FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 965

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 17 sie 2009, 14:31

Mentor pisze:Abidal nie zagrał wczoraj jakoś szczególnie gorzej od pozostałych.
Mentor pisze:wczoraj zagrał normalnie
Mentor pisze:nie było tragedii
Dusan pisze:Akurat Abidal nie grał wczoraj źle, wiec nie wiem o co mozna miec pretensje. Zagrał normalny mecz, na poziomie i nie ma co na niego narzekać.
Naprawde widziałem to inaczej... Nie odpisuje Wam tylko dlatego, że mam trochę wolnego czasu :) Uważam, że Abidal zagrał straszny piach i tyle. Mam prawo czy ban? :mrgreen:
Mentor pisze:Ericowi obrywa się regularnie bo w każdym zespole musi zostać wybrane jakieś najsłabsze ogniwo a u nas ten tytuł trafił chyba właśnie do Francuza bez względu na to czy gra dobrze czy źle.
Fajne bajanie. Tytuł najsłabszego ogniwa od wielu sezonów ma VV i to właśnie on jest wyśmiewany bez względu na wszystko. Więc wydaje mi się, że zdrowo przesadzasz. Poza tym takich tytułów jak "najsłabsze ogniwo" nie dostaje się, że tak powiem z dupy.
Mentor pisze:Wczoraj na przykład wespół z Alvesem zanotował najwięcej strat w całym zespole.
W/g mnie pokazuję to tylko brak zaangażownia pozostałych kolegów. Xavi z Alvesem starali się grać we dwójkę przeciwko Bilbao bo nie było ludzi do grania. Toure grał do tyłu, Eric podwał do graczy Atletic, a Pique podawał do Toure lub do Erica :P Dopiero kiedy Xavi albo Alves mieli piłkę to coś zaczynało się dziać.
Mentor pisze:Xavi tracił bo grał gorzej niż nas do tego przyzwyczaił i nie widzę powodów, aby pisać, że zagrał dobrze skoro wymagamy od niego znacznie więcej.
A ktoś zagrał wczoraj na miarę swoich możliwości? Nie wydaje mnie się :) Pochwała dla tej dwójki z mojej strony spowodowana była właśnie ich chęcią zrobienia czegokolwiek na boisku.
Mentor pisze:Bez komentarza.
Dlaczego, trzeba było pobajować tak jak ja.
Mentor pisze:Ale umie pisać poprawnie po polsku.
Jeszcze by tego brakowało... :boruta:
Mentor pisze:No to Twój błąd bo od kilku sezonów Bojan więcej grywa na skrzydle niż na szpicy.
Taa taa, a mecz przedsezonowe to potwierdzają :wink: Grał bo musiał. Bo był Eto'o, który był lepszy/ był w formie. Było tak, że wchodził Bojan a Eto'o schodzil na bok... Henry też już snajperem nigdy nie będzie :roll: Daj spokój z takimi teoriami. Stać Cię naprawdę na wiele więcej.
Mentor pisze:Napisałeś, że pozostaje nam czekać :P
Nie zczailiście szeregowy Mentor :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sie 2009, 15:03

Olac wczorajszy mecz, sa sprawy wazniejsze.

Txiki mowi, ze to moze byc koniec naszych transferow - [']. Naprawde zaczynam sie frustrowac. Czy ludzie w zarzadzie naprawde nie widze, ze potrzebujemy jeszcze 1 lub 2 transferow? Pep i Tito mowie, ze kadra za waska, ale chyba nikt sie tym specjalnie nie przejmuje. Guardiola chcial miec w tym sezonie szersza kadre, bo i meczow jest wiecej, a kadra dostanie wezsza. :?

2 tygodnie jeszcze...
Ostatnio zmieniony 17 sie 2009, 15:32 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 17 sie 2009, 15:18

Jeżeli mówi prawdę , a bardzo to prawdopodobne to już na starcie można wbic sobie nóż w kulasy . Bez wzmocnień? Ino Zlatan i Maxwell? Panowie ...

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 17 sie 2009, 15:43

Może Txiki blefuje a rozmowy trwają z dala od wszędobylskich przedstawicieli katalońskiej prasy. Jak już wcześniej ktoś wspominał ,Barca nie powinna robić transferów na siłę dla samego zaistnienia faktu dokonania wzmocnień, to mija się z celem.

okienko transferowe na finiszu, mocne drużyny nie pozbędą się dobrych zawodników ot tak, no może poza Realem, a dyrekcji sportowej jak i samego Pepa nie zadowolą byle jakie substytuty

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sie 2009, 15:49

No wlasnie - okienko na finiszu, niestety. Szance na kupienie kogos coraz mniejsze. Laporta: beda 3 - 4 transfery; chcemy zamknac kadre do 24 lipca itd.

