Polscy kibice - Strona 27

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Re: Hools

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 kwie 2009, 22:35

Wilmore pisze:W samych Katowicach było kilka przypadków wrzucania serpentyn jako pocisków. Rozumiem, że w Katowicach bydło jest wyjątkowo nadpobudliwe, ale gdzie indziej nie jest wiele lepiej.
Race, flagi, inne rzeczy budują fajny wizerunek meczu. Serpentyny śmiecą. Nie robią widowiska, nie dają fajnego klimatu, są nieporównywalnie gorszym dodatkiem do spotkania od rzeczy wcześniej wymienionych.
A w przeciwieństwie do nich - zwyczajnie zaśmiecają boisko. Nie widzę różnicy w wyrzuconej serpentynie i papierze toaletowym. I to i to śmieci boisko. Jestem zwolennikiem rac, pozytywnego dopingu (który w Polsce jest cholerną rzadkością!), flag, szalików, ale, cholera, śmieci to wrzucajcie do kosza. Nawet zły mecz nie powoduje, że murawa się nim staje.
I tak, pewnie Cię to wkurzy, ale tak, biegałem.
Komórki w oprawie już wykorzystywano. Spytaj fanów Barcy.

emdżej jest uroczy. Brakuje argumentów, to wspomina o nerwowej (gdzie? Kiedy?) dyskusji i bierze swoje zabawki gdzie indziej. :lol:
Ty jesteś na tym forum też wyjątkowy. Bydło jest na pastwisku a to, że dostałeś kiedyś klapsa w pysk od GieKSiarzy nie oznacza, że za każdym razem musisz podawać kibica GieKSy jako tego najgorszego.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 kwie 2009, 23:02

Fishbone pisze:Ty jesteś na tym forum też wyjątkowy. Bydło jest na pastwisku a to, że dostałeś kiedyś klapsa w pysk od GieKSiarzy nie oznacza, że za każdym razem musisz podawać kibica GieKSy jako tego najgorszego.
Pewnie. Wymyśliłem sobie to:
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... ksy__.html
Tym bardziej, że o tym nie wiedziałem, wspominałem wcześniejsze zdarzenie, tylko nie potrafiłem umieścić w czasie. Znalezienie tego nie było jednak łatwe.
I pokaż mi dziecko paluszkiem, gdzie napisałem, że kibice GKS są najgorsi?
Może i kolegom lubisz wkładać rzeczy w usta, ale mnie nie próbuj. :wink:
Obraza użytkownika 2WP

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 kwie 2009, 23:45

Piszesz Wilmore niekiedy mądre rzeczy, znasz się na tym i owym. Ale jesteś tak głupi i masz takie klapki na oczach, że dyskusja z Tobą na jakiekolwiek tematy związane z kibicami nie ma sensu. Bo Ty wiesz lepiej i tyle.

Wg nas kibiców, serpentyny robią fajne widowisko. I co? Będziemy teraz się sprzeczać? Wg Ciebie nie robią, a wg kibiców robią. I koniec.

JP

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 kwie 2009, 9:15

Serpetyny fajnie to moga wygladac na trybunach pietrowych. Na naszych przypominaja troche nieumiejetne urozmaicanie meczow rodem z prl. Juz wole race w odpowiednich rekach, i np zimne ognie(bron boze u poznaniakow)

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 23 kwie 2009, 14:29

Bienias pisze:np zimne ognie(bron boze u poznaniakow)
A mi się podobało... zresztą kto oprócz nas miał w Ekstraklasie zimne ognie w takiej ilości (jeśli w ogóle - moze były ale nie przypominam sobie tak zorganizowanej oprawy]
Zanim odpiszesz z innym linkiem - bez napinki ziom

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 kwie 2009, 19:48

MENDEZ pisze:Zanim odpiszesz z innym linkiem - bez napinki ziom
Linka nie podam, ale myśmy mieli oprawę z zimnych ogni. Mecz w zeszłym sezonie z Widzewem Łódź, na stadionie Ruchu. Były ich tysiące :lol:

Jeden z sędziów liniowych i zawodnik Malagi zostali uderzeni przedmiotami rzuconymi z trybun podczas środowego spotkania hiszpańskiej ekstraklasy piłkarskiej, który odbył się w Pampelunie. Miejscowa Osasuna przegrała z Malagą 2:3.
Viva Espana :jupi:

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 25 kwie 2009, 11:36

http://galeria.wislakrakow.com/20090424/tb/01.jpg Ta oprawa Wisły świetna ! Mówi wszystko !!

A co do serpentyn, jak każda oprawa są dobre:

<<<Mi się podoba

<<< Piro + konfetii + serpentyny = świetny efekt !

A co do pirotechniki:

<<< Wyjaśnijcie mi czemu nainnych kontynentach można się tak bawić, a w Europie za piro się karze ? Chociaż i tak przecież poza Anglią jest odpalane wszędzie. :D

<<< też masakryczna atmosfera !!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 maja 2009, 0:04

Vuković: W Grecji kibice są szaleńcami

Aleksandar Vuković od kilku miesięcy zamiast w koszulce Legii, biega po greckich boiskach. "Vuko" zawsze był znany z tego, że jest nie tylko piłkarzem, ale również zagorzałym kibicem Partizana Belgrad. Obecnie Vuković ma okazję zapoznać się z greckim stylem kibicowania. "Kibice mają tu naprawdę dużo do powiedzenia. Grecy są szaleńcami na punkcie piłki i rzeczywiście potrafią w różny sposób zademonstrować swoje oczekiwania wobec drużyny. Naturalną rzeczą są na przykład odwiedziny na treningu - kibice przychodzą na zajęcia i wyrażają swoje pretensje do piłkarzy czy trenera. Najczęściej dzieje się to zresztą za pozwoleniem władz klubu" – opowiada były kapitan Legii.

W rozmowie z "Dziennikiem" Vuković przyznaje, że w Grecji przeżył już wizytę kibiców na treningu. "Było dużo hałasu, ale czy coś z tego wynika? Na pewno działa to na wyobraźnię zawodników. Kiedy fani Iraklisu przyszli na trening grała akurat druga drużyna z juniorami, czyli piłkarze, którzy w ogóle nie brali udziału w ligowych meczach. Ale że byli, to akurat na nich spadły wszelkie pretensje. W tym czasie pierwsza drużyna była już w szatni po pomeczowym rozbieganiu. W Polsce takie rzeczy się nie dzieją i dobrze, bo to nie jest droga, którą idzie cywilizowany świat. Sam, gdy byłem kibicem Partizana, wielokrotnie wściekałem się na piłkarzy czy koszykarzy tego klubu. W życiu nie przeszło mi jednak przez myśl, że można iść w grupie na trening. Są inne sposoby wyrażania swojego niezadowolenia" – uważa "Vuko".

Wizyty kibiców na treningach to nie jedyne atrakcje greckich stadionów. "Tu panuje 'wolna amerykanka'. Mecze często są przerywane, a kibice chodzą sobie po boisku. Na meczu Iraklisu też się zdarzyło, że fani postanowili sobie wyjść pochodzić i 'Gibon' musiał ich wyganiać. Wychodzą na boisko ot tak - wystarczy, że im się nie spodoba kilka decyzji sędziego. Podczas derbów Salonik pomiędzy PAOK-iem i Arisem nie da rady wykonać rzutu rożnego. Strach podejść do narożnika, bo z trybun leci masa przedmiotów. Na Arisie jeden z piłkarzy został trafiony butelką. Nie wytrzymał i odrzucił ją w trybuny, a wtedy to dopiero zrobiło się zamieszanie. Co tu dużo kryć - prawo stadionowe w Grecji nie istnieje" – kończy Vuković.
http://www.legialive.pl/news/30175_Vuko ... ncami.html

Yyyyyyyy, Viva Greece :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 maja 2009, 3:32

