FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 933

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lip 2009, 1:36

No cóż Ferrer może nie ma takiej prezencji, ale też się nada :lol: Zresztą Xavier Sala i Martin (trzeba mu zmontować jakąś ksywę bo mnie szlag trafi jak będę musiał częściej powtarzać jego nazwisko) i tak pewnie będzie działał w nowym zarządzie w kwestiach ekonomicznych. Może nawet lepiej by było gdyby mógł spokojnie, we względnym cieniu wykonywać swoją robotę.

Muszę to zrobić. Nie mogę się powstrzymać :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i oczywiście nie mogło zabraknąć tej kultowej fotki --->

Obrazek

Generalnie ['] :lol2:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 16 lip 2009, 2:03

Jeszcze nie dałeś wszystkich . Mi się najbardziej podoba ta zrobiona ze zdjeć :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 16 lip 2009, 13:16

Caceres u was (nie)grywa w środku czy na boku obrony?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 lip 2009, 13:27

Glownie na srodku, chociaz widzialem go juz tez na lewej obronie. Nominalnie to jednak srodkowy obronca

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 16 lip 2009, 14:37

Ciekawa informacja z Goal.com , które podpiera się Sportem .
Villa zrezygnuje z wiekszych zarobków w Barcy , byle ta dołożyła brakujące 8 mln do transferu . Rzekomo zgodził się na zarobki w wys. 5,5 mln zamiast 7,5 byleby dołączyć do Azulgrany . Jeśli to prawda to gigantyczny szacun dla Villi . Przy okazji to postawiłoby go na przeciw Teveza i Adebayora .
http://goal.com/en/news/12/spain/2009/0 ... sh-through

Aha Hleb ma iśc do Interu na roczne wypożyczenie . Chyba dobra decyzja .

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lip 2009, 16:52

Mentor pisze:
Można się ewentualnie zastanawiać nad przedłużeniem okresu kadencji, ale na pewno nie nad zniesieniem tej zasady. Przynajmniej moim zdaniem.

.
tzn zarzad juz zaproponowal 6 letnie kadencje

Mentor pisze:
Bienias pisze:Teraz juz wchodzimy w faze treningow
Co trenujesz?
nie no spoko za 5 dni chlopaki bede trenowac wiec mozna rzec ze wchodza w faze treningow. Przeciez zaden pilkarz nie przyjedzie na pierwszy trening roztrenowany. No coz akurat trenowalem w przeciwienstwie do ciebie :P
Mentor pisze:
Nie wiem kto uważa zakup i wypożyczenie Henrique za sukces. Obstawiam, że coś Ci się uroiło. Prosiłbym tylko o to, abyś nie pozostawiał jakichś dziwnych niedopowiedzeń ze mną w roli głównej.
A co uwazasz ze ten transfer to nie jest porazka? Facet przez rok byl przecietniakem. Juz Kaluzny w Leverkusen robil wieksza kariere. Predzej z niego bedzie Caceres niz Pique
Mentor pisze:
Bienias pisze:Odnosnie Eto. bardzo bym chcial zeby zostal tym bardziej ze uwazam go za lepszego od Villi w kontekscie naszego ustawienia
Mógłbyś rozwinąć :> Chodzi mi o kwestię ustawienia właśnie.
Zapytaj Pepa. On cos tam wspominal o wysokim napastniku pasujacym do naszego ustawienia :lol:
Mentor pisze:
Bienias pisze:Poza tym sezon pokazal ze nasz I sklad jest waski i bez wzmocnien raczej nie pociagniemy.
No jakby nie patrzeć potrójna korona dobitnie to pokazała :lol2:

Oczywiście również uważam, że wzmocnienia są potrzebne, ale takie stwierdzenie to jak strzał w stopę.
zyj przeszloscia a ja przyszloscia. 2006/07 juz sie zapomnialo?

Zdobylismy dzieki fenomenalnej grze podstawowych zawodnikow. Ale szczerze mowiac w ofensywie z lawki nic nie mielismy. Jakos nie dziwi cie brak zmian i rotacji na wazne mecze? Bez kontuzji gralismy i to nam duzo dalo.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2009, 17:08 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 lip 2009, 17:16

Killerbean pisze:Aha Hleb ma iśc do Interu na roczne wypożyczenie . Chyba dobra decyzja .
Dobra decyzja dla kogo, napewno nie dla klubu. Pep go chce na nowy sezon podobno, a jesli juz ma odejsc to niech odchodzi definitywnie, wypozyczenia nigdy mi nie odpowiadały. Hleb marudzi wiecej niż Eidur, koszował wiecej niż Eidur, gra wieksza padakę niż Eidur. Niech sie skupi na treningach i na chocby przywoitej grze. Wątpie zeby Inter go chcial...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lip 2009, 17:46

Bienias pisze:tzn zarzad juz zaproponowal 6 letnie kadencje
Gdzieś mi to umknęło najwidoczniej. W każdym bądź razie taką propozycję mógłbym poprzeć gdybym miał coś do powiedzenia w tej kwestii :P
Bienias pisze:nie no spoko za 5 dni chlopaki bede trenowac wiec mozna rzec ze wchodza w faze treningow. Przeciez zaden pilkarz nie przyjedzie na pierwszy trening roztrenowany.
Rozumiem, ale przez 5 dni może się jeszcze coś wydarzyć. Każdy by chciał, aby kadra była kompletna jak najwcześniej, ale okienko trwa do końca sierpnia o ile się nie mylę a więc włodarze klubów sprzedających nie muszą się wcale spieszyć w negocjacjach.
Bienias pisze:A co uwazasz ze ten transfer to nie jest porazka?
Nie. Dlaczego miałbym tak uważać? Bo grał regularnie w przeciętnym zespole przeciętnej ligi? To za mało, aby uznać to za porażkę. Mógłbym przepisać to co pisałem na innym forum, ale zdaje się, że czytałeś moje 'wypociny'. Zapytam zatem po prostu z czym konkretnie chcesz polemizować :> Dlaczego konkretnie transfer Henrique to porażka?
Bienias pisze:Predzej z niego bedzie Caceres niz Pique
Po czym wnosisz?
Bienias pisze:Juz Kaluzny w Leverkusen robil wieksza kariere.
:shock:

Spoko. Już kiedyś czytałem podobne argumenty. To było na początku ubiegłego sezonu kiedy niektórzy pisali Janas > Guardiola.
Bienias pisze:Zapytaj Pepa. On cos tam wspominal o wysokim napastniku pasujacym do naszego ustawienia
Pep chyba nie mówił nigdy konkretnie (a przynajmniej nie w mediach), że pragnie wysokiego napastnika, ale można to było wywnioskować z pojawiających się kandydatur. Tak czy inaczej gdyby Eto'o pasował trenerowi do naszej gry to nie byłby rzucany na boki a Leo przesuwany na środek, aby można było grać bardziej kombinacyjną piłkę w ataku. Napisz mi wprost dlaczego Eto'o lepiej pasuje do naszego ustawienia niż Villa.
Bienias pisze:zyj przeszloscia a ja przyszloscia. 2006/07 juz sie zapomnialo?
Bądźmy poważni Bienias. Jasne, że tego nie zapomniałem, ale co to ma do rzeczy? Napisałeś, że sezon w którym zdobyliśmy wszystko co było do zdobycia dobitnie pokazał, że mamy za słaby skład. Gdzie tu sens i gdzie logika?
Bienias pisze:Jakos nie dziwi cie brak zmian i rotacji na wazne mecze? Bez kontuzji gralismy i to nam duzo dalo.
Jasne, że ławka była za krótka a kontuzji nie było wiele. Długo jeszcze będziemy powtarzać te banały? Ławkę zatem trzeba wzmocnić (i tak pewnie będzie) a co do kontuzji to trzeba tylko pracować tak jak do tej pory i liczyć na to, że plagi w poprzednich sezonach nie były przypadkowe tylko spowodowane jakimiś błędami, których teraz unikamy.

