LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 49

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 maja 2009, 19:36

Z okazji finału otworzymy nowy burdel. Podobno już fundamenty stawiają. Tylko k* się nie zmienią.

* - koledzy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 maja 2009, 0:38

Wiesz Eto'o wyskoczył tyłem i umyslnie zagrał ręka.
bosz co ma do tego Etoo <sciana> Co ma piernik do wiatraka? gdzie ja tutaj pisałem o Etoo?? Ba jakbyś czytał moje posty mówiłem, ze nie dałbym tam karnego.
jak ma braki techniczne to niech bierze sie za inny zawód. Czy nie pomogło tego bym nie był taki pewien.
Czy to, ze Bryant nie jest tak genialnym koszykarzem jak Jordan to znaczy, ze ma zmienic zawód ?<sciana> Niech do Ciebie dotrze, że nie każdy ma tak genialna technikę jak Xavi czy Iniesta, ale to od razu nie oznacza, że jest drewnem czy że powinien zmienić zawód... :roll:
Wszystkie kontrowersje sa na korzyść Chelsea.
Jakie wszystkie, wg. kogo?

1000 post :mrgreen:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 maja 2009, 11:28

SiKor pisze:Gdyby Chelsea wykorzystała swoje okazje i grała normalnie zamiast się murować to byśmy mieli angielski finał :] :] :]
Sympatycy Premiership z klapkami na oczach, skończcie już....
Od kiedy gra nastawiona na defensywę jest nienormalna? Być może dla Was tak, bo niemal co tydzień rywale Wam w ogóle nie przeszkadzają, ale wyobraźcie to sobie, że w Europie są drużyny, które potrafią grać w obronie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 maja 2009, 11:42

Kamil232 pisze:gdzie ja tutaj pisałem o Etoo?? Ba jakbyś czytał moje posty mówiłem, ze nie dałbym tam karnego.
A według mnie również w sytuacji z Eto'o powinien być podyktowany rzut karny. Od kiedy tylko pamiętam uczono mnie, żeby w czasie blokowania strzału trzymać ręce przyległe do tułowia, a nie machać nimi na wysokości barków :roll: ...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 10 maja 2009, 12:26

Ciebie tak uczono,wszystkich,którzy mieli kontakt z (pół)profesjonalną piłką tak uczono,tylko kibice Barcelony wiedzą lepiej...ba - odnośnie innej kontrowersyjnej (?) sytuacji - Abidal twierdzi,że faulował,ale część osób tutaj wie lepiej od samego zawodnika...
Temat ogólnie chyba trzeba zachować na przyszłość,by pokazać co poniektórym jakimi są HIPOKRYTAMI (choć są nieliczne wyjątki - tutaj na forum chyba konkretnie jeden,który miał na tyle przyzwoitości by przyznać,że Barcelona do finału została przepchana przez sędziego).

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 maja 2009, 13:36

MazurXIII pisze:odnośnie innej kontrowersyjnej (?) sytuacji - Abidal twierdzi,że faulował,ale część osób tutaj wie lepiej od samego zawodnika...
Akurat co do czerwa dla Abidala nie jestem do końca przekonany, nawet po przeczytaniu owego wywiadu z samym zainteresowanym. Dlaczego? Obejrzyj powtórkę na TYM filmiku, chodzi mi dokładnie o moment 3:15.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 maja 2009, 8:44

Frustracja kibiców Chelsea po niesprawiedliwych, ich zdaniem, decyzjach arbitra w półfinale Ligi Mistrzów, sięga zenitu. Wygląda na to, że za rzekome błędy pana Toma Henninga Ovrebo oberwie się... Alexandrowi Rybakowi, reprezentantowi Norwegii w tegorocznym konkursie Eurowizji.

Ten 22 - letni piosenkarz, o polsko brzmiącym nazwisku przyszedł na świat w Mińsku, lecz już w wieku 4 lat wyemigrował wraz z rodzicami do Krainy Fiordów. Niezwykle utalentowany, jest wymieniany w gronie faworytów do zwycięstwa w konkursie, który w tym roku odbędzie się w Moskwie. Nowy system głosowania, wprowadzony w tej edycji, opiera się na zasadzie 50%/50% - punkty z każdego kraju będą wypadkową punktów z głosowania telewidzów i jurorów. Właśnie tutaj sfrustrowani kibice Chelsea upatrują możliwości odwetu. Bojkot norweskiej piosenki przez angielską publiczność może pozbawić Rybaka szans w którymś z kluczowych momentów festiwalu. "Okradli nas z finału, teraz my okradniemy ich ze zwycięstwa w konkursie" - chytrze zapewniają fani londyńczyków na forach internetowych. Czy zemsta się uda przekonamy się już w najbliższą sobotę, podczas finałowej odsłony Eurowizji 2009.
http://fcbarca.com/index2.php?goto=komm&news=26946

Frustracja :]

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 12 maja 2009, 9:47

Ależ wyrafinowana zemsta. To chyba news rodem z "Faktu"?

Kogo obchodzi Eurowizja?
:lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lut 2010, 16:49

Nie żebym specjalnie odnawiał dyskusje. Bo ten filmik pokazuje ewidentnie wszystko co praktycznie pisałem od pierwszego spotkania na CN. Jedyne z czym się myliłem to z czerwoną kartką dla Abidala, bo myślałem, że nie było tam kontaktu. To jest dla tych którzy ciągle widzą półfinał w oczach Ballacka i z zapisu rewanżu, w którym Chelsea została skrzywdzona bo nie otrzymała rzutu karnego, po ręce Pique, bo resztę padów mogli sobie spokojnie darować.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 lut 2010, 17:03

http://www.fcblog.pl/news/416/hanba_jaka_hanba/
tez myslalem o wstawieniu tego filmiku ale chcialem oszczedzic userow od kolejnych przemyslen forumowego Moggiego
Klajwert

i pamiętny komentarz Xava po meczu:

"Z ostatniej chwili: liczba karnych dla chelsea ciagle rosnie.

na podkarpaciu jest ich juz 39, na podlasiu 41, a w malopolsce dochodzi do 48.

czekamy na wiesci ze stolicy.

halo halo warszawa."

:D
:boruta:

Wspomnien czar.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 lut 2010, 17:10

cóz czekam az za pare lat podobnie zostanie ocenione sedziowanie w korei....bo zamiast nic nie pisac i przemilczec tragiczne sedziowanie fani barcy teraz beda pokazywac jakies naciagane przepisy.

Jak zobaczylem zdziwienie na kartke alvesa sobie odpuscilem, to bylo poklosie jego faulow z calego meczu min po zderzeniu z malouda.walczcie dalej

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lut 2010, 17:19

Tutaj nikt nikomu nie chce nic udowodnić ani nic przeciągnąć na swoją stronę. Jednak jest taki filmik i go wrzuciłem, głownie dlatego, ze są na nim kontrowersje w pierwszym spotkaniu.
Tak jak pisałem w temacie ostatnio chyba Bayernu, brakuje wielu osobą tutaj konsekwencji. Bo jeśli ktoś ocenia dwumecz po tym co stało się na SB(karny po ręce Pique) a nie widzi tego co robił w pierwszym spotkaniu Ballack i Drogba, i ze oni nie powinni nawet zagrać w drugim spotkaniu- to jest idiotą i tyle.
Sędzia bardzo pomógł Barcelonie w Londynie, ze nie wyrzucił Essiena i ten zaliczył hokejową asystę. :o

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 lut 2010, 17:40

ahaha dobre sobie xD Alves kompletnie nie zainteresowany co się działo z piłką i gdzie poleciała , Malouda chciał podążać za piłką a Alves już nie. Drogba walnął 2 razy dive'a ale chyba Yaya ciągnął go ostro za koszulkę w polu karnym no i ręka Pique. Co z tego że niechcący jak by była przy ciele jakoś to jeszcze ale tak to nie ma szans. Najlepsza sytuacja jest że potym jak Abidal się przyznał że lekko szturchnął Anelke i tym samym się poświęcił większość kibiców Barcy dalej uważała że tam nic nie było :lol: Fani Barcy pewni ze Ovrebo dobrze postąpił nie wiem czy fani Fiorentiny potwierdzą to :lol: Dobrze by było jak by Chelsea jeszcze raz trafiła na Barcelona :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lut 2010, 17:48

KajoFC pisze:Dobrze by było jak by Chelsea jeszcze raz trafiła na Barcelona
No jeszcze jedno takie spotkanie i Drogba nie będzie musiał składać papierów i robić żadnych kursów, a będzie wykwalifikowanym instruktorem nurkowania.
Się czepiliście najmniej ważnej sytuacji, te filmik pokazał obraz spotkania w Londynie na tle tego co działo się w Barcelonie. Chodziło mi o to, zeby zebrać właśnie te sytuacje i doprowadzić do konfrontacji, bo tak jak pisałem wielu widziało ten dwumecz przez pryzmat drugiego spotkania, a gdy patrzy się na oba spotkania to nie mam pojęcia w jaki sposób można dojść do wniosku, że sędziowanie było pod Barcelonę i ona niezasłużenie znalazła się w finale.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 22 lut 2010, 18:16

W tym filmie nie dopatrzyłem się jednego zagrania, ale za to ewidentnego i dziwnie wszędzie przemilczanego. Ręki Ballacka we własnym polu karnym z początkowych minut meczu na SB. Pewnie wszyscy wiedzą o co chodzi. No może oprócz tych z drugiej strony barykady.

Służę linkiem ---> // Czarna Eminencja

Edit: Podziękował.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”