Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 424

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 11 cze 2009, 15:03

Z wywiadu z Morattim na oficjalnej wynika:
- El Jardinero odchodzi
- Materazzi zostaje - słuszna decyzja, Włoch prezentuje sie lepiej od Burdisso, Rivasa i Ivana Ramiro, wątpliwości może budzić co nawjwyżej długość nowego kontraktu

Z ofijalnego komunikatu odnosnie Zlatana wynika nie tylko że nie ma zadnego porozumienia ale również to, że jeżeli dojdzie do transferu będzie on na zdecydowanie korzystniejszych warunkach:
"To nie tylko bezpodstawna informacja, ale i rozwiązanie dalekie od logicznego nawet dla postronnego obserwatora."

Generalnie troche mercato nam zwolniło, ale mam nadzieję, że w najblizszym czasie znowu nabierze tepa.
Coraz bardziej przekonuje się do Melo - Felipe zbiera znakomite recenzje za ostatnie wystepy w kadrze. Problemem moze byc ogromna rywalizacja o tego gracza - podobno starania czyni Real i Milan.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 cze 2009, 15:29

Maciek (interista) pisze:podobno starania czyni Real i Milan.
A co oni [k****] zamierzaja wykupić wszystkich piłkarzy swiata?

Milan wiadomo potrzebuje zawodników do srodka pola, ale oni defensywnych akurat tak nie potrzebuja (zreszta my tez) i zazwyczaj preferuja tych bardziej doswiadczonych. Felipe Melo jest bardzo dobrym graczem, ale jak przegramy rywalizacje to moze kupimy kogos bardzie ofensywnego. Mourinho tylko wspominał o srodkowym obrońcy, jednym srodkowym pomocniku i napastniku. Transfer Melo wyklucza playmakera i jesli nadal bedziemy wygrywac to pewnie nie dzeki technice, wirtuozerii a sile, taktyce. Moze w momencie gdy Real szaleje (nastepne komunikaty Villa, Xabi Alonso :o) lepiej odpuscic Felipe Melo i zagajać do Sneijdera czy nawet VdV. Oni chyba musza sobie zdawac sprawe ze swojej sytuacji w Realu? Robben chyba również? Moze nie pozabijaliby sie z Ibrahimovicem za brak podan, a z nim 4-3-3 by chyba przeszło. Ale decydujac sie na gre 4-3-3 osobiscie wolałbym Cassano.

Ponoc Carvalho ma byc zapiety w nastepnym tygodniu. Mowi sie albo o wypozyczeniu albo o transferze definitywny gdze rzekomo w transkacji miałby wziac udział Nicolas Burdisso :o
Maciek (interista) pisze:nawjwyżej długość nowego kontraktu
Jego i Stankovica wg mnie warto trzymac nawet na trybunach, bo to sa ludzie od atmosfery. Szczegolnie ze nie oburzaja sie gdy nie maja miejsca w składzie. Materac troche długi kontrakt, ale sam zainteresowany moze stwierdzic ze juz mu sie nie chce i dogada sie klubem celem zerwania umowy. Zarobki tez pewnie wprostproporcjonale do jego wkładu w gre i wieku.

Teraz tylko utrzymac Ibrahimovica (albo dobrze wynegocjowac warunki transferu i optymalnie zastapić) gdyż Barca chcac powalczyc marketingowo z Realem tez bedzie musiała sciagnac nazwisko. A cena za Szweda rośnie...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 11 cze 2009, 15:49

Rosnie tym bardziej, że United może ze swoimi pokaźnymi funduszami również dolaczyc do wyścigu o Szewda po stracie Cristiano, chociaż osobiście zdecydowanie bardziej Zlatan pasuje mi do hiszpańskiej ligi. Tym niemniej im większa będzie tywalizacja tym lepiej dla Interu, imo wciąż są duże szanse, że Ibra zostanie w Mediolanie co byłoby jednak najlepszym rozwiązaniem.

Co do Robbena to nie sądzę, Mourinho raz go już sprzedał, w jego transferze do Interu jakoś brak mi logiki.
Sneijder jak najbardziej tak, ale uważam, że najbardziej prawdopodobnym jest, że pójdzie do Bayernu za Francka (Holenderski trener nie pogardzie Holendrami z Realu).

Co do Carvalhio to wszystkie mozliwości przedstawiane w mediach są ok - czy to wymiana za Burdisso, czy wypożyczenie z prawem pierwokupu czy wreszcie definitywny transfer za 7 mln są jak najbardziej do przyjęcia.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 cze 2009, 15:59

Maciek (interista) pisze:Co do Robbena to nie sądzę, Mourinho raz go już sprzedał, w jego transferze do Interu jakoś brak mi logiki.
No na razie nie ma. W ogole 4-3-3 raczej nie wchodzi w gre, ale moze zaczac jakby Szwed odszedł. Po prostu z braku klasowej alternatywy. Wtedy Cassano/Robben, Balotelli, Milito beda musieli zastapic Szweda, a na ławce odpalamy niewypały Q i M.

W kwestii Wesleya. Po pierwsze Ribery musiałby odejść, po drugie nie ma gwarancji ze Sneijder wybierze Bayern. Van Gaal wan Van Gaalem ale liga włoska nadal jest zdecydowanie mocniejsza i podejrzewam że nadal atrakcyjniejsza w wielu aspektach ot choćby prozaicznie - klimat. Mysle, że jakby Mourinho pogadał po swojejmu z Wesleyem nie stoimy na przegranej pozycji.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 11 cze 2009, 19:01

http://www.setanta.com/uk/Articles/Foot ... nid-56660/

Imo Deco bedzie gral w Interze. Wypowiedz jest wiecej niz jednoznaczna, odchodzi z Chelsea, che grac dla Mourinho, rozmowy miedzy klubami trwaja.

Nie jestem przeciwnikiem Portugalczyka, uwazam ze jest wiele gorszych opcji - VdV czy Hamsik, ale mam nadzieję, że nie bedzie to ostatnie wzmocnienie pomocy.

Co do Robbena to pomijajac kwestie taktyczne uwazam, ze Mou nie kupi zawodnika ktorego sprzedal i nic tu ewentualne odejscie Ibry nie zmieni.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 11 cze 2009, 20:26

Maciek (interista) pisze:Rosnie tym bardziej, że United może ze swoimi pokaźnymi funduszami również dolaczyc do wyścigu o Szewda po stracie Cristiano
Nie wydaje mi się, aby ManU zapłaciło nam za Zlatana tyle ile chciałby Moratti, czy gdzieś w granicach +/- 70 mln. W zeszłym sezonie przepłacili za Berbatova i chyba powrócą do polityki wydawania rozsądnie.
Co do Sneijdera to czytałem dzisiaj, że Real chciałby nam go oddać za niezadowolonego Maicona, ale poszła odpowiedź, że musieliby dopłacić z 20 mln. W sumie nie rozumiem zamieszania z Douglasem. Kiedy klub się nim niby nie zajmował? Wyciągnął go z przeciętnego klubu, wypromował na najlepszego prawego obrońcę świata...

Jeszcze słówko o transferze Kaki.... Pamiętam jak jakiś czas temu Ricardo zapraszał na łamach prasy Adriano do Milanu, w którym w końcu wygra jakieś trofeum... jak to w życiu różnie bywa :lol:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 13 cze 2009, 14:08

Zarzad nie wykucza sprzedazy Maicona i Ibry jezeli pojawi sie satysfakcjonujaca oferta.
Mysle, ze warto podyskutowac o ewentualnych nastepcach, jak rowniez ciekawi mnie jaka oferte uznamy za satysfakcjonujaca.

Z Maiconem sprawa jest stosunkowo prosta - Zanetti wrocilby na swoja nominalna pozycje. Mowi sie o ofercie Realu Sneijder + 20 mln i jest to imo do przyjecia. Wesley to pilkarz o zblizonym potencjale do Douglasa, dodatko idealny dla nas ze wzgledow taktycznych - moze grac za napastnikami przy 4-3-1-2 jaki w 4-3-3 znajdzie sie dla niego miejsce - jednym slowem ktos taki kogo szukamy. Ponadto gdyby Zanetti wrócił do obrony zwalnia sie jeszcze jedno miejsce w drugiej linii wiec sila ofensywna tej formacji powinna bardzo mocno wzrosnac.

Ze Zlatanem jest ciezej - imo Real, ktory zapewne bylby w stanie wylozyc odpowiednia kwote po transferze Villi (bardzo juz ponoc bliskim) nie bedzie zainteresowany kolejnym napastnikiem.
Co do ewentualnego zastepstwa to widze to tak:jezeli chodzi o podbramkowa egzekucje jest Milito, natomiast kupujemy jakegos fantasiste - widze trzech kandydatow
- Cassano - sprawdzony w serie a
- Aguero - najbardziej perspektywiczny, ale tez najdrozszy, ponadto nie ograny w serie a (pisze o nim bo podobno Atletico wyrazilo gotowosc do jego sprzedazy i nie jest to juz taki nierealny cel)
- Rossi - taki wariant posredni, moze nie az tak obiecujacy jak Kun ale tanszy, nie tak zdolny jak Cassano, ale mlodszy
Media jeszcze forsuja kandydature Benzemy, ale on mi jakos nie pasuje.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 cze 2009, 18:38

