Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 15 lip 2009, 23:59
BadBoy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 16 lip 2009, 8:31
Spokojnie ...BadBoy pisze:mysle ze Melo da radea jak nie Melo to zawsze mamy Marchisio
Sawyer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 lip 2009, 13:16
Podobno możliwa jest wymiana za Poulsena, wczesniej pojawiały się głosy o wypożyczeniu. Dla mnie bardzo ciekawy zawodnik, zresztą interesowaliśmy się nim jak jeszcze grał w Ameryce Południowej. Nie oglądałem go wiele, bo w Barcy występował baaaardzo mało, ale to zdolny chłopak jest. Agresywny, szybki, potrafi fajnie zagrać wślizgiem. Z tego co przyuważyłem mocno wszechstronny bo o ile jest środkowym obrońcą to był w Barcy chyba też rzucany na prawy bok, a w reprezentacji Urugwaju podobno gra na lewej. Jak ktoś wie lepiej niech mnie sprostuje.Juventus jest jedynym klubem, który byłby w stanie wyrwać Caceresa z Barcelony. Szefowie klubów dali sobie dziesięć dni do przemyślenia pewnych szczegółów we własnym gronie. Osobiście jestem optymistą, ten transfer na prawdę może wypalić i prawdopodobnie wypali. Juventus naprawdę stara się o tego zawodnika"
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 17 lip 2009, 13:59
Sawyer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 lip 2009, 14:09
... MarchisioSawyer pisze:Sissoko,Tiago,Camor,Melo,Zanetti,Diego,Hasan,Giovinco .... uuu starczy.
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 lip 2009, 14:13
Mi się wydaje że JUVE po to dał sobie te 10 dni by wpierw powalczyć o Santacroce. Dla mnie tak by było najlepiej. No chyba że Santacroce na prawą a Caceres na środekMam cichą nadzieje ze transfer młodego z Barcy nie przeszkodzi w transferze młodego z Napol
A mnie nawet niespecjalnie. Jak Zlatan odejdzie Serie A znów strasznie dużo straci. Wolę by JUVE był potęgą w potężnej lidze a nie w umierającym gigancie, nawet jeśli mistrzostwo by miało przyjść nie w tym roku a w następnym.Cieszy fakt ze Milan i Inter się sukcesywnie osłabiają![]()
Też mam taką nadzieje. W systemie 4:3:1:2 to jedyna przyszłościowa pozycja dla Giovinco.Giovinco traktuję bardziej jako cofniętego napastnika, który będzie rywalizował o miejsce z Del Piero (czytaj - powoli odbierał mu miejsce w składzie). Czy to słuszne podejście? Czas pokaże
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 17 lip 2009, 14:18
Sawyer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 lip 2009, 15:02
Camor bliżej prawej strony będzie grał. I może kwestia tego czy Melo bardziej w środku czy Sissoko, ale to tylko umowne sprawy. No i nie wiadomo czy Molinaro w 1 składzie czy jednak De Ceglie. Zastanawia mnie też rola Treze w przyszłym sezonie - czy będzie w stanie wywalczyć sobie 1 skład czy stanie się jednak jokerem i czy będzie ewentualnie w stanie to zaakceptować.Sawyer pisze: -------- Buffon --------------
--Zebina--Chiellini--Canna--Molinaro--
---Melo--Sissoko--Camoranesi---
-------Diego----------
Amauri - Del Piero/Iaquinta
Dobrze kombinuje ?jak Wy to widzicie ?
![]()
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 17 lip 2009, 15:35
Sawyer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 18 lip 2009, 19:08
Pierwszy w poprzednim sezonie rozegrał 8 meczy strzelając przy tym 1 (!) bramkę, zaś drugi od stycznia tego roku w 15 meczach rozegrał może jedno dobre spotkanie legitymując się przy tym 1 bramką !Osobiście jestem za atakiem Trezeguet - Amauri, wiem ze to pewnie nie mozliwe, ale takie jest moje male marzenie przed tym sezonem
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 lip 2009, 19:20
Pierwszy cały poprzedni sezon zmagał się z kontuzją i z jej skutkami (operacja dwóch kolan!), zaś drugi od stycznie do bodajże kwietnia również był kontuzjowany. Co najlepsze, do stycznia strzelił bramek chyba 12...Pierwszy w poprzednim sezonie rozegrał 8 meczy strzelając przy tym 1 (!) bramkę, zaś drugi od stycznia tego roku w 15 meczach rozegrał może jedno dobre spotkanie legitymując się przy tym 1 bramką !
