba się nie doczekam, tak samo jak sytuacji z St Gallen :roll:
piwus pisze:No to właśnie o tej produkcji mówiłem
Były 2 z Krakowa EKSTRA. Ja pisałem o ligowym z 4:1. Tego pucharowego nie widziałem tylko słyszałem.
piwus pisze:Po Legii/Wiśle jechano, Lecha stawiano za wzór, wchodzono mu w dupę; było super
Proponuje się obeznać w temacie. Lechowi ktoś wchodził w dupe :?: Moze przytoczona Wyborcza :?: I to jeszcze w kwesti z kibicami :!: :?: :lol:
piwus pisze:że w Polsce to bydło, a u nich w Poznaniu Europa
Nic mi nie wiadomo o bydle z Poznania. Jeśli chcesz się czepiac takich pojechanek na klub typu "jazda z ku**mi" czy "wypierd****" to jesteś śmieszny. To są mecze pomiędzy zespołami, które sie nie lubią za bardzo i jest to normalka. Tak masz w każdej lidze europejskiej... Tak się spyatm, chodzisz na mecze :?: Wydaje mi sie, że nie [pytanie bez pod tekstów]
piwus pisze:No i już nie jesteście przyjaciółmi, a Wyborcza ma kompleksy.
Otóz kiedy nimi bylismy... :?: gdybyś zapodał coś takiego na forum Lecha była by beka na całego :lol:
piwus pisze:gdzie doping umiera po stracie bramki na parę minut,
Nie bądż śmieszny, po stracie bramki jest power 2x większy :boje się:
piwus pisze:A jednocześnie każdy wie, gdzie kibice gwiżdżą na własnych piłkarzy i swoją zgodę nie idzie (Lech - Arka)
:?:
piwus pisze:wobec klubu, który powstał w 1992.
I kto tu pepla cały czas :?:

Widać, szczególnie od meczu pucharowego, że tak jak wcześniej mieliście "kose" z Legią tak teraz to Lech jest waszym największym "wrogiem" co widać szczególnie na trybunach. Jako jedyni ciągle jedziecie z Amicą [ty pewnie nie chodzisz na mecze wiec ograniczasz sie do forum] jazda na Piotrka Reissa, że Lech się sprzedaje itd. Może sie myle :?:
Wilmore pisze:Ciekaw jestem tylko, czy kiedy Amica przestanie tak dobrze grać, to kibice nie zaczną domagać się powrotu do tradycji, bo że wygodnie im szmacić imię klubu w imię pieniędzy i sukcesów, to niestety widać od dłuższego czasu...
:?: :?: :?: :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 kwie 2009, 21:20

Fuzja Polonii z Groclinem - Polska się śmieje z oczywistych powodów.
Ale fuzja Lecha z Amicą już ma być ok - kiedy jest wygodnie, to klub jest Lechem, a kiedy nie, to jest Amicą. A jako że od strony formalnej to Amica, więc w Polsce mamy Amicę Poznań. Lecha niestety już nie ma.
Zwisa mi to, bo nigdy mnie ani ziębił ani grzał Lech. Problem tkwi w tym, że kiedy Amica miała wchodzić, to część kibiców była przeciwko, bo to upadlanie klubu i upadek Kolejorza, a kiedy zaczął odnosić sukcesy, to Lech jest wielki i nigdy nie był Amicą. To samo, co ze Smudą - złe wyniki = wy********j, dobre wyniki = na selekcjonera. :roll:
Trochę to żałosne.
No ale Lech tyle czasu czekał na wyniki sportowe, że kibice najwyraźniej są w stanie dla jego dobra połknąć wszystko. :wink:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 07 kwie 2009, 21:30

Wilmore pisze:Fuzja Polonii z Groclinem - Polska się śmieje z oczywistych powodów.
Wilmore pisze:Ale fuzja Lecha z Amicą już ma być ok
Jak dla mnie jest zupełnie odwrotnie. :lol: widocznie żyjemy w dwóch zupełnie innych światach. I dlaczego tak i tak nie ma być "ok" :?:
Zresztą od tego roku jest taki pojazd ze strony Wisły na Lecha a przeciez fuzja trwa już kilka lat. Dlaczego :?: Bo temu idzie w stym sezonie lepiej. Dlaczego nie słysze nic ze strony Wisły na Polonie Warszawa :?:
Wilmore pisze:kiedy jest wygodnie, to klub jest Lechem, a kiedy nie, to jest Amicą.
Klub jest Lechem dla Lechitów i narmalnych kibiców [neutralnych] a Amicą dla Wisły.
Wilmore pisze:A jako że od strony formalnej to Amica
Ze strony formalnej klub nosi nazwe Lech Poznań. Dziękuje.
Wilmore pisze:Problem tkwi w tym, że kiedy Amica miała wchodzić, to część kibiców była przeciwko, bo to upadlanie klubu i upadek Kolejorza
Problem tkwi w tym, że po raz kolejny gadasz cos co nie miało miejsca - fuzja po tym jak Kulczyk nie chciał zostac sponsorem była pewnie ostatnią deską ratunku lordzie głupot.
Wilmore pisze:To samo, co ze Smudą - złe wyniki = wy********j, dobre wyniki = na selekcjonera
Ja nigdy do Smudy nic nie miałem takiego by go zwalniać. Wkurzajace są późne zmiany podczas meczu. Tyle. A Smudy i tak nie chce jako selekcjonera. Nie dlatego, ze się nie nadaje [bo sie nadaje] ale dlatego, że wazniejszy jest dla mnie Lech niż kadra.

