Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 557

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 cze 2009, 14:37

Nadal w tym samym temacie. Kilka opinii o nowym nabytku Arsenalu.

http://goal.com/en/news/9/england/2009/ ... vermaelens

Powiało optymizmem :lol:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 20 cze 2009, 15:00

Akurat tekstem o tym, że nie wnosi potrzebnego wzrostu bym się nie przejmował. Widzieliście jego bramkę w meczu z AV ? Skacze wyżej niż Huntelaar 8) Ciekawe czy wyżej niż Fellaini :afro:
Odwagi i zaciętości w tym elemencie tez mu nie brakuje a to podstawa. Najważniejsze żeby znosił dużo spokoju i pewności w grę. Jesli tak będzie to IMO powinniśmy grać parą Toure-Vermaelen. Chociaż już w tym sezonie Gallas grał na prawej obronie, także para Gallas-TV nie jest niemożliwa.
Pisałem już że najlepiej by było jakby odszedł Sendi i Silvestre, ale kto wie czy nie lepiej będzie sprzedać Sendiego i wypożyczyć Djourou :think:

IMO to już koniec transferów do klubu, także czekam na pierwszy sparing. Wiecie czy ten mecz charytatywny z Barceloną w Strasburgu (13 lipca bodaj) dojdzie do skutku ?

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 30 cze 2009, 16:16

Pierwszym zawodnikiem Arsenalu, którego odejście z klubu zostało przesądzone jest Amaury Bischoff. Podobno wielki talent francusko-portugalski, nie pokazał nic ciekawego podczas pobytu na Emirates. Skończyło się na kilku bramkach w rezerwach. Słusznie, że odchodzi patrząc że o miejsce w składzie musiałby walczyć z takimi piłkarzami jak Rosicky, Arszawin, Nasri, Walcott, czy chociażby Eboue, Vela czy Diaby. Podobno zainteresowanie nim wyrażają czołowe kluby portugalskie, a więc życzymy powodzenia.

Na arsenal.com podano też listę zawodników z drużyny rezerw, która opuści klub. Razem z Amaurym będzie to 8 zawodników. Zaczynamy więc powoli wietrzyć skład - i dobrze :P

Ja osobiście z rezerw opchnąłbym też Barazite, Gilberta, Randalla i Botelho, ale Wenger zapewne z jakichś powodów chce ich zobaczyć na treningach w lipcu lub wypożyczyć ...

Profesjonalne kontrakty podpisało za to 4 Młodzieżowych Mistrzów Anglii - Shea, Eastmond, Ayling i Evina.
Akurat w ich kontekście nie zdziwię się, jeśli za rok podzielą los Bischoffa :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 cze 2009, 16:55

Mnie jedynie Steera z tych co odchodzą szkoda. Kilka razy go widziałem i sprawiał wrażenie bardzo zaangażowanego w meczu. Dużo walczył.
Shea z kolei fajnie się pokazał w kilku meczach. Jego problemem jest niski wzrost, ale Iker też do wielkich [wzrostem] nie należy. Dobrze broni na linii, problem ma z wyjściami, ale to u nas normalne :D

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 30 cze 2009, 17:13

No zobaczymy jak się Shea rozwinie. Żeby zostać w klubie musiałby przez najbliższy rok przeskoczyć Mannone i Szczęsnego. :P Ci dwaj z kolei pewnie chcą grać więcej, także ciekawe czy nie trafią gdzieś na wypożyczenie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lip 2009, 9:36

3 komplet strojów.

Szkoda, że nie wrócimy już do tych białych co były kilka lat temu. Tamte mi się najbardziej podobały

Co do Szczęsnego i Vito. To wydaje się, że Wojtek raczej odejdzie. Sam już mówił, że ma oferty. Vito dłużej czeka na szanse i zasługuje, by być 3 bramkarzem. Niech więc Wojtek się ogrywa w Championship. Może do Newcastle trafi :lol:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 03 lip 2009, 10:18

Myslę, że co do strojów nie mamy co narzekać :wink: Nasz 3 zestaw prezentuje się lepiej od podstawowego kostiumu MU nie mówiąc już o wyjazdowym komplecie Barcelony :D Jestem ciekawy czy ten pomysł Laporty to nie była taka karta przetargowa, co by ściągnąć Cristiano na Camp Nou :P