Txiki mowi, ze zespol moga wzmocnic jedynie zawodnicy, ktorzy prezentuja odpowiedni poziom - po co wiec kupowalismy Caceresa i Henrique? 27 mln zaoszczedzone by bylo. Ja sie dziwie, ze nie zainteresujemy sie żadnym pilkarzem Ajaxu.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 17 sie 2009, 15:57

Może nie o to chodzi? Może Laporta i reszta chce pokazac , udowodnic że składem z poprzedniego sezonu można zatrzymac Real złożony z najgłośniejszych nazwisk Europy

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 sie 2009, 17:03

mistyk pisze:Ja sie dziwie, ze nie zainteresujemy sie żadnym pilkarzem Ajaxu.
A podasz mi przykład, który zawodnik Ajaxu nadawałby się do Barcelony? Może tylko Suarez jako zmiennik, ale i w to wątpię.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sie 2009, 18:36

Nominacje na najlepszych pilkarzy CL zeszlego sezonu:

Goalkeeper:Petr Cech (Chelsea), Victor Valdes (Barcelona), Edwin van der Sar (Manchester United)

Defender: Gerard Pique (Barcelona), John Terry (Chelsea), Nemanja Vidic (Manchester United)

Midfielder: Steven Gerrard (Liverpool), Xavi Hernandez and Andres Iniesta (both Barcelona)

Forward: Samuel Eto'o and Lionel Messi (both Barcelona), Cristiano Ronaldo (Manchester United)

Zgarniamy wszystko czy nie? :P

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 17 sie 2009, 18:40

Bardzo możliwe, chociaż jak zawsze pewnie nie docenią waszego Portero. No i w kategorii obrońca pewnie wygra Vidic.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8363

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 sie 2009, 19:12

Z bramkarzy Valdesowi może zagrozić moim zdaniem jedynie Van der Sar. Cech moim zdaniem nie zasłużył na miano najlepszego bramkarza. Wśród obrońców, rzeczywiście lekkim faworytem zdaje się być Vidić. Jeśli chodzi o pomocników, to tu jest niezwykle trudny wybór, ale myślę, że zwycięży Iniesta, świetny finał, gol z CFC, to może zadecydować. Napastnik to zdecydowanie Messi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 sie 2009, 19:36

klopx pisze:Naprawde widziałem to inaczej... Nie odpisuje Wam tylko dlatego, że mam trochę wolnego czasu :) Uważam, że Abidal zagrał straszny piach i tyle. Mam prawo czy ban? :mrgreen:
Jasne, że masz prawo, ale krytyka ma sens kiedy jest uzasadniona. Zapytam wobec tego co konkretnie źle robił Abidal? W jakim aspekcie prezentował się gorzej od pozostałych piłkarzy i to aż o tyle gorzej, aby pisać, że zagrał straszny piach? Dasz radę to jakoś wytłumaczyć?
klopx pisze:Tytuł najsłabszego ogniwa od wielu sezonów ma VV i to właśnie on jest wyśmiewany bez względu na wszystko.
Tak. Szczególnie wyśmiewany był za świetne mecze w Lidze Mistrzów. Kolejny raz okazał się kluczową postacią zespołu w tych rozgrywkach. Zauważyła i doceniła to większość kibiców i nie tylko kibiców. Odsyłam do nominacji UEFA dla najlepszych piłkarzy ubiegłorocznej LM.
klopx pisze:Pochwała dla tej dwójki z mojej strony spowodowana była właśnie ich chęcią zrobienia czegokolwiek na boisku.
A Bojan nie chciał nic robić? Trafił w poprzeczkę, jeden groźny strzał został zablokowany i dobrze rozrzucał piłki do Titiego, który mając sporo miejsca jednak sobie nie radził. Nie miał swojego dnia ewidentnie.
Pedro nie chciał zrobić czegokolwiek? A jednak zrobił. Asysta i gol dający zwycięstwo. Za mało na pochwałę no nie? Bo to Pedro a nie Xavi.

