Polscy kibice - Strona 58

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 02 lis 2009, 17:32

Chłopak dostał nożem tylko za to, że miał na sobie szalik, a tu teksty, że go nie żal
Skoro nie bał się nosić szalika swojego klubu publicznie to musiał się liczyć z konsekwencjami. Podpisuje się pod tym co kolega Czesiek napisał. Jawne kuszenie losu.
Pogratulować postawy
Może Ci przyszło do głowy, że nie piszę tak bez powodu ? Mam osobistą urazę (to chyba najdelikatniejsze słowo) związaną z postawą "kibiców" Wisły w Kielcach. 2 lata temu po meczu z Koroną koledzy z Wisły zrobili sobie objazd po mieście i zadźgali nam kibica.
Zresztą nie tylko Wisła z Cracovią były na jakiejś mszy z tej okazji, inne kluby też.
My byliśmy na tak zwanym pojednaniu z KSZO. Czyste science fiction.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 lis 2009, 18:05

Wiem co wydarzyło się w Kielcach dwa lata temu. Zarówno tamte wydarzenia jak i to zajście na cmentarzu to dla mnie zupełny idiotyzm. Zabijać z powodu sympatii klubowych? Nie mieści mi się to w głowie.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 02 lis 2009, 19:55

"Wielki sondaż przeprowadzony wśród angielskich kibiców to kolejny cios w „mit wspaniałej Anglii”. Kibice domagają się możliwości wstawania z miejsc, mają dość najdroższych biletów w Europie, a angielskie stadiony wcale nie wypadają kulturalnie – wynika z sondażu FSF.

Największa organizacja kibiców w Wielkiej Brytanii, FSF, przeprowadziła sondaż wśród 6,4 tys. kibiców klubów ze wszystkich szczebli rozgrywek. Wyniki zostaną opublikowane w przyszłym tygodniu, jednak już teraz niektóre zostały przekazane mediom. Dziennik „Daily Mail” na swoich stronach publikuje kilka bardzo wyrazistych opinii:

9 na 10 kibiców chce wprowadzenia miejsc stojących na stadionach;
9 na 10 kibiców uważa, że bilety są zbyt drogie;
8 na 10 kibiców uważa, że w brytyjskim futbolu jest zbyt dużo pieniędzy;
8 na 10 kibiców nie chce rozgrywania półfinałów Pucharu Anglii na Wembley;
8 na 10 kibiców twierdzi, że zawodnicy nie mają szacunku dla sędziów;
5 na 10 kibiców z Anglii nie chce wspólnej reprezentacji olimpijskiej z innymi krajami Wielkiej Brytanii podczas zbliżających się Igrzysk Olimpijskich 2012;
3 na 10 kibiców było obiektem lub świadkiem rasistowskich obelg na stadionie;
3 na 10 kibiców było obiektem lub świadkiem homofonicznych obelg na stadionie.

Zastępca prezesa FSF Jon Keen powiedział dla „Daily Mail”: - Rozmawiamy z kibicami i wszyscy potwierdzają, że pieniądze niszczą nasz futbol. Zdecydowanie za dużo trafia do największych klubów, nie są dzielone równo – wystarczy spojrzeć na liczbę klubów z niższych lig, które są na skraju upadłości. Kilka okruszków do nich trafia, ale podział powinien być bardziej sprawiedliwy.