Powtórzę może zatem pytania. Dlaczego transfer Henrique to porażka oraz dlaczego Eto'o lepiej pasuje do naszego systemu gry niż Villa?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 lip 2009, 18:21

Mentor, a ty nie wygrałeś czasem jakiegoś zakładu sprzed roku? Tak mi się wydaje, że zakładałeś się z Bieniasem, że Pep popracuje w Barcelonie dłużej niż rok, co raczej na pewno się potwierdzi.
Jarzinho pisze:Dobra decyzja dla kogo, napewno nie dla klubu.
Wątpię, żeby Inter tak ważną rolę, jaką jest rozgrywanie akcji, powierzył właśnie jemu. To by było zbyt ryzykowne.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lip 2009, 19:20

piotrcies wygra flaszke ale takie zaklady z przyjemnoscia sie przegrywa
Gdzieś mi to umknęło najwidoczniej. W każdym bądź razie taką propozycję mógłbym poprzeć gdybym miał coś do powiedzenia w tej kwestii :P
Mentor zostan Socio i po opowiednim stazu bedziesz mogl miec prawo do glosowanie tudziez poparcia zmiany statusu. Ogolnie Zarzad tez zaproponowal glosowanie przez neta wiec dosc ciekawie prezentuje sie ich propocycja.
Nie. Dlaczego miałbym tak uważać? Bo grał regularnie w przeciętnym zespole przeciętnej ligi? To za mało, aby uznać to za porażkę. Mógłbym przepisać to co pisałem na innym forum, ale zdaje się, że czytałeś moje 'wypociny'. Zapytam zatem po prostu z czym konkretnie chcesz polemizować :> Dlaczego konkretnie transfer Henrique to porażka?
Henrique po jakiego zostal wypozyczony? Przeciez juz na samym poczatku bylo wiadomo ze nasz styl gry rozni sie od innych druzyn i lepiej zeby u nas sie aklimatyzowal przez rok. W kazdym razie Henrique to porazka bo do tej pory to co pokazal w Europie to sredniactwo.
Pep chyba nie mówił nigdy konkretnie (a przynajmniej nie w mediach), że pragnie wysokiego napastnika, ale można to było wywnioskować z pojawiających się kandydatur. Tak czy inaczej gdyby Eto'o pasował trenerowi do naszej gry to nie byłby rzucany na boki a Leo przesuwany na środek, aby można było grać bardziej kombinacyjną piłkę w ataku. Napisz mi wprost dlaczego Eto'o lepiej pasuje do naszego ustawienia niż Villa.
Dla mnie Eto bardziej pasuje bo przy naszym ustawieniu potrzebuejmy napastnika ktory bedzie wracal i wspomagal w odbiorze kolegow ale rownoczesnie szybko bedzie sie przemieszczal do ataku. Poza tym musi miec ciag na bramke i grac prosta pilke. Czuje ze w przypadku Villi ktory bazuje na grze kombinacyjnej bedziemy probowali wejsc z pilka do bramki.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 16 lip 2009, 19:34

Dla mnie Eto bardziej pasuje bo przy naszym ustawieniu potrzebuejmy napastnika ktory bedzie wracal i wspomagal w odbiorze kolegow ale rownoczesnie szybko bedzie sie przemieszczal do ataku. Poza tym musi miec ciag na bramke i grac prosta pilke. Czuje ze w przypadku Villi ktory bazuje na grze kombinacyjnej bedziemy probowali wejsc z pilka do bramki.
A co barca dotychczas tego nie robila? i w poprzednich sezonach ??...najbardziej mnie to wkurzało,chodzi mi o "wchodzenie z pilka do bramki"

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 lip 2009, 19:39

Nie ma co mowic, ze Hanrique to niewypal - jeszcze nawet nie zagral jednego meczu u nas. Ja licze, ze bedzie z niego pozytek w tym sezonie, przynajmniej jako rezerwowy.

Nie mam tez watliowsci, ze Villa szybko dopasuje sie do naszego stylu gry - za wysoka klasa zawodnika, zeby nie dal rady. Tym bardziej, ze rep Hiszpanii tez caly czas utrzymuje sie przy pilce.

Maxwell to dobry ruch i brawa dla Czikiego. Okazuje sie jednak, ze operacja ma byc wiazana i my tez cos interowi w zamian damy. Jak juz to opchnac Hleba, a nie bawic sie w wypozyczenie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lip 2009, 19:41

mistyk wielu lepszych od niego nie dopasowalo sie a ty juz Ville przewidziales :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 lip 2009, 19:50

@Bienias kto lepszy sie nie dopasowal? mowa oczywiscie o zawodnikach sprawdzonych juz na boisku La Liga. :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lip 2009, 19:56

zaweziles pole dosc ostro bo jak sam wiesz my malo kupujemy napastnikow grajacych w La Liga. Ale podejmuje rekawice i przypominam sobie Alfonso :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”