We Włoszech z treningami jest podobnie. Nie raz kibice przychodzą na treningi, choć tam zdaje się przeważnie treningi nie są dostępne dla fanów ale są wyjątki. Np po meczu z Arsenalem i odpadnięciu z LM na trening pocieszać piłkarzy przyszły setki fanów. A tak to w tym sezonie pod ośrodek treningowy przychodzą mówić że są wkur... bo nie mogą patrzeć na ich grę :lol: Często policja musi interweniować. Jak Panucci został zawieszony bo raz odmówił wejścia na boisko jako rezerwowy to gdy go odwieszono musiał się tłumaczyć kibicom i dostał opieprz od ich przedstawicieli. Podczas dzisiejszego meczu zaś Curva Sud przez pierwsze 15 min ma być pusta na znak protestu z powodu słabej gry. Itp itd

A Grecy to są fanatycy co później przekłada się na zachowanie na trybunach. Pamiętam jak przy okazji pucharowych potyczek polskich drużyn w kosza z greckimi (czy może tureckimi ale w sumie to jeden wuj bo zachowują się podobnie) koszykarze opowiadali że kibice dawali się im we znaki jak tylko mogli. I tak potrafili cała noc zakłócać spokój pod hotelem by ci nie mogli spać, podczas meczu idąc z szatni na boisko musieli się przeciskać przez kibiców którzy ich opluwali i ogólnie jak się da starali wyprowadzić z równowagi. A wszystko za przyzwoleniem władz klubów. W dzisiejszych czasach może jest nieco inaczej, może jest ochrona (może nie ma) ale jak czytało się relacje zawodników z takich 'wycieczek' to miało się wrażenie że tamtejsi kibice są zdolni niemal do wszystkiego byleby tylko ich drużyna awansowała.
Fajnie było podczas piątkowego półfinałowego meczu Euroligi. Toczy się mecz Barca - CSKA (po nim ma być rozgrywany PAO - Olympiakos czyli dwóch największych rywali) a na trybunach słychac tylko kibiców z Grecji :P Jeszcze coś musieli przeskrobać co wynikało z zachowania innych jak to mówisz pikników którzy przerywali oglądanie meczu i z pojawienia się ochrony.
Zresztą w lidze na meczach PAO - Olympiakos także dzieja się ciekawe rzeczy. Lasery kierowane w oczy zawodników rzucających osobiste, przedmioty rzucane w kierunku gości. Niestety później kończy się to karami i kolejnymi meczami rozgrywanymi przy pustych trybunach.
A z tego co kiedyś czytałem/słyszałem to w Grecji nie ma zakazu dotyczącego odpalania rac w halach... :idea: Jeśli to prawda to dość dziwne. Choć jakby taki przepis był to kto by się nim przejmował :)

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 03 maja 2009, 12:27

To jeżeli chodzi o fanatyków, to Afryka północna kibicowsko znakomicie rozwinięta, oprawy na poziomie Europejskich, szczególnie Tunezja. :D ładnie w ostatnich latach rozwija się Azja... żeby nie było tak, że wszyscy idą do przodu a Polska zacznie się cofać. :( Często się mówi o Anglii, także o Niemczech... ale wystarczyło zobaczyć ostatni mecz w P. UEFA Werder - HSV i Ultras ma się tam dobrze, szczególnie HSV drugi mecz pod rząd w Pucharach odpala piro, a u nas panikują z tym Euro 2012. Jeszcze jakaś zadyma po meczu 2 ligi gdzie biło się prawie 1 tys osób...

Piromaniacy z Szwajcarii :lol: Przed Euro 2008.

<== KIBICE W AZJI
<== KIBICE W AFRYCE

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 maja 2009, 13:02

Unista, to jest temat hools, o oprawach piszemy gdzieś indziej :P

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 maja 2009, 22:11

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 06 maja 2009, 20:39

Mentor pisze:Bitwy pod Grunwaldem też nie pokazywali w TV.
:shock: :badziewie:

:!:
Yukasz pisze:We Włoszech z treningami jest podobnie.
W Polsce też kiedyś było podobnie. Przynajmniej na Legii.

A odnośnie tematu:

Fajna muzyczka :mike: Treść już nie do końca.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 09 maja 2009, 16:20

:haha: :rotfl: :lol: :boruta:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677