W międzyczasie długoterminowe kontrakty podpisali Aaron Ramsey i Jack Wilshere. Świetne info bo Ci dwaj to przyszłość nie tylko Arsenalu, ale i futbolu na Wyspach.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lip 2009, 10:20

Logan pisze:W międzyczasie długoterminowe kontrakty podpisali Aaron Ramsey i Jack Wilshere. Świetne info bo Ci dwaj to przyszłość nie tylko Arsenalu, ale i futbolu na Wyspach.
Info o tych umowach bardzo mnie ucieszyło, a tu chwilę później równie dobre info - podobnie jak oni, kontrakt przedłużył Gibbs. Także przyszłość piłki na wyspach, więc można być zadowolonym. Ciekawe co teraz z Traore. Ja mam nadzieję, że jednak zostanie. Ponoć Birmingham chce go wypożyczyć na przyszły sezon. Te wędrówki do City nie zawsze się dobrze kończyły, choć Larssona akurat nie żałuję, może Muambe. Armand może występować równie dobrze na skrzydle, a w obliczu kontuzji Tomasa i tego, że Wenger Nasriego może na środku ustawiać, Traore by się bardzo przydał.

A tymczasem klub potwierdził, że 8 sierpnia zagramy mecz towarzyski z Valencią. Już pewnie nie będzie Villi i na pewno Albiola, więc powinniśmy sobie poradzić :mrgreen:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 lip 2009, 10:45

fieldy pisze: Ciekawe co teraz z Traore. Ja mam nadzieję, że jednak zostanie. Ponoć Birmingham chce go wypożyczyć na przyszły sezon.
Słyszałem, że McLeish chciałby też wypożyczyć Aarona. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale z drugiej strony w Birmingham miałby dość pewne miejsce w składzie, a wiadomo, że teraz właśnie częstej gry mu najbardziej potrzeba. Moim zdaniem jeśli taka oferta się pojawi, to warto ją przemyśleć.

Co do Traore to wolę żeby jednak został w klubie. Nie mamy w zespole takich klasycznych skrzydłowych, więc piłkarz tego typu będzie przydatny. Pytanie czy będzie chciał zgodzić się na rolę rezerwowego :think:

Oglądał ktoś wczoraj Fever Pitch z Firthem :>

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lip 2009, 11:39

Independent pisze dziś, że Robin podpisał nowy kontrakt :afro: jakby onet napisał, to bym nie uwierzył, ale tak - chyba wystarczy poczekać na oficjalne info. Widać klub od razu chce zatrzymać piłkarzy - Fabian, Walcott, Kieran, Jacek, Aaron i teraz pewnie Robin - z nowymi kontraktami. Ponoć Ade może odejść, mam nadzieje ze jak odejdzie to nie kupimy Marokańczyka, bo jakoś mi nie pasuje. Ale z drugiej strony, jak nie kupimy nikogo to Wenger będzie na siłę Nicklasa do skłądu wstawiał, jedynie ze względy na wzrost. Marzy mi się atak Robin - Eduardo. I Vela w kolejce, ewentualnie gdzieś na skrzydle.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 04 lip 2009, 14:20

fieldy pisze: Ciekawe co teraz z Traore.
Na dzisiaj jeżeli nie jest przewidziana dla niego rola pierwszego zmiennika Clichy'ego - powinien odejść definitywnie. No albo na 2 letnie wypożyczenie :P
Juz o tym kiedys pisałem - jest tłoczno na lewej stronie. Z Gaelem nie ma szans, Gibbs jest bdb prezentującym sie Anglikiem. W pomocy to już w ogóle - Arszawin, Rosicky, ew. Nasri, czy nawet Vela. Osobiście wolałbym dać szansę na lewej pomocy Jackowi, albo Emmanuelowi-Thomasowi niż Traore.

Trzeba powiedziec jasno - szans na grę zbyt wielu nie będzie miał (a co może być ważniejsze w jego wieku?). CC może klika meczy w PA czy PL. No chyba że eksploduje formą podczas lipcowych przygotowań, tak jak dwa lata temu Flamini. Zobaczymy co Wenger zrobi.
Duch pisze: Słyszałem, że McLeish chciałby też wypożyczyć Aarona.
To jest niezły pomysł. Półroczne wypożyczenie z opcją przedłużenia na cały sezon :wink: Cesc bedzie grał duzo, do tego jest Nasri. A gry młodemu Walijczykowi potrzeba na tym poziomie.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 04 lip 2009, 14:58

Ja wolalbym pozbyc sie cofajacego sie w rozwoju Diabyego i jego minuty na boisku dac Ramseyowi czy Nasriemu i Walcotowi gdyz licze ze w podstawowej 11 beda grac Rosicky i Arshavin a nie te dzieciaki. Czas cos wreszcie wygrac.

