Polscy kibice - Strona 42

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 lip 2009, 17:01

Moze chodzi o historie Legii, zwiazana z wojskiem i zabieraniem pilkarzy do ich klubu :)

Ktos wie czy Amica Poznan w nowym sezonie bedzie miala gotowy stadion i bedzie komplet ultrasow?

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 11 lip 2009, 11:16

Martinho pisze:Ktos wie czy Lech Poznan w nowym sezonie bedzie mial gotowy stadion i bedzie komplet ultrasow? Bo ja nie mam internetu i nie mogę zobaczyć na stronę Lecha. No i jestem napinaczem
Rozumiem. Kolejorz od października zagra na Bułgarskiej. jednak ewentualne mecze LE będą poza Bułgarską. Proponuje zajrzec na linka, który dałem w temacie Lecha Poznań - z budowy stadionu.

Kolejny, który myśli, że dwie trybuny z zadaszeniem, które pokaże Discovery Channel da się zrobić w 3 miesiące...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 lip 2009, 12:15

Zmien opis - Lech to juz nie jest tradycja. Lech to Amica.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 11 lip 2009, 12:59

Martinho pisze:Zmien opis - Lech to juz nie jest tradycja. Lech to Amica.
Nie widzę nic nie prawdziwiego w moim opisie.

Jak chcesz dalej prowadzić jakże ciekawą polemikę to ja mówię EOT

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1551
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 11 lip 2009, 13:38

bartbuks pisze:Może ktoś mi wyjaśnić o co chodzi kibicom Polonii Warszawa? Wczoraj w przerwie meczu LE wywiesili transparent FooTBallowi Złodzieje i na końcu tarcza z L. Czyli ITIowski herb z tamtego sezonu. Rozumiem, że duże TB to aluzja do Teddy Boysów, ale o co chodzi?
Podczas powrotu z Czarnogóry jeden z naszych busów przed Warszawą zostaje zaatakowany przez liczniejszą grupę legionistów ze sprzętem.Nie wiem czy w sumie można nazwać to atakiem czy porostu kolejnym krzywym numerem bandy [ch**]. Cała sytuacja wyglądała tak: wszyscy od nas zajeci zakupami i promocjami nie widzieli rywali buszujacych w naszym busie. Po chwili orientujemy sie i ruszamy w ich kierunku dochodzi do lekkiego spiecia,
W którym napastnicy mieli sprzet (wcześniej sterroryzowali nim kierowce dzięki czemu bezszelestnie okradli busa). Po krotkiej chwili wszyscy zawiaja sie do fur z naszymi rzeczami. Niestety za pozno sie zorientowalismy ze wynosza nasze rzeczy w wyniku czego tracimy wszystkie aparaty plecaki ciuchy i wiele telefonow zostaly także zabrane portfele paszporty itp
Albo bawimy się w kibicowanie albo kradniemy
Relacja kibica Polonii z pewnego forum.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 lip 2009, 13:46

NoName1989 pisze:
Podczas powrotu z Czarnogóry jeden z naszych busów przed Warszawą zostaje zaatakowany przez liczniejszą grupę legionistów ze sprzętem.Nie wiem czy w sumie można nazwać to atakiem czy porostu kolejnym krzywym numerem bandy [ch**]. Cała sytuacja wyglądała tak: wszyscy od nas zajeci zakupami i promocjami nie widzieli rywali buszujacych w naszym busie. Po chwili orientujemy sie i ruszamy w ich kierunku dochodzi do lekkiego spiecia,
W którym napastnicy mieli sprzet (wcześniej sterroryzowali nim kierowce dzięki czemu bezszelestnie okradli busa). Po krotkiej chwili wszyscy zawiaja sie do fur z naszymi rzeczami. Niestety za pozno sie zorientowalismy ze wynosza nasze rzeczy w wyniku czego tracimy wszystkie aparaty plecaki ciuchy i wiele telefonow zostaly także zabrane portfele paszporty itp
Albo bawimy się w kibicowanie albo kradniemy[

Relacja kibica Polonii z pewnego forum.
:spoko:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 lip 2009, 13:59

Z tej wypowiedzi wypływa tak zwana "mentalność Kalego". Poloniści kradną - jest dobrze, ich okradają - jest źle. Oczywiście nie popieram okradania busa, ale pretensje o to, w momencie kiedy się okrada sklep, są co najmniej śmieszne.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1551
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 11 lip 2009, 14:02

Ot cała Polonia.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8730
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 lip 2009, 15:31

:shock: co innego promocja w sklepie, a co innego kradzież telefonów i cyfrówek

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 lip 2009, 16:40

Nie ma jak robić ludziom wodę z mózgu. Wczorajszy sparing Zagłębia Sosnowiec z Wisłą Kraków odbyć się miał przy pustych trybunach. Grupa kibiców zebrała się jednak pod stadionem w nadziei, że uda im się wejść. Ochrona to zobaczyła i jeden gość przyniósł klucze, otworzył bramę i wpuścił kibiców. Wszystko odbyło się bez jakichkolwiek problemów. A co napisała "Wyborcza"? Oczywiście napisała, że kibice z Sosnowca sforsowali ogrodzenie, by dostać się na stadion :shock:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8730
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 lip 2009, 17:03

To niech Wasi działacze wezmą się do roboty i najpierw wydadzą oświadczenie i domagają się przeprosin od GW, a później można skierować sprawę do sądu. O Polonii już głupot o zaległościach dawno nikt nie napisał, po ostatnich bzdurach Dziennika o wielomilionowych długach i pewnego braku licencji i szybkiej reakcji klubu - jest spokój.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 lip 2009, 17:26

Wybacz cloner, ale zestawienie słów "nasi działacze" i "wziąć się do roboty" wywołać może tylko śmiech. Działaczy to my mamy takich, że wszyscy mają ich dość i są "lubiani" tak samo ITI w Warszawie. A kibice to ich obchodzą tylko wtedy, kiedy można na nich zarobić.

A tak w ogóle ten mądry dziennikarzyna napisał, że to był sparing Wisły z... Zagłębiem Lubin, więc na konto kibiców z Sosnowca to nie idzie :lol:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 11 lip 2009, 21:56

cloner pisze:To niech Wasi działacze wezmą się do roboty i najpierw wydadzą oświadczenie i domagają się przeprosin od GW, a później można skierować sprawę do sądu. O Polonii już głupot o zaległościach dawno nikt nie napisał, po ostatnich bzdurach Dziennika o wielomilionowych długach i pewnego braku licencji i szybkiej reakcji klubu - jest spokój.
Gazetę Wyborczą tak zabolał nasz nowy inwestor, że zamiast Józef Jędruch, napisali Józef J. i wyciągają sprzed kilku lat afery, które odsiedział. Co do kibiców Polonii Warszawa, to szkoda gadać. Jedna z bardziej śmiesznych ekip w kraju.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 11 lip 2009, 22:45

Fishbone pisze: cloner napisał(a):To niech Wasi działacze wezmą się do roboty i najpierw wydadzą oświadczenie i domagają się przeprosin od GW, a później można skierować sprawę do sądu. O Polonii już głupot o zaległościach dawno nikt nie napisał, po ostatnich bzdurach Dziennika o wielomilionowych długach i pewnego braku licencji i szybkiej reakcji klubu - jest spokój.

Gazetę Wyborczą tak zabolał nasz nowy inwestor, że zamiast Józef Jędruch, napisali Józef J. i wyciągają sprzed kilku lat afery, które odsiedział. Co do kibiców Polonii Warszawa, to szkoda gadać. Jedna z bardziej śmiesznych ekip w kraju.
A jakbyś sie zachował jakby np: Bernard Maddof wyszedł jeszcze kiedyś z pierdla i kupił sobie np : NY Yankees albo jakiś inny klub . Jak ktos podpieprza 430 mln złotych a potem stać go na finansowanie klubu to ludzie sie zastanawiają . Taka jest kolej rzeczy . Kolo jest pieprzonym złodziejem , który kary nie odsiedział ( był tymczasowo aresztowany ) ale proces jeszcze trwa . Aha 3 mln zł poreczenia wpłacili za niego przyjaciele :boje się: . Nie wiem jak ty ale ja się chyba z nie takimi przyjaciółmi zadaje . Facet zakosił kilkaset milionów a teraz sobie je wydaje i bedzie na Giekse , wiec wybacz . BTW on wyraził zgode na pisanie o nim z pełnego nazwiska z procesu ale forma Jędrzej J. nie jest ani błedna ani nie na miejscu . Sformułowanie "afery z przed kilku lat"? , przecież proces się jeszcze toczy więc elementem dziennikarskiej rzetelności jest wspomnieć o tym że facetowi grozi kara od 3 do 15 lat pozbawienia wolności .
Normalnie GW tez mi czasem działa na nerwy ale tu akurat nie można sie do nich przypieprzyć .

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 11 lip 2009, 23:03

Zgadzam się z Tobą oczywiście. Na konferencji prasowej prezes Worach otrzymał pytanie, dotyczące przeszłości Józefa Jędrucha, na które odpowiedział: W Polskim systemie prawnym obowiązuje pojęcie domniemania niewinności i póki co taki jest stan tej osoby. Skąd Ty wiesz, że to On ukradł? Skąd to wie Gazeta Wyborcza? Skąd to wiem ja? Jakby miałby udowodnione, to nie mógłby robić tego co robi. Nie każdy się z tego cieszył, ale ja jestem zadowolony. Centrozap szykował taki przekręt w naszym klubie, że Gazeta Wyborcza tego nie mogła jakoś opisać a teraz zaskoczeni przez swoją głupotę chcą na złość przejąć Rozwój Katowice, z rzeszą kibiców :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”