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 18 lip 2009, 19:31
Co oznacza tyle, że będzie mu bardzo ciężko wrócić do optymalnej formy. Dodatkowo na jego niekorzyść wpływa jeszcze jeden czynnik, a mianowicie wiek. Procesu starzenia nawet w MilanLab nie potrafili zatrzymać ... Choć i tak uważam, że jeśli nie będzie nękany przez kontuzje swoje strzeli. Pytanie tylko ile ? Raczej nie powtórzy wyniku z sezonu 05/06 kiedy strzelił we wszystkich rozgrywkach ponad 30 bramek.Pierwszy cały poprzedni sezon zmagał się z kontuzją i z jej skutkami (operacja dwóch kolan!)
Co świadczy o tym, że jest to zawodnik, który mimo dojrzałego wieku nie potrafi ustabilizować formy.Co więcej tylko raz udało mu się osiągnąc magiczną granice 15 bramek strzelonych w lidze.Co najlepsze, do stycznia strzelił bramek chyba 12
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 lip 2009, 19:38
100% zgoda. Dlatego David zostaje z nami, bo nie dostaniemy za niego pieniędzy, które moglibyśmy spożytkować na gracza, który dałby nam to samo co FrancuzMarcinW pisze:Co oznacza tyle, że będzie mu bardzo ciężko wrócić do optymalnej formy. Dodatkowo na jego niekorzyść wpływa jeszcze jeden czynnik, a mianowicie wiek. Procesu starzenia nawet w MilanLab nie potrafili zatrzymać ... Choć i tak uważam, że jeśli nie będzie nękany przez kontuzje swoje strzeli. Pytanie tylko ile ? Raczej nie powtórzy wyniku z sezonu 05/06 kiedy strzelił we wszystkich rozgrywkach ponad 30 bramek.Pierwszy cały poprzedni sezon zmagał się z kontuzją i z jej skutkami (operacja dwóch kolan!)
Co najlepsze, do stycznia strzelił bramek chyba 12
Tylko, że gdyby nie te bramki to w lidze zajęlibyśmy miejsce nie 2 a tłuklibyśmy się w rejonach 5-8. Gole Brazylijczyka, jego asysty na jesień były bezcenne. Na wiosnę ten wózek ciągnąć musiał już Iaquinta.MarcinW pisze:Co świadczy o tym, że jest to zawodnik, który mimo dojrzałego wieku nie potrafi ustabilizować formy.Co więcej tylko raz udało mu się osiągnąc magiczną granice 15 bramek strzelonych w lidze.
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 lip 2009, 19:52
Konkurencja w ataku jest na tyle duża, że raczej na pewno nie nastrzela tyle. Ale uważam że spokojnie z 15 bramek może załadować, może i fizycznie nie jest już taki jak kiedyś ale Treze nigdy nie bazował ani na szybkości ani na sile. Potrafił zmieścić piłkę w siatce, nieważne czy głową, czy nogą, czy ręką czy czymś tam jeszcze.Raczej nie powtórzy wyniku z sezonu 05/06 kiedy strzelił we wszystkich rozgrywkach ponad 30 bramek.
Amauri jest podatny na kontuzje, to było wiadomo zanim go sprowadziliśmy. Przecież Matusiak przychodził do Palermo aby go zastąpić, bo ten nabawił się poważnej kontuzji (chyba 6 miesięcy). To z pewnością przeszkadza mu w regularności i tak też było w tym sezonie. Do czasu kontuzji Amauri grał dobrze. Potem - kaszana, ale na szczęście mamy VicenzoCo świadczy o tym, że jest to zawodnik, który mimo dojrzałego wieku nie potrafi ustabilizować formy.Co więcej tylko raz udało mu się osiągnąc magiczną granice 15 bramek strzelonych w lidze.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 18 lip 2009, 20:12
Nie czytałem nigdzie informacji o zamiarze sprzedania francuza, które można by traktować poważnie i nie sądzę aby coś się miało zmienić w tej kwestii. Dodatkowym plusem francuza są jego dosyć niskie zarobki oscylujące gdzieś w granicach 3,5-4 mln euro za sezon gry (jeśli się mylę to możecie mnie poprawić).Dlatego David zostaje z nami, bo nie dostaniemy za niego pieniędzy, które moglibyśmy spożytkować na gracza, który dałby nam to samo co Francuz
Myśle, że gdyby od początku sezonu Vicenzo grał regularnie, a z tego co pamiętam zaliczał tylko ogony to też nastrzelałby trochę bramek. Niczego nie ujmując Amauriemu, grał przynajmniej dobrze o ile nie bardzo dobrze. Pamiętam, że pismaki chciały go w połowie sezonu sprzedać do Realu za 40 mln euro. Oczywiście kwota wyssana z palca, ale same zainteresowanie świadczyło o wysokiej formie.Tylko, że gdyby nie te bramki to w lidze zajęlibyśmy miejsce nie 2 a tłuklibyśmy się w rejonach 5-8.
MarcinW
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio