LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 7

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
mientix
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mientix » 29 kwie 2009, 0:13

samo zatrzymanie Barcy nie wystarczy. Trzeba ją jeszcze pokonać.:) Jeśli Chelsea chce zdobyć bramke na SB to będzie musiała się trochę odkryć co Barca może wykorzystać. Jednak mogą ponownie wykorzystać dzisiejszą taktykę i spróbować loterii w karnych. Pewne jest że bedzie ciekawie za tydzien :D

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 kwie 2009, 0:18

Co wy z tą czerwienią dla Puyola? Ten faul na 2 żółtą kartkę i tak na dobrą sprawę nie miał miejsca, bo wcześniej był spalony.

Awatar użytkownika
Roodeck
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Roodeck » 29 kwie 2009, 0:21

Yukasz pisze: Jakoś innym na CN nie udawało sie wywieźć podobnego rezultatu mimo podobnej gry, no chyba że faktycznie z nikim wielkim jeszcze w tym sezonie nie graliście :lol:
Faktycznie tak dobry zespół jak Chelsea na CN jeszcze w tym sezonie nie grał. Ale miałem na myśli co innego. Jak poradziłby sobie inne drużyny z tak murującą się Chelsea? Podejrzewam że mecz byłby wtedy sieczką w środku pola bez strzałów.
Poza tym Chelsea to chyba zbyt dobra drużyną żeby sukcesem dla niej było wymurowane 0-0. Brak gola na wyjeździe oznacza także pewne kłopoty dla Chelsea, każdy remis bramkowy na SB ich wyeliminuje.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 29 kwie 2009, 4:27

Co do karnego:

Obrazek

:|

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 kwie 2009, 4:57

Co wy z tą czerwienią dla Puyola? Ten faul na 2 żółtą kartkę i tak na dobrą sprawę nie miał miejsca, bo wcześniej był spalony.
To jeśli ktoś uderzy kogoś w pysk gdy sędzia zatrzymał gre to też się nie liczy? :lol:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 29 kwie 2009, 6:30

nie widziałem meczu ale mam pytanie, czy w obu drużynach są jakieś starty przed następnym meczem na Stamford Bridge wynikające z kartek?

Wynik niby dobry dla Angoli ale teraz Barsie wystarczy bramkowy remis.

O mecz na Bernabeu jestem spokojny. Real musi wygrać więc raczej będzie to fajne widowisko.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 kwie 2009, 7:13

Ciekawie bedzie wygladać nasza defensywa w rewanżu, napewno nie spodziewam sie Sylvka w pierwszym skladzie. Zagra Martin, choć nie jestem pewien czy nie zamieni sie z Abidalem i Francuz zagra na środku a Urus na lewej. Zobaczymy.

Poczytałem troche postów troche debilnych wypowiedzi sie pojawilo, wiadomo z jakiego grona. Nie widziałem ze Barca gra galaktycznie, genialnie, czy jest galaktyczna i inne teorie głoszone przez debili. Co do posiadania pilki, przewaga w posiadaniu daje to, że zespoł ma wiecej okazji zagrac coś co moze stworzyć sytuacje podbramkowa, wiec mzona posiadaniem wygrać spotkanie, a przynajmniej byc blizej.
Samo spotkanie mnie specjalnie mnie nie zaskoczyło. Świetnie ułozona defensywa poprostu robiła swoje, świetnie ale nie genialnie, bo i był karny i Barca stworzyła sobie kilka setek, ktore poprostu trzeba wykorzystać. Moze Hleb podpisał na siebie wyrok. Eto'o nieskuteczny jak w kilku ostatnich spotkaniach, Messi w formie takze podobnej co ostatnio. Liczyłem oczywiscie na Leo, ze zagra genialnie, ale wiekszym pewniakiem był napewno Iniesta. Ktos tu wymyślil chyba, że LEo unikał gry w meczu z Realem, dobre sobie, Leo czesciej był w przeciagu 10 minut faulowany niz pewnei cały Real przez pierwsza polowe. Nie wiem jaki był poznziej sens ciaglego grania do niego skoro wiadomo było jak to sie skonczy.
Kilka naprawde złych decyzji obsady sedziowskiej, napewno wiecej na niekorzyść Barcy, bo nie moge zaprzecyc, że mylili sie w obie strony.
Spodziewam sie podobnego spotkania w rewanżu, duze prawdopodobienstwo, ze bedzie dogrywka. Chelsea moze zagra troche bardziej otwarta pilke, ale bez przesady.
Mam nadzieje, ze Barca zdobedzie w ciagu kilku dni dwa SB.

wp // fieldy

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 kwie 2009, 8:47

Pelart pisze:nie widziałem meczu ale mam pytanie, czy w obu drużynach są jakieś starty przed następnym meczem na Stamford Bridge wynikające z kartek?
Barca będzie osłabiona przez kontuzję Marqueza podobno do końca sezonu ma nie pograć i Puyol za kartki nie zagra w rewanżu. A Chelsea wzmacnia sobie obronę bo wraca A. Cole który był zawieszony :D Teraz kibice Realu powinni przelać trochę gotówki za Marqueza zawsze to jakieś osłabienie rywala :glass:

Widziałem wielu frustratów na stronie głównej w newsie o bezbramkowym remisie na Camp Nou :C Jak mówiłem wcześniej Hiddink głupi nie jest wiedział że jak się odkryją to dostaną kilka bramek jak wiele innych zespołów przed Chelsea na Camp Nou. Dobra taktyka i bramki nie stracili i to było najważniejsze. Na SB Hiddink zagra zupełnie inną taktyką z zupełnie inną koncepcją gry, bo to teraz oni będą musieli zaatakować. 8) Barca gra football ładny dla oka ale praktycznie co spotkanie to samo. Chelsea wiedziała że Barca lubi krótkie podania i często być przy piłce, skutecznie się broniąc Barca nawet nie mogła rozwinąć skrzydeł przy polu karnym już nie wspominając o Messim który był kryty przez Bosingwe i Jose wywiązał się ze swojego zadania bez błędnie. Jeśli Chelsea wygra na własnym stadionie to finał ponownie będzie angielski :D będzie replay z zeszłego roku albo derby Londynu :mrgreen:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 kwie 2009, 10:32

Juz ochlonalem, wiec moge napisac cos na spokojnie.

Jesli ktos mysli, ze Chelsea zagra inaczej w rewanzu to moim zdaniem sie przeliczy. Zagraja to samo co dzisiaj, a swoich szans beda upatrywac glownie w wstalych fragmentach. Oczywiscie totalnej murarki nie bedzie, ale bedzie cos podobnego do meczu z Man U z Old Trafford z zeszlego sezonu. Na ofensywne podejscie bym nie liczyl.

Smutne jest to, ze jesli jakas druzyna chce wywiesc z Camp Nou co najwyzej remis to musi postawic autobus w bramce. W rewanzu mecz sobotni z Realem znacznie komplikuje nam sprawy i szczerze mowiac, watpie, ze awansujemy do finalu.

Nie wiem tez jak my to robimy, ze zawsze majac 3 razy mniej fauli, mamy tyle samo kartek co przeciwnik ['].

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 kwie 2009, 10:37

Magnum pisze:
To jeśli ktoś uderzy kogoś w pysk gdy sędzia zatrzymał gre to też się nie liczy? :lol:
A czy uderzenie w pysk ma coś wspólnego z grą w piłkę nożną? Nie, to zwyczajne wsiowe chamstwo. A "faul" Puyola był następstwem tego, że Hiszpan był spóźniony na swoją pozycję wskutek nieodgwizdanego odpowiednio wcześnie spalonego, co jednak w końcu nastąpiło.

Co te 2 sytuacje mają do siebie?

Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szura » 29 kwie 2009, 11:05

Niemal wszystkie brytyjskie tytuły podkreślają znakomitą taktykę, jaką obrał Hiddink przeciwko grającej ostatnio "kosmiczny" futbol Barcelonie. Według gazet Holender spełnił swoje obietnice o zatrzymaniu podopiecznych Josepa Guardioli w 100 procentach.
źródło onet.pl
teraz wszyscy kibice FCB się zapierają, że Barcy tak nie nazywali, choć dobrze wiedzą, że wychwalali "nieziemską" grę Barcelony tak jak wyżej pogrubiony cytat onetu.

siemae51
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: siemae51 » 29 kwie 2009, 11:19

Co 65 % nie wystarczyło???:) Śmieszna Szmata... A Messi nie umie kopnac piłki z daleka do bramki ale cienki!!!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 kwie 2009, 11:23

zgadzam sie calkowicie z ostatnim postemJarzinho. Dodam tylko ze wynik 0-0 jest dwuznaczny. Jezeli uczymy sie na bledach to nie zagramy tak jak rok temu na OT, i damy pograc w pilke gospodarzom. Oczywiscie to wymaga solidnej gry w obronie, ale nie przesadzajmy. Jezeli nikt nie dozna kontuzji w GD to dalej Rzym bedzie kwestia otwarta.

Sprawa naszej kadry. Nie od dzis mowilem ze nie mamy rezerwowych jezeli gramy pierwszym najsilniejszym skladem.

PS: bo zapomnialem. Interwencja VV klasa swiatowa :spoko:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 29 kwie 2009, 11:26

szura pisze:teraz wszyscy kibice FCB się zapierają, że Barcy tak nie nazywali, choć dobrze wiedzą, że wychwalali "nieziemską" grę Barcelony tak jak wyżej pogrubiony cytat onetu.
Którzy kibice się zapierają? Chyba na tym forum nikt się takich opinii nie wstydzi i nie wyrzekł. Ja nadal uważam, że to co prezentuje w tym sezonie Barcelona to jest kosmos i poziom, którego w tym momencie żadna inna europejska drużyna nie jest w stanie osiągnąć. Oczywiście wiem, że Barcelona ma też swoje wady i słabe punkty, a odpowiednio dobrana taktyka (czyt. Hiddink) jest w stanie spowodować zatrzymanie tej maszyny.

siemae51 - ulżyło?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 kwie 2009, 11:40

Pfffffffffffffff

Jestem zawiedziony, ale z minuty na minutę czuję się lepiej. Nie zagraliśmy złego meczu. Zabrakło niestety skuteczności w kluczowych sytuacjach a Chelsea z tyłu grała świetnie. Do antyfutbolu w wykonaniu rywali jestem przyzwyczajony. Na co dzień wszyscy wolą oglądać ładną piłkę, ale jak przychodzi do meczu na CN gdzie rywal gra autobusem w polu karnym to nagle pojawia się pojęcie świetnej taktyki :] Pewnie Was rozczaruję, ale nie uważam takiej taktyki za świetną bo nawet Almeria czy Getafe tak grają z tą różnicą, że mają gorszych wykonawców.

Mam straszny mętlik w głowie i nie wiem co tu pisać. Żal niewykorzystanych sytuacji bo mimo wszystko udało nam się jakieś zmontować. Żal arbitrów bo karny IMO był, spalonego na Eto'o w pierwszej połowie na 200% nie było no i nie wiem czemu Ballack i Alex dograli mecz do końca :shock:

Rafa ['] W rewanżu Caceres i Pique na środku?

Kończę bo głowa jeszcze za ciężka. Reasumując trochę zawiedliśmy, ale nie ma się czego wstydzić. W rewanżu wciąż mamy szanse. Valdes :* za pojedynek z Drogbą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”