Wydaje mi się, że postawa z punktu widzenia ekonomicznego jak najbardziej rozsadna i nie ma co sie buntowac. Widac co sie dzieje na rynku i byc moze za rok czy dwa lata takich sum nie otrzymamy a zawodnicy beda starsi, w gorszej formie etc. Inna kwestia czy sami zainteresowani chca grac w Interze (Maicona jestem pewien), bo takich zawodników nikt nie potrzebuje. Nie oznacza to że chciałbym osłabień Interu. Poza tym to wcale nie jest to komunikat: sprzedamy Maicona za kazda cene i zdesperowani szykamy kupców. Osobiscie wydaje mi sie, że Real Maicona nie pozyska. Maja dobrego prawego obrońce a wydali juz nie mało. Byłby to juz irracjonalizm. Poza tym nie wierze że Branca z Oriallim zupełnie zaniedbali prace nad nowym kontraktem dla Brazylijczyka. Ibra to oddzielny temat on pewnie by i chciał sie sprawdzic gdzie indziej ale pewnie zdaje sobie sprawe, że o zbudowanie kompromisu cenowego z Barca może być po prostu bardzo ciezko. Jednak niczego wykluczac nie można.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 cze 2009, 18:46

real naprawde moze probowac pozyskac maicona, ale na pewno nie za wszelka cene. moze to wynikac z tego, ze byc moze latwiej byloby kupic maicona i przesunac ramosa na srodek obrony niz znalezc godnego partnera dla pepe.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 cze 2009, 19:02

Niby łatwiej, ale klasowy srodkowy obronca wcale nie musi, a raczej na pewno nie bedzie od Maicona droższy. Trzeba sobie zdawac sprawe, Douglas to jest dobro luksusowe i chyba 35 (tyle Alves kosztował rok temu) baniek to absolutne minimum. To jest naprawde 2 dobrych środkowych defensorów. Ale jak napisałem niczego nie wykluczam.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 cze 2009, 19:09

a co z Sergio Ramosem?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 cze 2009, 19:10

kupno srodkowego obroncy z naprawde topu jest trudne. taki pilkarz jak bruno alves nie jest gwarancja, a jest drogi. wlasciwie to wedlug mediow jest kilka mozliwosci. albo real da rade kupic albiola, albo pozyskamy gonzalo, albo marcano, albo celem bedzie wlasnie maicon. przy czym obok albiola to brazylijczyk jest najwieksza gwarancja odpowiedniego poziomu. z tego jednak wzgledu, ze sa inne opcje real na pewno nie bedzie chcial go kupic za wszelka cene. byc moze w oferte wlaczony zostalby sneijder.

naprawde zdecydowanie wolalbym po prostu transfer marcano lub gonzalo, gdybym tylko mial pewnosc, ze sobie poradza. maicon pewnie nawet nie bedzie tu priorytetem, bo jest najdrozszy. uwazam tylko, ze oferta za niego naprawde jest prawdopodobna.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 cze 2009, 19:27

Teraz pytanie czy Ramos na srodku gwarantuje wiekszy spokój od Gonzalo lub Albiola? Nie byłbym taki przekonany.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 14 cze 2009, 11:53

Babel pisze:Osobiscie wydaje mi sie, że Real Maicona nie pozyska. Maja dobrego prawego obrońce a wydali juz nie mało. Byłby to juz irracjonalizm. Poza tym nie wierze że Branca z Oriallim zupełnie zaniedbali prace nad nowym kontraktem dla Brazylijczyka. Ibra to oddzielny temat on pewnie by i chciał sie sprawdzic gdzie indziej ale pewnie zdaje sobie sprawe, że o zbudowanie kompromisu cenowego z Barca może być po prostu bardzo ciezko. Jednak niczego wykluczac nie można.
Jeśli chodzi o irracjonalizm to przezytałem, że do walki o Zlatana włączył się... Real. Moratti stwierdził, że jeśli za Ronaldo Perez chce wydać ponad 90 milionów to cena za Ibrahimovic'a nie może być niższa :lol: Podobno zaporową cenę 94 milionów euro Real chce obniżyć włączając w ramach rozliczenia Huguaina, ale to i tak zostaje około 70 milionów do wydania. Irracjonalizm.
Maciek (interista) pisze:Media jeszcze forsuja kandydature Benzemy, ale on mi jakos nie pasuje.
Mi Benzema bardzo pasuje. Warunkami fizycznymi przypomina Zlatana, sam potrafi stworzyć sobie okazję strzelecką. Pytanie tylko czy Karim nie byłby takim Henrym, który nie dał sobie rady we Wloszech po znakomitym sezonie w Monaco. Cena za Francuza będzie zapewne niższa niż przed rokiem bo Benzema jak i cały Lyon maj za sobą przeciętny sezon, ale myślę, że nie zapomniał jak się gra w piłkę... chociaż pamiętając przypadek niejakiego Imperatore to już sam nie wiem :roll:

Wrócił też temat Aguero. Atletico nie stawia już sprawy tak ostro jak to było w trakcie trwania sezonu, ale jeśli zainteresowanie przyszłym zięciem Maradony wyraziły Chelsea i Man City to myślę, że jego cena zostanie wyraźnie podniesiona.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 cze 2009, 12:00

Martin Pellegrino pisze:Podobno zaporową cenę 94 milionów euro Real chce obniżyć włączając w ramach rozliczenia Huguaina
gdzies to wyczytal? ja widzialem tylko o sneijder/robben.

higuain jest jednym z tych pilkarzy, ktorzy w zadna wymiane na pewno wlaczeni nie zostana, to jest wiecej niz pewne i nie wynika z zadnego zaslepienia.

inna sprawa, ze nie wierzylbym w zainteresowanie realu zlatanem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”