Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 237

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 cze 2009, 13:24

Michał M pisze: Powiedzmy sobie szczerze - który Hiszpan chciałby grać w lidze niemieckiej? No ponoć Torres coś tam bąknął, że w życiu chciałby wszystkiego posmakować, w tym kiedyś i BL (czyt. Bayernu),
Nie słyszałem o tym.
Michał M pisze:ale generalnie raczej nikt z tej nacji nie będzie szukał swojego szczęścia akurat w Niemczech.
Gonzalo Castro :D
Michał M pisze:Także Silva oczywiście super (i pozycja się zgadza :wink: ), ale zupełnie nierealny.
No, niestety, chociaż ja tam się ciesze :P
Michał M pisze:Im bardziej będzie im zależeć na jego sprzedaży, tym pewnie będzie tańszy :wink: Ciekawe zresztą, że sam van der Vaart uparcie twierdzi, że chce zostać w Realu. Aż tyle tam zarabia? :think:
Może ma to coś wspólnego ze stanem zdrowia jego żony.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 cze 2009, 13:29

Asteniu pisze:Nie słyszałem o tym.
Np. tu:
http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... do-at-real
Asteniu pisze:Gonzalo Castro :D
Reprezentant Niemiec :wink: :P
Asteniu pisze:Może ma to coś wspólnego ze stanem zdrowia jego żony.
:?:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 cze 2009, 13:40

Michał@

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=24165
Miesiąc temu u Sylvie van der Vaart został zdiagnozowany rak piersi we wczesnym stadium. Dzisiaj żona piłkarza Realu Madryt, Rafaela, przeszła operację, która zakończyła się sukcesem. Nie ma oznak, aby rak mógł przenieść się na inne organy ciała Sylvie.

Onkolog znanej modelki zapewnił, że przejdzie ona teraz rehabilitację. Oznacza to, że od lipca 31-letnia żona Rafaela będzie poddana profilaktycznej chemioterapii. Para przebywa obecnie na wakacjach i pragnie przejść przez ten trudny okres w prywatności.
Jak widać Rafael ma inne zmartwienia i transfer do innego klubu to chyba ostatnia rzecz jaka go teraz interesuje.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 cze 2009, 13:42

Michał M pisze:
Asteniu pisze:Może ma to coś wspólnego ze stanem zdrowia jego żony.
:?:
Ponoć ma raka piersi. Na całe szczęście wykryto go w dość wczesnym stadium. Przeszła już jedną operację, teraz czeka ją chemoterapia.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 cze 2009, 13:50

Mentor pisze:Jak widać Rafael ma inne zmartwienia i transfer do innego klubu to chyba ostatnia rzecz jaka go teraz interesuje.
No teraz jest to jasne (nie wiedziałem o tym). Też bym miał gdzieś wszystkie inne sprawy na jego miejscu...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 lip 2009, 8:18

Pora chyba nieco odkurzyć wątek :wink: Co prawda sezon dalej ogórkowy, ale przynajmniej zaczął się okres przygotowawczy.

Wyglada na razie na to, że plany transferowe zostały mniej lub bardziej zamknięte. To "mniej lub bardziej" najbardziej boli w przypadku prawej strony obrony, gdzie w dalszym ciągu wyczekuję wzmocnienia (pytanie czy ono będzie?). Cieszą mnie w związku z tym słowa van Gaala, który wczoraj stwierdził, że w sumie przydałoby się wzmocnienie prawej obrony. Jak widać, wystarczyły mu 2 godziny obserwowania Lella i Goerlitza, żeby to stwierdzić :mrgreen: Oby tylko Ulli wziął sobie mocno do serca te słowa...

Co do odejść, to chyba przesądzone jest przejście Borowskiego do Werderu. Nikt w Monachium płakać za nim raczej nie będzie...Podobnie, jeśli uda się wytransferować któregoś z dwójki Lell-Goerlitz. Ciekaw jestem natomiast, czy zostanie wypożyczony Breno - chyba jednak byloby to najlepsze rozwiązanie. No i co z atakiem - jeśli faktycznie Toni miałby zostać, to byłbym również za wypożyczeniem Muellera do jakiegoś słabszego 1-ligowca - w Monachium przy takiej konkurencji w ataku absolutnie nie miałby szans się przebić.

Jedno natomiast wydaje się w tej chwili dość pewne (choć do niedawna tak nie wyglądało) - Ribery zostanie w Monachium przynajmniej na jeszcze jeden sezon :) Czy dobrze dla finansów klubu - pewnie nie. Czy dobrze dla image'u klubu - absolutnie tak.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 lip 2009, 9:35

Oglądałem trening i moge powiedzieć jedno:

koniec opierda..nia sie panowie!

Van Gaal, tak jak sie spodziewałem, od razu wziął ich w obroty. Nie ma stania, trzeba od razu pokazać zaangażowanie. Tymo się w tym wyróżniał (btw. potwierdził, że staje sie moim nowym ulubieńcem :P po Luce oczywiście ;] ), sam wiedział co trzeba robić. Reszta załapała po chwili, ze to nie Klinsmann i tutaj trzeba ostro pracować od początku. I chwała Holendrowi za to. Teraz powinno się skończyć olewanie meczy.

No a poza tym, wiadomo, prawy obrońca. Podejrzewam, że nastąpi jeszcze jakiś transfer, bo nie wierzę, że Lell czy też Goerliz są w stanie wyciągnąć to czego wymaga VG. Goerlitz może zostanie, ale po Lellu się tego nie spodziewam. Może iść do Koln, oni tam potrzebują bocznego obrońce.

Luca zostaje na 100%, tak mowił on sam i jego agent już z tydzień temu. To dobrze dla rywalizacji :wink:

Muller może zostać wypożyczony i wcale mnie to nie zdziwi. Ma potencjał, jest młody, wiec pod żadnym pozorem nie powinniśmy go sprzedawać.
Co do Breno to sam nie wiem...ale po głębszym zastanowieniu wydaje mi się, że wypozyczenie byłoby najlepszą opcją. Bo w sumie mamy na środek: Lucio (?), Buyten, Micho, Braafheid, Breno. Troche sporo. Także młody Brazylijczyk powinien zostać wypożyczony na ten sezon.

Ribery dobrze, że zostaje, ale też bedzie musiał sporo popracować. VG nie odpuszcza nikomu ;]

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 lip 2009, 10:04

Akarin pisze:Tymo się w tym wyróżniał
Jakoś z tych wszystkich naszych transferów z niego cieszę się najbardziej :) Mam nadzieję, że nie zawiedzie naszych sporych oczekiwań.
Akarin pisze:Muller może zostać wypożyczony i wcale mnie to nie zdziwi. Ma potencjał, jest młody, wiec pod żadnym pozorem nie powinniśmy go sprzedawać.
Absolutnie nie. Ale też nie możemy pozwolić, żeby się marnował na ławie. A na granie w 3 lidze jest już chyba po prostu za dobry, niech tam się ogrywają inni, a on niech pójdzie do jakiegoś Hannoveru czy Eintrachtu. No chyba, że coś się jeszcze zmieni w sprawie Toniego, to że się wypowiadał, że na 100% zostanie, jeszcze niczego do końca nie przesądza. Niejeden juz tak mówił (najlepszy przykład - Kaka).
Akarin pisze:Bo w sumie mamy na środek: Lucio (?), Buyten, Micho, Braafheid, Breno.
Ja bym nie stawiał znaku zapytania przy Lucio, bo jestem pewny, że nigdzie nie odejdzie. Szkoda trochę tego całego pieprzenia w gazetach (mam wrażenie, że kotś nieżyczliwy Bayernowi to wywolal), bo to nieco psuje atmosferę. Myślę jednak, że Lucio to profesjonalista pełną gębą, więc jak wróci po urlopie i wszystkie nieporozumienia zostaną wyjaśnione, da z siebie wszystko. Braafheida trzeba też rozpatrywać jako back-up Lahma, także nie tylko do śr. obrony. Ale do tej listy dorzuciłbym też Badstubera. Także jest kim grać, jakby co. A Breno, żeby mógł się rozwijać, musi grać regularnie. W tej chwili w Monachium nie ma na to większych szans.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 lip 2009, 12:21

Michał M pisze:Ja bym nie stawiał znaku zapytania przy Lucio, bo jestem pewny, że nigdzie nie odejdzie.
No więc jednak się pomyliłem. Dwa tygodnie wystarczyły, żeby zweryfikowane zostało wyobrażenie naszej środkowej pary obrońców - najpierw przez van Gaala, uparcie twierdzącego, że lewy środkowy musi dobrze grać lewą, a teraz przez potwierdzony już oficjalnie transfer Lucio do Interu. Mam dość mieszane uczucia co do tego transferu. Z jednej strony kontrakt Brazylijczyka i tak wygasał za rok i pewnie nie byłby przedłużony (Lucio zapowiadał to już w zimie), no i do tego doszła cała ta jazda z walką o miejsce w składzie teamu van Gaala, z drugiej jednak stronie indywidualnie patrząc to był nasz najlepszy środkowy ostatnich lat :!: Obyśmy nie odczuli jego braku w nowym sezonie...

