FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1018

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 lis 2009, 12:10

No [k****] bardzo ładnie [']

Trochę po czasie jestem więc wszystkich zaległości ogarniać nie będę, ale z Bilbao zagraliśmy żenadę. Najbardziej wkur*** mnie to, że wciąż sami sobie strzelamy bramki po dziecinnych błędach w obronie. Wystawienie Leo na środku również było fatalnym pomysłem i nie rozumiem dlaczego nawet w takich okolicznościach (Zlatan kontuzjowany a stary piernik Henry pewnie pod kroplówką po reprezentacjach) Bojan nie dostaje prawdziwej szansy. Tak czy inaczej walić już ten mecz bo nie chce mi się do tego wracać a poza tym pewnie nic nowego bym nie napisał.

Absencje wykańczają mnie jeszcze bardziej. Marquez na szczęście nie ma grypy więc pewnie będzie można na niego liczyć, ale ostatnio grał tak słabo, że już wolałbym Maxwella na lewej a środek Pique z Puyolem.

Cholernie chciałbym już Iniestę na pomocy. Nasza gra zmieniłaby się dzięki temu i to na pewno na plus, ale do tego potrzeba gotowych do gry Zlatana i Henryka :/ Sam nie wiem jak to będzie. Mam drobne trudności z ogarnięciem się a co dopiero z przewidzeniem jaki skład wystawi Guardiola. Przypuszczam, że nie trafiłbym wyjściowej jedenastki nawet gdyby do dyspozycji trenera było jedenastu piłkarzy.

Sytaucja jest słaba. Przed nami arcysuperduperważny mecz z Interem, który należałoby wygrać a potem Gran Derby. Przypuszczam (a bierze się to przypuszczenie zapewne z nadziei i nic poza tym), że na niedzielę Leo i Ibra będą gotowi. Real nie robi na mnie wielkiego wrażenia i niedzielna konfrontacja nie napawa mnie strachem. Większy respekt czuję przed Interem bo na pewno będziemy mocno osłabieni i to musi być widoczne.

Starczy bo sam nie wiem czy w dobrym temacie piszę. Może jakieś dyskusje się już rozpoczęły?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lis 2009, 20:38

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=29700

Dobry tekst wyjasniajacy dlaczego Messi jutro nie zagra. Wierze ze Ibra wydobrzeje i da rade cos zagrac na CN.

Dybel
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dybel » 25 lis 2009, 11:21

Ludzie, medycyna tak zasuwa do przodu że za kilka lat będzie taka sytuacja:

" Iks Iksowy złamał nogę w 2 miejscach w meczu z FC Iksami w środę, jednak wszystko wskazuje na to że będzie gotowy na mecz z KS Igrekami w niedzielę"

Naprawdę to co oni potrafią teraz zrobić to kiedyś było nie do pomyślenia. :D

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 lis 2009, 13:55

Wybiera się ktoś z was na GD? Miałbym wtedy małą prośbę o kupienie jednej rzeczy w Botidze.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 lis 2009, 14:02

Ci ktorzy jada to juz wczoraj ogladali Inter. Chociaz moze jest jakis okaz, ktory z przyczajki jedzie na ten mecz.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 lis 2009, 14:24

Trudno, moje gapiostwo. To może innym razem się uda, albo poszperam na allegro. Cena przesyłki w internetowym sklepie mnie odstrasza.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2270
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 25 lis 2009, 14:36

Bienias pisze:Ci ktorzy jada to juz wczoraj ogladali Inter.

A jechał ktoś z forum ?Mentor ;> ?

