LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 28 kwie 2009, 10:38

Hanni pisze:KajoFC, czas zaiwestowac w N, lub chociaz w TV na kartę :)
Pierw trza zainwestować w nowy TV żeby w przyzwoitej rozdzielczości te mecze oglądać :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 kwie 2009, 13:42

Obrazek

:lol:

Zgodnie z przewidywaniami (przynajmniej niektórych :lol: ) na lewej ma zagrać Bosingwa. Oczywiście to niewiele zmienia bo raz, że Leo jak ma dzień to radzi sobie z każdym a dwa, że i tak będzie zapewne podwajany a nawet potrajany. Mam tylko nadzieję, że dzięki temu Iniesta (inni również, ale Andresito przede wszystkim) będzie miał czasem nieco więcej miejsca. Essien zapewne bardzo utrudni życie naszym środkowym pomocnikom, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo. Oby tylko obrona nam się nie posrała kolokwialnie mówiąc i myślę, że może być nieźle.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2009, 13:51

Hiddink już mówił, że jak ma Messiego podwajać [o potrajaniu słowem nie pisnął :D] to inni bedą mieli za dużo miejsca.
Drużyny Hiddinka grają tak, że każdy broni swego. Oczywiście jeśli chodzi o stałe fragmenty i krycie w polu karnym. Więc w akcjach Jose pewnie pomagać będzie własnie Essien. Nie znaczy to, ze reszta będzie miała wolne. Lampard i Ballack też potrafią zawalczyć o piłkę, przeszkodzić rywalowi.

Ja sie spodziewam bardzo wyrównanego meczu. Wygrana Barcy jedną bramką i tyle. Tylko nie wiem, czy Chelsea coś strzeli, czy raczej będzie 1:0. Cech wrócił z dalekiej podróży po ostatnich meczach i wygląda dużo lepiej, więc lepiej, by Eto'o dziś nie marnował na potęgę.

Maja zagrać wszyscy najlepsi w ataku Barcy ? [Messi, Eto'o, Henry, Xavi, Iniesta], czy ktoś jest przewidziany na ławkę ?

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 28 kwie 2009, 13:54

Spodziewam się dobrego widowiska po tym spotkaniu i kilku bramek.Barca zawsze grała "do przodu"i jak jest w gazie
(a jest w/g mnie)to każdej obronie może strzelać bramki(kilka bramek).Chalsea po przyjściu G.H tez myśli o strzelaniu bramek i umie to robić więc nie powinna mieć problemu z defensywą Barcy.Skoro potrafiła takiej defensywie jaką ma
Liverpool strzelić 7(słownie siedem!!!) bramek to z całym szacunkiem dla Barcy powinna tez coś zdobyć w tych meczach.
Tylko nie zrozumcie że myślę o 7-miu bramkach! Zastanawia mnie kto wyjdzie na prawej obronie Barcy.Czarno to widzę jeśli Alves ,to jednak jako obrońca jest słaby zawodnik.A na jego stronie prawdopodobnie będzie grał rozkręcający sie ostatnio Malouda i z tej strony bądzie szukać pewnie Chalsea okazji.Po tej stronie będzie tez Bosingwa tylko czy odważy się zostawić
Messiego? Wtedy Iniesta będzie musiał grać więcej w defensywie.Inna jest sytuacja gdy będzie grał na prawej Puyol bo i jako obrońca jest lepszy i przyda się w walce o górne piłki przy stałych fragmentach gry-tu przewagę będzie miała Chalsea.
No i jeszcze ta magia nazwiska -Puyol ;) np.zapląta się o własne nogi a niemiecki sędzia odgwiżdże FAUL!!! Pamiętacie?
Słaba strona londyńczyków to chyba? Ivanovic, piszę z takim ? bo nie znam go dobrze ,za mało go oglądałem.Jeśli w podstawowym składzie wyjdzie Henry to bedzie egzamin dla niego(Ivanovica).No ale po tej stronie będzie jeszcze Essien
dla mnie najbardziej obecnie wartościowy zawodnik w Chalsea.
Wychodzi mi więc bramkowy remis(może 2:2)
Krótko na temat drugiego półfinału ,wiem że to nie tu ale...to krótko
Spodziewam się więcej "szachów "niż gry i bez bramek lub może jedna.