Tak czy inaczej nie mam zamiaru przerzucać się zdawkowymi opiniami i kluczyć bez sensu. Odsyłam do konkretnego pytania o Abidala i liczę na konkretną odpowiedź. Pozostałe wątki można sobie nawet darować.

mistyk pisze:Txiki mowi, ze to moze byc koniec naszych transferow - [']. Naprawde zaczynam sie frustrowac. Czy ludzie w zarzadzie naprawde nie widze, ze potrzebujemy jeszcze 1 lub 2 transferow? Pep i Tito mowie, ze kadra za waska, ale chyba nikt sie tym specjalnie nie przejmuje. Guardiola chcial miec w tym sezonie szersza kadre, bo i meczow jest wiecej, a kadra dostanie wezsza.
Jasne, że widza, ale nie wystarczy widzieć potrzeby, aby pojawili się nowi piłkarze. Zdajesz sobie chyba sprawę z tego, że Pep nie chce półśrodków. Albo dostanie konkretnych piłkarzy, którzy mu odpowiadają albo wyrzucimy pieniądze w błoto bo i tak będzie korzystał z młodzików. Tak czy inaczej mnie również wypowiedź sekretarza zaniepokoiła i mam nadzieję, że jednak ktoś jeszcze zasili nasz zespół. Dwa tygodnie to sporo biorąc pod uwagę, że nie oczekujemy raczej medialnych transferów i popularnych nazwisk a takie transakcje da się dopiąć nieco szybciej. Zresztą rokrocznie sporo dzieje się w ostatnich dniach okienka. Nas to raczej nie dotyczyło, ale być może (oby!) w tym okienku będzie inaczej.
Marcin87 pisze:Jeżeli mówi prawdę , a bardzo to prawdopodobne to już na starcie można wbic sobie nóż w kulasy . Bez wzmocnień? Ino Zlatan i Maxwell? Panowie ...
Ja bym Ci wbił nóż w klawiaturę żebyś nie mógł pisać albo sobie w oczy żebym nie mógł czytać, ale obie opcje raczej odpadają :/

Jeśli chodzi o nominacje to Valdes pewnie nie wygra chociaż zasłużył nie mniej niż Van Der Sar. Dla Pique pewnie też za wcześnie. Vidic wśród obrońców ma już taki status jak Kaka wśród pomocników. Spory handicap.

Dalej musi być Iniesta i Messi.

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 17 sie 2009, 19:50

Transferów nie będzie, bo i pewnie kasa trochę się skończyła. A przecież Barca nie będzie kupowała tanich i słabych piłkarzy, to nie ma sensu. A, że dobrzy są w cenie cóż poradzić....

Zresztą tak sobie pomyślałem, że zamiast kupować Ibrę trzeba było przedłużyć kontrakt z Eto'o. A pieniądze, które poszły na Zlatana przeznaczyć na Cesca. Wtedy nasz zespół by wyglądał o wiele lepiej niż teraz. Przynajmniej na papierze.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 17 sie 2009, 19:57

Cloud pisze:trzeba było przedłużyć kontrakt z Eto'o
Tylko jedno ale E2 miał nowy kontakt w dupie , i nie kwapił się do przedłużenia .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 sie 2009, 19:57

Cloud pisze:A przecież Barca nie będzie kupowała tanich i słabych piłkarzy, to nie ma sensu. A, że dobrze są w cenie cóż poradzić....
Bardziej chodzi o to, że nie potrzebujemy wzmocnień pierwszego składu tylko ławki rezerwowych. Co innego wydać duże czy bardzo duże pieniądze na piłkarza do pierwszego składu a co innego wydać sporo na zmiennika.

Drugiego akapitu pozwolę sobie nie komentować :roll:

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 17 sie 2009, 20:01

Mentor pisze:
Cloud pisze:A przecież Barca nie będzie kupowała tanich i słabych piłkarzy, to nie ma sensu. A, że dobrze są w cenie cóż poradzić....
Bardziej chodzi o to, że nie potrzebujemy wzmocnień pierwszego składu tylko ławki rezerwowych. Co innego wydać duże czy bardzo duże pieniądze na piłkarza do pierwszego składu a co innego wydać sporo na zmiennika.

Drugiego akapitu pozwolę sobie nie komentować :roll:
Tyle, że sam Pep(chyba też Txiki) powiedział, że jak ma ktoś przyjść, to będzie to zawodnik wartościowy, który będzie mógł coś wnieś do drużyny. Ewidentnie chodzi tu o zawodnika dobrego/bardzo dobrego(tacy niekoniecznie kosztują "grosze"). Przecież chyba byś nie chciał, aby Barca kupiła tylko po to, żeby kupić?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”