Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 570

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 sie 2009, 15:24

No raczej Diaby tego niechciał.
Tak jak mówisz Arsenal atak ma. Arshavin , Niclas ,RvP,Walcott, Eduardo to bardzo dobrzy zawodnicy a po odejściu Toure wzmocnienie na obrone powinno być priorytetowe. Dużo ostatnio słyszy się o powrocie Patricka do Kononierów wiadomo coś o tym transferze ?

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 03 sie 2009, 15:41

fieldy pisze:Senderos ponoć dogadał się z Evertonem. Ade, Kolo i Senderos. Mam nadzieję, że w takim razie Eboue zostanie.
Viola odpuszcza Eboue , teraz zasadzą się na De Silvestriego z Lazio
http://www.transfermarketweb.com/?actio ... dsel=40754

Ale to może was niepokoić . Arsene Wenger - we are strong enough
http://www.transfermarketweb.com/?actio ... dsel=40553

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 03 sie 2009, 17:14

fieldy pisze:Chamakh w Londynie co nie cieszy mnie specjalnie, bo atak mamy kompletny moim zdaniem.
Liczyłem się z tym transferem, ale cały czas myślałem, że ostatecznie Wenger nie będzie szukał wzmocnień w napadzie. Nie po to sprzedawał Adebayora robiąc miejsce dla innych napastników, by teraz sprowadzać Chamakha.

Kiedyś już pisałem o tym, że jak dla mnie Marokańczyk jest za słabym piłkarzem na Arsenal. Uzupełnienie składu w formacji napadu IMO nie jest nam potrzebne, ale widać i tym razem nie miałem racji :lol: Poczekajmy jeszcze na oficjalne info, ale widać, że transfer jest już w fazie finalizowania ... no chyba, że Chamakh zjawiając się w Londynie skręci na White Hart Lane :D
KajoFC pisze: Dużo ostatnio słyszy się o powrocie Patricka do Kononierów wiadomo coś o tym transferze
Gdyby to był ten Vieira, który opuszczał Highbury to skakałbym z radości. Obecnie jest ewentualny transfer oceniam jedynie pod kątem wielkiego doświadczenia Francuza i być może jego wpływu na atmosferę w szatni. Kto wie, może Song czy Denilson kilku trików by się nauczyli od Pata :think: Tak czy inaczej nie wierzę, w to że Vieira wróci do Arsenalu.

btw, Song wczoraj przeciwko Rangers zaprezentował się całkiem nieźle.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 03 sie 2009, 17:18

Hehe, rok temu tez bylismy strong enough. Ale faktem jest tez ze nie dosc ze prawdopodobnie Eduardo bedzie lepszy niz Ade w sezonie 08/09 a Vermaelen nie bedzie gorszy od Toure, to jeszcze mamy Arshavina i Tomasa w pierwszej 11 a rok temu grali za nich Nasri i Walcott. Duza roznica. Pytanie czy Wenger bedzie gral w pierwszej kolejnosci Denilsonem czy Songiem. Jesli Brazylijczykiem to jestesmy spaleni, jesli Songiem to jest jakas nadzieja bo w przeciwienstwie do Denilsona, u Kamerunczyka widac oznaki tego ze gosc sie rozwija i ma jakies pojecie o grze defensywnej. A moze transfery o jakich Wenger niesmialo wspomina to bedzie m in wlasnie ktos za Songa a nie 19latkowie?

Aha i wiadomo ze defensywe nawet po zakupie dobrego defensywego pomocnika mamy slabsza niz MU, Chelsea i Liverpool. Jesli jednak sprawdza sie moje przypuszczenia to mozemy nadrobic ta roznice sila formacji ofensywnej.

Rosicky Fabregas
Eduardo van Persie Arshavin

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 04 sie 2009, 10:17

Jest ostatnio straszna nagonka, że Arsenal może być za słaby nawet na 4 miejsce, ale ja szczerze mówiąc nie bardzo widzę dlaczego.
Ostatni sezon Arsenal miał słaby, wyjątkowo pechowy z kontuzjami ale do tego już się chyba wszyscy fani przyzwyczaili :P
Za przeciętnego w zeszłym sezonie Ade jest Eduardo, za odgrywającego dużo mniejszą rolę niż zwykle Toure jest Vermaelen. Wraca Rosicky. Sklad raczej silniejszy niz slabszy. Nawet ta nieszczesna pomoc nie wyglada teraz tak źle (zakladajac ze nie bedzie sytuacji jak z poprzedniego sezonu gdzie wsrodku gral Denilson z Songiem ), wydaje mi sie ze jedyny problem to srodek obrony, Gallas ktory w tamtmy sezonie forme mial w kratke, niesprawdzony jeszcze Vermaelen,
Djourou któremu zaszkodziły chyba przedwczesne porównania do Browna na pilce.pl i jeszcze jakis jeden niesprawdzony mlokos, to wyglada na conajmniej za malo.
Jestem dość mocno przekonany ze w pierwszej częsci sezonu nie będziecie odstwać daleko od pierwszej lokaty, schody zaczna sie pewnie jak zwykle na koniec :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 sie 2009, 11:50