Ciekawe też jaka kasa wpłynie za niego na nasze konto. Żeby to było chociaż 10 baniek, to uznałbym ten transfer za trafiony. Ale pewnie się tego nie dowiemy...

Na nowy sezon, patrząc na już przebytą częśc okresu przygotowawczego, chciałbym chyba parę Demichelis-Breno. Z Badstuberem walczącym o pierwszy skład (po tym jak radził sobie z napastnikami Salzburga, myślę, że mogą być z niego ludzie). Na van Buytena nie liczę, mam wrażenie że został w kadrze tylko ze względu na: a) Ribery'ego, b) problemy rodzinne, jakie przechodził na wiosnę tego roku (Bayern = sozialklub :| ).

Wciąż czekam na prawego obrońcę :!:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 16 lip 2009, 12:44

O kurna. Tyle powiem. Wchodze na forum, patrze Michał coś napisał. Lucio w Interze, od razu oficjalna i faktycznie.

Mnie to jakoś super nie zdziwiło, bo sie tego spodziewałem. Van Gaal jest konsekwentny a Lucio jak sobie coś ubzdura to cieżko mu to z głowy wybić. Poza tym za rok mu się kończył kontrakt, który i tak nie zostałby przedłużony, wiec z dwojga złego lepiej, ze go teraz sprzedaliśmy. Myślę, ze z 8 mln mogliśmy spokojnie wyciagnać.

Jak dla mnie Badstuber może spokojnie walczyć o pierwszy skład. Warunki i talent ma świetne, brakuje mu ogrania, ale to zbierze z czasem. Buyten to uzupełnienie składu. Breno może powalczyć też o pierwszy skład.

Myślę, że teraz znajdzie się kasa na prawego obrońce, bo teraz to już trzeba poszukać kogoś na tą pozycję. I ja wiem, że van Gaal o tym wie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 lip 2009, 12:49

Akarin pisze:Jak dla mnie Badstuber może spokojnie walczyć o pierwszy skład. Warunki i talent ma świetne, brakuje mu ogrania, ale to zbierze z czasem. Buyten to uzupełnienie składu. Breno może powalczyć też o pierwszy skład.
No, tyle że jak nas może kosztować brak doświadczenia środkowego obrońcy, to widzieliśmy już na przykładzie występów Breno w II połowie z Wolfsburgiem i w całym meczu z Barceloną. Jedyne co mnie cieszy w tej sytuacji, to fakt, że van Gaal umie forować talenty (tyle, że np. w Ajaxie w 95 r. opierał się na środku obrony raczej na doświadczonych graczach jak Blind i Rijkaard + 25-letni już wtedy Frank de Boer). Zobaczymy.
Akarin pisze:Myślę, ze z 8 mln mogliśmy spokojnie wyciagnać.
Tyle podaje Kicker. Szału nie ma (jak sobie pomyśle, że taki Simunic poszedł za 7 baniek do Hoffenheim), no ale lepszy rydz niż nic (czyt. kasa za rok,po zakończeniu kontraktu).
Akarin pisze:Myślę, że teraz znajdzie się kasa na prawego obrońce, bo teraz to już trzeba poszukać kogoś na tą pozycję. I ja wiem, że van Gaal o tym wie.
Jeszcze tylko wypchnąc Borowskiego do Werderu i gdzieś oddać (nawet za darmo) Lella - i kasa na pr. obrońcę będzie na pewno. Tylko niech się nie upierają tylko i wyłącznie na Bosingwę, bo może się skończyć jak z obsadą bramki. Van Gaal to z pewnością o tym wie (i chyba widzi, że Lahm na prawej jest jednak gorszy niż na lewej), pytanie czy z całą pewnością widzą to Ulli i Christian :?:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 lip 2009, 13:47

Jezeli tacy pilkarze jak Badstuber czy Breno maja grac u nas w pierwszym skladzie, to juz zaczynam sie bac o wygranie Bundesligi a o sukcesie w LM nawet nie marze.... Podpora naszej obrony zostala pozbyta z klubu, jezeli nie sprowadzimy kogos dobrego w miejsce Lucio to nieciekawie sytuacja bedzie wygladac...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 lip 2009, 8:13

