Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 cze 2009, 20:54
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 cze 2009, 21:11
trzeba miec jakis umiar.... potem sie dziwic ze ktos jest tak zmanierowany jak Kryska - krzywde mu wyrzadzajaMazurXIII pisze:Krysia ma zarabiać 9.5 mln E przez 6 lat - w miarę sensowny kontrakt - ale uwaga z klauzulą podwyżki 25 % co sezon
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 12 cze 2009, 21:23
Jestem ciekaw skąd wzięło się 700 mln zadłużenia w Realu. Na stronie forbesa podają co innego a oni chyba są bardziej w temacieKillerbean napisał(a)
90 było w kasie + za 80 chcą sprzedać , reszta kredyt. Suma zadłużenia na koniec mercato 700 mln
Strusiek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 12 cze 2009, 21:59
carekk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 12 cze 2009, 22:09
Wywiad z CalderonemStrusiek pisze: Killerbean napisał(a)
90 było w kasie + za 80 chcą sprzedać , reszta kredyt. Suma zadłużenia na koniec mercato 700 mln
Jestem ciekaw skąd wzięło się 700 mln zadłużenia w Realu. Na stronie forbesa podają co innego a oni chyba są bardziej w temacie
http://www.forbes.com/lists/2009/34/soc ... 40002.html
Poza tym z danych ze sprawozdania finansowego Realu do którego link podał RealFan wynika, że na koniec czerwca choć to szacunkowe liczby Real ma 125 mln długu. Nie wiem czy dobrze liczę ale dług Realu wg Forbesa to 23% wartości klubu czyli jakieś 230 mln więc łatwo obliczyć, że:
Na transfery ok 300 mln
90 w kasie
80 ze sprzedaży zawodników
130 mln kredyt
230+130 = 360mln
Killerbean

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 cze 2009, 22:24
to samo wp.pl napisalo, ze transfer bedzie w jednej racie, co jest kompletna bzdura, bo bedzie w czterech po 20 mln funtow. warunkow kontraktu jeszcze nie ustalono i nie pisaly o tym zadne zagraniczne media, a wp.pl juz wszystko "wie"MazurXIII pisze:Plota z wp - Krysia ma zarabiać 9.5 mln E przez 6 lat - w miarę sensowny kontrakt - ale uwaga z klauzulą podwyżki 25 % co sezonJeśli to prawda,to Perez za mądry raczej nie jest...
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 cze 2009, 22:28
Dziura w budżecie a dług to są dwie kompletnie różne sprawy.- AC Milan który ma 200 mln długu ( wobec właściciela ) . Ale skoro sie lepiej znają to znaczy że galiani ratował fikcyjną dziurę w budżecie .
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 12 cze 2009, 22:33
Wiem że to 2 różne sprawy . Nieprecyzyjnie sie wyraziłem . Jest 200 milionów długu i to powinno być uwzględnione . Dziura budżetowa to oczywiście nabytek tego sezonu i kwestia przeszacowania ( lub w niektórych przypadkach działanie zamierzone ) .Wilmore pisze: - AC Milan który ma 200 mln długu ( wobec właściciela ) . Ale skoro sie lepiej znają to znaczy że galiani ratował fikcyjną dziurę w budżecie .
Dziura w budżecie a dług to są dwie kompletnie różne sprawy.
Poza tym trudno, by Forbes w rankingu zapisał już kwestię dziury budżetowej, która narosła w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Milan jeszcze chyba nie opublikował takich danych. Ale to w sumie też jest możliwe.
Killerbean

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 cze 2009, 22:46
Bo Berlusconi wykładał te pieniądze i oczekiwał zwrotu na święty nigdy? Nie tłumaczy to przykładu Chelsea, ale w Milanie to całkiem prawdopodobne. Stąd, o ile wiem z praktyki polskich klubów, na takie długi patrzy się zupełnie inaczej - również w wypadku zaciągania kredytów bankowych.Ja jestem po prostu ciekaw czemu w milanie nie uwzględniono tego długu.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 12 cze 2009, 22:48
Killerbean
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 12 cze 2009, 23:29
Faktycznie nie sprawdzałem co było wcześniej ale zgodzę się że spłata 440 mln w jeden rok jest nie możliwa. Czegoś w tym rankingu mogli nie dopisać.Killerbean pisze: Ewidentnie ranking nie uwzględnia pewnych zobowiązań i dlatego wszystko wygląda tak a nie inaczej . Poczekaj aż opiszą ten sezon to pogadamy .
Dane z 2006 roku http://www.forbes.com/lists/2006/34/Debt_1.html
tam real ma 500 mln euro długu , już po odejściu Flo . Słyszałeś żeby Calderon coś takiego spłacał . Ja też nie
a tu dane z 2007 roku z 540 mln długu zostaje 100 mln .
http://www.forbes.com/lists/2007/34/biz ... s_DOV.html
Jaki klub na świecie jest w stanie spłacić takie zadłużenie 440 mln w 12 miesięcy , przynosząc straty .
Strusiek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 13 cze 2009, 10:04
jeżeli Ferguson sprzedał Cristiano Ronaldo na takich zasadach: 4 X 20 to zaryzykuję stwierdzenie, że nie sprzedał go, tylko oddał. Za tą kwotę teraz kupi sobie co rok jakiegoś genialnego zawodnika dokładając ze 3 dychy do każdego.RealFan pisze: to samo wp.pl napisalo, ze transfer bedzie w jednej racie, co jest kompletna bzdura, bo bedzie w czterech po 20 mln funtow. warunkow kontraktu jeszcze nie ustalono i nie pisaly o tym zadne zagraniczne media, a wp.pl juz wszystko "wie"
rati

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 cze 2009, 10:50
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 13 cze 2009, 11:02
rati

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 cze 2009, 11:33
Kluchman
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio