AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 731

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 lis 2009, 18:02

Clerc i Kallstrom to nie są piłkarze zdolni do gry w pierwszym składzie Milanu - Oddo jakiś czas temu miał przynajmniej przebłyski w Lazio, natomiast duet z Lyonu sprawia wrażenie góra ławkowiczów w Milanie. O ile na prawej obronie w obronie przydałby się taki zmiennik, o tyle w pomocy kolejny rezerwowy jak Szwed już jest zbędny.
chodzi mi o wzmocnienie lawki ktora jest u nas slaba by nie powiedziec jeszcze gorzej.dlatego uwazam ze ci dwaj pilkarze byliby ciekawa opcja za darmo.zwlaszcza Clerc ktory moglby nam dac ciekawa opcje na prawej obronie.Kallstroem moglby byc alternatywa dla Pirlo.za darmo brac.o ile francuz jest zdecydowany na odejscie z Lyonu to nie wiem jak ma sie sprawa ze szwedem.

Alex bylby to jedyny gracz do pierwszego skladu.nie wiem jak tam u niego z gra w Chelsea wiec nie bede sie rozpisywal czy mamy szanse na niego.

Przede wszystkim jeśli do nas przejdą obaj - w co nie wierzę za bardzo ;) - to Dominguez będzie na ławce, a Krasic będzie rywalizował z Seedorfem (i na wiosnę Beckhamem) o miejsce w pierwszym składzie, i tu wszystko zależy od nastawienia Leonardo - za Carlo taki Krasic nie miałby szans na wygryzienie Holendra. :wink:
Krasic moglby grac w srodku bo napewno wiecej biega i walczy niz Seedorf.na poczatku byloby mu trudno z Beckhamem i holendrem, ale od przyszlego sezonu mialby droge w Milanie do wielkiej kariery otwarta.15-20 baniek to nawet dla nas nie jest duzo za ofensywnego gracza w tak mlodym wieku.Milos zapewnial ze Milan priorytetem wiec o dogadanie z Milosem sie nie ma co martwic.

A najlepszy jest Pogriebniak i kropka. ;)
bardzo dobry napastnik, podobal mi sie w Zenicie ale on chyba przeszedl do Sttutgartu...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 lis 2009, 18:04

Krasic nie ma obywatelstwa UE,więc przepada z kretesem...z tej listy - kontrakty kończą się po tym sezonie takim zawodnikom jak Maxi Rodruiguez czy Martin Demichelis...a wzmocnienia w obronie i pomocy są chyba nam niezbędne - właściwie są nam potrzebne praktycznie na każdej pozycji poza środkowym napastnikiem (Boriello/Inzaghi/Huntelaar) i defensywnym pomocnikiem (Ambrosini/Flamini/Gattuso)...
Priorytetem dla Milanu powinien być jednak lewy obrońca i ktoś mogący zluzować Pato/Ronaldinho,bo całego sezonu nam nie pociągną...Znając życie skończy się na Beckhamie i Adiyiahu...i pomyśleć,że na luzie mogliśmy włączyć w transfer Kaki Van der Vaarta/Sneijdera czy pewnie nawet Higuaina (na początku sezonu był do odstrzału)...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 lis 2009, 18:13

bardzo dobry napastnik, podobal mi sie w Zenicie ale on chyba przeszedl do Sttutgartu...
Tak, za dużo rzeczy naraz robię, stąd te pomyłki. :)
Kallstroem moglby byc alternatywa dla Pirlo.
Jak i Cigarini. Umówmy się - Szwed jego następcą nie będzie, a nawet jeśli ktoś jakimś cudem (nie wierzę w to znając zarząd Milanu) wpadnie na taki pomysł - gdzie dla mnie Szwed alternatywą dla Pirlo nie jest zbyt dobrą), to i tak pewnie w kółko będzie grał Pirlo. Andrea jest jedyny i niepowtarzalny, przez co miejsce w składzie ma zarezerwowane.
Ja na jego zmiennika widziałbym Seedorfa na wiosnę, gdy odciąży Holendra ktoś zdolny do gry z prawej strony pomocy. Najchętniej widziałbym tam Abate, ale on coraz częściej pokazuje, że potrafi grać długo świetnie, żeby przez moment włączył mu się agresor i wyleciał z boiska, albo sprokurował karnego. Będzie jednak Beckham, Gattuso, może Krasic, więc Holender momentami (w meczach z taką Catanią właśnie) powinien zluzować Pirlo wchodząc z ławki.
Krasic moglby grac w srodku bo napewno wiecej biega i walczy niz Seedorf
Od Seedorfa momentami więcej walczy i biega Dida, więc to żaden argument. ;)
15-20 baniek to nawet dla nas nie jest duzo za ofensywnego gracza w tak mlodym wieku.Milos zapewnial ze Milan priorytetem wiec o dogadanie z Milosem sie nie ma co martwic.
1. Milan teraz liczy każdy grosik i o 15-20 milionów będzie potwornie trudno, zwłaszcza, że na pewno grać za czapkę gruszek nie będzie.
2. Agenci pieprzą często od rzeczy, zaraz się może okazać, że priorytetem jest ManU albo inny Inter i będzie po miłości do Milanu. Ja tam w szczere deklaracje przywiązania do Milanu wierzę tylko u Interistów. :wink:
Krasic nie ma obywatelstwa UE,więc przepada z kretesem...
Jak pisała TMW - oddać Adiyiaha do Livorno, zgłosić Krasica i po problemie.
kontrakty kończą się po tym sezonie takim zawodnikom jak Maxi Rodruiguez czy Martin Demichelis..
Ściąganie takich grajków to już łapanka, która na dodatek nie gwarantuje żadnego sukcesu - zażądają olbrzymiej tygodniówki i wcale nie muszą do siebie przekonać swoją grą. Na ten moment z tej listy - choć na pewno są ciekawi gracze na niej nieuwzględnieni - widziałbym w klubie tylko Alexa jako kandydata do pierwszego składu, ale do tego dojdzie tylko w razie odstrzelenia Kaladze. Reszta to niewiadome i łapanka w stylu FM.

Oddo wypadł na dwa miesiące z gry - to olbrzymia szansa dla Abate, na dodatek aż przez kolejny miesiąc gramy z rywalami przeciętnymi (Catania, Sampa w dołku, Zurich, Palermo, dopiero 20.12 Viola), więc Abate ma czas i szansę nabrać ogłady na tej pozycji i jak najwięcej zebrać minut - niech też na przykład w niedzielę szansę otrzyma Antonini, którego postępy niedawno chwalił Leonardo, żeby Zambrotta nie wypalił się do cna. Zostajemy z trójką bocznych obrońców (nie wiem, ile będzie pauzował Jankulovski, ale powinien niedługo wznowić treningi, w końcu wypadł już miesiąc temu), więc rotacja będzie niezbędna.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 lis 2009, 20:35

Catania - Andujar; Bellusci, Silvestre, Spolli, Alvarez; Biagianti, Carboni, Llama; Martinez, Mascara; Morimoto.

MILAN - Dida; Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta; Flamini, Ambrosini; Pato, Seedorf, Ronaldinho; Borriello.
Nareszcie odpoczywa Pirlo, znakomicie. Z tyłu powinno być dużo lepiej, niż z Cagliari, z przodu Seedorf powinien grać trochę cofnięty, bliżej pozycji Pirlo, a atakujące trio powinno swoje zrobić, o to jestem dziwnie spokojny.
Bardzo mi się podoba to ustawienie. Na ławce są Storari, Kaladze, Antonini, Favalli, di Gennaro, Huntelaar i Inzaghi. Mam nadzieję, że Holender z di Gennaro się pojawią po przerwie. :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lis 2009, 20:51

Bardzo mi się podoba to ustawienie. Na ławce są Storari, Kaladze, Antonini, Favalli, di Gennaro, Huntelaar i Inzaghi. Mam nadzieję, że Holender z di Gennaro się pojawią po przerwie. :)
lawke mamy swietna.3 obroncow 3 napastnikow.dawno nie widzialem tak tragicznej lawki rezerwowej

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 lis 2009, 20:57

Doczepić się można jak najbardziej do jakości, ale nie do pozycji - dwóch środkowych obrońców, jeden boczny zdolny do gry w pomocy, jeden pomocnik i dwóch snajperów. ;)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 lis 2009, 21:38

Pierwsza połowa dość spokojna.Milan miał sytuacje gdy uderzał seedorf ale nie udało się strzelić.W przodzie zawodzi Pato, kompletnie rozkojarzony traci głupio piłki.Dobrze Ronnie jak dla mnie świetnie boki obrony Abate z Zambrotta to dzisiaj na razie nasi najlepsi gracze.W środku pola trochę za mało szybkości ale za to Catania nie jest w stanie stworzyć nawet 1 dobrej sytuacji.

