Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 303

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 wrz 2009, 13:21

W pomocy to ogólnie bryluje ostatnio 20-latek Mueller
Wiem widziałem jego ostatnie mecze. Bardzo dobry zawodnik

Nie wdając się w szczegóły (ale maciek ma rację :P ). Chodzi mi jedynie o to, że obiektywnie przeciętni gracze jakimi są Van Buyten czy Schweinsteinger to zawodnicy dla Bayernu ważni, odgrywający dużą rolę w swoich formacjach. Od których można znaleźć piłkarzy gorszych. Tyle.. JUVE takich dziur nie ma :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 wrz 2009, 13:27

(L)oczkerson pisze: Od których można znaleźć piłkarzy gorszych. Tyle.. JUVE takich dziur nie ma :wink:
Piłka nożna to sport zespołowy i nie zapominaj o tym. Owszem, indywidualności mają duży wpływ także, ale tych raczej u nas nie brak :wink:

no i zawsze może wyskoczyć taki Mueller, którego jeszcze przed sezonem widziałem między ławką a naszymi rezerwami :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 wrz 2009, 13:33

Piłka nożna to sport zespołowy
i dlatego należy mieć silny cały zespół :twisted:

Slipknot83
FORZA INTER !!!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 16 wrz 2009, 13:41

Bayern i Juve to zespoły o podobnej sile, nie oszukujmy się. Tym bardziej, że non stop (od 3 lat) gramy rezerwowymi, bo ciągle ktoś kontuzjowany. ja chce zdrowych Zebine, Sissoko, Diego i Alexa! :| Mecze naszych drużyn beda wyrównane podobnie jak wczorajsza potyczka z Bordo. Obstawiam, że wygramy jeden mecz, a Bawarczycy drugi. Nie zawsze wyjscie z 1 miejsca w grupie jest dobre, wystarczy spojrzeć z kim graliśmy rok temu, wygrywając grupe. Gorzej byc nie mogło.

PS
Giovinco: "w pojedynkach z Diarrą byłem niczym David w walce z Goliatem" :lol:

Chłopak zaczyna mnie osłabiać, ostatnio ma same złote myśli w mediach, vide ostatnie żale, że urodził się Włochem. Albo się weźmie za trening, albo niech ucieka do drużyny pokroju Sampdorii, bo moim zdaniem to taki drugi Cassano jest - w przeciętnym zespole byłby gwiazdą. Jak ma walczyć o 1 jedenastkę to psychika siada, vide choćby zeszłoroczne spotkanie z BATE i przestrzelony karny kilka metrów nad bramką, który mógł nam dać 3 pkt.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, 14:07 przez Slipknot83, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 16 wrz 2009, 14:04

Bayern to świetna drużyna, ale niestety dla Bawarczyków Juventus też. Zdrowy Diego powinien zagwarantować nam dobrą grę w ataku, ale z drugiej strony Grosso i Zebina, nawet w dobrej formie to raczej za mało na Francka i Arjena. Dlatego szykują się bardzo ciekawe spotkania. Juventus ma lepszy zespół, ale Bayern ma 2 zawodników którzy sami mogą wygrać mecz.

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 17 wrz 2009, 10:53

Dzisiejsza prasa informuje o kontakcie Secco z agentem Chamakha. Dla mnie to zwykły średniak, koleś wyraźnie jest pipką pokroju Huntelaara, Cannavaro tak go nastraszył w 1 połowie, że w 1 chłopak sam się kładł na jego widok i co chwila sugerował, że Fabio wchodził łokciem :lol:
Strzelec też z niego żaden - 13 bramek w poprzednim sezonie w 31 meczach, w 07/08 4 bramki w 17 meczach - beznadzieja.
Nam potrzebny jest do cholery duet pokroju Del Piero - Trezeguet, czyli dwóch MŁODYCH ŚWIETNYCH napastników, którzy dadzą nam gwarancję bramek na najblizsze 8 lat, a nie takie łatanie dziur przeciętniakami pokroju Amauriego, czy Iaquinty, których i tak trzeba wymieniać po 3-4 sezonach bo nie dosc, ze walna max 15 bramek w sezonie to jeszcze są starzy.

Czas szukać realnych nastepów Alexa i Davida - G. Rossi to jeden z nich, dla francuza nie widzę szczerze mówiąc alternatyw jeśli chodzi o obecny rynek. Może Pazzini?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6613

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 wrz 2009, 11:31

No i wszystko wraca do normy w naszym klubie, czyli szpital. Do kontuzjowanych dołączyli Melo, Cannavaro i Tiago, czyli ci co zeszli z kontuzją podczas meczu. Wygląda więc na to, że nasza pomoc będzie wyglądała Camor-Poulsen-Marchisio i z przodu Giovinco, czyli jest to nasza najsłabsza kombinacja z możliwych na dzień dzisiejszy (a jakby jeszcze Claudio nie było...). Livorno to oczywiście nie jest ekipa której należałoby się bać, ale w takich meczach bardzo ważna jest skuteczność a jak ona wygląda to wszyscy wiedzą. Nie mniej 3 pkt muszą być, ale uważam, że o fotel samodzielnego lidera to będziemy się bić w środę.
Slipknot83 pisze:Dzisiejsza prasa informuje o kontakcie Secco z agentem Chamakha. Dla mnie to zwykły średniak, koleś wyraźnie jest pipką pokroju Huntelaara, Cannavaro tak go nastraszył w 1 połowie, że w 1 chłopak sam się kładł na jego widok i co chwila sugerował, że Fabio wchodził łokciem
Mam takie samo zdanie odnośnie Chamakha. We Francji może i się wyróżnia, ale w meczu z nami nie zgrał nic nawet gdy na środku stał duet Caceres - Legro.

Zupełnie też nie rozumiem zachwytu nad Rossim. Chłopakowi wyszedł jeden mecz w kadrze i już go wszyscy szykują na następce Del Piero. Podobnie jak Chamakh on w lidze strzela po 15 goli na sezon, ale tam najlepsi mają po 25 bramek (ostatnio Forlan 32). Pazzini w Fiorentinie w ogóle się nie sprawdził. Szczerze to jeszcze się nie zastanawiałem kto mógłby zastąpić duet DP - Trezeguet mimo, iż na pewno ktoś po tym sezonie musi przyjść. Może Pandev?

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 17 wrz 2009, 11:37

Zobacz sobie co wyprawia Rossi w lidze hiszpanskiej od dwóch sezonów to zrozumiesz zachwyty. Było oglądać też spotkania młodziezówki, przyznam, że od triumfu w 2004 r nie opuściłem prawie żadnego meczu u21, wiec nie mów, mi że Rossi zaliczył 1 dobry mecz. Poza tym - 22 letni WŁOCH w lidze hiszpanskiej strzelający kilkanaście bramek to chyba niezły wyczyn, hę?

Cannavaro pauzuje 20 dni. Melo prawdopodobnie 10.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 wrz 2009, 11:49

No co wyprawia? W ostatnim sezonie 12 goli i 5 asyst, to dla mnie przeciętny wynik. Dwa lata temu było 11 goli i 3 asysty. A to, że jest Włochem, to żadne wytłumaczenie. Przecież on się piłki w Manchesterze uczył. Poza tym, liga hiszpańska bądź co bądź jest bardziej przyjazna dla napastnika niż liga włoska. Meczów młodzieżówki nie oglądam, nie jestem aż takim fanatykiem włoskiej piłki. Ja nie twierdzę, że jest słaby albo że nie będzie kiedyś wielki. Twierdzę, że jeszcze nie pora by stawiać go w roli podstawowego napastnika, a takiego musimy pozyskać.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 wrz 2009, 11:58

Rossi w Villarealu, głównie ma bardzo dużo z gry. Jest bardzo aktywny, schodzi do boków ataku i ofensywnej pomocy. Nieustannie się pokazuje. Gole to nie jest jego największa domena. Natomiast w reprezentacji U21 Giuseppe był największą gwiazdą ostatnich lat. Choć mimo wszystyko jak Rossi nie nastrzela w tym sezonie to też będę miał wątpliwości :roll:

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 17 wrz 2009, 12:05

Może takie wytłumaczenie, że z reguły włosi nie radzą sobie w lidze hiszpanskiej? Może inne to takie, że Rossi to typ napastnika podobny do Del Piero? Nie oczekuje się od niego 25 goli w lidze jak od Forlana, to taki 'drugi napastnik', w dodatku grac potrafi też na skrzydle. Potężna bomba z lewej nogi. 21 lat i świetne statystyki w jednej z dwóch najlepszych lig świata. 28 meczów i 12 goli to bardzo dobry wynik, 2 razy wchodził w z ławki pod koniec meczu, to daje praktycznie bramkę w co drugim meczu.

