FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 862

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 kwie 2009, 12:08

RealFan pisze:getafe nie mialo wielu okazji, a juz na pewno nie dobrych. ale bylo ich wiecej niz jedna wrzutka na afere.
Jakoś sobie nie mogę przypomnieć. Pamiętam jeden strzał z rozpaczy z kilometra oraz próbę wrzucenia piłki za kołnierz Valdesa. Tyle.
RealFan pisze:graliscie w drugiej polowie po prostu przecietnie
Nieco lepiej niż przeciętnie. Zwłaszcza, że wystarczyłoby uznanie prawidłowo zdobytej bramki oraz nie odgwizdanie przynajmniej jednego spalonego z kosmosu kiedy Leo wychodził 1vs1 i ocena mogłaby być dużo lepsza.

Prawdą jest, że duuużo lepiej graliśmy w pierwszej połowie, ale to u nas niejako norma. Wczoraj pierwsze 45 minut to był koncert + nieskuteczność.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 kwie 2009, 12:37

byla jeszcze dobra wrzutka soldado po jednej z kontr, gdy ktos niekryty minal sie z pilka o jakies 10 cm. gdyby doszedl mogloby byc ciekawie. tak czy tak wiecej niz "jedna wrzutka na afere." oczywiscie, ze getafe nie mialo wczoraj duzo sytuacji. grali po prostu slabo i o dwie klasy gorzej niz w swoim meczu na camp nou. wy graliscie swietnie w destrukcji. ale w ataku nie zachwyciliscie. mogliscie spokojnie miec w tej drugiej polowie ze dwie bramki, gdyby nie sedzia/nieskutecznosc, ale wynikalo to bardziej z jakosci graczy i pojedynczych bardzo dobrych zagran. to nie jest to, do czego przyzwyczailiscie, gdy wasza gre ofensywna okresla sie mianem dobrej, wiec jak na barcelone bylo to przecietne :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 kwie 2009, 12:56

W ataku zachwycaliśmy w pierwszej połowie kiedy to klepaliśmy jak chcieliśmy, gdzie chcieliśmy i kiedy chcieliśmy. Dlatego mecz w naszym wykonaniu był przynajmniej dobry chociaż moim zdaniem nawet nieco lepszy niż dobry. Słabsza druga połowa to norma, ale tak jak pisałem wcześniej - gdyby wpadły bramki, które wpaść powinny to i ocena naszej ofensywy pewnie byłaby nieco wyższa. EOT

gunjah
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gunjah » 19 kwie 2009, 14:52

RealFan pisze: to super. graliscie w drugiej polowie po prostu przecietnie. duzo slabiej niz do tego przyzwyczailiscie. nie utrzymywaliscie sie dlugimi okresami przy pilce, nie bylo ladnych akcji z pierwszej pilki, w ogole nie bylo ladnych akcji, czyli jedynego co skusilo mnie, zeby was ogladac, bo wczoraj naprawde nie mialem na to ochoty. pojawilo sie tylko kilka dobrych prostopadlych podan i to wszystko.
Jest roznica miedzy 'Barca zagrala slabo', a 'Barca zagrala slabo jak na siebie'. Zreszta wymienilem Ci sytuacje jakie mielismy, jak klarowne byly powinienes ocenic sam skoro ogladales mecz.
nie bylo tej dominacji, ktora jest u was zazwyczaj. ale co tam, w koncu barca zawsze gra pieknie bo tak juz sie przyjelo. i chocby nie grala pieknie to i tak gra pieknie i juz. getafe nie mialo wielu okazji, a juz na pewno nie dobrych. ale bylo ich wiecej niz jedna wrzutka na afere. jedyne co robiliscie w tym czasie naprawde dobrze to gra pomocnikow w destrukcji.
no litosci, mieli gryzc trawe i wypluc sobie pluca majac na uwadze zblizajacy sie maraton meczow tylko po to aby gdzies na forum pilka.pl jakis znafca mogl powiedziec - tak Barcelona grala pieknie. Po co? Wystarczyla spokojna kontrola spotkania i gra na pol gwizdka i spokojnie mozna bylo strzelic kilka bramek, gdyby nie tragiczna skutecznosc.
czemu zlodziejstwo? mozesz mi wytlumaczyc, dlaczego doliczenie trzech minut to zlodziejstwo? to teraz zagadka dla ciebie: ile mniej wiecej trwa wlasciwy czas gry w pilce noznej po odjeciu wszystkich przerw? piszac wszystkich mam na mysli naprawde wszystkie, a nie tylko wtedy kiedy ktos lezy na boisku po faulu. doliczenie trzech minut to jest standard i bardzo rzadko dolicza sie mniej.
Jezus Maria, ponad 4 tys postow na forum i nie wylapales ironii w tym co pisalem? Odnosnie zagadki to pewnie myslales ze blysniesz znafco, ale niestety znam odpowiedz. Rzeczywisty czas gry wynosi ok 60% czasu gry. Ile to jest w przeliczeniu na minuty powinienes wiedziec.

Dzieki za oswiecenie z tymi 3 minutami, naprawde myslalem ze rzadko dolicza sie mniej :boruta:
przyszlo jakies viscadziecko i musi sie frustrowac bo ktos nie napisal o cudownej barcy i oczywiscie musi pisac cos o realu. wiecej luzu czlowieku.
zaczyna sie, braklo argumentow to sie zaczynaja wycieczki osobiste, to ze nie mam 4 tys postow na tym forum nie oznacza ze mozesz mnie nazywac viscadzieckiem

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 kwie 2009, 15:09

gunjah pisze:Jest roznica miedzy 'Barca zagrala slabo', a 'Barca zagrala slabo jak na siebie'. Zreszta wymienilem Ci sytuacje jakie mielismy, jak klarowne byly powinienes ocenic sam skoro ogladales mecz.
ale mi nie chodzilo o same sytuacje, ale o to jak graliscie pilka w ofensywie (jak, nie ile). sytuacje bedziecie stwarzac zawsze bo macie po prostu takich a nie innych pilkarzy.
gunjah pisze:no litosci, mieli gryzc trawe i wypluc sobie pluca majac na uwadze zblizajacy sie maraton meczow tylko po to aby gdzies na forum pilka.pl jakis znafca mogl powiedziec - tak Barcelona grala pieknie. Po co? Wystarczyla spokojna kontrola spotkania i gra na pol gwizdka i spokojnie mozna bylo strzelic kilka bramek, gdyby nie tragiczna skutecznosc.
ale czy to zmienia cos w tym, co napisalem? czy w zwiazku z tym, ze zblizaja sie trudne mecze przestaje byc prawda, iz nie zagraliscie tak jak potraficie w tej drugiej polowie? krotka odpowiedz. tak albo nie. mnie nie interesuje dlaczego. po prostu stwierdzilem fakt. rownie dobrze pep mogl zdjac z boiska najlepszych pilkarzy majac na uwadze nastepne mecze i tego nie zrobil.
gunjah pisze:
Jezus Maria, ponad 4 tys postow na forum i nie wylapales ironii w tym co pisalem?
gdybys nie wstawil glupiej emoty juz na starcie i nie dodal do niej "rozbawiasz mnie czlowieku" to byc moze bylbym sklonny uznac twoja wypowiedz za ironiczna. ponadto stwierdzeniem "doliczenie trzech minut to najwieksze złodziejstwo jakie widziałem na oczy" mialo sie nijak do tego o czym napisalem. gdybys napisal "zabranie getafe przez sedziego tych kilkudziesieciu sekund, przez ktore schodzil z boiska eto'o bylo najwiekszym zlodziejstwem, jakie widzialem na oczy" wtedy moglbym to uznac za ironie. niestety twoja wypowiedz nie byla ironiczna wiec albo sie nia zaslaniasz, albo nieumiejetnie sie nia posluzyles.
gunjah pisze:zaczyna sie, braklo argumentow to sie zaczynaja wycieczki osobiste, to ze nie mam 4 tys postow na tym forum nie oznacza ze mozesz mnie nazywac viscadzieckiem
nie nazwalem cie tak ze wzgledu na ilosc postow. ale mniejsza o to.

gunjah
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gunjah » 19 kwie 2009, 15:49

Nastepnym razem napisze: UWAGA IRONIA

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 kwie 2009, 15:52

ja po prostu jestem ciekaw co napisanie "doliczenie trzech minut to najwieksze złodziejstwo jakie widziałem na oczy" mialo wspolengo z tym co napisalem. bo to, ze pozniej, po tym cytacie byla ironia to bylo juz oczywiste. natomiast tego jakos nie moge rozgryzc ani w sposob ironiczny, ani w doslowny :(

wracam do podstawowki.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 19 kwie 2009, 17:19

Jako, ze dopiero wytrzezwialem (chociaz na 100% pewny nie jestem :lol: ) chcialbym sie dowiedziec co takiego zrobil wczoraj Laporta? Bo nie wiem

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 kwie 2009, 17:48

Podobno opuszczając stadion nie podał ręki prezydentowi Getafe czy coś takiego. Nie jestem na 100% pewien bo sam tego momentu dokładnie nie widziałem a raczej widziałem jak już wychodził.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 19 kwie 2009, 18:09

nie tylko nie podal reki ale wrecz przepychal sie, zeby tylko wyjsc z lozy. Na razie zadnego negatywnego komentarza od prezydenta Getafe nie ma , wiec moze uznano,ze zlosc Laporty byla uzasadniona? :think: tak czy inaczej boss nie powinien brac przykladu z Pepa

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 19 kwie 2009, 18:45

Zdarza sie :) nie powinnien sie tak zachowywac ale było mineło

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 kwie 2009, 9:08

Kiedy LFP poda termin GD?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 kwie 2009, 9:42

Kiedy LFP poda termin GD?
jak ogladalem mecz z Getafe to pojawila sie informacja ze GD sa 3 maja

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 kwie 2009, 9:42

Nie wiem kiedy poda LFP, ale ja mogę Ci podać już teraz. Gran Derby na 90% odbędą się 2 maja (sobota) ponieważ wcześniej w Lidze Mistrzów gramy we wtorek. Zawsze jest tak, że gra się systemem wtorek/sobota i środa/niedziela. Termin meczu z Chelsea jest sztywny (pierwszy mecz 28 kwietnia) więc GD wypada na sobotę. Godzina zapewne 22:00.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 kwie 2009, 9:50

no to pomylilem sie z data.ale napweno na meczu z Getafe podowali ze w pierwszym tygodniu majowym

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”