Martinho pisze:Podpora naszej obrony zostala pozbyta z klubu, jezeli nie sprowadzimy kogos dobrego w miejsce Lucio to nieciekawie sytuacja bedzie wygladac...
Jeśli myślisz o nowym środkowym obrońcy, to jestem praktycznie przekonany, że nikt taki w tym okienku do nas nie zawita. Po prostu zarząd wraz z van Gaalem planują chyba zafundować nam przebudowę zespołu. Szkoda jedynie, że na pierwszy ogień nie idzie pozbycie się odpadków w rodzaju Lella, Ottla czy Borowskiego (no może z wyjątkiem tego ostatniego, chyba Werder w końcu go od nas przejmie) - pewnie z tego względu, że nikt nie chce ich kupić (albo są za ciency jak dla pierwszej dziesiątki BL, albo za drodzy, jak dla reszty). Jeśli chodzi o środkową obronę, to w sumie było widać, patrząc w metryczki zawodników, ze prędzej czy później musi nastąpić wymiana pokoleniowa. Żal jedynie, że wycięto Lucio, a nie jego rówieśnika van Buytena, ale co zrobić - w końcu to Belg jest niańką Ribery'ego, a nie Brazylijczyk. W tej chwili jedyne co nam pozostaje to wierzyć, że Breno czy Badstuber okażą się objawieniami nowego sezonu (i przy okazji, że Martin Demichelis wróci do formy z sezonu 07/08 + dodatkowo nie dozna jakiegoś poważniejszego urazu) - może będzie z nich nowy Kuffour czy nowy Babbel. Warunki ma i jeden i drugi. Jak się nie sprawdzą - wtedy dopiero pewnie nasi włodarze pomyślą o nowym środkowym.

Teraz natomiast bardziej interesuje mnie, czy faktycznie możemy liczyć na nowego prawego obrońcę. Jeśli tak, to jeszcze to okienko będę uznawał za uratowane (mimo osłabienia w środku obrony, braku wzmocnienia obsady bramki, czy kupna nowego rozgrywającego/prawego pomocnika). Jeśli nie, no to chyba już pozostanie nam się jedynie modlić o dobrą dyspozycję Braafheida i brak kontuzji Lahma. Bo wierzyć w Goerlitza czy Lella to chyba tylko mogą najwięksi fantaści.

Jutro i pojutrze T-Home Cup - transmisje w SAT 1 na żywo.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 17 lip 2009, 8:52

Dziwna decyzja. Może Lucio nie grał najlepiej w ostatnich latach i nie zagrał sezonu na bardzo wysokim poziomie od trzech lat, ale i tak był to nasz najlepszy obrońca. Nie mam nic przeciwko przebudowie zespołu, ale czemu nie pozbywamy się balastu, tylko kluczowych graczy? Lell, Borowski, Ottl oraz Schweinsteiger - od nich powinniśmy zacząć. Osobiście chcą zobaczyć Breno w obronie, wydaliśmy na niego tyle kasy, że powinien dostać swoją szansę i zaprezentować nam czy naprawdę ma taki talent jak mówią.

Co do transferów to ja liczę na rozgrywającego i prawego obrońcę. Nie wyobrażam sobie abyśmy weszli w sezon bez wzmocnień na tych pozycjach. Oczywiście do obsadzenia zostaje jeszcze prawa pomoc i bramka, ale to w swoim czasie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 lip 2009, 9:39

Metal pisze:Co do transferów to ja liczę na rozgrywającego i prawego obrońcę. Nie wyobrażam sobie abyśmy weszli w sezon bez wzmocnień na tych pozycjach. Oczywiście do obsadzenia zostaje jeszcze prawa pomoc i bramka, ale to w swoim czasie.
Rozgrywający przyjdzie tylko, jeśli odejdzie Ribery. Już przeciez van Gaal zapowiedział, że Ribery w jego systemie będzie grał jako ofensywny pomocnik.
Prawy obrońca - absolutnie musi być. Chyba, że Hoeness chce nam zafundować taki horror na bokach, jaki mieliśmy w zeszłym sezonie. Ale wtedy chyba lepiej odpaść w fazie grupowej LM niż znowu dostać od Barcelony czy innej czołowej europejskiej drużyny.
Prawa pomoc - też marzenie, ale niespełnione. Dopóki mamy Schweinsteigera...Poza tym, na pozycjach lewej i prawej "ósemki" jest w sumie w tej chwili tłok - Bastian, Altintop, Pranjic, do tego Tymo albo van Bommel.
Bramka - Neuer albo nikt :suicide: Jakby w Europie brakowało bramkarzy kilkakrotnie lepszych od tych, których mamy w tej chwili...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”