Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 549

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 20 maja 2009, 12:18

van Persie ma być jednym z proiorytetów Barcy na nowy sezon, wszystko zależy od tego, gdzie trafi Ribery

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 maja 2009, 15:56

Eduardo przeszedł dzis operacje lewej kostki [to ta kontuzjowana przez Taylora]. Ma być gotowy na początek przygotowań do sezonu.

Ciekawe ile jeszcze urazów po drodze go spotka :?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 maja 2009, 18:40

Coraz więcej mówi się na temat odejścia Adebayora. Mam mieszane uczucia. Jak dostaniemy za niego sporą sumę, czyli ponad 20 milionów funtów to będę raczej na tak. Tylko... Te pieniądze powinny być przeznaczone na kupno jakiegoś dobrego napastnika (Karim <serce> ). Jeżeli te pieniądze zostaną przeznaczone na nowe samochody zarządu to lepiej jak zostanie.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 maja 2009, 23:43

guru pisze:Te pieniądze powinny być przeznaczone na kupno jakiegoś dobrego napastnika (Karim <serce>
Zapomnij. Jeśli Ade faktycznie miałby się pożegnać z Londynem to za pieniądze z tego transferu trzeba koniecznie wzmocnić tyły. Dobry środkowy obrońca to dla Wengera powinien być numer 1 na liście zakupów. Koniec i kropka.

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... senal.html

Zielone nie były aż takie złe. Midnight blue prezentują się jednak wypaśnie. Kto wie, może się skuszę na nowy trykot Kanonierów w lecie :think:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 maja 2009, 4:20

Heh.. zielone o wiele lepszy IMHO. Te są obrzydliwe.. ale tu wkraczamy w strefę gustów więc nie ma co o tym dyskutować. ;)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 maja 2009, 16:47

Magnum pisze:Heh.. zielone o wiele lepszy IMHO. Te są obrzydliwe.. ale tu wkraczamy w strefę gustów więc nie ma co o tym dyskutować. ;)
No chyba tak. Mnie się te o wiele bardziej podobają os tych zielonych. Jedynie ten kołnierzyk jakiś taki dziwny jest. Generalnie nie przepadam za kołnierzykami, więc dlatego mi się nie podoba. Poza tym strój zajebisty. Kolor jak dla mnie genialny do tego te paseczki. :)

Ponoć jesteśmy zainteresowani Yobo. :P Kontrakt ma ważny do następnego lata, więc puszczą go za grosze. Moyes oferuje mu kontrakt, ale ten nie chce podpisać i prawdopodobnie zmieni klub. Stracił miejsce w składzie na rzecz Jagielki i chce odejść.

IMO transfer Jagielki byłby lepszy, jednak ten złapał kontuzje o czym ktoś już wcześniej wspomniał i nie widzę szans na taki transfer. Yobo interesujemy się już od dawna, więc ten transfer jest bardzo prawdopodobny.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 21 maja 2009, 19:50

Zielone koszulki i wyjazdowa bluza Manuela na nowy sezon :arrow: :heft:

Tak ogólnie to bardzo fajne stroje. Kołnierz i kolor daje efekt klasycznego wyglądu, a klasyka zawsze jest ceniona na salonach :chill:
guru pisze: Ponoć jesteśmy zainteresowani Yobo.
:naughty:

Z Afryki mamy kilku istotnych zawodników, więc gdy na PNA wyjedzie Song, Toure, Eboue i taki Yobo to mogą być problemy w obronie, gdy weźmie sie jeszcze pod uwagę szczęście Arsenalu do długoterminowych kontuzji.

Ktoś z Europy. Najlepiej z Anglii... Mnie nazwisko Jagielki jakoś nie przekonuje.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 maja 2009, 19:57

Logan pisze:Z Afryki mamy sporo zawodników, więc gdy na PNA wyjedzie Song, Toure, Eboue i taki Yobo to mogą być problemy w obronie, gdy weźmie sie jeszcze pod uwagę szczęście Arsenalu do długoterminowych kontuzji.

