hmmm http://soccernet.espn.go.com/players/st ... 46&cc=5739Wszystko ok, tylko nie daje za bardzo gwarancji duzej liczby goli.
Prócz goli gwarantuje masę asyst to po pierwsze. Po drugie przez ostatnie 2 lata był rzucany po całym boisku, bo gra była ustawiona pod Ronaldo, a z tym związane jest to, ze brakuje mu często pewności siebie pod bramką jak i pewnych nawyków snajperskich, których nabiera się grając regularnie na szpicy. No i to ze gra była ustawiona pod Portugalczyka naturalnie zmniejszało szansę Rooney'a na gole. Wydaje mi się, że gdyby Roo miał tyle okazji co mecz ile Etoo to tak dużo mniej goli by nie zdobył. Fakt zdarza mu się zmaścic łatwą okazje(ale Etoo również:P) czy nie zachować się jak rasowy snajper i z pewnością do Kameruńczyka czy RVN itd mu jeszcze brakuje(chodzi mi o zachowanie typowe dla snajpera), ale liczę na to, że jak nie będzie rzucany po całym boisku tylko będzie miał stałą pozycje to to się zmieni. A od Eto'o z pewnością bardziej by się przydał do gry kombinacyjnej. Ale to tak OT bo przejścia Anglika do Barcy to science fiction, jednak myślę, że Roo dobrze wkomponował by się w gre Katalończyków.