Zajrzyj do słownika i dowiedz się co to jest FUZJA a co to kupno i sprzedaż wilmorku
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2009, 22:09 przez MENDEZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 kwie 2009, 22:04

1. Nie wiesz, o co mi chodzi ze stroną formalną istnienia klubu piłkarskiego. Czemu mnie to nie zaskakuje.
2. Oczywiście, że kibice byli przeciwko, nigdzie nie użyłem sformułowania - wszyscy - czy - większość - ale była grupa kibiców przeciwnych kuchenkom. Przyszły wyniki = jakoś dziwnie ucichli.
3. Klub jest Amicą dla większości kibiców, którzy wypowiadają się na jego temat i orientują się w sprawie. Większości, bo mniejszość to lechici...
4. Zawsze Amicę nazywałem Amicą, bo jest tą Amicą od początku istnienia - w 1992 roku. Czasem się zdarzyło mi nazwać toto Lechem, bo w końcu taka nazwa widnieje na ekranie meczowym w tv, no ale w końcu wiadomo, że to Amica - już nawet UEFA i realizatorzy z któregoś meczu w Europie poszli po rozum do głowy i dali odpowiedni herb.
5. Dla mnie Amica Poznań istnieje na równi z Dysko-Polo. Oba kluby i obie rzesze kibiców za sukcesy i większe pieniądze zaprzedały swoje kluby.

Lech i jego kibice przypominają mi czasem zbuntowanego gówniarza - za pieniądze ojca żyje, dzięki niemu istnieje, jest na jego utrzymaniu i od niego całkowicie zależny, ale nie chce być z nim nigdy kojarzony i nosić swojego nazwiska.
EoT.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8732
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 kwie 2009, 22:14

MENDEZ pisze:Klub jest Lechem dla Lechitów i narmalnych kibiców [neutralnych] a Amicą dla Wisły.
No chyba sobie jaja robisz. Oficjalnie jesteście Lechem, ale faktycznie Amiką, i nie pieprz głupot. Więcej pisać w tej sprawie nie ma sensu. Jesteście Amiką, w Warszawie jest Groclin, a we Wrocławiu nadal jest Śląsk, bo kibice wiedzą tam ocb.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 07 kwie 2009, 22:18

Cała Polska śmieje się z fuzji Lecha z Amicą. Wyjątkowo popieram clonera.

CHarlie
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 07 kwie 2009, 22:22

Wyobraź sobie, że taką samą odpowiedź uzyskałem od niego [ wymienił ten klub ], śmieszne jest "wolenie" czegoś czego i tak się nie lubi.
Tak zwane mniejsze zło ;) Każdy ma prawo mieć własne zdanie na ten temat, ja również wolałbym Legię, pomimo tego, ze podobnie jak Lecha darzę ją sporą niechęcią.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 kwie 2009, 22:40

Marco_Van_Basten pisze:Cała Polska śmieje się z fuzji Lecha z Amicą. Wyjątkowo popieram clonera.
Popieram wczesniejszych popierajacych :lol:

Mendez wy macie pretensje ze m.in Legia wam kradla pilkarzy pomysl ze takie same pretensje do Lecho-Amici ma cala pilkarska Polska. A im bardziej wy sie z tym nie zgadzacie tym bardziej wam to kibice przeciwnych druzyn przypominaja.
No i Bonus Piotrek R. zwany Reksiem Fryzjera :lol:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 07 kwie 2009, 22:54

Bienias pisze:Mendez wy macie pretensje ze m.in Legia wam kradla pilkarzy pomysl ze takie same pretensje do Lecho-Amici ma cala pilkarska Polska.
Smieszni jesteście, że aż głowa boli. A kto wg Ciebie ma pretensje do Lecha? Kibice Lecha czy Amici? Nie pojmuje tego... toz to tak głupie, że musisz mi to wytłumaczyć bo to coś nowego :lol:
Bienias pisze:No i Bonus Piotrek R. zwany Reksiem Fryzjera
Sprawa jakimś dziwnym trafem umilkła. Dziwne. Ale to jest to co mnie w polskich mediach no i debilnych wypowiedział przeraza - osądzanie człowieka, mieszanie go z błotem jak nie znamy jeszcze ostatecznego roztrzygnięcia. Brawo.
Marco_Van_Basten pisze:Cała Polska śmieje się z fuzji Lecha z Amicą
:arrow:
emdżej pisze:każda dyskusja na temat rodzimej piłki musi przebiegać w atmosferze wzajemnych żali, wywyższania się nad resztą, leczenia jakichś chorych kompleksów itd.?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 kwie 2009, 23:28

