Liverpool (zbiorczy) - Strona 145

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 sie 2009, 21:05

Sammyy, wiem, że nie wyrwiemy. Napisałem jedynie, że nazwiska, takie jak Villa czy Silva, są wymieniane przez media.

A info o Poulsenie podaje... Sky Sports. Czyli jakby nie patrzeć, dosyć wiarygodne źródło. :angry2:

Kibice Juve już się cieszą. :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 sie 2009, 21:08

weźmiecie go weźmiecie :] :lol:
Nie jest taki zły, może i więcej techniki ma od niego sędzia techniczny a kreatywności chłopcy od podawania piłek, ale Poulsen swoje atuty ma. Jest silny i... yyyy jest silny!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2009, 21:13

Z tego co pamiętam Poulsena z Sevilli to jako drugi DM na boisku radził sobie nienajgorzej. Ale fakt, siła to jego główny atut.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 04 sie 2009, 21:13

to juz chyba czas na TO nagranie:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 sie 2009, 21:17

Pocieszyłeś mnie (L)oczkerson. Dzięki. :lol:

Siła w Anglii na pewno mu się przyda. Podanie również ma niezłe. Jest w końcu autorem najbardziej spektakularnego podania w dziejach ligi włoskiej... Szkoda tylko, że do rozgrzewającego się piłkarza...

Z innej beczki:

Marca, La Gazetta dello Sport i Sky Sport Italia podają, że Liverpool uzgodnił z Romą kwotę za transfer Aquilani'ego. Włoch będzie najprawdopodobniej kosztował 15,3 mln funtów.
Mam jednak nadzieję, że to Defour zastąpi Baska. Umiejętności mają raczej podobne, jednak Alberto zdecydowanie za dużo czasu spędza u lekarza. No chyba, że Benitez kolegi dla Degena szuka.

Edit: O, właśnie bagg podał link do tego wyśmienitego podania. Dawać go. Niezły jest! :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 sie 2009, 21:21

Widze, ze z Poulsenem to taka sprawa jak u nas z Hlebem. Obaj grali naprawde dobrze w swoich wczesniejszych klubach, a pozniej zaczeli cieniowac. Przynajmniej Poulsen dla was gola strzelil :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 sie 2009, 21:24

Kogo Perez bardziej osłabił? MU czy Pool :mrgreen:
Xabi miał wyborny sezon i dzieki niemu Gerrard mogł tak szalec w przodzie, coż nie wiem kto go ma zastępic.... cos czuje ze odczujecie bardziej jego odejscie niz my Ronaldo.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2009, 21:26

Daaaamian pisze:Mam jednak nadzieję, że to Defour zastąpi Baska.
I tu pytanie. Ostatnio ciągle pojawia się to nazwisko, a tego chłopaka albo nie widziałem na oczy, albo nie pamiętam. Możliwe, że to drugie, bo zwykłem oglądać mistrzostwa młodzieżowe. Jesteś w stanie powiedzieć coś o tym chłopaku, czy raczej opierasz się na prasie i tym, że tyle klubów go rzekomo chce?

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 04 sie 2009, 21:36

Daaaamian pisze:No pewnie, Liverpool w hierarchii niżej. Z kolei miejsce MU się pewnie nie zmieniło, prawda? Co tam odejście Ronaldo i Teveza, macie przecież Owena i Valencię.
Najciekawsze jest to, że nic nie napisałem o MU.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 sie 2009, 21:45

RealFan pisze:
Daaaamian pisze:Mam jednak nadzieję, że to Defour zastąpi Baska.
I tu pytanie. Ostatnio ciągle pojawia się to nazwisko, a tego chłopaka albo nie widziałem na oczy, albo nie pamiętam. Możliwe, że to drugie, bo zwykłem oglądać mistrzostwa młodzieżowe. Jesteś w stanie powiedzieć coś o tym chłopaku, czy raczej opierasz się na prasie i tym, że tyle klubów go rzekomo chce?
Kapitan Standardu, opaskę dostał w wieku 20 lat. Podstawowy zawodnik reprezentacji Belgii, gra na CMie, chociaż bliżej mu do Gerrarda niż Alonso. Ma dobrą technikę, niezły przegląd pola i strasznie haruje na boisku, do każdego meczu podchodzi profesjonalnie. Swego czasu nawet Arsenal się nim interesował. W Belgii uważają, że za kilka lat druga linia Defour, Witsel, Hazard poprowadzi ich kadrę do sporych sukcesów ^^ Jakby nie patrzeć Standard to nie jest najwyższa półka, ale ograny jest na arenie międzynarodowej.

Zapowiada się fajnie, ale dopiero jak trafi do większego klubu zweryfikuje się jego umiejętności. L'pool sporo zaryzykuje jeśli powierzy mu tak ważną rolę na boisku jaką miał Alonso.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 sie 2009, 21:53

MGiggs pisze:cos czuje ze odczujecie bardziej jego odejscie niz my Ronaldo
Z całym szacunkiem dla Alonso - nie sądzę. Owszem, Xabi kapitalnie rozgrywał, potrafił zagrać niesamowicie dokładną piłkę i nadać grze odpowiednie tempo. Nie był jednak piłkarzem, który w pojedynkę mógł przechylić szalę zwycięstwa na korzyść Liverpoolu. Potrzebował do tego dobrze dysponowanych kolegów. Z C. Ronaldo było zupełnie inaczej. To piłkarz, który robił na boisku różnicę. Nawet jeśli Manchester grał słabo (czyt. mecz z AV w poprzednim sezonie, który wygraliście 3:2), to indywidualny geniusz Ronaldo potrafił dać Wam 3 punkty. Takich spotkań, gdzie sam Ronaldo decydował o wyniku było znacznie więcej. Do tego ogromna ilość bramek i asyst.

Nie da się jednak ukryć, że odejście Alonso będzie dla Liverpoolu bardzo dużym osłabieniem. Podobnie jak odejście Ronaldo, dla Manchesteru.
RealFan pisze:Jesteś w stanie powiedzieć coś o tym chłopaku, czy raczej opierasz się na prasie i tym, że tyle klubów go rzekomo chce?
Jestem w stanie coś powiedzieć, ale generalnie opieram się na przychylnych informacjach na jego temat.

Tymczasem Echo podaje, że Alberto Aguilani ustalił indywidualne warunki i transfer już niedługo zostanie potwierdzony.
Kwota to 15 mln funtów.

Edit:
Sammyy pisze:L'pool sporo zaryzykuje jeśli powierzy mu tak ważną rolę na boisku jaką miał Alonso.
Liverpool sporo zaryzykuje ustawiając na pozycji Alonso... kogokolwiek. Chyba, że uda im się kupić Xavi'ego, Inieste lub Fabregasa...
Już jakiś czas temu myślałem, kto mógłby zastąpić Baska. Na myśl przychodziły mi takie nazwiska jak Noble, Defour, Aquilani (ale tylko dlatego, że media łączyły go z transferem na Anfield), De Rossi, Ireland, Cattermole czy Sneijder. Niestety żaden z tych graczy nie dysponuje takim przeglądem pola jak Alonso. Dodatkowo część z tych graczy jest w swoich klubach nietykalna. Tak więc Liverpool, niezależnie od tego kogo kupi, sporo zaryzykuje.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 sie 2009, 22:06

Daaaamian pisze:Marca, La Gazetta dello Sport i Sky Sport Italia podają, że Liverpool uzgodnił z Romą kwotę za transfer Aquilani'ego. Włoch będzie najprawdopodobniej kosztował 15,3 mln funtów.
Z kart historii Alberta - Roma i Albert zapowiadają że chcą przedłużyć umowę. Zawodnik i klub po latach negocjacji i ogłoszeniu setki porozumień wreszcie podpisują nowy kontrakt. Wszyscy są szczęśliwi. Roma wchodzi do tyłka (w sensie jest w dupie) - klepie biedę i nikogo nie kupuje. De Rossi, Mexes, Vucinic i kilku innych jest sprzedawana po 10 razy. Ostatecznie póki co nikt nie odchodzi. Prasa postanawia sprzedać Alberta. Albert mówi że nigdzie się nie wybiera i podpisał nową umowę bo jest szczęśliwy w Rzymie. Prasa kolejny raz w tym samym okienku sprzedaje Aleberta... z Romy, ogłaszając że zawodnik już podpisał umowę z Poolem. Albert nadal jest zawodnikiem Romy. Rosella odnosząc się do całej sytuacji mówi że nic nie wiadomo. Prasa ogłasza że Albert ponownie porozumiał się z Poolem.
Dalsze możliwe scenariusze:
- Albert zostaje sprzedany. Rosella żywcem zostaje spalona na stosie.
- dziennikarze odpalają FM, znajdują inną ofiarę i nią handlują - wg mnie jedyny możliwy scenariusz :!:

PS Wkurwia mnie ten Real :evil:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 sie 2009, 22:10

Yukasz, problem w tym, że Echo w sprawach Liverpoolu jest naprawdę świetnie poinformowane. Chyba, że jakiś dziennikarz będący jednocześnie kibicem Evertonu, postanowił wywołać falę paniki wśród kibiców Liverpoolu.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 sie 2009, 22:42

(L)oczkerson pisze: ale Poulsen swoje atuty ma. Jest silny i... yyyy jest silny!
Jest szybszy od Xabiego!!!!1111111

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 05 sie 2009, 13:30

Echo informuje, że Liverpool nie jest zainteresowany Poulsenem. :lol:
Całe szczęście.

Ta sama gazeta pisze również, że w najbliższym czasie Aquilani ma przejść surowe testy medyczne, które mają wykluczyć jakiekolwiek problemy zdrowotne Włocha.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”