Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 996

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
STAŃCZYK
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STAŃCZYK » 15 cze 2009, 11:41

Do pozostałej czwórki moge dorzucić: Yaya Toure, Essien, Mascherano.

Nie rozumiem waszego czepiania się. Nie jestem kibicem realu Madryt dzięki czemu obiektywnie oceniam postawe piłkarzy tej drużyny podczas meczu. I moge powiedzieć, że gdyby nie Gago (i później Lass) to Królewscy traciliby znacznie więcej bramek. Zagęszczając środek pola zmuszali przeciwników do dłuższych podań, gdzie czyścili wszystko Pepe i Cannavaro.

Nie porównuj ARonaldinho do Kaki. R10 grał słabo bo postawił na imprezy, przestał być głodny gry i zaczął stroić fochy. Odbija się to nadal na jego postawie, tym razem w Milanie. Kaka mimo, że zaliczył zniżkę formy mysle, iż bez większych trudności może powrócić do dawnego stylu gry, gdyż bardziej profesjonalnie traktuje życie prywatne mając wzgląd na to, że jest piłkarzem.

A 90 milionów za Cristiano (Ronaldo jest jeden) to za dużo o jakieś 20 milionów. Można było wyrównać rekord Zidane'a ale pobijać go o ponad 15 milionów to gruba przesada. Oczywiście na ten moment trzeba było tak postąpić, bo inaczej Manchester nie puściłby go. Ale właśnie w zimowym oknie, biorąc pod uwagę, że MAnchester z pewnością bedzie miał słabszy sezon (nawet gdyby był CR) to za 75 mln z pewnością by odszedł. I tak Ferguson długo się z nim użerał.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 15 cze 2009, 12:36

co do wymienionej przez Ciebie pierwszej trojki pelna zgoda-ale gago to nie ma wg mnie w piewrwszej dziesiatce najlepszych dm-ow - lepsi od niego sa chociazby-senna,xabi alonso,cambiasso,toulalan,tymoszczuk,de rossi,sissoko,melo z fiorentiny

po drugie skad pomysl,ze mu jesli cr by zostal mialoby slabszy sezon,co sugerujesz? nikt wartosciowy by od nich nie odszedl-zapewny ktos by przyszedl,powroci kontuzjowany hargreives

po trzecie ZADEN powazny klub nie sprzedaje swojego najlepszego gracza w okienku zimowym?bo jaki bybly w tym cel? nie pomoglby im w dalszej fazie lm, tak samo nie mogly grac dla nowego klubu w pucharach,wiec bylby tanszy-dla mnie to teoria bez sensu

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 15 cze 2009, 12:53

xabi alonso
tego pana chcą w Realu w roli rozgrywającego. Role DM'a w stylu Gago w L'poolu pełni Mascherano.
melo z fiorentiny
ciekawa teoria , Real ponoć kontaktował się z Fiołkami w sprawie tego kolesia , wątpie żeby był to typowy DM który odzyskuje tyle piłek co Gago na mecz , za argument mogę podać to że prasa pisze o Felipe Melo nazywając goPlanem B gdyby Xabi nie przeszedł.
sissoko
ten mistrz z twojej dziesiątki zagrał kolejno 14(pół sezonu poprzedniego) i 26 meczów(cały ten sezon) z powodów kontuzji ,a grając wyróżniał się jedynie zaangażowaniem , jeżeli on jest lepszy od Gago to niestety Fernando nie zmieści się nawet w 100 twoich najlepszych DMów

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 15 cze 2009, 13:03

Etus2 pisze:ten mistrz z twojej dziesiątki zagrał kolejno 14(pół sezonu poprzedniego) i 26 meczów(cały ten sezon) z powodów kontuzji ,a grając wyróżniał się jedynie zaangażowaniem , jeżeli on jest lepszy od Gago to niestety Fernando nie zmieści się nawet w 100 twoich najlepszych DMów
Sissoko jest zdecydowanie lepszy od Gago, jeśli twierdzisz inaczej to znaczy nie oglądasz meczów z jego udziałem.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 15 cze 2009, 13:06

grubo...

nie ma co ,powalajace argumenty-xabi alonso i melo to nie (wg Ciebie) defensywni pomocnicy bo real chce ich na inna pozycje-czyli jakby krolewscy chcieli np lucio i ustawili go na srodku ataku to pisalbys ,ze to jego pozycja,mimo ,ze przez cala kariere byl obronca

xabi to defensywny pomocnik,tak gra chociazby w reprezentacji (nie bylo chyba przypadku by za nim byl inny def pomocnik typu senna )i przed soba ma xaviego,cesca,senne
a to,ze jest kreatywny to plus dla niego,i moze sie dzieki temu wykazac w liverpoolu majac za plecami defensywnie nastawionego masherano

a pellegrini bedzie gral w srodku dwoma defensywnymi pomocnikami,z czego jeden ma byc bardziej kreatywny-stad proby sciagniecia xabiego,melo.nie oznacza to jednak,ze PRZESTAJA byc nazywani defensywnymi pomocnikami bo beda miec za soba lassa

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 15 cze 2009, 13:22

Sissoko jest zdecydowanie lepszy od Gago, jeśli twierdzisz inaczej to znaczy nie oglądasz meczów z jego udziałem.
a ty oglądasz mecze z udziałem Realu ? oprócz tych w TVP ofc ?

Jeżeli Sissoko jest lepszy to imo M.Diarra również jest lepszym DM'em

Niedługo ktoś napisze że nawet Lewandowski jest lepszy od Gago ale tak to jest gdy widzi się 3 mecze w tym 2 z TVP , Gago swoją prawdziwą dyspozycje pokazał w pierwszej połowie sezonu i jeżeli ktoś go nie docenia i stawia 143 DMów przed nim jest śmieszny.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 15 cze 2009, 13:38

Etus2 pisze: a ty oglądasz mecze z udziałem Realu ? oprócz tych w TVP ofc ?
Zdarzy się czasem. Naprawdę nie widzę ANI JEDNEGO elementu gry, w którym Gago jest lepszy od Momo. Może oprócz techniki, ale ta na pozycji DMa nie wielce istotna.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 15 cze 2009, 13:50

Snipp-tu sie akurat nie zgodze-w takich klubach jak barcelona,villareal,arsenal technika u defensywnego pomocnika odgrywa duza role-dlatego w barcelonie gra tam toure czy busquests (w vili senna,itp)a nie sissoko,lass,m diarra,ktorzy owszem sa dobrzy w odbiorze ale w grze do przodu juz gorzej

rozumiem jednak ,ze wloszech sie tego nie wymaga-coz taka specyfika ligi

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 15 cze 2009, 14:03

jordan20 pisze:Snipp-tu sie akurat nie zgodze-w takich klubach jak barcelona,villareal,arsenal technika u defensywnego pomocnika
W Juventusie akurat nie.
jordan20 pisze:a nie sissoko,lass,m diarra,ktorzy owszem sa dobrzy w odbiorze ale w grze do przodu juz gorzej
Sissoko jest akurat dobry w grze do przodu, tylko czasem trochę pokracznie wygląda mijając rywali prostymi zwodami i na szybkość. Odbiór za to ma fenomenalny.

Awatar użytkownika
STAŃCZYK
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STAŃCZYK » 15 cze 2009, 14:34

jordan20 pisze:co do wymienionej przez Ciebie pierwszej trojki pelna zgoda-ale gago to nie ma wg mnie w piewrwszej dziesiatce najlepszych dm-ow - lepsi od niego sa chociazby-senna,xabi alonso,cambiasso,toulalan,tymoszczuk,de rossi,sissoko,melo z fiorentiny

po drugie skad pomysl,ze mu jesli cr by zostal mialoby slabszy sezon,co sugerujesz? nikt wartosciowy by od nich nie odszedl-zapewny ktos by przyszedl,powroci kontuzjowany hargreives

po trzecie ZADEN powazny klub nie sprzedaje swojego najlepszego gracza w okienku zimowym?bo jaki bybly w tym cel? nie pomoglby im w dalszej fazie lm, tak samo nie mogly grac dla nowego klubu w pucharach,wiec bylby tanszy-dla mnie to teoria bez sensu
Toulalan, Tymoszczuk, Sissoko, Melo ? Chyba troszkę się zagalopowałeś. Xabi ALonso ma trochę inną charakterystykę gry, chociaż można go oczywiście nazwać DMem. Cambiasso i De Rossi się zgodzę, że mogą być w tej najlepszej ósemce.

Sugeruje tak, ponieważ Manchester miał dwa sezonu z rzedu mega udane, co przy poziomie Premierleague jest czyms niesamowitym. Dlatego łatwo przypuszczać, że nawet z Ronaldo w składzie byłoby im pod górkę. Hergrejws (nie wiem jak się pisze jego nazwisko) nawet jak wróci to będzie na ławce za Andersona więc to żaden plus. Poza tym w drużynie zawsze trzeba odrobine przewietrzyć, nie można cały czas grać tym samym składem bo to się może źle skończyć. Oczywiście nie mówię o takiej polityce jaką teraz prezentuje nam Perez, ale o wymienianie dwóch, trzech graczy.

Awatar użytkownika
STAŃCZYK
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STAŃCZYK » 15 cze 2009, 14:40

Jeszcze kilka słów do Snippa, któremu miłośc do Juventusu przesłania prawdę: Gago jest lepszy od Sissoko. Dysponuje lepszą techniką, szybkością, zmysłem gry do przodu, wyczuciem. Na plus Sissoko siła i gra głową, może również opanowanie. Jednak dlaczego Liverpool puścił Momo do Juventusu? Ponieważ był on za wolny na lige angielską. Specyfika Serie A jest właśnie taka, że kładzie się tam nacisk na taktykę, każdy ma swoje zadania i wtedy defensywnemu pomocnikowi jest łatwiej. W takiej Hiszpanii to wydaje mi się, że Sissoko byłby ciężko "kręcony" przez dobrych techncznych graczy jacy tam występują. Oczywiście to tylko przypuszczenia- żeby realnie ocenić ich wartośc musieliby zagrać np przeciwko sobie w lidze mistrzów, ale to małe prawdopodobieństwo, chyba że Real trafi na Juventus w 1/8 bo nie wydaje mi się żeby drużyna z Madrytu przeszła dalej, chyba, że trafi na jakieś cioty pokroju Celticu.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 cze 2009, 14:50

W tym sezonie Juve grało z Realem w LM już :roll:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 15 cze 2009, 14:56

STAŃCZYK pisze:Gago jest lepszy od Sissoko
W czym konkretnie? W obieraniu kartofli? Bo w piłce nożnej niestety nie.
STAŃCZYK pisze:Dysponuje lepszą techniką
Mogę się zgodzić.
STAŃCZYK pisze:szybkością, zmysłem gry do przodu, wyczuciem.
Można polemizować. Sissoko wcale nie jest wolny.
STAŃCZYK pisze:Jednak dlaczego Liverpool puścił Momo do Juventusu?
Bo mają Mascherano i Alonso.
STAŃCZYK pisze:Specyfika Serie A jest właśnie taka, że kładzie się tam nacisk na taktykę, każdy ma swoje zadania i wtedy defensywnemu pomocnikowi jest łatwiej.
Specyfika Serie A jest taka, że DM to najważniejsza pozycja w zespole, z którą Momo świetnie sobie radzi. Inter ma Cambiasso, Roma De Rossiego a Milan Gattuso. Cała czwórka to poziom światowy.
STAŃCZYK pisze:W takiej Hiszpanii to wydaje mi się, że Sissoko byłby ciężko "kręcony" przez dobrych techncznych graczy jacy tam występują.
Nie zgadzam się. Momo nie odpuszcza i potrafi uprzykrzyć życie najlepszym graczom ofensywnym.
STAŃCZYK pisze:Oczywiście to tylko przypuszczenia- żeby realnie ocenić ich wartośc musieliby zagrać np przeciwko sobie w lidze mistrzów
Juventus grał z Realem w niedawno zakończonej edycji LM. Dwa razy wygrał, a Momo z pewnością nie był "kręcony". Gago z kolei nie pokazał swojej rzekomej klasy.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 cze 2009, 15:37

W takiej Hiszpanii to wydaje mi się, że Sissoko byłby ciężko "kręcony" przez dobrych techncznych graczy jacy tam występują
Tak napewno.Podobno Kaka który jest w wielkiej formie(przyp.Vianuch) zawsze miał ogromne problemy z Sissoko.Tak szybkość środkowych zawodników po za Iniestą w hiszpańskiej lidze jest oszałamiająca aż strach sie bać wyjść na boisko.Oczywiście technicznie są bardzo dobrze ale żeby uciec takiem zawodnikowi jak sissoko trzeba mieć dużą szybkość.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”