Ciekawe co z dm. Wenger mowi ze juz transferow nie bedzie. Jak zwykle narobil nadzieji i na tym sie skonczy. Pewnie w czasie PNA bedzie tam gral Denilson. Szkoda by bylo. Sezon temu mielismy 4 dmow a teraz jednego.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 lip 2009, 15:31

Logan pisze:No chyba że eksploduje formą podczas lipcowych przygotowań, tak jak dwa lata temu Flamini.
Myślisz, że nawet jak Traore dobrze będzie się prezentował w lecie to ma jakiekolwiek szansę na w miarę regularne występy :> Moim zdaniem nie, ale jeśli sam zawodnik zaakceptuje rolę zmiennika to czemu by go nie zatrzymać w zespole. Od szerokiej ławki rezerwowych jeszcze nikt nie umarł, a nauczony doświadczeniem wiem, że urazy i tak nas dopadną, więc niech zostanie :P
michal2 pisze:licze ze w podstawowej 11 beda grac Rosicky i Arshavin a nie te dzieciaki.
Niech Tomas przetrwa okres przygotowawczy do sezonu bez urazu to będę o nim myślał w jak o zawodniku, który może powalczyć o pierwszy skład. Trzeba postawić sprawę jasno. Czech nie grał w piłkę blisko dwa lata i nie wiadomo ile czasu zajmię mu powrót do optymalnej dyspozycji (o ile w ogóle to nastąpi).
michal2 pisze:Denilson.
Pożyjemy, zobaczymy. Przypomnę tylko, że pierwsza część sezonu w jego wykonaniu była całkiem niezła. Dopiero w końcówce zaczął grać straszny piach. Wtedy zwalałem to na barki przemęczenia. Zobaczymy czy miałem rację.

Tak czy inaczej trzeba się wzmocnić na tej pozycji, bo jak Denilson by nam wypadł w styczniu to ... no ale może nie wypadnie :P

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 04 lip 2009, 17:12

michal2 pisze:Ja wolalbym pozbyc sie cofajacego sie w rozwoju Diabyego
Vassiriki to kawał chłopa w środku pola, w dodatku z niezłym kopytem, czyli dokładnie to czego potrzeba w PL. Podobno zamiast na wakacje pojechał trenować i wzmacniać się fizycznie i sprawnościowo :shock: Strach pomyslec jak będzie wyglądał po przyjeździe z tego swojego prywatnego obozu. Ale fakt, że to juz zaczyna być dla niego ostatni moment na przebudzenie i złapanie dobrej formy nie w pojedynczych meczach, ale przez dłuższy okres.
michal2 pisze: Ciekawe co z dm. Wenger mowi ze juz transferow nie bedzie.
Tego akurat trzeba było się spodziewać. Jezeli postawiło się sezon temu na Songa, Denilsona z Diaby'm to głupota byłoby ściąganie teraz kogoś na siłę za 20 mln € których nie mamy po kupnie Vermaelena :roll:
Duch pisze: Myślisz, że nawet jak Traore dobrze będzie się prezentował w lecie to ma jakiekolwiek szansę na w miarę regularne występy :>
Tak, jeżeli Rosa nie będzie sobie radził podczas przygotowań a Traore będzie prezentował odpowiedni poziom (Flamini'). Może byc przeciez tak, że Tomas bedzie potrzebował złapać rytm meczowy w rezerwach i dopiero wtedy przejść do 1 drużyny. Ew. w rotacji z Clichy'm. Terminarz nie kłamie - mecze będą co 3 dni. Ale przyznam szczerze - to wszystko bardzo wątpliwe.