źródło: FSF.org.uk"

http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ ... mniej.html

:D

Czyli nawet w Anglii ludzie są jeszcze normalni! ITI spierdalaj do Korei Północnej, chociaż tam pewnie na meczach panują większe prawa niż na Legii. :lol:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1554
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 02 lis 2009, 21:20

Zarząd Legii zdecydował się na zdemontowanie "gniazda". Ciekaw jestem jak to będzie wyglądało na nowym stadionie :D

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 02 lis 2009, 21:37

NoName1989 pisze:Zarząd Legii zdecydował się na zdemontowanie "gniazda". Ciekaw jestem jak to będzie wyglądało na nowym stadionie :D
Ja Ci z pełną świadomością odpowiadam, że na Legii kończy się fanatyzm na trybunach. Legia nie ma szans z ITI i jedynie będzie mogła swój potencjał kibicowski udowadniać na wyjazdach, standardowo na zakazie. U siebie na nowym stadionie nie będzie takiego czegoś, jak doping, organizacja i oprawa jak za czasów Żylety. Po części kibice sobie strzelili samobója (Wilno), ale ogólnie Legii cała kibicowska Polska współczuje sponsora. Komuniści prowadzą ich klub i przez najbliższe lata się to nie zmieni.
Kamil232 pisze:A jakie to ma znaczenie kto zaczął?(swoją drogą gdzie indziej można się dowiedzieć, że to Cracovia pierwsza wprowadziła sprzęt i co jak w piaskownicy będzie kłótni oni zaczęli?) Powtórzę się Krakowskie kluby powinny być bojkotowane. Wszystcy ich zgodowie Lech, Śląsk, Lechia, Arka przyczyniają się do tego, że trwa tam patologia. Jestem przekonany gdyby cała Polska ich zbojkotowała nie przyjeżdżała do nich na mecze nie utrzymywała kontaktów to by się opamiętali.
Jasne, że nie. Legia jedynie bojkotowała wyjazdy do Krakowa na obydwa kluby. Kraków, to miasto, gdzie noże są normalne a najgorsze, że inne miasta tym się zarażają.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lis 2009, 21:58

Legia jedynie bojkotowała wyjazdy do Krakowa na obydwa kluby
Nie wiem jak to jest z tym bojktotem ale w 2007r byl elegancki wyjazd do Krakowa na Wisle. W poprzednich latach tez byli ale nieformalnie. Moze mi ktos napisac od kiedy trwa ten bojkot?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lis 2009, 22:05

Legia nie ma szans z ITI
Nie, to fanatycy nie mają szans z Legią. I bardzo dobrze.
Natomiast jeśli faktem są informacje na temat Starucha i jego zachowania po meczu, to on dobitnie swoim opóźnianiem sądu i wymigiwaniem się od odpowiedzialności pokazuje, że nie tylko na stadionie jest człowiekiem bez honoru i poziomu. Jak ktoś wyżej napisał - zebrać jego i ich podobnych w jednym miejscu i wystrzelać za wszystko, co polska piłka wycierpiała przez tych troglodytów.
Dziwne jest zachowanie SKLW - skoro swojego naczelnego troglodyty nie bronią, to pewnie NARESZCIE dążą do kompromisu z Legią widząc, że z cywilizacją się nie wygra.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 02 lis 2009, 22:27

Marco_Van_Basten pisze:Tak to jest jak bawi się nożami. W końcu ktoś Ci odda. Wcale mi nie szkoda tego kibica Wisły. Jego koledzy przetarli szlaki w mieście.

Rachu ciachu, Małpa w piachu ? To Cię boli.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2009, 22:46 przez No_Name, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 lis 2009, 22:29

Arka zgody z Cracovią nie ma?

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 02 lis 2009, 22:34

Kamil232 pisze:Arka zgody z Cracovią nie ma?
Ma.
Umknęło mi słowo, wybacz.
Wilmore pisze:
Legia nie ma szans z ITI
Nie, to fanatycy nie mają szans z Legią. I bardzo dobrze.
Natomiast jeśli faktem są informacje na temat Starucha i jego zachowania po meczu, to on dobitnie swoim opóźnianiem sądu i wymigiwaniem się od odpowiedzialności pokazuje, że nie tylko na stadionie jest człowiekiem bez honoru i poziomu. Jak ktoś wyżej napisał - zebrać jego i ich podobnych w jednym miejscu i wystrzelać za wszystko, co polska piłka wycierpiała przez tych troglodytów.
Dziwne jest zachowanie SKLW - skoro swojego naczelnego troglodyty nie bronią, to pewnie NARESZCIE dążą do kompromisu z Legią widząc, że z cywilizacją się nie wygra.
A wiesz w jaki sposób kibice mogą załatwić ITI ?
Wystarczy że Legia dostanie się do Europejskich Pucharów, a jestem spokojny o awanture na wyjeździe i odwieszenie kary. Bodajże 5 lat bez Europejskich Pucharów dla Ajticoś tam to za dużo. I bardzo dobrze.
Precz z komuną!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lis 2009, 22:44