Ja posiadam koszulkę Barcelony i też mam fajny proporczyk, ale niestety nie byłem w Barcelonie, a wszystko kupiłem w Niemczech.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 lis 2009, 14:59

Ja ostatnio bylem wiec nie planuje juz w tym roku jechac. Jak sie ladnie sprawy meczowe uloza to na koniec sezonu bede w Bcn.
emdżej zalezy co chcesz kupic....w necie jest mnostwo podrobek. Polecam zbiorowe zamowienie wtedy przesylka wychodzi taniej.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 lis 2009, 15:19

Bienias pisze:emdżej zalezy co chcesz kupic
Nic wielkiego. Tylko brelok. Kolekcjonuję to i by był wyjątkowy okaz w moim zbiorze. Żałuję, że jeszcze ich nie zbierałem kiedy byłem w Barcelonie i w Botidze kupiłem tylko szalik.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 lis 2009, 23:02

Pojawiło się kilka ciekawych informacji.

Gabriel Milito znalazł się wśród powołanych na KMŚ :] Milutko, ale nie wierzę, że zagra choćby kilka minut.

A teraz jeszcze ciekawsza wiadomość ---> http://www.blaugrana.pl/news/4152/jeffr ... nglii.html
Jeffren zostanie wypożyczony do Anglii

Jeden z największych talentów Barcelony, Jeffren Suárez, zostanie wypożyczony w zimowym oknie transferowym do jednego z klubów ligi angielskiej.

Decyzja została podjęta przez samego piłkarza, jak i klub.

Jeffrenem poważnie interesuje się wiele klubów Premiership, jednak największe szanse na jego pozyskanie ma Arsenal Londyn.
Kanonierzy wiedzą coś na ten temat? Przypuszczam, że z tym Arsenalem to tylko plotka, ale tak czy inaczej gdzieś powędruje. Moim zdaniem mógłby zostać bo kadra i tak nie jest zbyt szeroka, ale być może ten manewr oznacza, że na kogoś w zimie ostro zapolujemy? :P

Abidal natomiast przedłużył kontrakt do 2012 roku a sekretem jego cudownego ozdrowienia jest ---> http://www.blaugrana.pl/news/4151/piers ... wa....html

Pierś z kurczaka i ryż z oliwą > bułka z bananem

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 lis 2009, 23:56

Kanonierzy wiedzą coś na ten temat?
Codziennie słysze jakies inne nazwisko i ze niby go pozyskamy ale szczerze to tego jeszcze nie slyszalem :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lis 2009, 20:47

http://www.blaugrana.pl/news/4160/iniesta_2015!.html
Iniesta 2015!

Jak donosi dziennik El Mundo Deportivo Andrés Iniesta Luján przedłuży jutro kontrakt z FC Barcelona do 2015 roku.

Klauzula odejścia Hiszpana wynosić będzie teraz 200 milionów euro, a warunki finansowe w nowej umowie ulegną poprawie.

To już szósty piłkarz Barcelony, który zadeklarował chęć kontynuowania współpracy z katalońskim klubem. Wcześniej uczynili to Valdés, Touré, Messi, Puyol i Abidal.

Wstępne porozumienie zostało już także osiągnięte z Rafą Márquezem, a kolejnym zawodnikiem, który najprawdopodobniej niebawem złoży podpis na nowej umowie będzie Gerard Piqué.
Piękna sprawa :]

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 lis 2009, 16:44

http://www.blaugrana.pl/news/4184/milit ... _gry!.html
Milito otrzymał pozwolenie na powrót do gry!

:jupi: :jupi: :jupi:

Wreszcie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lis 2009, 16:46

Zajebiście. Pisałem wielokrotnie, że nie uwierzę dopóki nie zobaczę więc czekam na jakiś epizod na boisku w jego wykonaniu, ale tak czy inaczej to dobra informacja. O sile defensywny na pewnego stanowić nie będzie, ale na Puchar Uzurpatora może się łapać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lis 2009, 17:03

Tylko się nie napalajcie za bardzo, bo po takiej przerwie pewnie kilka drobnych urazów mu się przydarzy. Kto wie czy do swojej formy wróci jeszcze w tym sezonie.
Choć moze to tylko w Arsenalu tak się dzieje, że piłkarz po kilku miesiącach przerwy, przed 6 miechów od powrotu co chwile coś sobie naciąga i nadwyrężą :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”