Awatar użytkownika
adam89
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adam89 » 28 kwie 2009, 14:05

Barca jest faworytem, ale wg mnie skorzysta na tym Chelsea. A tak w ogóle, to znacie pewną prawidłowość? Mówi ona, że drużyna, która pokona pogromcę Realu madryt (w tym przypadku FC Liverpool) wygra całą Ligę Mistrzów. Sprawdza się to od dobrych paru lat. Dzisiaj postawiłem stówkę na to, że Chelsea zdobędzie puchar więc mam nadzieję, że mnie nie zawiodą :)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 28 kwie 2009, 14:36

Drogba jest w formię więc może coś ustrzeli a smak strzelenia bramki Barcelonie na CN nie jest mu obcy :) tak samo Lampard piękna bramkę wtedy strzelił pamiętam to jak dziś :brawo: :o Mecz będzie ciężki nie ma co liczę że Chelsea sprawi dużo kłopotów Barcelonie. Coś czuję że Hiddink dobrze to rozegra, w meczu z LFC wystarczyło wyłączyć Gerrarda a w rewanżu Torresa. Guus głupi nie jest wie jak Barcelona gra jak sam mówił grał już przeciwko nim w myślach :glass: i zawsze wygrywał :hardkor: Już nie mogę się doczekać pierwszego gwizdka arbitra :D Mam nadzieję że nie dali jakiegoś sędziego który będzie starał się być gwiazdą meczu :red: i nie da jakiegoś karnego z (Y) lub coś podobnego ,ma być walka fair play :D

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 kwie 2009, 14:42

KajoFC pisze: Mam nadzieję że nie dali jakiegoś sędziego który będzie starał się być gwiazdą meczu :red: i nie da jakiegoś karnego z (Y) lub coś podobnego ,ma być walka fair play :D
Dali Wolfganga Starka - ja go lubię.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2009, 14:46

Stark sędziował mecz Arsenalu z Villarreal i dał nam karnego z dupy właśnie :lol: Teraz znów rywalizacja hiszpańsko-angielska, więc niech się Barca boi.
KajoFC pisze:Coś czuję że Hiddink dobrze to rozegra, w meczu z LFC wystarczyło wyłączyć Gerrarda a w rewanżu Torresa. Guus głupi nie jest wie jak Barcelona gra
Teraz wystarczy wyłączyć Messiego, Henry'ego, Xaviego, Inieste i Eto'o, małe piwo :)

A Gerrard zdaje się grał z Chelsea z urazem, więc ...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 kwie 2009, 14:51

fieldy pisze:Maja zagrać wszyscy najlepsi w ataku Barcy ? [Messi, Eto'o, Henry, Xavi, Iniesta], czy ktoś jest przewidziany na ławkę ?
Moim zdaniem powinni zagrać wszyscy, ale wcale nie jestem na 100% przekonany, że tak będzie biorąc pod uwagę sobotnie Gran Derby. Zresztą z kogo mielibyśmy rezygnować? Iniesta aktualnie jest w najlepszego formie i po prostu musi grać. Z Leo raczej nie zrezygnujemy. Titi ostatnio wszedł dopiero na ostatnie 30 minut więc wątpię, aby dzisiaj się to powtórzyło. Poza tym z Chelsea już grywał wiele razy :P Xavi również jest potrzebny skoro mamy atakować.
EuGeniusz pisze:Czarno to widzę jeśli Alves ,to jednak jako obrońca jest słaby zawodnik.
Yhy... :lol:
EuGeniusz pisze:Spodziewam się dobrego widowiska po tym spotkaniu i kilku bramek.
EuGeniusz pisze:Spodziewam się więcej "szachów "niż gry i bez bramek lub może jedna.
I wszystko jasne.