Flamini niech ogarnie bajer bo w 10 skończymy i ta jego ostra gra już chyba nawet kibiców Rossonerich zaczyna denerwować.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 lis 2009, 22:07

Chyba będzie 0-0 niestety,bo nasi grają jakby chcieli a nie mogli,a Flamini mecz bez kartki uznaje za stracony...
BTW - ciekawe plotki transferowe:
- pozbywamy się Pato za 58 mln € by kupić Dżeko :rotfl: :rotfl: :rotfl:
- kupujemy Dżeko za 20 mln € + Huntelaara (czyli 35 mln €)
- a tak w ogóle to Dżeko idzie do Juve - słowa Secco :roll:

Tylko jakoś nikt z tych genialnych redaktorów nie zauważał,że w Milanie jest obecnie deficyt bocznych napastników/skrzydłowych.Środkowych mamy 3 - całkiem klasowych.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 lis 2009, 22:12

a tak w ogóle to Dżeko idzie do Juve - słowa Secco
:shock: :?:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 lis 2009, 22:14

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 lis 2009, 22:16

Dzeko powiedział ze chciałby do Milanu to pewnie Galliani mysli, że go sciagnie za darmo i bedzie wysyłał oferty 10 milionów ojro, albo stwierdzi ze Borriello jest w pyte i nie potrzebuja Bośniaka.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lis 2009, 22:19

Dzeko powiedział ze chciałby do Milanu to pewnie Galliani mysli, że go sciagnie za darmo i bedzie wysyłał oferty 10 milionów ojro, albo stwierdzi ze Borriello jest w pyte i nie potrzebuja Bośniaka.
dokladnie.Dzeko nie bedzie czekal w nieskonczosc na oferte Milanu.
a tak w ogóle to Dżeko idzie do Juve - słowa Secco
to z jakiegos wywiadu??

Środkowych mamy 3 - całkiem klasowych.
jakich 3 klasowych??dobry Borriello, Inzaghi ktory jest w stanie byc w formie przez krotki okres i Huntelaar ktorego klase zweryfikowala liga wloska??

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 lis 2009, 22:22

No bo od tego właśnie jest Galliani,żeby wyrwać takiego Dżeko za 10 mln €.A najlepiej w wymianie za Oddo + Kaładze.Poza tym Boriello jest w pytę (porównując np. do tego jak prezentował się Gila) - pokazał to w Genoui,tyle że jest kontuzjogenny niestety...
Dżeko będzie nasz w następnym sezonie - myślę,że kosztem Huntelaara,który obecnie jest u nas trzecim środkowym w hierarchii napastników.Swoją drogą poza Drogbą i Ibrą to obecnie nie widzę w Europie lepszego kompletnego napastnika na szpicę do 4-3-3...

EDYTA - Boriello,Inzaghi i Huntelaar to SĄ KLASOWI środkowi napastnicy.Milan cierpi na brak skrzydłowych,bo ani Pato ani Ronaldinho nimi nie są.Szczególnie R80 na bok się raczej nie nadaje - jest po prostu za wolny.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2009, 22:26 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 2 razy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 lis 2009, 22:24

dokladnie.Dzeko nie bedzie czekal w nieskonczosc na oferte Milanu.
Na razie Dzeko wcale nie czeka - jak powiedział, nie chce się ruszać z klubu do końca sezonu i pewnie wtedy też Milan zaatakuje.
Huntelaar ktorego klase zweryfikowala liga wloska??
Huntelaar jest świetny, ale nie do ligi włoskiej.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lis 2009, 22:26

Huntelaar jest świetny, ale nie do ligi włoskiej.
a sek w tym ze Milan gra w lidze wloskiej.w innych ligach moze strzelac po 30 bramek.u nas nie strzla i nie bedzie.mam nadzieje ze przynajmniej go wymienimy na Dzeko

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”