Na Del Piero i Davida też stawialiśmy jako kompletne niewiadome, poza tym Alex nie odchodzi za rok - będzie od kogo się uczyć i na kogo stawiać w razie słabszych meczów. Poza tym nikt nie mówi, że od razu musi być podstawowym od 1 kolejki do ostatniej. Jest Amauri, jest Iaquinta, wspomniany Alex. Dojdzie ktoś za Trezegueta. Spokojnie.
Cassano nie wchodzi w gre moim zdaniem, kolejny do załatania dziury 27-latek, 3 lata zlecą jak z bicza i juz trzeba bedzie szukać kolejnego następcy. Ja o nim marzyłem ale 5-6 lat temu. Jako ciekawostkę powiem, że w 2001 roku Antek był juz praktycznie w Turynie, szukał już domu, Moggi załatwił wszystko z Bari, ostatecznie uczucie samego piłkarza do matki (szwaczki) zdecydowało, chciał być bliżej rodzinnego Bari dlatego poszedł do Romy. Niedawno czytałem jego biografie :)

Pandev? No grazie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 wrz 2009, 12:19

(L)oczkerson pisze:Rossi w Villarealu, głównie ma bardzo dużo z gry. Jest bardzo aktywny, schodzi do boków ataku i ofensywnej pomocy. Nieustannie się pokazuje. Gole to nie jest jego największa domena.
Wypisz wymaluj Amauri. Tyle, że ten jeszcze głową potrafi grać.
Slipknot83 pisze:Na Del Piero i Davida też stawialiśmy jako kompletne niewiadome, poza tym Alex nie odchodzi za rok - będzie od kogo się uczyć i na kogo stawiać w razie słabszych meczów. Poza tym nikt nie mówi, że od razu musi być podstawowym od 1 kolejki do ostatniej. Jest Amauri, jest Iaquinta, wspomniany Alex. Dojdzie ktoś za Trezegueta. Spokojnie.
Oj Treze przyszedł do nas jako MŚ i ME, strzelec złotej bramki w finale ME Włochom, poza tym miał świetne występy w LM (każdy pamięta duet Trezeguet - Henry z Monaco). Del Piero to był strzał w 10, zgodzę się, ale on przychodził jako zmiennik dla Baggio.

Rossi wg transfermarkt.de zagrał 59 meczów i strzelił 24 bramek. Nie jest to zły wynik, ale nie na tyle dobry by myśleć o nim jako o natychmiastowym wzmocnieniu ataku. A ktoś taki musi przyjść. Trezeguet odejdzie, Del Piero jest stary i dam sobie głowę uciąć, że już w następnym sezonie będzie grywał końcówki. Amauri i Vicek są bardzo nieskuteczni. Musimy kogoś mieć, kto nam zagwarantuje bramki od zaraz, ni za dwa, trzy lata.. Cieszyłbym się, gdyby to był Rossi, ale na dzień dzisiejszy jakoś tego nie widzę.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 wrz 2009, 12:28

Wypisz wymaluj Amauri. Tyle, że ten jeszcze głową potrafi grać.
zupełnie inni gracze
Ale fakt, faktem demona skuteczności potrzebujemy od zaraz. Natomiast kogo JUVE zdecyduje się kupić zobaczymy w przyszłości. Przez te 9 miesięcy dużo może się wydarzyć. Może Higuain będzie niezadowolony z roli zmiennika, Valencia będzie musiała sprzedać Ville czy kto tam co sobie wymyśli...
Czas pokaże. Rossi to dobry zawodnik, ale mimo wszystko można by liczyć na kogoś będącego większą gwarancją goli

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 17 wrz 2009, 12:30

Cassano do zalatania dziury? Właśnie Cassano i tylko Cassano. Oczekuję sukcesów już teraz, a Cassano to gracz, który podniósłby poziom sportowy drużyny od razu. Gracz robiący różnicę. Boże, i to jaką różnicę. Przegląd pola, technika, drybling, altruizm. Może mieć nawet 37 lat. Co z tego. Patrzę na teraźniejszość. Z resztą 27 lat, to wciąż mało, może grać na wysokim poziomie jeszcze parę ładnych wiosen. I żadne biadolenia o jego charakterze zdania nie zmienią. Rossi? fajny piłkarz, oczywiście. Spore oczekiwania. Potrafi wypracować sytuację, dograć piłkę, jebnąć z dystansu, ale w tych najważniejszych momentach nie pociągnie jeszcze drużyny, dostosuje się do niej.

Cassano. Tak. Cassano... .

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 17 wrz 2009, 12:32

Bramki to ma zdobywać seryjnie ten co przyjdzie za Trezegueta - napastnik typu snajper. My potrzebujemy oprócz zastępcy francuza, także kogoś za Del Piero. Odróżniajmy dwie kwestie - mówimy o sciagnieciu DWÓCH napastników w najblizszym okienku, nie jednego.

Na teraz to my mamy Amauriego, Trezegueta, Iaquinte i Del Piero. To są gracze na teraz - wszyscy po 30. I co jak za chwile trzeba wymieniac. My potrzebujemy graczy na najblizsze 8 lat, powtarzam się. To samo tyczy się linii obrony. Na teraz mamy Grosso i Cannavaro ale ile tak mozna? Potrzebujemy stabilizacji, a nie wymiany graczy co chwile.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”