Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 372

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 22 lis 2009, 16:17

Chyba ktos dawno nie widzial Sissoko w akcji.
Sissoko z zeszlego sezonu cignal nasza gre, majac olbrzymi wklad w poczynania naszej ofensywy. To nie jest typowy defensywny pomocnik, nastawiony tylko na odbior. Jest duzo szybszy od takiego Fletchera i ogladajac gre obu druzyn trudno oprzec sie wrazeniu, ze momo jest postacia duzo bardziej kluczowa dla Juventusu, wszedzie go pelno.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 lis 2009, 16:33

I zaczęła się beznadziejna dyskusja, która do niczego nie doprowadzi. A ja jestem przekonany, że ani Sissoko, ani Cambiasso, ani Ambrosini nie wygryźliby z United Fletcha. I można tak w kółko.

Fletcher w tym sezonie jest naszym najlepszym zawodnikiem i z pewnością należy do ścisłej czołówki DM'ów w lidze. Dla mnie w tym sezonie jest tym naj i nie rozumiem po co komukolwiek dyskusja, czy mieściłby się w połowie, czy ćwiartce klubów Serie A :| My mamy swojego Fletcha, który robi dla nas wszystko to, czego od niego wymagamy. Jest w tym świetny i jego brak w ważnych potyczkach jest tak samo odczuwalny jak brak Rio, Rooney'a, czy wcześniej Ronaldo. Koniec, kropka.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2009, 16:35 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 lis 2009, 16:34

ezeli mowimy o defensywnych pomocnikach to glownie chodzi o odbior pilki, ustawienie sie a nie gre do przodu..
No tak masz rację, ale w taktyce 4-4-2 dm musi posiadać umiejętności gry do przodu. W choince czy w 4-3-3- nie jest to wymagane, ale z pewnością jest to duży plus i atut tych dmów którzy co nieco w ofensywie potrafią, a jeszcze jeśli potrafią również zachować się pod bramką to stają się niemal kompletnymi graczami. Więc wszystko zależy od tego jaki kto styl preferuje, bo np. taki Cambiasso w naszej taktyce jak gramy z drużynami teoretycznie słabszymi jest zbędny.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 lis 2009, 16:45

Chyba niedoceniacie ofensywnych walorów Cuchu. Mourinho stwierdził w ubiegym roku, że najchetniej grałby czterema Cambiasso w pomocy. Na szybkości policzyłem to przez cała kariere w Serie A Esteban strzelił 22 bramki i miał 9 asyst Prawda jest take, że Cambiasso wiele wnosił gry ofensywnej za Manciniego ,u Mourinho ma wyłacznie zadania defensywne, grywał takze na środku obrony i radził sobie lepiej niz przyzwoicie. Byc moze w systemie Manchesteru nie grałby tak jak Fletcher i by sobie radził.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 lis 2009, 17:06

Mazur :haha: :haha: :haha:

Fletcher ma kapitalny fizyczny odbiór, to co jest ważne w walce z atletami w angli, srodek w premiership jest dosc specificzny. Facet bardzo rozwinął się pod względem piłkarskim choć brakuje mu do Essiena i to nie mało w tym względzie, ale pod wzgledem destrukcji to najlepszy defensywny w angli, facet pasuje tutaj idealnie.Słowa mourinho mowia wszystko.
W tym sezonie doszły gole i duzo gry do przodu.

Clichy lepszy od Evry? :rotfl: :rotfl:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 lis 2009, 17:10

Jak czytam opinie fanów Man Utd o Sissoko to nabieram pewności, że nie mają najmniejszego pojęcia jak Momo gra w JUVE i pewnie podobnie jest z pozostałymi czołowymi defensywnymi pomocnikami Serie A. W związku z tym radzę nie komentować bo się ośmieszacie
Owszem Flacher w tym sezonie gra równą dobrą piłkę i w kilku meczach mi zaimponował, ale radzę się nie rozpędzać.
A co do tego odbioru, to pooglądajcie sobie jak gra w defensywie Sissoko i jakie wślizgi potrafi wyczarować :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 lis 2009, 17:24