Ponoć Kalou za 8 milionów miałby trafić do Arsenalu. Szczerze ... jeśli Wenger faktycznie myśli o wzmocnieniu formacji ofensywnej to zdecydowanie wolę piłkarza Chelsea niż Chamakha. Cena w miarę przystępna, a sam Kalou już kilka razy mówił, że chciałby zagrać w drużynie prowadzonej przez bossa. Być może będzie miał okazję.

Jeśli ktoś chciałby się pośmiać to może poczytać sobie newsy o poważnym zainteresowaniu Milanu Fabregasem. Kwota jaką Włosi mieliby zapłacić to 35 milionów euro :lol: Widać wyobraźnia dziennikarzy nie zna granic.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2009, 13:01

Duch pisze:Ponoć Kalou za 8 milionów miałby trafić do Arsenalu. Szczerze ... jeśli Wenger faktycznie myśli o wzmocnieniu formacji ofensywnej to zdecydowanie wolę piłkarza Chelsea niż Chamakha. Cena w miarę przystępna, a sam Kalou już kilka razy mówił, że chciałby zagrać w drużynie prowadzonej przez bossa. Być może będzie miał okazję.
On chciał u nas grać, bo .... grali u nas jego przyjaciele - Kolo, Ade i Eboue :lol2: ostał mu się jeden :lol: i to nie wiadomo na jak długo. Ponoć Senderos zagra w Evertonie - krzyż na drogę. Bordeaux ponoć interesuje się Sylwkiem, choć jakby to była prawda, to pewnie wróciłby temat Chamakha. Też wolę Kalou. Bardziej pasuje stylem do Arsenalu. No i już ograny w lidze.
Coś jeszcze chciałem napisać, ale wyleciało mi z głowy, więc później ;)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 04 sie 2009, 13:06

Nom znowu łączą Kalou z Arsenalem. Jest to jeden z moich ulubionych zawodników i myślę że jest nie doceniany. W Chelsea nie dostaję tak często szansy gry a o grze na pozycji napastnika to już nie ma co mówić, jak gra to tylko na skrzydłach. Może odejdzie z Chelsea ale nic nie wiadomo. Jak chciał przyjść pograć z ziomkami to teraz w Chelsea ma ich więcej :) Essien Mikel Drogba :D

btw. Milan i Fabregas :haha: :rotfl: :haha: :rotfl: i co złożą ofertę 12 mln xD

zamelcia
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zamelcia » 04 sie 2009, 13:17

Chamakha raczej nie zobaczymy w tym okienku w Arsenalu, bo Wenger mówił coś o tym że oferty nie podniesie, a jakoś nie wierzę że Bordeaux tak z dnia na dzień spuści cenę o ponad połowę, chyba że wezmą tyle co daje Arsenal plus Sylwka:D inna sprawa że kontrakt niedługo mu się kończy i może dołączy po prostu za darmo. Ja też Kalou bym nie pogardził.

Za Senderosa niby Everton ma zapłacić coś koło 7mln funtów, więc nie tak źle mogło by być gorzej znając umiejętności naszych w negocjacjach.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 04 sie 2009, 14:09

Czy ktos moglby mi wyjasnic co Wenger widzi w Chamakhu? Jego ilosc strzelonych bramek podzielona przez ilosc wystepow w Bordeaux daje dosc mizerny wynik. Czy moze Wengerowi chodzi o wzrost by mogl wpuscic wysokiego dobrze grajacego glowa napastnika gdy nie idzie gra przeciwko niektorym poteznym obroncom? Ja mam nadzieje ze Eduardo ma pewna pierwsza 11. Co do Robina i Arshavina to jestem pewien ze maja pewne miejsce. Oprocz tych 3 jest jeszcze Walcott (gramy 4-3-3 wiec na pewno bedzie napastnikiem-wczesniej gral na skrzydle w 4-4-2), Bendtner i Vela. 6 napastnikow na 3 miejsca to za malo?

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 05 sie 2009, 10:57

Sammyy pisze: Wierzysz, że Wenger wyłoży tyle za obrońcę ?
Akurat pieniądze teraz nie są problemem. Wenger miał ochotę wypełnić klauzulę odejścia Melo (25 mln), dając Senderosa (8 mln) i kasę (czyli pewnie 17) jeszcze zanim sprzedaliśmy Adebayora i Toure. Viola zamiast Sendiego wolała Eboue i z transferu nic nie wyszło.

Stoper to IMO konieczność. W tej chwili dysponujemy lekko podstarzałym Gallasem, nieogranym Djourou i solidnym Vermaelenem no i Songiem, ale to raczej DM jest :roll: Silvestre nie liczę, bo on nie raz potwierdził i potwierdza, że jest zakażeniem na stoperze. To wszystko trochę za mało dla mnie żeby ze spokojem patrzeć w przyszłość.

Podsumowując dotychczasowy okres przygotowawczy:

1. Eduardo to magik, bardzo cieszy powrót i gra Rosicky'ego.
2. Song każdym meczu wyglądał bardzo dobrze na DMie, co dla mnie jest słodkim powiewem optymizmu.
3. Bardzo podobała mi się postawa Djourou. 2, 3 lata i będzie jednym z najlepszych stoperów na Wyspach.
4. Bendtner dobrze sobie radził, dobrze wyglądał od strony techniki, a podanie do RvP w Hannoverze to był majstersztyk.
5. Jacuś grał padake w Austrii, ale po powrocie do Londynu, grał kapitalnie. Może dostanie kilka szans w nowym sezonie.
6. Ramsey to kolejny gracz który zrobił postęp. Nistety nie widać tego u Denilsona. Mam nadzieję tylko że to efekt ciezkich treningów... Przypomnę, że Brazylijczyk w zeszłym sezonie był jedynym piłkarzem, który nie wytrzymał kondycyjnie trudu kampanii :]
7. Theo chyba najadł się kreatyny, zrobił sobie dziarkę. Pewnie Melanie lubi takich niegrzecznych chłopców :wink:

Teraz mecz z Valencią na gorącym Mestalla. To powinna być prawdziwa piłkarska uczta :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sie 2009, 13:40

Logan pisze:Przypomnę, że Brazylijczyk w zeszłym sezonie był jedynym piłkarzem, który nie wytrzymał kondycyjnie trudu kampanii :]
A ja przypomnę, że zagrał najwięcej spotkań ze wszystkich piłkarzy w klubie.
Przy reszcie nie ma się chyba do czego przyczepić, aż dziw :D

Z Djourou bym uważał, zapowiadał się bardzo dobrze, potem jakieś drobne urazy ... choć mam nadzieję, że będzie swoje szanse dostawał.
Jacek pewnie w CC pogra, nie widzę go w lidze. Może w ostatnich kilku spotkaniach, gdy już będziemy mieć tytuł w kieszeni :D
Ramsey już bardziej, choć on błyszczał akurat w spotkaniach z tymi słabymi ekipami. Początek ligi mamy dość ciężki, więc lepiej nie ryzykować z juniorami.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 05 sie 2009, 14:08

Nie wiem dlaczego, ale mam zle przeczucie ze to Denilson bedzie w wyjsciowej 11 m.in na mecz z Evertonem i kolejne kosztem Songa. :shock:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 05 sie 2009, 16:10

fieldy pisze:
Logan pisze:Przypomnę, że Brazylijczyk w zeszłym sezonie był jedynym piłkarzem, który nie wytrzymał kondycyjnie trudu kampanii :]
A ja przypomnę, że zagrał najwięcej spotkań ze wszystkich piłkarzy w klubie.
A jakie to ma znaczenie? Grał w rotacji z Songiem i Diaby'm. Mówimy o profesjonalnym klubie i zawodowych piłkarzach, heloł.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 sie 2009, 17:10

Logan pisze:W tej chwili dysponujemy lekko podstarzałym Gallasem, nieogranym Djourou i solidnym Vermaelenem
Z tym lekko podstrzałym Gallasem bym nie przesadzał, bo to nadal nasz najlepszy stoper. Nie zmienia to jednak faktu, że jakieś konkretne wzmocnienie na tej pozycji by się przydało. Tak żeby Trojan grywał jak najmniej i tylko w chwilach najwyższej konieczności :P Wenger po EC dostrzegł, że w obronie mamy pewne luki i zapewne już kogoś konkretnego ma na oku (przynajmniej mam taką nadzieje).
michal2 pisze:Nie wiem dlaczego, ale mam zle przeczucie ze to Denilson bedzie w wyjsciowej 11 m.in na mecz z Evertonem i kolejne kosztem Songa.
Po czym wnosisz :> Jak dla mnie Song za plecami Fabregasa to w chwili obecnej optymalna mieszanka na środku pola. W sparingach wypadł bardzo okazale i myślę, że Wenger to widzi. Trzeba jeszcze dodać, że przy naszym nowym, bardziej ofensywnym ustawieniu to właśnie Song będzie bardziej potrzebny.

Tak czy inaczej można się spodziewać żonglerki na pozycji defensywnego pomocnika ... no chyba, że Alex wybuchnie wielką formą :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”