Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 451

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6672

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lip 2009, 11:30

Salas11 pisze:Otóż progresem było odejście ze zdegradowanego Juventusu, który wówczas nie miał szans na obronę tytułu (jak to napisałeś) z przyczyn oczywistych.
Ze zdegradowanego się zgodzę, był to progres, ale widocznie źle Cię zrozumiał b pisząc "do calciopoli" wydawało mi się że chodzi Ci o skład jeszcze sprzed afery. Mój błąd. A co do obrony tytułu - chodziło mi o to, że sezon wcześniej Juventus też wygrał to Scudetto...
Nie chcę tutaj się rozwodzić dlaczego kibice Juve uważają tych piłkarzy zdrajcami bo nie temat i czas na to, zresztą zapewne to już tysiąc razy było wałkowane - tak jest i basta, nikt nam nie zabroni, powody mamy, można ich nie rozumieć - ok, ale dla nas są i będą najemnikami.
Maciek (interista) pisze:Bzdura. Zlatan nigdy nie byl jakos uczuciowo zwiazany z klubem, kibicami i nikt tego nie ukrywal. Porownaj odejscie Szweda do Kaki, przeciez z punktu sportowego Ibra znaczyl dla nas ostatnio wiecej a jednak zero jakichkolwiek protestow.
Normalni kibice może nie, ale wiele dzieci naprawdę uwierzyło w to, że Ibra się z klubem identyfikuje. Ale na takich mówi się sezonowcy.
Salas11 pisze:Arnautovic? Czekam z niecierpliwością na zaklepanie transferu, bo może trafimy jak kulą w płot i... nowy Zlatan zastąpi starego?
Zupełnie nie rozumiem jarania się tym Arnautovicem. Przecież on nawet w lidze holenderskiej strzelił ledwie 12 bramek, gdzie takie tuzy jak Alfonso Alves czy Mateja Kemzan strzelali tych bramek po 30. Wiem, że jest młody ale to chyba nie wiek powinien decydować o tym czy jest warty zatrudnienia.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lip 2009, 11:53

Boromir pisze:Nie chcę tutaj się rozwodzić dlaczego kibice Juve uważają tych piłkarzy zdrajcami bo nie temat i czas na to, zresztą zapewne to już tysiąc razy było wałkowane - tak jest i basta, nikt nam nie zabroni, powody mamy, można ich nie rozumieć - ok, ale dla nas są i będą najemnikami.
Wobec tego Emerson, Zamrotta i Thuram również są najemnikami, bo też opuścili Juve po degradacji? Wybacz ale trochę za dużo tych najemników jak na jeden klub. :/
Boromir pisze:Zupełnie nie rozumiem jarania się tym Arnautovicem. Przecież on nawet w lidze holenderskiej strzelił ledwie 12 bramek, gdzie takie tuzy jak Alfonso Alves czy Mateja Kemzan strzelali tych bramek po 30. Wiem, że jest młody ale to chyba nie wiek powinien decydować o tym czy jest warty zatrudnienia.
Ależ nikt się tym nie "jara". Po prostu chłopak przypomina stylem gry Ibrahimovicia i fajnie by było jakby rozwinął się z niego gracz o podobnych walorach do Szweda.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 28 lip 2009, 11:56

IMO jeśli Hlebowi da się szansę na jego ulubionej pozycji (łącznie z pewną dawką swobody), każdy fan Interu będzie miał mokro. :wink:
Alex nie potrafi grać na skrzydle, nie ma tez takich umiejetnosci defensywnych jak Xavi czy Iniesta, dlatego nie sprawdził się w Barcelonie. Nieskromnie przyznam, że mi ten transfer od razu śmierdział i wiedziałem że spotka go i fanów Barcy spory zawód :] . Po prostu w obecnym systemie gry Barcy nie było dla niego i nie ma miejsca.

Alex na środku za linią ataku i będzie :spoko:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lip 2009, 12:02

Salas11 pisze:Wobec tego Emerson, Zamrotta i Thuram również są najemnikami, bo też opuścili Juve po degradacji? Wybacz ale trochę za dużo tych najemników jak na jeden klub.
A Ty myślałeś że to tylko na Zlatana tak? :shock: Zobacz co się dzieje po powrocie Cannavaro. Emerson, Vieira, Zambrotta, Thuram - ta sama kategoria co Ibra :beer:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 28 lip 2009, 12:09

Obrazek
ładnie mu :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lip 2009, 12:14

Sześciu piłkarzy odeszło szukać nowych wyzwań i dalszych sukcesów nie chcąć tracić sezonu na zapleczu Serie A. Tak to rozumiem. Nie można nazywać ich najemnikami bo odeszli z Juventusu, wybacz. Mieliście wraz z Milanem najsilniejsze ekipy we Włoszech w tamtym okresie. My mieliśmy indywidualności jak Figo, Vieri, Recoba, Veron, Davids, Van der Meyde czy Kily Gonzalez. Co podkusiło komórki w zarządach tych klubów aby brać się (po raz kolejny) za brudne interesy, skoro mogliście wygrywać i bez tego? Bez calciopoli nie byłoby emigracji zawodników z Turynu.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 28 lip 2009, 13:33

My mieliśmy indywidualności jak Figo, Vieri, Recoba, Veron, Davids, Van der Meyde czy Kily Gonzalez.
Jakie indywidualności?Albo wyrobnicy,albo emeryci (z małymi wyjątkami):
Po kolei:

Figo - emeryt niechciany w Realu
Vieri - kompletna,przepłacona klapa
Recoba - wielki ale niestety podatny na kontuzje gracz
Van der Meyde - że co ??????????????
Kily Gonzales - wyrobnik,poza tym skoro Mendieta nie sprawdził się w SerieA...
Veron - tu Inter akurat powinien pluć sobie w brodę,że go nie zatrzymał
Davids - emeryt,poza tym bez Zidana w tandemie to już nie był ten zawodnik co w Juve

W tamtym okresie w Interze grały takie wynalazki jak Greśko czy inne Georgatosy,jeden Ronaldo to było za mało do zdobycia scudetto,nawet na czystych zasadach...6-0 też dostaliście bo sędzia był przekupiony (brylował wtedy u nas taki wynalazek jak Comandini http://www.youtube.com/watch?v=H8T03Nmh ... re=related :rotfl: - BTW radzę zwrócić uwagę kto tam wszedł za Shevę w końcówce )???
Ostatnio zmieniony 28 lip 2009, 13:40 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lip 2009, 13:38

Mazur, źle mnie zrozumiałeś. Nie wymieniałem tych zawodników jako supersiły Interu w okresie 2004 - 2006. Jednakże w kwestii Vieriego nie powiedziałbym aby to był nasz najgorszy transfer akurat. Van der Meyde zniszczyły kontuzje, a zapowiadał się na świetnego grajka.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lip 2009, 13:39

Salas11 pisze:Nie można nazywać ich najemnikami bo odeszli z Juventusu, wybacz.
Odeszli w trudnym dla klubu okresie, kiedy kibice na nich liczyli. Naprawdę nie chcę zaczynać tej rozmowy po raz enty, tak samo jak z calciopoli. Wszystko zostało już powiedziane, a ja nie mam zamiaru rozpoczynać nowej kłótni.

Prophet
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Prophet » 28 lip 2009, 13:48

Vieri - kompletna,przepłacona klapa
brednie... w Interze Vieri w ciągu 6 lat strzelił 103 bramki w 144 spotkaniach. To prawie dwa razy więcej niż Adriano w ciągu ośmiu czy 1/3 więcej niż Cruz w ciągu 6. Był wart kasy, którą Inter na niego wydał. Poza tym sezony Vieriego przed calciopoli to był już schyłek jego kariery

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lip 2009, 14:04

Logan pisze:Alex nie potrafi grać na skrzydle, nie ma tez takich umiejetnosci defensywnych jak Xavi czy Iniesta, dlatego nie sprawdził się w Barcelonie. Nieskromnie przyznam, że mi ten transfer od razu śmierdział i wiedziałem że spotka go i fanów Barcy spory zawód . Po prostu w obecnym systemie gry Barcy nie było dla niego i nie ma miejsca.
Za słaby i za duza c... Trzeba miec jaja. Co ma Xavi do Hleba jak ten nie grał chyba nigdy na jego pozycji. Miał rozgrywać dostawał swobode. Cieniował przy chlopakach z Barcy Athletic czy jeszcze nizej. Jeszcze te jego wywiady duzo o nim świadcza, te przy transferze z Arsenalu i te od wygrania LM. Eidur dawał juz sobie spooro lepiej rade.

Zycze mu oczywiscie jak najlepiej, ze bedzie mial taki sezon, że Inter zaplaci za niego wiecej niz Blaugrana w poprzednim okienku(chyba, ze jest klauzula). Marzenia, ale przynajmniej sie go pozbyliśmy.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 28 lip 2009, 14:19

Jarzinho Ja miałem okazje wiele razy oglądać Hleba od pierwszej do ostatniej minuty, więc doskonale znam jego mono-charakterystykę. Także zamilcz :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2009, 14:22

Jak dla mnie Hleb mentalnie nie pasuje do Barcelony. Rozumiem aklimatyzacja i te sprawy, ale zamiast narzekać trzeba zapyerdalać i tyle. Niech bierze przykład z takiego Eidura, który również nie ma lekko pod wieloma względami a mimo to ciężką pracą i solidnością potrafi zyskać sympatię i grywa dość regularnie jak na rezerwowego.

Hleb nawet języka się nie może nauczyć i jeszcze ma czelność narzekać, że się nie może dogadać w szatni czy coś takiego. Życzę mu jak najlepiej we Włoszech. Niech go Inter wykupi po sezonie.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 lip 2009, 14:31

Pierwszy trening
Obrazek

Za chwile przentacja, tutaj powinna byc:
http://peterwebtv.altervista.org/Canale3.html

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lip 2009, 14:37

Logan pisze:Jarzinho Ja miałem okazje wiele razy oglądać Hleba od pierwszej do ostatniej minuty, więc doskonale znam jego mono-charakterystykę. Także zamilcz
W Arsenalu pewnie tak. W Barcelonie napweno nie. W kazdym chyba spotkaniu jakie grał był jednym z najslabiej sie prezentujacych, jesli nie najslabszym. Te wywiady po LM, czy zachowanie o jakim piasała prasa to gorzej wygladało niz decyzja dos Santosa. Za duzy klub na niego i za mocni rywale, bo tutaj poprostu nikt nie bedzie czekał az moze wypali. Zgadzam sie z Mentorem do Eidura mu daleeko. Moze Jose i kibice Interu beda mieli wiecej cierpliwości.

Jose + Samu narazie dobrze to wygląda. :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”