Ja natomiast nie jestem zwolennikiem zbyt szerokiej kadry. W przypadku kontuzji wolałbym grac Diaby'm na lewej pomocy, który zaliczył już np. 10 występów w sezonie, niż Traore, który nie powąchał murawy (bez skojarzeń z Fowlerem :lol: )
Albo własnie w ramach bonusu wstawić młodego Anglika - Jacusia albo JETa.
Duch pisze:
michal2 pisze:Denilson.
Pożyjemy, zobaczymy. Przypomnę tylko, że pierwsza część sezonu w jego wykonaniu była całkiem niezła. Dopiero w końcówce zaczął grać straszny piach. Wtedy zwalałem to na barki przemęczenia.
Inaczej było :P Denilson grał słabo na początku sezonu. Z każdym meczem się rozgrywał i mniej więcej od stycznia było już co najmniej dobrze. Pod koniec rzeczywiście sił starczało mu na 45 minut - w 2 połowach nie istniał, ale to właśnie z tego powodu, że był najbardziej eksploatowanym zawodnikiem w sezonie.
Ja licze na niespodziankę ze strony Brazylijczyka już podczas okresu przygotowawczego :P

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 04 lip 2009, 17:43

Nie wiem czy wiesz Logan ale Denilson i Diaby nie sa defensywnymi pomocnikami. Denilson zagral kilka spotkan z Cesciem na poczatku sezonu ale potem zwykel Song pelnil role dma a Denilson bardziej ofensywnego.

Denilson bylby nienajgorszym rezerwowym dla Fabregasa ale tylko w przypadku gdy pierwsza 11 byla by porzadna. Wypadl Fabregas i zastepowal go Denilson no ale musialgrac z Nasrim, Songiem i Walcottem. Moze za 3 lata oni beda world-class ale poki co wyzej niz 4 miejsce z taka pomoca jest nie do zrobienia.

Na szczescie doszedl Arshavin na jedno ze skrzydel, jest szansa na powrot Tomasa a co lepsze Melo jest OFICJALNIE blisko Arsenalu.
http://www.acffiorentina.pl/?news=1666
http://www.gunners.com.pl/index.php?readmore=9692
http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 59,00.html
http://uk.eurosport.yahoo.com/04072009/ ... -melo.html

Chyba LEKKO sie mylisz odnosnie tych 20 milionow.

W tej sytuacji jest szansa ze w nominalnej wyjsciowej 11 nie byloby Nasriego, Walcotta i Songa. Bylbym bardziej niz szczesliwy.

Ty bys wolal grac Diabym na lewej i OK ale sa tez kibice Arsenalu i to nie zadni sezonowcy ktorzy sa delikatnie mowiac wk**wieni gdy musza ogladac popisy Diabyego, Eboue na prawej pomocy czy Songa na dm, nie mowiac o 'kreatywnym' Denilsonie jako rozgrywajacym. Mozna jeszcze zniesc sytuacje gdy gra jeden z nich ale jak ogladasz w meczu z Manchesterem pomoc w ktorej jedynie Fabregas zasluguje na pierwsza 11 wielkiego klubu za jaki ciagle uwaza sie Arsenal to masz tego dosyc.

Co do Denilsona to fajnie, moglby zastepowac kontuzjowanego Fabregasa i nie mialbym nic przeciwko ale pod warunkiem ze jego kolegami z pomocy byliby jak to bylo rok temu Tomas, Hleb i Flamini czy teraz Arshavin, Melo (?) i Rosicky. Bron boze gdy Denilson gra z 3 innymi mlodymi Songiem, Walcottem i Samirem.

Zobacz jak to wygladalo gdy szanse dostal Fabregas. Gral m.in. z Piresem, Ljungbergiem i Gilberto.
Zobacz na Walcotta sezon temu-wchodzil z lawki i gral z Fabregasem, Flaminim czy Rosickim/Hlebem i poki co taka powinna byc jego rola jesli mamy grac o cos juz teraz a nie za 2,3 lata.
Denilson gral juz nie z wielkimi ale z Walcottem, Nasrim i Songiem. :shock:

U Ciebie widze ze jarasz sie tymi wszystkimi mlodymi gwiazdkami i ok, fajnie. Sa tez jednak kibice ktorzy chca by Arsenal wygrywal a przynajmniej walczyl do konca o puchary i mial wielka druzyne a nie mial sklad w ktorym polowa ma nie wiecej niz 20 lat. Priorytetem w tym sezonie powinno byc wygranie czegos i posiadanie wielkiej druzyny a nie danie sie ograc mlodym. Nie mozna przesadzac z mlodymi, nie w takim klubie i nie w takiej lidze. Mozna w Ajaxie ktory zreszta tez ostatnio rzadko cos wygrywa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”