kibice? zaden kibic czegos takiego nie zrobi predzej debil z szalikiem (L)

Dla mnie to ostatnie wydarzenie ma pozytywne aspekty. Wreszcie mozna bylo zobaczyc braci Sklw czyli internetowych napinaczy na meczu co w sieci krzycza iti spierdalaj czy tez wspominaja cos o komunistach a jak trzeba bylo czynic to krzyczeli gestapo :lol:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 02 lis 2009, 22:48

No co Ty. Tańczyliśmy wczoraj na jego grobie z radości. Widzę, że jesteś dumny z tego zrobili Twoi przyjaciele. Szkoda słów.
Nie wiesz jak było i jest w Krakowie to zamilcz.

:shock:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 02 lis 2009, 22:50

Marco_Van_Basten pisze:
No co Ty. Tańczyliśmy wczoraj na jego grobie z radości. Widzę, że jesteś dumny z tego zrobili Twoi przyjaciele. Szkoda słów.
Nie wiesz jak było i jest w Krakowie to zamilcz.

:shock:
Dumny nie jestem, tego możesz być pewien. I piszę to ten który pisze że mu nie żal młodego zadźganego na cmentarzu. Paradoks.
Zobacz na mapie gdzie leży Trzebinia, i poszukaj także Krakowa. Da Ci to coś do myślenia.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lis 2009, 23:08

Wystarczy że Legia dostanie się do Europejskich Pucharów, a jestem spokojny o awanture na wyjeździe i odwieszenie kary. Bodajże 5 lat bez Europejskich Pucharów dla Ajticoś tam to za dużo. I bardzo dobrze.
Precz z komuną!
1. Jako kolejny pokazujesz ignorancję pisząc "precz z komuną" w odniesieniu do Legii.
2. ITI nikt nie ruszy, co najwyżej Legię.
3. Wystarczy udowodnić, że ci troglodyci to nie kibice Legii, za których nie odpowiada klub, co na szczęście da się zrobić, a SKLW i reszta bandytów mogą się podrapać, a nie Legię krzywdzić.
4. Kibice takich rzeczy nie robią. Takie rzeczy robią troglodyci, którzy w tym kraju jednak uważają się za kibiców, krzyczą "ITI spier..." i "Precz z komuną". To nie kibice, to śmieci, a śmieci się utylizuje.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8740
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lis 2009, 23:21

Wilmore pisze:4. Kibice takich rzeczy nie robią. Takie rzeczy robią troglodyci, którzy w tym kraju jednak uważają się za kibiców, krzyczą "ITI spier..." i "Precz z komuną". To nie kibice, to śmieci, a śmieci się utylizuje.
Szkoda, ze Ci troglodyci to spora część widowni. Jak się okazuje większość kibiców ma dość ITI. Na mecze chodzi bardzo mało kibiców, za drogie bilety, brak wolności słowa, normalnych kibiców to odstrasza.
Bienias pisze:kibice? zaden kibic czegos takiego nie zrobi predzej debil z szalikiem (L)
Byłeś na jakimś wyjeździe Legii w tym lub zeszłym sezonie? Jeśli nie, to kibicem nie jesteś. Co najwyżej "troglodytem, który uważa się za kibica".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”