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 28 kwie 2009, 14:54

KajoFC pisze: w meczu z LFC wystarczyło wyłączyć Gerrarda a w rewanżu Torresa
W rewanżu Torres nie strzelił bramki ale Chalsea straciła 4(słownie:CZTERY!!!)bramki więc rzeczywiście Hiddink
błysnął wielką strategią;)

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 28 kwie 2009, 15:21

Mentor pisze:EuGeniusz napisał(a):
Spodziewam się dobrego widowiska po tym spotkaniu i kilku bramek.

EuGeniusz napisał(a):
Spodziewam się więcej "szachów "niż gry i bez bramek lub może jedna.

I wszystko jasne.
Może zbyt rozwlekle to napisałem(dla Ciebie) ale te opinie dotyczą :1-sza meczu Barca -Chalsea
2-ga meczu ManU -Arsenal
Czytaj uważnie
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 kwie 2009, 15:35

Racja. Trudno się było w tym połapać i rzeczywiście poległem. Umówmy się może, że ja będę czytał Twoje posty wyjątkowo wyraźnie a Ty w zamian zastosujesz jakieś akapity a może nawet rezygnujesz z przechodzenia do następnego wiersza w dowolnych, losowo wybranych momentach :P

PS: http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,655 ... elona.html :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 kwie 2009, 16:06

fieldy pisze:Teraz wystarczy wyłączyć Messiego, Henry'ego, Xaviego, Inieste i Eto'o, małe piwo :)
Ja bym się skupił na wyłączeniu Iniesty i Messiego. Jak wspomniana dwójka przy okazji wyłączenia nie dawałaby rady doprowadzić do sytuacji bramkowej (co oczywiste nie jest) to można by się uważniej przyjrzeć Xaviemu. Reszta sama się wyłączy :) Jak plan by nie spalił na panewce to bym się udał na duże piwo, jak nie to można pić do utraty przytomności.

Ciekawe co i czy w ogóle coś wymyśli Hiddink. Oby tylko się nie zamurowali i był fajny meczyk.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 28 kwie 2009, 16:43

Ja nie rozumiem tego przekreślania Chelsea. Nie chodzi mi o forumowych kibiców, ale więszośc ludzi interesujących się piłką. The Blues to ubiegłoroczni finalisci, którzy o mały włos wygraliby te rozgrywki. Do tego bardzo dobrze grają w Premiership (najmocniejszej lidze na świecie), to że odpuścili 2 ostatnie mecze nic nie znaczy. Rozbili Liverpool który był w potwornym gazie. W czym Londyńczycy mają przewagę? Z pewnością na ławce trenerskiej. Z całym szacunkiem ale Pep Guardiola mógłby zostac uczniem Holendra. W tym meczu nie będzie już rezerwowej obrony Bayernu a solidna defensywa, która z pewnymi korektami już od kilku sezonów traci mało, jeżeli nie najmniej bramek w LM jak i PL. W Chelsea najbardziej w oczy rzuca się znakomity balans pomiędzy formacjami obrony, pomocy, a także ataku. No i wrócił Essien, filar zespołu.

Dzisiaj z wyniku 0-0 na miejscu kibiców Barcy byłbym zadowolony, chociaż Hiddink już pokazał, że nawet na Anfield da się ustrzelic trio.
Mentor pisze:PS: http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,655 ... elona.html
Artykuł na poziomie Michała Pola...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 kwie 2009, 17:26

Hanni pisze:
Dzisiaj z wyniku 0-0 na miejscu kibiców Barcy byłbym zadowolony, chociaż Hiddink już pokazał, że nawet na Anfield da się ustrzelic trio.
Jesli nie strzelimy bramki u siebie to watpie, zebysmy byli w stanie cos strzelic na SB. Mnie remis nie satysfakcjonuje, nawet 0:0. Ma byc zwyciestwo i tyle.

Mam nadzieje, ze skoro wszyscy koncentruja sie na wylaczeniu Messiego, Iniesty, Xaviego czy Henry`ego to o Alvesu zapomna 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”