MENDEZ kolejny raz udowadniasz ze czytanie ze zrozumieniem jest ci obce a argumentowanie tym bardziej. Nie potrafisz konstruktywnie odpowiedziec i przedstawic swoich pogladow. Jedynie gimnazjalne odpowiedzi pytaniem na pytanie.

Co do pana R. to chyba nie myslisz ze Prokuratura tak sobie go wezwala i oskarzyla? W srodowisku pilkarskim jest sprzedajna szmata bez wzgledu na wyrok. Cytujac Firme: przeciwko ku*estwu i upadkowi zasad.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 07 kwie 2009, 23:38

Piszesz, że cała Polska ma PRETENSJE do Lecho-Amici za fuzje. Jako kontrargument za to, że Legia brała zawodników np z Bytomia etc.
W przypadku Legii, kibice Polonii Bytom mieli pretensje bo ukradziono im zadowników [ wiec rozumiem, że pretensje dotyczą kradzieży zawodników, bo nie dokońca to napisałeś]. A w przypadku Lecha kto ukradł zawodników? Lech czy Amica? Co za tym idzie kto ma te pretensje? Kibce Lecha czy Amici? Inaczej mówiąc kim jest ta "całą Polska"? Bo ja widze tu fuzje za porozumieniem stron a nie jakąś kradzież!
Jedynie gimnazjalne odpowiedzi pytaniem na pytanie
Dziwne, nie widze pytania. Kto ma wiec problemy?
Nie mówiac już o tym, że twoje "pretensje" są dla mnie mało jasne
W srodowisku pilkarskim jest sprzedajna szmata bez wzgledu na wyrok.
Czyli jak bedzie niewinny to jest sprzedajną szmatą... genialne, naprawde genialne
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2009, 23:48 przez MENDEZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 kwie 2009, 23:45

to nie jest zaden argument a przyklad albo intencja przyblizenia ci tego co czuja inni kibice. Tak jak werbowanie przez wojsko pilkarzy Lecha wkurzalo was tak samo Polske wkurza ta fuzja. Tyle. Polska to wszyscy poza WLKP. Chyba wszyscy widzieli czym jest ta fuzja

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 07 kwie 2009, 23:58

Bienias pisze:Tak jak werbowanie przez wojsko pilkarzy Lecha wkurzalo was tak samo Polske wkurza ta fuzja.
Ale co ma piernik do wiatraka :!: :?: Na litość Boską opanuj się człowieku...
Ale fuzja nie była przymusowa a za porozumieniem stron. Jest firma A i B i chcą się połączyć to co dotego ma firma C :?: .
Chciał Lech i jego kibice, chciał zarząd Amici i obie strony są bardzo z tego zadowolone do dnia dzisiejszego. A to, że kibica Legii, który ogląda jej mecze w TV lub przez sopcasta, to wkurza to nic tylko się cieszyć :lol:. W myśl fuzji oba kluby z górnej części tabeli miały stworzyć nową siłę w Ekstraklasie, dla dobra polskiej piłki i tej z WLKP. Jeśli to się komuś nie podoba to już jego problem.

PS Wole klub po fuzji niż klub, który jak przytoczyłeś kradł zawodników by zrobić z niego potege.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 08 kwie 2009, 0:07

MENDEZ pisze:PS Wole klub po fuzji niż klub, który jak przytoczyłeś kradł zawodników by zrobić z niego potege.
do gimnazjum :|

Kradzież (art. 278 kk) to zabór cudzej rzeczy w celu przywłaszczenia. Pod pojęciem zaboru rozumie się fizyczne wyjęcie rzeczy spod władztwa właściciela.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 kwie 2009, 0:14

MENDEZ pisze:W myśl fuzji oba kluby z górnej części tabeli miały stworzyć nową siłę w Ekstraklasie, dla dobra polskiej piłki i tej z WLKP. Jeśli to się komuś nie podoba to już jego problem.
Przerabialiśmy to mnóstwo razy, były nawet wyimki z KRS-u od Marco, była dyskusja, w której lechici chórem śpiewali "Niech mówią, że to nie jest fuzja, że to się tylko zdaje nam": http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... ml#p420732
Nie marnujmy czasu, przejdźmy może tym razem od razu do konkluzji, że tak naprawdę nie ważne czym jest obecnie śp. Lech :lol:.
Mendez pisze:Ale mniejsza o to... Lech jest tam gdzie jego wiara

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”