Owszem Flacher w tym sezonie gra równą dobrą piłkę i w kilku meczach mi zaimponował, ale radzę się nie rozpędzać.
Gdybym był tobą to mógłbym coś napisać o ośmieszaniu się. I to nie chodzi tylko o ten sezon, ale również poprzedni. Cytowane tu słowa Mourinho były przed finałem LM.
Jak czytam opinie fanów Man Utd o Sissoko to nabieram pewności, że nie mają najmniejszego pojęcia jak Momo gra w JUVE i pewnie podobnie jest z pozostałymi czołowymi defensywnymi pomocnikami Serie A. W związku z tym radzę nie komentować bo się ośmieszacie
Owszem nie oglądam regularnie Serie A, bo to dla mnie katusze, ale te lepsze mecze widziałem. Dodając do tego co pokazuje w Europie z całą pewnością stwierdzę, że Sissoko nie wygryzłby Fletcha z środka pola w United.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 lis 2009, 17:32

Owszem nie oglądam regularnie Serie A, bo to dla mnie katusze, ale te lepsze mecze widziałem. Dodając do tego co pokazuje w Europie z całą pewnością stwierdzę, że Sissoko nie wygryzłby Fletcha z środka pola w United.
czyli ile widziałeś meczy Sissoko w sezonie 4? 6? :lol:
Wybacz, ale jedyne co możesz powiedzieć, to to że ci się tak wydaje :wink:

Awatar użytkownika
OstatniSkaut
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: OstatniSkaut » 22 lis 2009, 17:44

(L)oczkerson pisze:
czyli ile widziałeś meczy Sissoko w sezonie 4? 6? :lol:
Wybacz, ale jedyne co możesz powiedzieć, to to że ci się tak wydaje :wink:
Ile widziales spotkań Fletchera ?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 lis 2009, 17:49

Może cie to zdziwi, ale co kolejkę oglądam jakieś spotkania Premiership i bardzo często pada na Man Utd bo Liverpoolu i Chelsea oglądać nie lubie. Tak na oko 40% może 50% spotkań Man Utd w tym sezonie widziałem.
Edyta: Policzyłem :] Widzałem 7 spotkań ligowych i mecz o tarczę wspólnoty. Czyli jakieś pojęcie o grze Man Utd sobie zdążyłem wyrobić

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 22 lis 2009, 19:43

Dobra nie róbmy z Fletcha może nie wiadomo kogo ale prawda jest taka, że jeszcze 3-4 lata temu nikt by sie nie odważył porównać go z kimkolwiek ze światowego topu, nawet kibic MU. Na dzień dzisiejszy natomiast każdy uczciwie stwierdzi, że szkot zrobil wielkie postępy w grze.Ośmiele sie stwierdzić, że on czasami gra więcej niż porafi :) Gość ma diabelski charakter i pasuje do MU idealnie.

Mazur - Notorycznie piszesz o Owenie H. On od 1,5 roku nie gra bo leczy kontuzje. Jego ostatnie mecze to sezon w którym wygraliśmy Lige Mistrzów, wtedy grał kapitalnie. Pisze to tak tylko dla twojej inforamcji bo masz w zwyczaju pisać więcej niż wiesz. Tak w ogóle to po raz kolejny wyszedłeś na klauna :lol: :lol: Może administracja pomyśli nad specjalną rangą dla ciebie :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 lis 2009, 20:09

z Fletcherem może być tak jak z Lampardem :) po przyjściu do Chelsea niczym się nie wyróżniał tylko potem z biegiem czasu zaczal stawać się integralną częścią zespołu a potem jego ikoną :D

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 lis 2009, 20:22

Notorycznie piszesz o Owenie H.
Pierwszy raz o nim wspomniałem w tym temacie :roll: Krótka rada - przenieś się na główną - tam znajdziesz ludzi mniej więcej na twym poziomie intelektualnym oraz z wiedza o piłce podobną twojej (wielki mancio i inne tuzy),chociaż widzę,że pozostali kibice MU tutaj jakoś specjalnie od ciebie w tej kwestii nie odbiegają - rozumiem,że można nie doceniać Ambrosiniego,Momo czy nawet Cambiasso (za Manciniego najlepszy DMF świata),ale nie wiedzieć kto to De Rossi?WSTYD.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1562
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 22 lis 2009, 20:27

Krótka rada - przenieś się na główną - tam znajdziesz ludzi mniej więcej na twym poziomie intelektualnym oraz z wiedza o piłce podobną twojej
i kto to piszę...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 lis 2009, 20:28

i kto to piszę...
Człowiek,który potrafi poprawnie wysłowić się w języku ojczystym,co jak widać przerasta wielu...EOT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”