Ktoś z Europy. Najlepiej z Anglii... Mnie nazwisko Jagielki jakoś nie przekonuje.
No dokładnie, dlatego nie podchodzę zbyt entuzjastycznie do tego transferu. :/ Co do Jagielki to ponoć zrobił duże postępy w tym sezonie, ale generalnie koleś jest podatny na kontuzje. Najbardziej to bym chciał Hangelanda. :o

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 maja 2009, 20:23

Jagielka podatny? Doznał kontuzji ostatnio ale nie pamiętam jego wcześniejszych urazów. Świetny sezon,Angol czyli coś dla Was by choć troche być angielska ekipa :mrgreen:
Hangeland miał swietny sezon(lider 5 obrony w lidze) ale jeśli mam być szczery to nie jestem do niego aż tak przekonany.Pamiętam jego mecze że mial problemy z ruchliwymi zawodnikami i czasami popełnial dośc dziwne błędy. Jednak jest znacznie lepszą alternatywą na środek od Silvestra wiec jako zmienik Toure czy Galasa(o ile zostanie) się sprawdzi.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 22 maja 2009, 12:33

Z satysfakcją muszę uroczyście oświadczyć, że Phil Jagielka jak i Joseph Yobo w dziś dzień podpisali nowe 5-letnie umowy z klubem. Więc marzenia o ich kupnie będziecie musieli włożyć do szuflady przynajmniej na jakiś czas. Piszę też o Yobo, bo czytałem na jakichś portalach Arsenalu, że ponoć się nim interesujecie, tak ku gwoli ścisłości.

Zresztą i tak nie uważam, że ci piłkarze są stworzeni dla Arsenalu czy Arsenal dla nich - myślę, że idealnie pasują do stylu gry Evertonu. W Arsenalu większy nacisk kładzie się na umiejętność rozegrania piłki itd, a rozegranie w koncepcji Yobo ogranicza się zwykle do jak najmocniejszego kopnięcia w przód. Kupcie se kogoś innego, o!

Aaaa, i od razu uprzedzam, że Lescotta też nikt Wam oddać nie zamierza. Z całym szacunkiem, ale łapy precz!

Równocześnie chciałbym zdementować rzekomą podatność Jagsa na różnorakiego rodzaju urazy. Prawdę mówiąc to pierwsza jego poważniejsza kontuzja w karierze. Fakt, że ma nie ten-tego z więzadłami w kolanie, ale ponoć nie zerwał ich 'do końca', albo nie wszystkie czy jakoś tak (wybaczcie, ale nie znam się na medycynie tak dobrze). W każdym bądź razie być może będzie gotowy na pierwszy mecz nowego sezonu, czyli nie będzie pauzował tak długo jak większość piłkarzy z podobnymi urazami. Być może wróci jeszcze przed Artetą, który również nabawił się zerwania więzadeł i to znacznie wcześniej niż Jagielka. Ale trzymam za obu kciuki, że będą gotowi na nowy sezon i że w przyszłości problemów z tymi kolanami mieć nie będą (dla pewności puka, albo raczej wściekle wali, w niemalowane drewno)

Davson
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 22 maja 2009, 14:52

http://www.igol.pl/article,10642.html

Tak odnośnie Arsenalu i całej "angielskiej" ligi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 maja 2009, 20:22

Nic nowego, ale brawa dla autorów za zgrabne zebranie i ujęcie pewnych faktów.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 maja 2009, 20:33

Nic nowego, ale brawa dla autorów za zgrabne zebranie i ujęcie pewnych faktów.
bardzo podobny swego czasu byl artykul na goal.com . pewnie zrobili to na wzor tamtego

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 maja 2009, 21:34

:lol: Co ma jedno do drugiego? Co ma siła ligi do tego ile gra w niej Anglików? :boruta:
I radziłbym również wliczać Brytoli a nie samych Anglików. Już porównywałem ile znaczą HIszpanie w Barcie czy w Realu ile Brytole w Chelsea i MU i jakoś w tym porównaniu nie wyszło mi, by Hiszpanie odgrywali jakaś bardziej znaczącą rolę w Barcie niż np. Brytole w United.
całej "angielskiej" ligi.
Czemu tutaj jest cudzysłów? Mecze są rozgrywane w Manchesterze w Liverpoolu czy w Londynie, czy może w Bagdzadzie, Sydney czy w Hong- Kongu?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 maja 2009, 21:45

Ale o co Tobie znowu chodzi Kamil :> Nie wydaje mnie się, aby autor nie zgadzał się z dominacją Premiership. Przedstawione zostały pewne fakty, które nierozerwalnie wiążą się z siłą ligi czyż nie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”